2010 Temmuz Anneleri : )

kızlar benim oğlum antibiyotik iğnesi oluyor göbek enfeksiyonu yüzünden.süt konusuna gelince 2. günden beridir sütüm geliyor,saatte,en geç 2 saatte bir 20-30 dakika cok cok diye emiyor çok şükür..ağzının kenarları da beyaz..sonra da memeyi bırakıp uyumaya geçiyor..ben doyuyor herhalde diye düşündüm ama ilaç da uyku yapar dedi doktorum..sütümü bi kere sağdım el pompasıyla, 7 dakikada 40 cc kadar çıktı?doyuyor mudur sizce bu çocuk?yoksa ilacın etkisiyle mi bağırıp çağırmıyor

kızlar selam
yardımınıza ihtiyacım var hemde çok netim kapalıydı yeni açıldı
bebeğim bugün 17 günlük oldu
sezeryanla doğum yaptığım için sütüm gelmedi hastanede mamaya alıştı
zar zor memeye alıştırdık evde ama mamayı almadan asla uyumuyor kıyameti koparıyor ağlamaktan
memeyi emziriyorum neredeyse 40 akika emiyor üstüne birde mama alıyor ama mamayı az veriyorum
bir uyuyor ondan sonra 7 saat falan uyuyor
sabah öğle akşam emiyor mama yiyor başkada kalkmıyor uykudan
geçen zorla kaldırdım emzirdim sonra 5 saat uyumadı huysuzlandı
kontrolü haftaya
aç olsa uyanırmı yoksa uykuda unuturmu açlığını
sütüm önceleri az geliyordu emmiyordu şimdi emiyor ama ona yetiyormu yetmiyormu anlamıyorum
40 dakika emiyor bıraksam 1 saatde emecek ama doyuyormu anlamıyorum
göğsümü sıktığımda sütüm geliyor
ya ne yapayım kızlar
uyandırayımmı yoksa aç olduğunda kendi uyanırmı
çok üzülüyorum ilk bebeğim doktoru arıyorum cebi değişmiş hastanede telefonla bağlamıyor
haftaya kadar sabredemicem lütfen yardımcı olun
aç olunca kesin ağlarmı
rengi iyi kilosu iyi gibi geliyor bana hatta .çişini birkaç kere yapıyo günde
ishali falanda yok öyle
sizce ne yapmalıyım
sütüm yeiyormu nasıl anlarım
mama vermiyim dedim ama almayınca asla susmuyor
mamayıda aldıktan sonra kusuyor
hatta sonra bir hıçkırık tutuyor 10 dakika falan sürüyoır
hıçkırınca çok korkuyorum acaba mamadanmı hıçkırıyor
ama az veriyorum mamayı ne yapayım bırakmıyor bir türlü
acil cevap lütfennnnnnnnn
mesela akşam 11 gibi emiyor mamyıda alıyor gece hiç uyanmıyor sabah 6 da uyanıyor soınra öğlen 2 gibi uyanıyor gündüz 3,5 gibi uyuyıor sonra 9 gibi uyanıyor 10 gibi uyuyor sonra sabah 6 da uyanıyor yani epeyde uyanık kalıyor 1,5 saat falan

misskaprıs sanada hayırlı olsun bebegın
cok sevınıyoum boyle haberlerı duyunca darısı halaaaaa başıma hayırlısıyla ınsallah dıyordum

maddıa bence sutun ıyı cunku az olsaydı elle sagma pompasıyla okadar cok cıkmazdı bence ıyı demekkı bıde pıılı motorla ceksen daha cok cıkacak
bebegıne gecmıs olsun
gobegının etrfını kutu tut kulak cubuguyla etrafını temızle
oyle yazıyordu kıtapta aklinialirimsmile

zelıha sanada hayırlı olsun
bence once bolbol emzır en son az mıktarda mama ver
hatta her seferınde mmayı azalt sora vazgecer belkı
yada bıberona alıstıysa sutunu makınada sag bıberona sutunu koy onu emsın dıycem bı fıkır ama sen yınede druna sor cnm
ama uzulme o her sekılde doyuyordur aç olsa kıyametı kopararak aglardı merak etme

