2010 Temmuz Anneleri : )

Selva hayırlı olsun cnm allah analı babalı buyutsun . Cnm bebegıne neden mama verıyorsun ki ? Kolostrum yani ilk gelen sut zaten fazla olmaz ama bebege yeterlıdır . Ve onu butun hastalıklardan koruyacak mıneraller vıtamınler mevcut yerınde olsam baska bısey vermem begıme . Kolastrum hem cok zor cıkar emzırmıyor sanırsın ama bebek cok az da emse bıle yeterlıdır .

selam kızlar nasılsınız
ben şükür biraz iyiyim
20.07.2010 salı qünü sabah 8,20 de epudural sezeryanla oqlum enesim dünyya qeldi 3,950qr 50 cm boyu 37+5 qünlük doqum yaptım
şimdi biraz sarılıqımız war hastaneye qittik kan werdik çok zor oldu biraz yüksek dedi pzt tekrar qidicez inşallah düşer deqerleri

doqum yapmayan arkadaşlar kaldımı acaba allah yardımcıları olsun onlarda tatsın bir an önce bu duyquyu

sanada geçmiş olsun canım. bende h.sonu eşimleyim şimdi. ama yarın yalnızım evde ilk kez.bakalım nasıl olacak :) gece kalsalarda emziren, alt değiştiren biziz zaten pek ihtiyaç olmuyor. maksat yalnız olmamaktı bi de temizlik ve yemek :)

kızlar meraba,artık bilgisayar başına oturabilmek benim için lüks oldu. özledim hepinizi. yorgunluk uykusuzluk göğüslerimin acısı yani perişanlık dizboyu. ama bebeğimi emzirebildiğim sürece herşeye katlanıyorum. ama bazen yine de doyuramıyorum mama vermeye mecbur kalıyorum.neyse geçecek bu süreçler herkes benzer şeyler yaşıyormuş. burda ne var ne yok sanırım birçok arkadaş doğum yapmış. umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına almıştır.hepinizi öpüyorum görüşürüz.

selam meraba kızlar

uykusuz geceleden bitap düşmüş durumdayım üstelik arda ağlayınca mert te uyanıyor oda bi fasıl ağlıyor 1 saat kadar onu avutuyoruz ama arda susmuyor ki abisi uyusun huysuz oğluşum benim :)))))

flowercım göğüs ucu yaraları için mustella diye bi krem var çok iyi geliyor ben ilk oğlumda 50 gün çektim sonra keşfettim bu kremi hemen geçirdi bunda hiç yaşamadım çok şükür bide bepantende çok iyi geliyor pahalı bişi almak istemezsen bepantende çok iyi gerçekten bebek pişiklerine bile çok iyi geliyor ama ben pişik kremi içinde mustella yı öneririm bir çok kremi denedim gerçekten mustella süper

Benim de buraya artık uğramam zorlaştı.Geçmişi zaten okumak güç.Doğum yapanlara Allah sağlık ve güç versin.:Saruboceq:Çok güzel ama çok da zor bir süreçteyiz.Benim hem annem hem ablam hem de eşim varken hepimize yetiyor.Hele gazı varsa çok huysuzlanıyor.Bir de gündüz daha çok uyuduğundan sanırım gece daha az uyuyor.Gece uykularımız harap oldu.Benim de ilk 3 gün sütüm gelmedi.4. gün az az geldi.Yemediğim içmediğim şey kalmadı.Ben de kaşıkla az az mama takviyesi yapıyorum.Emzirmeye çalışıyorum ama yeterli olmuyor.Aslında ilk 6 ay sadece anne sütü diyorlar ama doymuyor ağlıyor.Bir de ilk 3 gün kakasını yaptı ama 3 gündür yapamıyor.Aynı durumda olan var mı?

doğum yapanlara hayırlı olsunnn kızlarrr

uykusuz anneler gelmiş bugün
benim oğlum 2 gündür o kadarhuysuzlanıyo ki
gece 1 den 7 ye kadar hiç uyumadı hep ağladı
sonra 7 de uyudu şimdi de hala uyuyo sadece arada emzirmek için uyandırdım o kadarr
uykusuzluk çok feci

