2010 Temmuz Anneleri : )

canım hakkında hayırlısı tabii ki normal doğum en iyisi ama sezeryan da çok kötü birşey değil..

ben acı falan yaşamadım sezeryan yerimde. sürekli ağrı kesici yaptılar ilk gün..

3.gün evde gayet rahat dolanıyordum..
5. gün arkadaşlarım gelmişti evde servisi kendim yaptım onlara annemler kızsa da..ev oturması gibi oturduk akşama kadar...:)

bilmiyorum belki de bünye meselesi, öyle emzirmekte zorlanmak falan olmadı ben de..
he ilk saatlerde hastanede biraz zorlanıyorsun ama acıdan değil acemilikten:)

bu kadar büyütmeyin sezeryanı kafanızda..
tabii en iyisi normal doğum bilimsel olarak da orası ayrı..

hayırlısı olsun.

üzülme tek değilsin arkadaşım.ben de her gittiğimde bekle diyolar 41. hafta bitecek hala tık yok bende.korkuyorum artık içerde bu kadar kalmasıda iyi değil bebeğin yarın gidcem doktora.bide çakır vardı benim bildigim doğum yapmamış olan.

ne gerek var 42.haftaya kadar beklemeye.

suni sancıyla doğurtsunlar o zaman ya..ne gerek var ki bekle dur?

benımde yarın muayene gunumbelkı yarın dogurtur drhanım bakalım ne olacak
heyecan falan kalmadı bukadar bekledıkten sora a.s
darısı basımıza ozaman ama artık doguralım bence cunku bayadır bebekler ıcerde ve ınsallah mıyad gecmesı olmaz:çok üzgünüm:

valla ıyı seyler duyunca rahatlıyorum
ben bu sonda ısını bıraz takıyorum
sonda takmasalar ıyı olur ama artıkın bazı seylere karısmıycaz
allah herseyın hayırlısını versın yaa ınsallah ehıl ellere duserız
özellikle saglık alanında allah acemılerden korusuna.s

bana sondayı epidural yapıldıktan sonra takmışlar haberim bile olmadı..
doğumdan sonra sanırım?? 7-8 saat sonra da çıkardılar, çıkarma anında anlık bir acı oluyor ama anlık çekip çıkarıyor hemşire biranlık o kadar..sonda olayına takılma canım ya anlık birşey o..

senin yarın belli olur artık birşey der doktor..

kızlar merhaba,

geçen hafta sonu epidural sezeryan ile bebişime kavuştum allaha şükür...bebişim ve ben çok iyiyiz..doğum yaptığım anları unutamam o kadar güzeldi ki yavrumu görmek..darısı doğum yapmamış olanların başına..

yalnız doğumdan 24 saat sonra spinal epidural den bir başağrısı başladı ki , aman yarabbim..ben böyle bir ağrı görmedim çekmedim...öldüm öldüm dirildim 1 haftadır...daha da tam geçmiş değil..keşke genel anestezi olsaymışım ...şimdi daha iyiyim ama hala ağrı var biraz...

deniz bende dedim suni sancıyla alın çok çekersin dediler.ama gittiğimde yine söylicem.artık 41. hafta bitecek 42. haftayı doldurmak istemiyorum.herkez hala doğurmaıdnmı dedikce bende bir garip oluyorum.eşim bile her gün bebekle konuşuyor yeter artık bizi beklettin.bana beceriksiz doğuramadın diyo:)) hepimiz merakla bekliyoruz

benimki 12,69 çıktı en son canım yine gideceğiz dr.a.
40 gün hatta 2 aya kadar süren uzayan sarılıklar varmış. yanidaha 4.haftaya giriyorsan normal sanırım. en kötü 40 güne kadar bekleyelim. benimkide sarı hatta fototerapi gördü hastanede kaldık 18 di değeri. ama fizyolojik sarılık kendiliğinden mutlaka geçiyormuş yavaş yavaş...

Haaaa orda durrr..eyvahedigeldismile

evet o başağrısını ben de yaşadım..eyvahedigeldismile daha doğrusu ona başağrısı demek hafif kalır..
doktorumu ayrı aradım anestesi uzmanımı ayrı aradım..onun verdiği volteren adında bir kasgevşetici iğne vurundım günde 2 kez 1 hafta boyunca..normal oldğunu en fazla 1 haftada geçeceğini söylediler ... ayrıca ağrı kesici ilaçlar..

ama kabus gibiydi.KK da okumuştum başağrısı oluyor diye hazırlıklıydım ama bu kadarını beklemiyordum..dediğim gibi başağrısı değildi ki..enseme balyozla indiriyorlardı..akannehir

eh ben dikiş yerimle sorun yaşamadım ama bunu çok şiddetli yaşadım..
herkesin farklı işte.

