ben medelanın elektirikli sağma makinasını aldım çok memnunum..iyiki almışım.
göğüs uçlarım olmadığı için kızım önceleri meme tutamadı hem sağdım hem meme ucuyla verdim..sonrasında ateşlendim göğüslerim iltihaplandı yine sağarak verdim..
yani çok işime yaradı..
yanlız sütüm yetmiyor kuzuma..bir sağışta 40cc çıkıyor 2 göğsümden az değil mi?3 saatte falan..bol sıvı da alıyorum inş çoğalır
ben medelanın elektirikli sağma makinasını aldım çok memnunum..iyiki almışım.
göğüs uçlarım olmadığı için kızım önceleri meme tutamadı hem sağdım hem meme ucuyla verdim..sonrasında ateşlendim göğüslerim iltihaplandı yine sağarak verdim..
yani çok işime yaradı..
yanlız sütüm yetmiyor kuzuma..bir sağışta 40cc çıkıyor 2 göğsümden az değil mi?3 saatte falan..bol sıvı da alıyorum inş çoğalır
canımmm tahin helvası günde 3 öğün kibrit kutusu büyüklüğünde. humana still tee günde 3 su bardağı, günde 1 su bardağı rezene çayı, incir ve kuru üzüm hoşafı, 2 su bardağı süt. ben bunlardan yiyorum çok faydasını gördüm. benimde sütüm azdı bunları yemeye başlayınca sütüm arttı :))önceden oğluma yetmiyordu her emzirme sonrası mamada yapıyordum ama şimdi günde sadece 2 defa mama veriyorum oda gece :)) bide 1,5-2 litre su içiyorum
canımmm tahin helvası günde 3 öğün kibrit kutusu büyüklüğünde. humana still tee günde 3 su bardağı, günde 1 su bardağı rezene çayı, incir ve kuru üzüm hoşafı, 2 su bardağı süt. ben bunlardan yiyorum çok faydasını gördüm. benimde sütüm azdı bunları yemeye başlayınca sütüm arttı :))önceden oğluma yetmiyordu her emzirme sonrası mamada yapıyordum ama şimdi günde sadece 2 defa mama veriyorum oda gece :)) bide 1,5-2 litre su içiyorum
aynenn sol göğsümden daha az süt geliyo bende benimle sadece alakalı zannediyodum :))yaşadıklarımız aynı valla:)) benimkide keyfi isterse alıyo ama alışırmış yani inşşBende medelanın süt sağma makinasını kullanıyorum.Bende senin gibi iyiki almışım diyorum.
Oğlum çok küçük doğdu ememedi,sonra sarılık oldu,sık sık besle dediler,hep biberondan beslendi,şimdi göğsümü zorla alıyor,ama karnını doyurmak için değil,keyif yapmak için resmen.
Doğum yapalı ne kadar oldu canım.ilk zamanlar süt az geliyor.zamanla çoğalıyor.Bneimde sol göğsümden sağ göğsüme göre çok az süt çıkıyor,çok ilginç değilmi.
Maşallah canım sana,valla kutluyorum seni.Banada annem çok söyleniyor üzüm kayısı hoşafı yapıyım iç diye,ben nefret ederim hoşaftan.Birde eşim humana almış çok iğrenç tadı var ya.akannehir
slm herkese
umarım iyidir herkes
geçmişi okuyamadım
kızlar ben sezeryan oldum ama ertesi güne sütüm geldi.1 hafta oldu doğum yapalı.pompayla sağıyorum bikerede 50 ml anca oluyo ama yetiyo oğluma.hiç emmiyo benimki kızlar yaa.tutmuyo memeyi.slikon uçla emiyo o da çok az..sonra sağıp veriyorum ben de.okadar yoruldum ki emsin diye uğraşmaktan...sanırım benim kuzum hiç emmiycek(
elektrikli sağma makinesi alanlar memnunum demişler.ben elle sağmak için pompa aldım.ama emmezse elektrikli makine alıp hep sağıp versem mi diyorumbilmiyorumkismile acaba bebek emmezse de pompayla sağmaya devam etsek sütümüz kesilirmi kibilmiyorumkismile
çok nazlı benim oğlum.doktor öyle söyledi.bunun dışında çok akıllı benim oğlum teyzeleri.daha sütü içerken uykuya dalıyo.uyuyo hep nerdeyse.ağlayıp bizi üzdüğü yok maşallah.bi de emse:Saruboceq::ecrin_bebek:
canım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bak en azından göğüslerine bişi olmamış yara falan sütünün miktarıda iyi ama 50cc bebek için az gibi geldi..kaç satte 50cc yiyor??
uzmanlar her saat için 20cc diyor
pompayla düzenli sağarsak kesilmiyormuş canım endişe etme..he birde ben nette okumuştum..bebeğin kilosu çarpı 150 (sabit)herkes için günde yemesi gereken cc çıkıyor
aklında olsun
selam kızlar
bebeğimde sarılık düşmüyoo
çok moralim bozuk ya
gaz sıkıntısı 2.planda artık(
19.gündeyiz hala 12.5 değerimiz ve kızımın yüzü sapsarı
her saat emziremiyorum da
illa ki acıkacak hanfendi yoksa emmiyo
napıcam ben
ya bi de bebekleriniz günde kaç saat uyuyo?? ben uyandıramıyorum da..
çok soru sordum ama d vitamini verdi mi doktorunuz??
merhabalar
dün ogluşumun sünneti için kontrole gittik gitmişken cocuk doktoruda gördü.
biraz canım sıkıldı 3650 dogdu hastaneden cıkarken 3340 ile taburcu oldu dün 14 günlük oldu tartıda3690 cıktı doktor cok az kılo almış haftayada kontrole gel dedi canım sıkıldı ben emzirmek için gögüs ucum bile yar oldu az kılo alması canımı sıktı.
selam kızlar
bebeğimde sarılık düşmüyoo
çok moralim bozuk ya
gaz sıkıntısı 2.planda artık(
19.gündeyiz hala 12.5 değerimiz ve kızımın yüzü sapsarı
her saat emziremiyorum da
illa ki acıkacak hanfendi yoksa emmiyo
napıcam ben
canım nasıl yani az kilo almış bebekler ayda enaz 600 gr alırlarmış senin de 14 günde 300 ü geçmiş
hiç moralini bozma
bebek şiş oluyo kilo veriyo belki hastaneden çıktıktan sonra biraz daha kilo verdi sen iyi besliyosan hiiç önemli değil gör bak 1.ayın sonunda çok daha iyi kilo almış olcak
canım normal yeni doganlar 17/18 saat uyurmuş benim oglan bazen cok bazen daha az uyuyo özellikle banyodan sonra uyuma süresi daha uzun bazen 3 saat sonunda ben zorla uyandırıyorum doktor d vitamini yazdı . arkadasımın doktoruda 20 günden sonra basla demiş canım.
ya bi de bebekleriniz günde kaç saat uyuyo?? ben uyandıramıyorum da..
çok soru sordum ama d vitamini verdi mi doktorunuz??
canım benimkinin 18 küsürdü sarılık değeri hastanede kaldık geçen gece, bende ağlaya ağlaya götürdüm bebişimifototerapiye girdi.
gerçek rengine döndü gibi çok şükür. moralini bozma, kendiğinden geçiyormuş fizyolojik sarılık. her yenidoğan bebek de oluyor genelde.. zaten değerini takip ediyordur dr.lar.. bol bol emzirmeye çalış canım, bize dr. floresanlı ışık olsun odasında dedi. ışıklı bi odada yatır gece. bide güneş ışığında dursun 3-5 dk. gündüz dedi.. aklında olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?