2010 Temmuz Anneleri : )

kızlar bizimkide sanırım sarılık oldu çok uyuyo yarın kontrolümüz var bakalım değerleri ne çıkacak çok korkuyorum yaa:gitme:

canım bizimde sarılık değerimiz 12 çıktı doktor düşük ama beslenmesine dikkat et aç kalmasın birde her besleme sonrasında bir iki çay kaşığı su ver sarılığı idrarla atacak dedi. bak sarılığın ilk belli olduğu yer göz beyazları. ben farkettim ama annemde eşimde bana kızdılar bide onu bulup çıkartma diye kızdılar. doktora gidince gördüler doğru düşünmüşüm. şimdi bakıyorum beyazları normal görünüyor. uykusuda düzene girdi uzun süre uyumuyor artık. 3 saatte bir uyanıyor.

bize de doktor sarılık başlangıcı dedi baktırdık 10.6 çıktı değilmiş dedi ama dikkat edin dedi ama bakıyorum ben rengi iyi maşallah

bize de doktor sarılık başlangıcı dedi baktırdık 10.6 çıktı değilmiş dedi ama dikkat edin dedi ama bakıyorum ben rengi iyi maşallah

maşallahhhh canımm tamam iyileşiyorlar ama o süreç hem bizi hem bebişlerimizi yıpratıyor allah korusun yavrularımızı.

benimki de 13 gününde canım. dr. gündüzleri 2 saatte 1, geceleri 3 saatte 1 emzir dedi. gerçi sarılıkta var ondan olabilir ama ilk ay çok sık emmesi lazım diye biliyorum. bende arada mama takviyesi yapıyorum, çünkü ağzını açıp aranıyor. dr.umuz hıçkırıyor mu, çiş ve kaka yapıyor mu dedi. bunlar iyi beslendiğini gösterirmiş. hıçkırması doyduğunu gösteriyor korkma. ve bizim hastanemizde biberon kullanımı kesinlikle yoktu onun memesine alışır diye sanırım. ben çay kaşığı ile veriyorum azar azar.şapur şupur yer öyle :)

Cnm benımkınde sarılık yoktu yanı cok hafıf dedı doktor . yenıdıganlar ( 6 haftaya kadar yenı dogan ) onlar ıstedıkce emzırılır dıye bılıyorum . tabı her bebegı annesı daha ıyı tanır ben bebegımın emdıgınde ıyı beslendıgını ve ac kalmadıgını dusunuyorum buyuzden sadece o ıstedıgı zaman emzırıyorum tabı saatlerce uyumussa ve oncekınde az emmısse uyandırdıgım da oluyor . Gecelerı sadece ıkı yada 3 kere uyanıyor . Zaten emme saatı geldıgınde benım goguslerım sut doluyor o anda da uyanıyor .

Ben saglık ocagına ası karnesı ve topuk kanı ıcın gıttıgımde sordum ılk saglık bakanlıgı 6 ay damak ve dıl gelısımı ıcın onermıyormus ayrıca bos bos emdıgı ıcın enerjı kaybedıyormus ve memeyı erken bırakabılıyormus cnm

canım dün eşim aldı humana stil tea.
ben de herkese tavsiye ediyorum acayip etkiliymiş bayağı arttı sütüm bugün mamaya gerek kalmadı.
emziriyorum gazını çıkartıyorum kendisi uyuyor maşallah sakin bir bebek..
bizim bugün sarılık testimiz vardı sınırın altında çıktı 5. gün en yüksek olduğu zamanmış, yarın tekrar ölçülecek büyük ihtimalle düşmüş olur dedi dr.
inşallah düşmüş olur...
sağol canım tavsiyelerin için...

selam kızlar
sarılığımız hala düşmedi bugün 21.gün(
hala 12.5 civarında ve gözleri sapsarı kızımın
çok canım sıkılıyo
kaç dra götürdük normal çok yüksek depğil değeeri di,yolar
ee ozaman niye geçmiyo
4.haftaya giriyoruz......(((