ama geçiyor bitiyor....................:lepi:

aynı doktorda aynı anestezi uzmanında ben de 1-2 ay önce doğum yapan 2 arkadaşımda ise hiç başağrısı olmamıştı halbuki.

kızlar günaydın
hepinizi sağlık ocağı aramış gelmiş sanırım.
beni cep telefonumdan aradılar adresim yanlışmış, ulaşamamışlar falan filan dediler. adresi verdim gelen olmadı. arasam mı. 14.günü bugün, geçmedi mi artık o test zamanı falan. mecburi mi acaba. hastanede yapılmıştı gerçi..

arayıp bilgi ver en azından..sağlık ocakları ciddi kayıt alıyorlar..
ben herşeyi hastanede yaptık dememe rağmen eve gelip bilgi aldılar..sempatiksalakcinni

arayıp bilgi ver en azından..sağlık ocakları ciddi kayıt alıyorlar..
ben herşeyi hastanede yaptık dememe rağmen eve gelip bilgi aldılar..sempatiksalakcinni

aradım gelin kayıt yaptırın topuk kanı verin dedi
niye bu zaman kdr aramadılarsa
yeni açılmış gerçi sağlık ocağı..

bana da geldıler her turlu kaydı alıyorlar topuk kanı onemlı sanırım benım de ılkı hastanede olmustu ıkıncıyı doktorum yonlendırdı saglık ocagına

4 yaşında oğlu olan ve ilk zamanlarda aynı problemleri yaşayan bi anne olarak yazdıklarını görünce bişeyler yazmak istedim ben de. öncelikle emzirmek için uyanmasını bekleme canım. her bebek acıkınca uyanmaz ve aksine açlıktan halsizleşip daha çok uyuyabilir, uyudukça acıkır, acıktıkça uyur. bi nevi kısır bi döngü bu. öncelikle bu kadar uyuması bana sarılık mı acaba diye düşündürüyo. rengi iyi diyosun gerçi ama ölçtürdün mü yakın zamanlarda. özellikle gözlerinin beyazının rengine dikkat et. oğlumda sarılık 3 ay geçmedi, çok aşırı değildi değerler. 4. ayında 6'lara falan düşmüştü ama hala sarıydı ve hala gece bıraksam sabaha kadar uyuyodu. gündüz de dokunmasam 5 saat deliksiz uyuyodu. her gece saat kurdum. ilk zaman biraz zorlanacaksın belki ama bunların geçici olduğunu düşünüp sabret canım. mümkün olduğunca kendi sütünle beslemeye çalış, mamaya son çare başvur. doyuyor mu diye tereddüt etme. sıktığında sütün geliyorsa emiyodur bebek de. az bir miktarı bile gayet doyurucu o sütün merak etme. bir de bebeklerin doyduğunun en önemli iki göstergesi emerken kakasını yapması ve kusmasıdır. bunlar varsa zaten hiç korkma...

canım değerler herhangi bi tedaviyi gerektirecek kadar yüksek değil. şu anda en güzel tedavi bol bol emzirmendir. oğlumda 3 ay sürmüştü. ben de çok üzülmüştüm ama ilerde sen de aslında boşa üzülmüşüm diyeceksin. yavaş yavaş düşecektir. rengine kafayı takma. oğlumun 4. ayında gözlerinin içi sapsarıydı değerleri de 6 civardında dolaşıyodu. ve sürekli uyuyodu. elimde saatle yatıyodum defalarca kalkıp uyandırmaya çalışıyodum. uyanmayınca oturup ağlıyodum. bebeğimin minicik burnunu sıkıyolar, ayaklarının altına vuruyolar, yine de uyanmazsa ayaklarını çeşmenin altına tutuyolardı, kıyamıyodum daha çok ağlıyodum ama onun iyiliği için emmesi gerekiyodu. bunların hepsi geçici ve çoğu anne yaşıyo bu sıkıntıları. az daha sabret ve canını sıkma. en azından kalıcı bi rahatsızlık değil...
Merhaba kızlar..
23 Temmuz günü doğumum gerçekleşti çok şükür,çok rahat bir doğum oldu.3500 gr bebeğm,54 cm..
şimdi bebeğim uyuyor yanına gitmeliyim..Ayrntıları yazarım..

maşaallah canım bebeğinin boyu çok uzun...kilosu da gayet iyi. hayırlı evlat olsun inş.

bakalım dr hanım napıcak
anlamadımkı
mıyad gecmesındede korkuyorum ınsallah oyle bıse olmaz
akrabalar arıyor daha dogurmadınmı falan dıyorlar
yase dogurdumu acaba

Ben de dogurmadim canim daha merak etme. Bugun 39+6 yim ve hala tik yok. Yarin sabah 08.30 da sezeryan olucam hayirlisi ile. Normal dogum olmasini cok istedim ama beklemek de cok zor gercekten. Artil biran once gelsin istiyorum bebisim.