Hiç endişelenme benim ufaklıkta öyle oldu doktor 5 gün yapmaz ise bir fitil vermişti ama mutlaka 5 gün sonunda demişti emn ol bekle yapıcaktır .Birde ben zinco kullanıyorum hem gaz sancısına hemde kakasını yapmada yardımcı oluyor günde 3 kere 5 damla çok memnunuz hem bitkisel ilaç değil yani gönül rahatlığı ile kullanıyorum tavsiye ederim .

slm kızlar ...öncelikle tüm doğum yapan anneleri tebrik ediyorum Allah analı babalı büyütsün...bizimde bugün 24üncü günümüz çok şükür hastaneye yatmadık ama sarılığımız tamamen geçmiş değil ama bayağı azaldı hiç ışıksız ortamda bırakmıyorum ve elimden geldiğince emziriyorum kakasıyla atıyormuş sanırım gaz problemimizde var ve kesinlikle yediklerimle çok alakalı olduğunu öğrendim bigün lahana yemiştim oğlum hiç durmadı kendini sıkarken morardı yavrum şimdi düzenli olarak zinco damla kullanıyorum biraz ii geldi gibi humana çaya ilk günden beri devam ediyorum ve 40a kadar devam etmeyi düşünüyorum şimdilik paylaşacaklarım bunlar Allah hepimize kolaylık versin...

valla canım herşeyi denediysen bilemicem üzücü birşey tabii anne sütü gibisi yok ama sütün yoksa da yoktur...

humana still çay içiyorum ben günde 2 fincan kadar..bol sıvı alıyorum. sütüm normal yani işe yarıyor.
bulgurun süt yaptığını okumuştum KK da, bulgur pilavı kısır vs..
soğanın da süt yaptığını duydum ama denemedim..

Folwersun canım Lonsinoh meme ucu kremi mükemmel..doktorum hastaneden çıkarken önerdi hemen aldım..ben ilk hafta her emzirmeden sonra sürdüm şimdi aklıma gelince 2 günde 1 sürüyorum maşallah diyim bu sefer göğüz ucu yarası yaşamadım.

geçmiş olsun canım..biz de 2 gün yattık hastaneden sarılıktan ..çok şükür değerler düştü ama tamamen geçmedi..ama yavaş yavaş iyice düşer dedi doktor..

önemli olan aç kalmaması..açlık tetikliyormuş sarılığı hatta geçen hafta 3-4 sefer mama verdim acaba doumuyor mu diye ama değerler düşünce kestim şimdilik mamayı..

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün..

sarılık için de geçmiş olsun..

benim oğlmda maşallah ama hiç doymuyor anlamıyorum açlıktan mı ediyor bu ağlamaları gaz için nurse harvers die bitkisel bi su var kimyonlu onu kullanıyorum şuan için iyide büyük oğlum çok gazlıydı kolik derecesince ona sap simplex die bi gaz ilacı onu kullanırdım doktorumuz vermişti ama 1 aylıktan sonra onu kullanmaya başlıyorsunuz 8 damla şeklinde olmadı eşime aldıracam onu çok ağlıyor arda bebek

ben de emziriyorum ama emerek hiç doymuyor sağarakta 60 bazen 80 cc çıkıyor ama bitince başlıyor ağlama faslı bende artı mama kullanıyorum aptamil ozamn doyuyoda uyuyor yoksa başa çıkamıyorum mertte ilk 7 ay hiç mama kullanmadık kilosu çok iyi die ek gıdaya bile geç başladık sırf anne sütünle tosuncuktu ama arda da olmadı bitürlü sütüm yetmedi kimyon içiyorum stiltea içiyorum bol su meyva suyu bide malt içeceği süt yapıyor onu içince sağınca 100 cc çıkıyor o zamn işte ama doyurucumu değil anlamadım çok üzüldüm ya merti ne güzel doya doya sütü vermiştim buna veremedim

bulgur kısır soğan süt yapıyor ama bebekler 1 aylık olmadan yimeyin çok gaz yapar valla ama soğanı kavurarak yerseniz hem yemeğin yanında çok güzelde hemde gerçekten bunları güzel uygularsam sütüm çok artıyor ama ben son 1 haftadır 2 küçük çocuğa tek başıma baktığım için kendim güzel beslenemiyorum hele akşamları eşimle bakıyoruz 10 günlükten beri ee eşim ertesin gün çok erken kalkıyor die kıyamıyorum ona uyu sen diyorum bölece uykusuzluk yeterli gıda yok iyice sütün azaldı şimdi 60cc çıkıyor annem varken ilk 10 günde 120 cc bile gördüm fazla geliyodu da saklıyodum iyi besleniyordum ama şimdi atıştırma şeklinde hep :1no2:

