canım benim kızım da aynı şekilde memede uyumak istiyor yatağına geçince ağlamaya başlıyo...
ben emzik verdim ama yoksa sürekli kucağımda memede olunca sütüm birikmiyodu ve kızım da doymuyodu
gaz sorunu da aynı şekilde bizde de vardı ama emzikten sonra biraz geçti..
dra söyledim ben emzik vereyim memeden ayrılmak istemiyo diye, o da ver sakıncası yok dedibilmiyorumkismile
şimdi elma yağı mı adaçayı yağı mı diye alıcaz aktardan.
sen denedin mi işe yarıyor mu?
ben 6 kere falan normal dye biliyorum medaacım.
zaten minik minik yapıyolar sindirim sistemleri henüz çok yavaş azar azar atıyolar
iyi günler bebekler günde kaç kez kaka yapmalı bilen var mı
akşamdan beri 4 kez kakasını yaptı bu normalş mi?
canım benim kızım da aynı şekilde memede uyumak istiyor yatağına geçince ağlamaya başlıyo...
ben emzik verdim ama yoksa sürekli kucağımda memede olunca sütüm birikmiyodu ve kızım da doymuyodu
gaz sorunu da aynı şekilde bizde de vardı ama emzikten sonra biraz geçti..
dra söyledim ben emzik vereyim memeden ayrılmak istemiyo diye, o da ver sakıncası yok dedibilmiyorumkismile
şimdi elma yağı mı adaçayı yağı mı diye alıcaz aktardan.
sen denedin mi işe yarıyor mu?
ben 6 kere falan normal dye biliyorum medaacım.
zaten minik minik yapıyolar sindirim sistemleri henüz çok yavaş azar azar atıyolar
slm kızlar
ben salı gunu aksamı dogurdum
normal dogum nıyetıyle gırdım 4-5 saat sunı sancıdan sora olmayınca epıdural sezeryan oldum bı ara dogum hıkayemı yazarım
suan bebegımle evdeyız
ama goguslerım cok sıs kocaman oldular
bebek emıyor ama gogus uclarım cok acıyor
bısey sorucam
sılıkon uc aldık ama o kuruyucu uc galıba onunla bebek ememıyor cunku meme ucuna yapısmıyor
kenarlardan hava cekıyor oyuzden olmuyor
el pompasıda aldım bebedorun oda hem acıtıyor hemde guzel cekmıyor
sırayla 2 saatte bır emıyor bebek once sag gogsumu verıyorum 2 saat sorada sol gogsumu verıyorum yanı her gogusu 4 saatte bır emzırmıs oluyorum
cok sısıyor ne yapıcam hemde acıyor
lasınoh krem suruyorum ama meme uclarımda cok kucuk
acaba ne zaman hem memelrım ıner hemde meme acım gecer bılen varmı
bıse sezeryan dıkıs acısı tamamne ne zaman yok olur
sımdı 1-2 kılo bıse kaldırsam karnım acıyor
şimdiye kadar hep 2 günde bir yaptığı için birden böyle çoğalınca şaşırdım ve korktum
birde grip öksürüyor sanırım birazda o yüzden panik oldum
cevaplar için teşekkürler :))
canım sedece anne sütü ile besleniyorsa 2 günde 1 yapması normal. ama mama veriyorsan günde 4-5 defa normal biz mama takviyesi yapıyoruz en az 4 defa kaka yapıyor.
sagol cnm sonunda nasıl bıseymıs gordumgözün aydın safkan güle güle büyüt bebişini...:1hug:
canım ya lansinohtan iyisi yok inanki ama benim bile 10 günü geçmesine rağmen halen acıyor. dikiş konusuna gelince yapıştırmadır büyük ihtimalle seninkide, iç dikişlerin acıması bir müddet devam ediyor am a1-2 güne kadar geçer. ben 10 günü geçti hala korkudan hapşırıyorum gülmüyorum çünkü hastanede bir hapşırdım patladım sandım korkunçtu. şuan dikişlerim az acıyor sabret canım geçicek olurmu
sen daha dogurmadınmı cnmsafkan hadi gözün aydın
çok sevindim kurtulmuşsun sen de
şimdi sıra bana geldi sanırım. pazartesi hastaneye yatırıcak orda takip edicekmiş dr.um
sagol cnm senın bebeıste masallah baya degısmıs eger resımdekı oysasafkan hayırlı olsun canım gözün aydın :))
sut yapan seyler ye cnmHayırlı akşamlar kızlar.
Şöyle bir geçmişe baktımda herkesin sorunları aynıymış valla.
Bizdede gaz sancılarımız çok,dün gece çok ağladık,sabaha karşı 4 de uyudu oğlum.Ama her yarım saatte bir ağlayarak geri uyandı.Dün gecemiz çok sıkıntılıydı anlayacağınız.
