2010 Temmuz Anneleri : )

canım gözün aydın sağlıkla gelmiş bebişiniz benimde aynen senin gibi gögüslerim feciydi şişlikten kızım ucunu bulamıyordu göğüs ucu almıştım bir hafta sonra doktora kontrole gittiğimizde kızım acıktı emzirmek için gögüs ucuyla emzirmeye çalışırken hemşire buna hiç gerek yok dedi ama baktı gerçekten çok şiş ve serttiler hiç sağdınmı dedi ozman daha sağma makinesi almamıştım yok dedim hemen hastanedeki sağma makinesini getirdiler çok kuvvetli tabi onlarınki sağarkende eliyle masaj yaptı sıkarak göğüslerimi nasıl hafifledim anlatamam nasıl süt çıktı bide süt kanallarını açman lazım dedi o günden sonra ne gögüs ucu ne krem hiç bişeye gerek olmadı canım istersen doğum yaptığın hastaneye bi sor belki öyle makine vardır yada kendin sağarken aşağıya doğru masaj yap elinle sıkarak kanallar açılıyo gerçekten

safkan hayırlı olsun temmuz annesi oldun :) ben şu an itibarıyla ağustos annesiyim :) pazartesi doktora gidiyorum bakalım kısmet dua edin benim için arkadaşlar...

maşallahh canım benim tek göğüsten anca 60-70 cc çıkıyor oda yeni yeni. umarım biraz daha artar. bizim oğluş doğduğundan beri mama alıyor yoksa doymuyor. benim oğluş obur biras cokacimcoook

canım ılık duşun altında göğüslerine masaj yap o biraz rahatlatıyor göğüslerini
dikişlerine gelince benim 10 gün oldu hala arada sızlıyor dikişlerim ama her işimi kendim yapıyroum haftaya senin de düzelir merak etme...

ben de dün tartıldım toplam 22 kg almıştım, 12si gitmiş:))
kalan 10 kg de inşallah tez zamanda gider.
ama bence bu beslenme stiliyle çabuk kilo veririm ben çünkü neredeyse katı hiçbirşey yemiyorum, sebze yemekleri ve sıvı ile besleniyorum sadece.
günde 4 lt sıvı tüketiyorum, ayran, ev yapımı vişne suyu, keçi sütü ve su.
ekmek günde 1 dilim ancak yiyorumdur.
inşallah hepimiz en kısa zamanda veririz doğum kilolarını...

safkan hadi gözün aydın
çok sevindim kurtulmuşsun sen de
şimdi sıra bana geldi sanırım. pazartesi hastaneye yatırıcak orda takip edicekmiş dr.um

yasecim hakkında hayırlısı olsun, rabbim kalbine göre verir inş:Saruboceq:

safkan hadi gözün aydın
çok sevindim kurtulmuşsun sen de
şimdi sıra bana geldi sanırım. pazartesi hastaneye yatırıcak orda takip edicekmiş dr.um

canım inş.. en kısa zamanda kyrtulursun hayırlısıyla.

ya canım hepsi aynı demek ki düşünemiyolar bazı şeyleri bizim gibi...
benimki de bugün misafirlerim vardı odaya geçti laptopu alıp ben ona hizmet ettim ameliyatlı halimle.
sonra da arkadaşlarını arayıp dışarı çıktı...
ince fikirli değiller bizim kadar, sen kendini bunlara üzme.:teselli:

canim gozunaydin, tebrik ederim, cok sevindim sende benim gibi desene normal dogum niyetiyle girdin.Bende normal dogum diye girdim 20 saat sancidan sonra vakumla cektiler epidural da aldim.

gull hic sorma erkekler bireyere kadar yapiyorlar sikiyi gorunce kaciyorlar, neyseki annem yanimda suanda da o yapiyor o da olmazsa halim yaman hele birde misafirler gelip gidiyor is mi yapayim bebegemi bakayim

gülcüm valla öyle bu erkekler sen kendini hiç üzme sıkıya pek gelemiyolar anneler hep fedakar annem olmasa ne yapardım bilmem sağolsun başından beri en büyük destekçim

gull hic sorma erkekler bireyere kadar yapiyorlar sikiyi gorunce kaciyorlar, neyseki annem yanimda suanda da o yapiyor o da olmazsa halim yaman hele birde misafirler gelip gidiyor is mi yapayim bebegemi bakayim

gülcüm valla öyle bu erkekler sen kendini hiç üzme sıkıya pek gelemiyolar anneler hep fedakar annem olmasa ne yapardım bilmem sağolsun başından beri en büyük destekçim

kesinlikle çok düşüncesizler (( insanın annesi gibisi yok benimkide ağrıyan ayağıyla bebişle benim etrafımda pervane (