kızlar selam
yardımınıza ihtiyacım var hemde çok netim kapalıydı yeni açıldı
bebeğim bugün 17 günlük oldu
sezeryanla doğum yaptığım için sütüm gelmedi hastanede mamaya alıştı
zar zor memeye alıştırdık evde ama mamayı almadan asla uyumuyor kıyameti koparıyor ağlamaktan
memeyi emziriyorum neredeyse 40 akika emiyor üstüne birde mama alıyor ama mamayı az veriyorum
bir uyuyor ondan sonra 7 saat falan uyuyor
sabah öğle akşam emiyor mama yiyor başkada kalkmıyor uykudan
geçen zorla kaldırdım emzirdim sonra 5 saat uyumadı huysuzlandı
kontrolü haftaya
aç olsa uyanırmı yoksa uykuda unuturmu açlığını
sütüm önceleri az geliyordu emmiyordu şimdi emiyor ama ona yetiyormu yetmiyormu anlamıyorum
40 dakika emiyor bıraksam 1 saatde emecek ama doyuyormu anlamıyorum
göğsümü sıktığımda sütüm geliyor
ya ne yapayım kızlar
uyandırayımmı yoksa aç olduğunda kendi uyanırmı
çok üzülüyorum ilk bebeğim doktoru arıyorum cebi değişmiş hastanede telefonla bağlamıyor
haftaya kadar sabredemicem lütfen yardımcı olun
aç olunca kesin ağlarmı
rengi iyi kilosu iyi gibi geliyor bana hatta .çişini birkaç kere yapıyo günde
ishali falanda yok öyle
sizce ne yapmalıyım
sütüm yeiyormu nasıl anlarım
mama vermiyim dedim ama almayınca asla susmuyor
mamayıda aldıktan sonra kusuyor
hatta sonra bir hıçkırık tutuyor 10 dakika falan sürüyoır
hıçkırınca çok korkuyorum acaba mamadanmı hıçkırıyor
ama az veriyorum mamayı ne yapayım bırakmıyor bir türlü
acil cevap lütfennnnnnnnn
mesela akşam 11 gibi emiyor mamyıda alıyor gece hiç uyanmıyor sabah 6 da uyanıyor soınra öğlen 2 gibi uyanıyor gündüz 3,5 gibi uyuyıor sonra 9 gibi uyanıyor 10 gibi uyuyor sonra sabah 6 da uyanıyor yani epeyde uyanık kalıyor 1,5 saat falan

aynı tereddütleri hepimiz yaşıyoruz sanırım bebeğim doyuyor mu nie çok uyuyor bana hastaneden söylenen 2 saatten fazla uyumasına izin vermeyin iki emzirme arası 2 saati geçmesin eğer mama verdiyseniz 3 saat uyuyabilir 20-20 enaz 40 dakika emsin eğer 40 dakikadan sonra ellerini emerse huysuzlanırsa açtır mutlaka mamayla takviye edin biz eve geldik ben uygulamaya geçtim tam bir fiyaskoydu sütüm az çok vardı ama bebeği 1 buçuk saat emziriyorum uyuyor yerine yatırıyorum uyanıyor tekrar ellerini emiyor ağlıyor tekrar memeye yapıştırıyorum bu arada 3 saat 4 saat geçiyor neyse sonunda uyuyor tam dalıyor çocuk 2 saat sonra uyandırıyorum ama çocuk baygın gibi uyanmıyor poposuna vuruyoz ayaklarını oynuyoz yok emmiyor uyanmıyor en sonunda çok hırpalıyoz basıyor yaygarayı böyle savaş verdik 5 gün ve sonuç ben pes ettim ölüyorum artık dedim arkadaşları aradım dediler ki ya 2 saat çok az hele gece rahat bırak çocuğu o acıkınca uyanır dediler stres oluyosun bebeği stres yapıyosun böyle olmaz biz hiç uyandırmadık büyüdü gitti işte dediler ve ben saate bakmayı saat kurmayı bıraktım ne kadar emerse o kadar emziriyorum hem sütüm arttı bebeğim rahatladı artık güzel emiyor en geç 3 saat içinde zaten kendisi uyanıyor mıkırdadı mı hemen ağzına veriyorum memeyi 1 saate yakın emiyor bazen 15 dakka emiyor 15 dakka uyuyor sonra 15 dakka daha emiyor bazen 1 saat emiyor 3 saat uyuyor keyfine bıraktım yani geceleri de mama veriyorum biraz ama bugün ilk defa mamayı reddetti biberonu almadı ama benim mememe gelince yarım saat emdi çok hoşuma gitti bakalım kilosu ne olacak eğer zayıflamışsa mecbur mamayı artırıcam heralde çünkü talebi fazla .sana gelince 7 saat uyuma süresi çok fazla canım az emiyorsa sütün yetmiyorsa kan şekeri düşer ve o yüzden de çok uyur yani engeç 4 saatte filan bence uyandırmaya çalış ya da her öğünde mama verme emzir ama bir süre sonra uyandırmaya çalış bence yani bir bebeğin doyması için gereken miktar 2 saatte 1 50cc bunu unutma göğsünü bebeğin emmezken sağ ne kadar sütün çıkıyor toplam ona göre anlarsın zaten göğsünü tamamen boşaltıyosa o kadar sağdığın kadar süt alıyodur eğer 2 saatlik dinlenme süresinden sonra sağdığında 50cc süt yoksa mama vermelisin ama mama versen de emzirmeyi bırakma ne kadar emerse o kadar süt gelir artı hurma humana steel hoşaf 3lt su bunları sakın ihmal etme sütümüzü napıp edip artırmamız lazım. umarım benim bebeğim kilo alıyodur sana tavsiye veriyorum ama ben de aslında yetiyo mu diye endişeliyim.