canım senin sütün uykusuzluk ve yorgunlıktan gelmiyor olabilir..benimde sütüm yetmiyor kızıma başta çok stres yaptım ama ben yaptıkça daha kötü oldu daha da azaldı sütüm..çok herşeyi kafana takma dicem ama lohusalık psikolojisi çok felaket birşeymişmafoldumbenbizde mama takviyesi yapıyoruz..yoksa bebeğim kilo kaybetmeye başlamıştı..sütüm az geldiği için kızım memede çok durmak istemiyor ağzına aksın istiyor.bizde anne memesine en yakın biberonu aldık memeden soğumasın diye her geçen gün daha iyiye gidiyor..artık sıkmıyorum canımı ..abimde emmemiş mamayla büyümüş şimdi tosun gibi maşallah..ben emmişim hergün hastayım abim hiç hastalanmaz bile :jeyyar:kakasına gelince sanırım mamadan kaynaklanıyor..bizde anne sütünü alınca çok normal fakat biraz fazla mama yersek kabız oluyoruz..kabızlığı önlemek için mamasının içine 1 çay kaşığı hakiki zeytinyağı damlat faydasını göreceksin..
Allah yardımcımız olsun..bu dönemlerde geçecek elbetyerimsenibenyerimseniben

var canım olmaz mı ..senin gibi olan birsürü kişi var..ama sana naçizane tavsiyem sütün az ise sağma makinası edin ve düzenli aralıklarla yani 2 saatte bir sağ..nispeten artırıyor..birde çocuk emmese bile memende tut nefesinden bile sütün artıyor..kolay gelsn canım canını hiç sıkma beyindeki prolaktin hormonuyla ilgili birşey..ne kadar stres o kadar az sütsinifsinif:

Folwersun canım Lonsinoh meme ucu kremi mükemmel..doktorum hastaneden çıkarken önerdi hemen aldım..ben ilk hafta her emzirmeden sonra sürdüm şimdi aklıma gelince 2 günde 1 sürüyorum maşallah diyim bu sefer göğüz ucu yarası yaşamadım.[/QUOTE]
bunu uygulmayayım bende
bıde yıne bu sıtede bırı şöyle yazmıs
hastane çantanıza kuru sogan koyun
bebek dogunca daha emzırmeden bunu gögsunuze surun öyle emzırın
bırdaha asla memenızın ucu yara olmayacaktır
bana dua edersınız yazmıs
yanı emzırmeden ılk ve tek defa yapın dıyor bılmemkı cantama kuru sogan koysammı

ıyı beslenmek lazım sut ıcın bol su ıc köfte ve et ye sunku sutun yuzde doksanı su kalanı proteınmısa.s

Slm kızlar.
Oğluşuma kavuştum.Arkadaşım sağolsun sizlere haber vermiş.
Dünyanın en tarif eilmez duygularını yaşamaktayım.
Hayatımda hiç bir şey ama hiç bir şey beni bu kadar mutlu etmedi.
Allahım bütün kadınlara anne olmayı nasip etsin inşallah.
Doğum hikayemi en yakın zamanda yazacağım inşallah.
Pek vaktim olmuyor.
Oğlum beni çok seviyor hep kucağımda olmak istiyor,kucağa alıştırma diyorlar ama ben ona nasıl kıyar da bırakırım beşiğinde büyük bir mutlulukla kucağımda bakıyorum daha doğrusu bakmaya bile kıyamıyorum.
Gündüzlerimiz sakin de geceleri Rüzgartım bir fırtına oluyor.İlk günlerimiz biraz zorlu geçiyor.
Allaha şükür sütüm var bol bol emziriyorum oğluşum büyüsün diye.
Emzirmek bizi birbirimize daha da çok bağlıyor sanki.
Rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın.
Herkesi öpüyorum yakında görüşmek dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…