Benim icin dua edin lutfen. Umarim benim gibi bekleyenler de biran once bebeklerine saglikla kavusur

hem de ne ağrı yarabbim ya öldüm öldüm dirildim resmen..bir arkadaşa daha olmuş bebeğini bile emzirememiş allaha şükür ben emzirebildim ama ayağa kalktığım anda kafama balyozlarla vuruyorlar yatınca geçiyordu..1 hafta evde yattım bebeğimle ilgileneceğim zaman ayağa kalktım acı içinde...yemeğim falan yatağıma geliyodu kafamı yarı kaldırıp yiyebiliyordum...ay allahım ne kötü ...senin kaç günde geçti deniz ? benim 9 gün oldu 2 gün önce serum yedim şimdi biraz daha iyi gibiyim ama hala ağrı değilde böyle kafam ağrıdan sersemlemiş gibiyim sanki tam geçmedi

herkese günaydın... berat kandiliniz mübarek olsun. Allah dualarımızı kabul etsin. sarlık olan tüm bebişlere acil şifalar diliyorum.

gunaydın
uyku tutmadı
karnım ıyıce gerılıyor uyyamıyorum artık
bıde ben dogurup kurtulsaydım hayırlısıyla yaa
bu gıdısle agustos annesımı olucam nee:ecrin_bebek:

çok az kişi kaldık ya.... safkan, yase, laylaylom bir de ben 4 kişi. temmuzda doğuramayan anneler olarak bir grup mu kursak kaydirigubbakcemile3 bende artık telefonlara bakmak istemiyorum daha doğurmadın mı demelerinden çok sıkıldım. işin kötü tarafı sancı falan yok bende. pazar günü sabah oğlum hareket etmedi baya bir korktuk. neysse tatlı birşeyler yedim duş aldım sırt üstü yattım yarım saat sonra benim velet oynamaya başladı. ogün o kadar çok hareket etti ki sabahın acısını çıkardı sempatiksalakcinni karnım iyice büyüdü va aşağıya indi. doğurmayan tüm arkadaşlarıma Allahtan sabır diliyorum. perşembe kontrolüm var o zamana kadar doğurmassam bakalım doktor ne diyecek...

canım benim senin de günün belli olmuş ne güzel Allahtan hayırlısı sağlıkla al bebeğini kucağına insallah. darısı bir avuç kadar kalan bizlerin başına...

merhaba yeni anneler kızım 18 aylık oldu öyle cadı oldu ki onu ilk doğurduğumda yaşadığım duyguları hatırlayabilmek için size bir bakayım dedim :)))

bugunlerin değerini bilin hayattaki en güzel duygu bebeğimi emzirmekti sanırım... öyle miniktiki sürekli kucağımda otururdum onunla yatagına bile koymazdım uyuduğunda :))) iyiki öyle yapmışım çok çabuk geçiyor bu gunler....

hiçbirşeye üzülmeyin merak etmeyin canınızı sıkmayın Allahım öyle bir yaratıyorki herşeyi öyle güzel düzenliyorkiii..

hazır olduklarında dişleri çıkıyor hazır olunca emekliyor yürüyorlar...şimdi öyle uzak geliyordur ki size bunlar ama inanın göz açıp kapayana kadar geliyor hepsi...

epiduralle normal doğum yaptım... hiç başağrısı çekmedim çekenlere çok geçmiş olsun...

sağlık ocakları topuk kanı testini hastanede yaptırsanda tekrar yapıyorlar. yaptırmak önemli bebeğin alerjisi, hastalığı vs varmı yokmu bakıyorlar ...

benim 6.günde bıçakla kesmiş gibi geçti canım..zaten anestezi uzmanım da 1 hafta sürer geçer demişti..en son konuştuğumda şunu önerdi, dikloren jel verdi onu sürdüm ense köküme sıcak havlu koyup o gece öyle yattım ter içinde kaldım ama dayandım sabah kadar..sabah hafiflemişti akşamı da kesildi..

ayrca ayakta dururken boynunu yere eğip çeneni göğsüne değdirmeye çalış, yapabiliyorsan sorun kalmamış demektir..

mutlaka geçer ama seninki biraz daha uzun sürmüş..geçmiş olsun..
seni çok iyi anlıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…