Benim oğlumda göğsümden emmiyor,çığlık çığlığa ağlıyor,biberonu verince hemen susup homurdana homurdana yiyio sütünü
Birde kusuyor,burnundan bile geliyor arada.DR.biberonla gereğinden fazla yiyordur,fazlalığı atıyordur diyor.
İlk zamanlar sütüm çok boldu.Şu 2 gündür azaldı sanki,önceleri tek göğsümden 150 cc sağarken,bugün anca 100 cc sağdım.İnşallah sütüm azalmazda oğluma mama vermek zorunda kalmak.Gerçi günde 1,2 kez mama veriyorum.Oğlum düşük kilolu doğduğu için mama takviyesi yapın demişti dr.şimdi mamayı kes diyor.Ama ben 4 aylık olana kadar devam edicem mamaya.
cnm elımle sagamadım el pompasıyla sagdım ama catlak yerlerı açılıyor pompayla bence bebege 2 saate bır emzırıyorum hemde sarılıgına ıyı gelsın dıyecanım gözün aydın sağlıkla gelmiş bebişiniz benimde aynen senin gibi gögüslerim feciydi şişlikten kızım ucunu bulamıyordu göğüs ucu almıştım bir hafta sonra doktora kontrole gittiğimizde kızım acıktı emzirmek için gögüs ucuyla emzirmeye çalışırken hemşire buna hiç gerek yok dedi ama baktı gerçekten çok şiş ve serttiler hiç sağdınmı dedi ozman daha sağma makinesi almamıştım yok dedim hemen hastanedeki sağma makinesini getirdiler çok kuvvetli tabi onlarınki sağarkende eliyle masaj yaptı sıkarak göğüslerimi nasıl hafifledim anlatamam nasıl süt çıktı bide süt kanallarını açman lazım dedi o günden sonra ne gögüs ucu ne krem hiç bişeye gerek olmadı canım istersen doğum yaptığın hastaneye bi sor belki öyle makine vardır yada kendin sağarken aşağıya doğru masaj yap elinle sıkarak kanallar açılıyo gerçekten
sagol cnm darısı basına hayırlısıyla sende al kucagına bı kokla cok guzel bır duyguymus gercekten helede onun kokusu cok hossafkan hayırlı olsun temmuz annesi oldun :) ben şu an itibarıyla ağustos annesiyim :) pazartesi doktora gidiyorum bakalım kısmet dua edin benim için arkadaşlar...
gul tum beyler aynı galıba benım esımdede 1 defa dıyınce unutuyor yada yapmak ıstemıyor 2-3 defa dıyorum bazengülcüm valla öyle bu erkekler sen kendini hiç üzme sıkıya pek gelemiyolar anneler hep fedakar annem olmasa ne yapardım bilmem sağolsun başından beri en büyük destekçim
kızlar bısey sorucam
benımbebek 3-4 gunlukoldu
sarılıgı 11 de
2 gun sora gelın kontrol edın yıne dedıler yıne topuktan kan almalarını ıstemıyorum cunku bebegım cok ağlıyor bıde uzun suruyor
suan bebek ıyı bende bolbol emzırıyorum zaten
2 gunde bı topuk kanı verdırmek ıstemıyorum
3-4 gunde bı sağlık ocagınde baktırayım sarılıgına dıyorum
ne dersınız
gozlerı oyle fazla sarı degıl
hafıf yuzunde var sarılık oda normaldır hastanede bebege sarılık mıkrobu verdıler
ben anlamıyorum bu mıkrobu hemen vermelerı sartmı bebekler 3-4 aylık olsa sora verseler
annelerın sutu olmuyor bebekler ufak oluyor vs bebeklerın dırenclerı dusuyor
dogar dogmaz bu mıkrobu nıye verıyolarkı
neyse
bıde ozel hastaneler guvenım kalmadı benım
azen işlemlerden para kazanmak ıcın yönlendırdıklerını düşünüyorum
sızın bebeklerın sarılık degerlerı ve kontrol sıklıgınız nedır bıde drunuz neler onerdı
benım drum bolbol emzır dedı emzırıyorum zaten
canım sedece anne sütü ile besleniyorsa 2 günde 1 yapması normal. ama mama veriyorsan günde 4-5 defa normal biz mama takviyesi yapıyoruz en az 4 defa kaka yapıyor.
canım bizimkinin de sarılığı 12.. dün için doktor randevu vermişti..
biz kızımızı iyi gördüğümüz için gitmedik..
zaten yeteri kadar da anne sütü alınca bebeklerin sarılığı geçiveriyor..
dün aynı olayı biz de yaşadık ama iyi olduğunu gördüğümüz için gönlümüz razı olmadı götürmeye..
için rahat etmezse götür istersen..
Bende gunde 1 defa mama verıyorum kızıma... sutumun yetmedıgını düşünüyorum.. acaba hatamı edıyorum dıcem ama doymadıgı cok belli ,, bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?