Allah analı babalı büyütüsn canım..:lepi:

canım 2 saatte bir 20-30 dk emziriyorsan bence doyuyordur..ama uyuyması ilaç ekisiyle de olabilir.

ben hastanedeyken hemşireler 2 saatte bir uyusa bile al emzir diyorlardı hatta habire odaya gelip emzirdin de mi diye kontol ediyorlardı..

sonra sarılık olayı çıkınca çocuk doktoru da 2 saatte bir uyusa bile al emzir dedi..

canım öyle 7 saat falan uyumasının pek normal olduğunu düşünmüyorum. bebeğinin rengini kontrol et allah korusun sarılık falan olmasın. beslenme aralığı çok uzun bence randevu gününü beklemeden doktora git. bebek bu ağzı var dili var ama derdini anlatamıyor. şakaya gelmez.

maşallah canım benim, hayırlı uğurlu olsun Allah uzun ömür bversin , şu anda ençok uğraşılan şey emzirme sorunu senin böyle bir sorunun yoksa çook şanslısın maşallah.

çok uyuyormuş senin ki..
benim bebiş sarılıktan hastaneye yatmıştık ya değerler düştükten sonra hastaneden çıkarken doktor, 2 saatte bir emzir çok uyursa ve rengi sararırsa bekleme tekrar getir demişti..bilmiyorumkismile

bir doktora götür istersen.

kızlar geceleri 2 aatte 1 uyandırıyo musunuz? ben artık uyandormıyorum engeç 4 saatte uyanıyor zaten kendisi o da mama yerse. emerse daha erken uyanıyor. onu uyandırmakla geçirdiğmiz stres dolu saatleri ve bebeğe yaptığımız eziyeti bırakmaya karar verdim.siz ne yapıyosunuz?

lonsinoh kremi deniyor musun canım..
valla bana mucize gibi geldi..
ilk çocuğumda acayip yara olayı yaşamıştım resmen kanıyordu emzirirken bunda olmadı.

benim ki zaten 2-3 saatte bir uyanıyor canım..o zaman emziriyorum.

çok çok nadiren 4 saat olmuştur belki.

uyandırmadan da emzirebilirsin kucağında.
ama 4 saat çok da uzun değil aslında. acıksa zaten uyanır.

lonsinoh kremi deniyor musun canım..
valla bana mucize gibi geldi..
ilk çocuğumda acayip yara olayı yaşamıştım resmen kanıyordu emzirirken bunda olmadı.

lansinoch kullanıyodum 1 haftada 2 tüp bitirdim ama bugün dayanamadım bepanten sürdüm çünkü memeler sü dolu akıyor bebek emmek istiyor ama anlatamam acısını sana veriyorum ciğerime dökülüyor dayanamıyorum geri çekiyorum bugün enson bepanten sürdüm ve emzirmeden önce iyice sildim temizledim öyle emzirdim şimdi daha iyi gibi. inşallah zararı olmamıştır.

canım kucakta şimdi hoşuna gidiyor ama ilerde zor gelecek bence çok alma kucağına :) allahım yavrularımızı bize bağışlasın allahım uzun ve sağlıklı bir ömür versin :))

geçmiş olsun canım bence sütünün miktarı gayet iyi :)

kızlar bizimkide sanırım sarılık oldu çok uyuyo yarın kontrolümüz var bakalım değerleri ne çıkacak çok korkuyorum yaa:gitme:

4 saati geçerse uyandırıyorum mutlaka aç kalmasına izin vermiyorum ama 2 saatte uyanmak istemiyor uyanmadan emmiyor çünkü zaten meme başını alnması merasimle. bugün daha rahat aldı ama benim meme başlarım içine kaçıktı artık çıkarttı onları ama yine de bozuklar yani küçük geliyo neyse bugün daha iyiyim ama düzene giriyor sanki.

yaa bir de kesinlikle memede uyuyooorr asla beşiğinde ve kucakta uyumuyor babasına veriyorum kan ter içinde emzirdikten sınra al diyorum gazını çıkart uyut alıyor garibim gezdiriyor gazını çıkartıyor ama uyumuyor böcü böcü bakıyor babasına ama ne zaman memeye dayasak tokken hemen uyuyor. yandım valla. kızlar yalancı emzik verdiniz mi hiç?

kızlar bizimkide sanırım sarılık oldu çok uyuyo yarın kontrolümüz var bakalım değerleri ne çıkacak çok korkuyorum yaa:gitme:

inş birşey çıkmaz canım..çıksa da düzeliyor bebekler zamanla ama biz üzülüyoruz işte..

ilk kontrolde doktor sarılık çok yüksek hemen yatıyorsunuz deyince ben bir ağlamaya başlamıştım bebeği bırakıp herkes benle ilgilendi acayip sinirlerim bozuldu..ama oluyor işte ..biz de tamemen atlatmadık ama değerler düştü en azından..

üzme kendini varsa da geçer.

hadi bakalımŞeniz

canım bizimki 3 saatte bir uyanıyor bazı geceler uykuya yenik düşüyor az emip uyuyor o zamanda erken uyanıyor zaten 1,5 saat sonra falan uyanıyor. bazen uyandıktan sonra emip hemen uyumuyor uyumadan önce yeniden acıkıyor sıpam :))) benim sütüm bazen yetersiz geliyor her halukarda emziriyorum sonrasında mama veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…