selam kızlar herkesin sorunları aynı benim oğlumda mama alıyor sütüm malesef onu doyurmuyor
açlıktan sarılık olacaktı dr mama verdi mecburen önce emziriyorum sonra mama takviyesi yapıyorum birde bizim kaka problemimiz var tuvaletimiz geldiğinde ortalığı yıkıyoruz çok kustuğu için dr ar mama verdi oda biraz kabız yapıyor saf zeytinyağı ile atlatmaya çalışıyoruz bakalım birde ilk erkek çocuklarda genelde bu problem olurmuş dr öyle söyledi ve 4 ay sürecekmiş allah yardımcımız olsun bakalım

canım aynı sorun bende de vardı..
bugün daha önceki bir mesajımda da dile getirdim..
doktor süt kanallarımın tıkalı olduğunu ve pompa almam gerektiğini söyledi..
eğer o sütleri sağmazsam içeride iltihap olabileceğini
ve bu işin sonunun cerrahi müdahaleye kadar gideceğini söyledi..
ben önce el pompası aldım.. baktım olacak gibi değil sonra elektrikli pompa aldım..
tabi hemen açılmadı benimkiler.. büyük ve acılı bir uğraştan sonra açıldılar..
kanallar tıkalıyken ılık duş almak çözüm değil, elle masaj yapmak hiç çözüm değil..
ne zaman kanallar açılırsa o zaman bu taktikler sütün gelmesi için işe yarıyor..
ama kanalların tıkalıysa elektrikli pompadan başka şansın yok..
allah şifa versin..
ben çektim çok iyi biliyorum...

Hayırlı olsun Safkan en azından normalı denedin cnm ıcınde kalmamıstır : ) ) Senın sancın fılan gelseydı kesın normal yapardın ama hayırlısı artık . Ben bebedorun slıkon gocus ucunu almıstım onlar cıkmıyor . Kenarlarının buyuk olması lazım cıkmaması ıcın .

bu saat oldu ben hala uyuyamıyorum ya hem sıcak hemde caım uyumak istemiyor uykuya hsret kaldım ama bir yandanda uykudan soğudum ne zaman uykuya dalsam kızım çığlık atar gibi ağlamaya başlıyor. bu çığlıkvari ağlamayı dünden beri öğrendi. ne zaman gözümü kapatıyorum çocuk sanki kuurlmuş gibi başlıyor ağlamaya uyumayacağım bu gece boykottayım :umursamaz::umursamaz:

Gunaydin kizlar

Bakiyorum da dogum yapan herkesin sorunlari hemen hemen ayni. Oglusumun da derdi basta emmemesi idi. Agir bir uyku hali vardi. Uyandirmak icin mincirmadigimiz yeri kalmadigi halde iki emip tekrar memede uykuya daliyordu. Neyse ki o uyku hali biraz acildi simdi. Ama bu sefer baska dertler cikti

bu sefer de memeden ayrilmak bilmiyor. Hep memede uyumak istiyor. Emmese de meme agzinda oyle uyumak istiyor. Tabi bu sekilde gazi cok oluyor cikaramiyor cunku surekli memede hava yutuyor.

Emzik vermek istemiyorum. Yavrum daha bir haftalik. Ama bu sekilde de nasil olcak bilmiyorum.

Dr her meme istediginde ver demisti ama bu sekilde de olmaz bence

coz yolu oneren var mi??

kızlar ben elma yağı, adaçayı yağı olarakta geçiyor ondan aldım. ayak tabanına masaj yapınca mide ve bağırsaktaki gaz sancılarını hafifletiyor ve bebeği rahatlatıyormuş. nettede araştırdım. aklınızda olsun...

iyi günler bebekler günde kaç kez kaka yapmalı bilen var mı
akşamdan beri 4 kez kakasını yaptı bu normalş mi?

canım benim kızım da aynı şekilde memede uyumak istiyor yatağına geçince ağlamaya başlıyo...
ben emzik verdim ama yoksa sürekli kucağımda memede olunca sütüm birikmiyodu ve kızım da doymuyodu
gaz sorunu da aynı şekilde bizde de vardı ama emzikten sonra biraz geçti..
dra söyledim ben emzik vereyim memeden ayrılmak istemiyo diye, o da ver sakıncası yok dedibilmiyorumkismile

şimdi elma yağı mı adaçayı yağı mı diye alıcaz aktardan.
sen denedin mi işe yarıyor mu?

ben 6 kere falan normal dye biliyorum medaacım.
zaten minik minik yapıyolar sindirim sistemleri henüz çok yavaş azar azar atıyolar

normalmiş canım benimki de 4-5 kere yapıyodu normal dediler 48 saat yapmayınca da normal diyolar. demek ki düzeni olmuyor ilk ay bebeğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…