2010 Temmuz Anneleri : )

evet evet anne daha uygun bu iş için kesinlikle.
izmirde de hastanesine göre değişiyor kalacağın gün. hepsinde bir gece değil...
bizde henüz hastane seçmediğimizden bilemiyorum bunu. yarın netleşecek inşallah...

benim doktorum 2 gece kalmanın özellikle sarılık değeri ve annenin emzirme problemi açısından daha doğru olduğunu söyledi. ama anadoluda 1 gece kalmalı doğumların fiyatları aşağı çekmek maksadıyla yapıldığını aslında çok doğru olmadığını söyledi. ekstra 1 gece kalma bedelinin ödenip 2 gece kalmak gerektiğini söyledi ama tabi bunlar onun fikri. iyi hissetmeyle alakalı iyiysen nie 2 gece kalasın ki. ama burda paket öyle sen 1 gece kalsan da aynı para 2 gece kalsan da.

aslında benimde mantığım 2 gece kalmanın daha uygun olacağını söylüyor.
doktorumla konuşacağım bu konuyu bu hafta. onunda fikrini almak isterim.
bir kaç hastaneden fiyat aldık direk tek gece fiyatı verdiler. ama araştırdım 2 gece kalınan hastanelerde var. bakalım onlarlada bir görüşelim...

kardeşimin eşi çınarlı hastanesinde doğum yaptı memnun kaldı ama yenidoğan bakım ünitesi izmirde yokmuş galiba izmirde özel hastanelerde sadece üniversite hastanelerinde varmış emzirme problemi olmadı onun hemen sütü geldi hemen de bebek emdi. sezeryanle yapmış olmasına rağmen 1 saat içinde sütü hemen geldi ama emdiği halde hastaneden çıkardılar bebeği ertesi günü sarılık oldu. tekrardan hastaneye gittiler fototerapi filan biton para. ama orda bir işitme testi ister misiniz die sormuşlar ekstra para istemişler filan burda sormuyolar zaten onların hepsi yapılıyor ve fiyata dahil.hatta bebeğin bezi filan herşey fiyata dahil oluyor.

istanbulda bazı hastanelerde 3 gece kalınıyor sezeryandan sonra..bence ne kadar uzun süre bebeğin ve senin bakımın yapılıp eve gönderilirsen o kadar iyi sonuçta bebekle hemşireler ilgileniyorlar sürekli,emzirilmesi altı değişmesi..yani diyelim çok yorgun düştün ve bebek sürekli ağlıyor, hemşirelerden rica ediyorsun onlar bebeği odadan alıyorlar sen uyuyorsun..bence uzun süre kalıp kendine gelip çıkmak daha iyi hastaneden..ben bu refakatçi işinde de hemşirelere güveniyorum ama yine de bilemem tabii..benim doğum yapacağım yerde hemşireler çok ilgiliymiş emzirmeyi öğretmeden hastaneden çıkamıyormuşsun ve birkaç gün sonra eve gelip ne durumdasın kontrol ediyorlarmış..

evet aynen doktor da bana aslında 3 gündü eskiden daha doğruydu anne ve bebek tam birbirine alışıp tam eğitilip her türlü baqkımı sağlık kontrolü yapılıp öyle gönderliliyordu ama rekabet sebebiyle 2 güne çektiler dedi. benim arkadaşım 3 gece kalmış bebeği emmiyormuş çok uğraşmış hemşireler 3 gün boyunca ama 3 gün de sıkıntı verir yaa sonuçta hastane odası 2 gece bana daha makul geldi.

suhenza canım sseninle günlerimz çok yakın.bende hala tık yok.dün nstye girdim sancı hç yok en fazla 20ye çıkıyo.sende varmı belirtiler?
benim paşamın yeri rahat anlaşılan.hiç çıkası gelmiyo

evet canım bence de 2 gün yeterli ...ne az ne çok..

slm herkese nasılsınız kızlar?
geçmişi okuyamadım çokk uzun.herkes iyidir inş.
benimm boğazım çok kötü olmuş.doğum öncesi bi bu eksikti.inş. iyileşirim tez zamanda.
bana öyle geliyo ki benim oğlum 40 haftayı geçicek öyle gelicek..sağlıkla gelsin hepimizin bebeği inşallah:Saruboceq:

aslında tulum daha iyi emniyetli olması açısından..

Yazlık tulum olursa olabilir ama en güzeli ince yazlık penye battaniyeler..

çok güzel olmuşlar canım...
allah ağız tadıyla dağıtmayı nasip etsin...
amin canım sağol

ben de duyuyorum o sesleri ama gaz die düşünüyodum ama şüoheleniyodum gaz gurultusuna da benzemiyo diye bebekten mi geliyomuş.
bende ses duyuyordum. ama emin olamamıştım. bebekten mi geliyor ki onlar gerçekten?
çok eneresan yaw
ne bileyim valla ben de anlamadım arada geliyor sesler.bilmiyorumkismile

Bence ilk gece anne kalmalı.

Bugünü saymayalım, benimde son 5 :)
Bende ekleyeyim..Kızımın bebek şekeri

çok güzeller..neşe içinde dağıtalım inş.:Saruboceq:

geçmiş olsun...sen 40.haftaya adım atmışsın hadi hayırlısı:Saruboceq:..eli kulağında bebişinakannehir

saga ya da sola yatman gerekiyor canim ama sirt ustu ya da yuz ustu sakin yatma.Bazen bende uyandigimda kendimi sirtustu yatmis buluyorum ama hemen yana donuyorum.

sırt ustu yatmanın bı sakıncası varmıymıs haberım yoktu
bebege zararımı var sırt ustu yatmanın merak ettım sımdı
yuzustu yatmak zaten mumkun degılde sırtustu yatmanın zararlı oldugunu duymamıstım

ınsallah bızım hastanedılerde emzırmeyı falan gosterıp ılgılenırler
okadar ılgılı bı hastane degıl zaten devlet hastanesı gıbı yogun bıyer
en yakın ve uygun hastane oldugu ıcın bıde drunu tavsıye ettıler ondan tercıh ettım bakalım hayırlısı

bolbol yuru merdıven cık
bende sımdı pazara gıdıcem

slm
gecmıs olsun
sende bol bol yuru merdıven cık
ben bulursam bıde hurma alıcam dogumu tetıklıyormus
bakalım hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…