herkese selam,
kızım uslu dururken bende bir bakayım dedim buralar ne alemde :dance:
ya benim göğüs uçlarım feciiii :1no2:
çok canım yanıyor. lansinoh bana mısın demiyor bende tavsiye üzerine garmastan diye bir merhem aldım eczaneden. şimdi onu deniyorum. birde göğüs kalkanı alacağım bugün..
sizlerde durumlar nasıl?
bu arada anglnrcn doğurdumu ? bilen var mı?
Arkadaşlar siz yalancı emzik verdiniz mi?Benim oğlum hep memede kalmayı istiyor.45 dakika 1 saat kalıyor tam uyuyor bırakınca yine uyanıyor.Yine emmek istiyor.Ben de bugün ilk defa yalancı emzik verdim aldı şimdi emiyor.Emme refleksi daha iyi gelişir dediler yalancı emzikle.
slm kzılar nasılsınz
beni sorarsanız çok sükür iyiyim kızımda iyi allaha sükür biraz önce banyo yaptırdım simdi maşşalhh mışıl mışl uyuyor.benim kızım suyu seviyor tek başıma yaptırıyorum filesine koyuyorum hemen yıkıyorum.yavrum bile sıcaktan bunalıyor çocuk sırıl sıklam uyurken simdi rahatladı allahım yazın bebek dogurmak ne zormuş keşke kışın dogsalardı.
bu arad size bir sorum var bebgi annenize bırakırken bakması için süt sagıpmı bırakıyorsunz bide ne kadr ölçüsü biz bugün eşimle dısarı çıkıcaz bir tane bile kıyafetim yok yeni kiloma uygun kıyafetler alıcam bebegimi anneme bıraksam nasıl olur nasıl yapmalıyım sizce.benimki emiyor hiç mamam almadı bu arada onu belirteyim
ben bi kere hastaneye giderken bıraktım. 100 ml yetti. kasıkla verdi annem. biraz aglamıs. sürekli emmek gibi olmuyor tabi.. ama iş görmüş..
tşk ederim cevap için.:1rolleyes: galiba benim yedek biberon alma zamanım geldi benimki küçük 30 ml lik
slm kızlar
bakıyorum herkes ben gibi emzirme derdinde
annem diyo ki eskiden çocuklar yapışırdı memeye doğar doğmaz,cukkur cukkur emerdi sizinkiler anormal diyokaydirigubbakcemile3
benimki emmiyo hiç.önceden az da olsa emiyodu şimdi hiç emmiyo
manuel pompayla sağıp veriyorum
dün doktora gittik hiç kilo almamış oğlum 1 haftadır
mamaya başla dedi
önceden mama takviye yapıyodum günde bir iki kez veriyodum
ama artık esirgemiyorum
sütüm az geldikçe veriyorum mamayı
ben yanlış yapmışım kızlar
emsin diye zorlayım derken,aç bırakmışım oğlumu
aman dikkat edin siz de yapmayın öyle
doguma 51 ile başladım 70 ile dogurdum.dogum sonrası 60 kilo ile çıktım su an 60 ım.ve evdeki kıyafetlerim 36 beden bir tanesi bile olmuyor haliyle.göbegim küçücük bişey kaldı hiç yok denecek kadar.5 kilo daha verirsem 55 te kalmayı düşünüyorum aannem iyi 51 de çok sıskaydı 55 sana yakışıyor fazla verme diyor ben 5 kiloyu havada veririm atom karınca gibi hareketliyim bu sıcakta bişey yapmasakta erir zaten buz gibi kilolar
kızlar herkes gibi bende emzirme derdindeyim..
kızım hastanede olduğumuz süre içinde yeterli beslenemedi çünkü sütüm gelmiyordu..
hastanede sarılığı yükselince hemen mama takviyesi yaptılar..
hastane çıkışında ise sütünüz yetersiz, evde önce emzirin,
sonrasında mama takviyesi yapın dediler..
neyse eve geldiğimizde 1-2 gün içinde göğüslerim şişmeye ve gerilmeye başladı..
o kadar ağrı yapıyordu ki anlatamam.. süt kanallarım tıkalıymış ve süt çıkamıyormuş..
ılık duş al dediler, elinle ovala masaj yap dediler..
ama nafile kızlar.. gögüslerim çok fena şişti.. ve bu gerginlikten dolayı da bebek ememiyordu, çünkü ucu görünmüyordu bile..
doktor pompa alın dedi, bu işin sonu cerrahi müdahaleye kadar gidebilir diye uyardı..
önce manuel bir el pompası aldım.. sağ göğsümü birazcık boşalttım büyük uğraşlar sonucu.. baktık ki olacak gibi değil.. babamız sabah erkenden bize lansiloh marka elektrikli bir göğüs pompası aldı..
hemen göğüslerim açıldı sanmayın.. tam 2 gün saatlerce sol güğsümü sağdım...
damla damla gelmeye başladı.. ve sonunda zafer.. göğüslerim açılmıştı..
diyeceğim o ki benim kızım göğsüm şişince ve çok süt dolunca ememiyor..
ama biraz gerginliğini alınca göğüslerimin bu sefer de bırakmak bilmiyor..
bu arada mamayı bıraktık.. sanırım 3-4 gündür mama vermiyorum..
ama bu arada hem emziriyorum hem de sonrasında doymazsa biberonla sağdığım sütlerden veriyorum..
ayrıca gece de gündüz sağdığım sütleri biberonla veriyorum..
başlarda çok sıkıntı çeksek de şimdilik iyiyiz allaha şükür..
hepinize kolay gelsin kızlar...
kzılar cevap bekliyorum
gulll, efim
selam kızalr qeçmişi okuyamadım morelim ç.ok bozuk oqlum çok ateşli hastane hastane dolaşıyoruz hiçbir şey yok dediler yatırmak istediler ama sen 2 nsaatte ateş takibi yaparsan ewe qötür dediler ewe qetirdim
huyu falan deqişti aqlıyo emmiyo ne yapabilirim yardım edinnnmafoldumben
Canım duş aldır barı sonra da uyutmaya calıs : (( Gazı fılan olmasın nıye oyle huysuzlanıyor kı sıcaklar da da cok zor gercekten cocuk bakmak ..
Canım senın bu basına gelen benım de basıma geldı . Cerrahı mudahale olabılır dedıler ates yapar apse yapar dedıler . Buyuzden emzırmek cok onemlı tam bır kısır dongu yanı sen emzırmedıgın ıcın gogsun sısıyor emzırmedıkce tıkanıyor bu sefer ıstesende emzıre mıyorsun . Ozellıkle sezeryanlılarda bebekte emme tembellıgı oluyormus buyuzden emmek ıstemıyor zaten ılk gelen sut az ve zor cıktıgı ıcın bebek cok ememıyor .. Tek care bol bol emzırmek . Ozellıkle bırıncı haftada oluyor bu dedıgın cunku o anda sut bol bol gelmeye baslıyor .. Sımdı gogus ucların acıycak slıkon uc almıstım ben ıkı hafta kadar kullandım sonra yavas yavas attım sımdı yumusacık goguslerım ve kolay emzırıyorum . Buarada ben elımde kenarlarına masaj yapa yapa bosaltmıstım sonra da bebekle canım yansada emzırmıstım . Bebısım de bana yardımcı olabılmek ıcın sankı cak cak cak emmıstı de rahatlamıstım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?