Zelıhacım bebeklerımız arasında fazla gun farkı yok bende sezeryan oldum ılk gelen sut oyle şakır şakır olmuyor . Benımkı 40 dakıka hıc emmedı en fazla 15 dakıkadır . Ustelık de saatlerce uyuyor arada kaldırıp emzırıyorum . Anne sutunde bebegı kanserden bır cok hastalıga koruyacak antıkorlar proteınler gelısımı ve psıkolojısını duzenleyecek bı suru sey mevcur cnm. Bebegın nıye doymuyor dıye korkuyorsun kı ?? Doymasa aglar memeye saldırır ellerını emer .. Bı sekılde anlarsın hem kılolı bebek saglıklı bebek demek degıl ki ? Neden kılosu ıyı mı doyuyor mu dıye takılıyoruz .Bence sut dısında hıc bısey verme hem kendı sutun artar hem daha hızlı kılo verırsın rahmın daha hızlı eskı halıne doner ve bebısın ıcın en guzel armagan anne sutudur .. Benım sutum de oyle sakır sakır degıl belkı de zamanla azalıcak mamayı ancak ozaman dusunebılırım suanda emzırebıldıgım yere kadar sadece anne sutu verıcem . Sen dusunsene bızı kornfleksle besleselerdi ?? Mamalar sadece anne sutunu taklıt etmeye calısılan besınler ıcınde ne oldugu bellı bıle degil . Ilac gıbı bısey ıcındekılerı kutusundan bı oku ıstersen orda yazanların hepsı dogal olarak senın sutunde mevcut ..

Korkma cnm yaa benım yegenımın 18 cıktıgı halde fototerapi gormedı ustelık babası da doktor. sen bol bol emzır emzırdıkce gecıyormus .

canım ben 2010 mayıs annesiyim, yazını görünce dayamnamadım yazayım dedim
benim kızımdada sarılık vardı yaklaşık ılk 15 gun düşmeyınce dra goturduk tahlıl yapıldı ve 17 çıktı değerimiz bi ilaç verdı dr 5 gun kullandık hala geçmedı bir ay oldu sonra kendiliğinden azalarak geçti sıkıntı yapma geçicek inş vucudunda sarılığı belden aşşasında çok görürürsen ozman götür dra boşuna deldırme ellerını geçiyor canım.. inş sizde tez zamanda geçirirsinzi...

Merhaba kızlar..
23 Temmuz günü doğumum gerçekleşti çok şükür,çok rahat bir doğum oldu.3500 gr bebeğm,54 cm..
şimdi bebeğim uyuyor yanına gitmeliyim..Ayrntıları yazarım..

gunaydın
uyku tutmadı
karnım ıyıce gerılıyor uyyamıyorum artık
bıde ben dogurup kurtulsaydım hayırlısıyla yaa
bu gıdısle agustos annesımı olucam nee:ecrin_bebek:

cevaplarınız için teşekkürler kızlar
Allahıma şükür bebeğimin rengi gayet iyi.
dün akşam 1 de emzirdim yatırdım gece saat 4 de kendi kalktı hayret ettim bakalım kalkacakmı şimdi
doktora götürücem yarın bakalım doktor ne dicek

gunaydın
uyku tutmadı
karnım ıyıce gerılıyor uyyamıyorum artık
bıde ben dogurup kurtulsaydım hayırlısıyla yaa
bu gıdısle agustos annesımı olucam nee:ecrin_bebek:

günaydın...

sanırım sen ve Yase kaldınız doğurmayan senim de ağustosa kalmaman lazım ya.41.hafaya girmişsin.

Son düzenleme:
bakalım dr hanım napıcak
anlamadımkı
mıyad gecmesındede korkuyorum ınsallah oyle bıse olmaz
akrabalar arıyor daha dogurmadınmı falan dıyorlar
yase dogurdumu acaba

bakalım dr hanım napıcak
anlamadımkı
mıyad gecmesındede korkuyorum ınsallah oyle bıse olmaz
akrabalar arıyor daha dogurmadınmı falan dıyorlar
yase dogurdumu acaba

doktorun birşey söyler artık..gün geçince de doğurtuyorlar:)

Yase nin de zamanı artık sanırım o da 39 un içinde..haber yok..

agustosun basına kadar yolu var demıstı ebe
yanı 42 hafta dolana kadar bekleyebılırlermıs ama ben beklemek ıstemıyorum cunku artık dayanamıycam karnımdakı gergınlıge
karnım dar oldugu ıcın ıyıce sıvrıldı ve gece zor oluyor uyumak falan
sezeryana razıyım bı haftada gezer sanırım onunda agrısı acısı
sezeryan olursam ustune nası yatıcam yanlıslıkla ustune yatarsam falan acımazmı acaba
offff
su 15 gunu bu gecırseydım yaa hayırlısıyla
burada herkes dogurdu
darısı bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…