2010 Temmuz Anneleri : )

şimdiye kadar hep 2 günde bir yaptığı için birden böyle çoğalınca şaşırdım ve korktum
birde grip öksürüyor sanırım birazda o yüzden panik oldum
cevaplar için teşekkürler :))

ben de emzik veriyorum. bir arkadaşım çalışan insansın rahat edersin ver hiçbişey olmaz dedi. verdim gerçekten rahat çünkü memeyi emzk gibi kullanıo o zaman da dinlenemediğimiz için süt birikmiyor ve meme uçları yara oluyo.

iyi günler bebekler günde kaç kez kaka yapmalı bilen var mı
akşamdan beri 4 kez kakasını yaptı bu normalş mi?

canım benim kızımda neredeyse her beslenme sırasında veya beslenme sonrasında kakasını yapıyor.. sürekli altını değiştiriyorum..:sm_confused:

bebeklerin emme refleksleri güçlü olduğu için emzik wermemizi istedi doktorumuz emzik wermzseniz göğsünüzü emzik niyetine kullanır demişti.bizimki ilk 1 ay alıştırmaya çalıştık almamıştı şimdi yeni yeni emziği alıyo zemuszemus emziğin hijyenine dikkat ettikten sonra bu bi problem değil bence

slm bende aynı sorunları yaşadığım için yazıyorum silikon uçlar yada göğsün hafif ıslak olursa yapışıyo ama dediğin gibi tam diil parmaklarınla tutmaya çalış çünkü çok işe yarıyo olmayan göğüs uçlarım çıktı bu sayede biriki dakika emsin sılikonu çek çıkar göğsünü wer.bide süt sağma makinalarıda aynı işe yarıyo önce avent aldım sonra medela ikincisi daha kullanışlı yerimseniben

günaydınnn
bugün kızımızla birlikte dolaşmaya çıkıcaz bakalım
pazar keyfi yapıcaz
inşallah güzel geçer.. havanın serinlemesini, bekliyoruz

selam kızlar herkezin problemleri aynı ilk doğumlarda göğüs acısı flan ben bu doğumumda hiç yaşamadım öle şeyler bilinçli olmanın güzelliğini yaşadım hamileykende çok çektim acı falan die yazmıştım ama yaşamadan kimse bilemiyor bu acıyı ben ilk doğumumda 35 gün kan akıyordu göğüslerimden 35 günün sonunda buldum şifasını anca sağmak çok işe yarıyor ama iyi bi makina ile sağmalı bende şuan medela swing var çok güzel ama ilk doğumumda el pomposı manuel olanlarından almıştım chicconun oda işe yarıyordu ama çok zor bi elle tutup bi elle sağamıyorsun yardım gerekiyor en güzeli elektirikliler

şimdiye kadar hep 2 günde bir yaptığı için birden böyle çoğalınca şaşırdım ve korktum
birde grip öksürüyor sanırım birazda o yüzden panik oldum
cevaplar için teşekkürler :))

canım sedece anne sütü ile besleniyorsa 2 günde 1 yapması normal. ama mama veriyorsan günde 4-5 defa normal biz mama takviyesi yapıyoruz en az 4 defa kaka yapıyor.

canım sedece anne sütü ile besleniyorsa 2 günde 1 yapması normal. ama mama veriyorsan günde 4-5 defa normal biz mama takviyesi yapıyoruz en az 4 defa kaka yapıyor.

emziriyorum ama 2-3 günde bir geceleri uyumuyor çok huysuzluk yapıyo öyle zamanlarda ben eşime bırakıyorum dayanamadığımda
oda mecburen mama veriyor ben dinleneyim diye bilmiyorumkismile

ben bu lilypie yi eklemesini unutmuşum
kaç günlük olduğunun falan çıkaqrdım ama buraya çıkan yazının tamamı eklenmiyordu
hangi " içini alıcam söyler misiniz?

sagol cnm sonunda nasıl bıseymıs gordum

safkan hadi gözün aydın
çok sevindim kurtulmuşsun sen de
şimdi sıra bana geldi sanırım. pazartesi hastaneye yatırıcak orda takip edicekmiş dr.um
sen daha dogurmadınmı cnm
kacıncı haftandasın
benım sat tarıhını yazınca dogum tarıhı cıkıyorya 27 temmuzdu bebegım tam gununde geldı cok dakıkmıs oglum kaydirigubbakcemile5

safkan hayırlı olsun canım gözün aydın :))
sagol cnm senın bebeıste masallah baya degısmıs eger resımdekı oysa

sut yapan seyler ye cnm
o zaman mamaya gerek kalmaz bence mamada verme sutun tasar zaten
sana sut yapıcı olarak tavsıyem bol su ıcmenın dısında kasaptan kemık al kaynat suyunu ıc hem senı ıyılestırır hemde sut bombası yapar benım memelerım cok sıstı bebege fazla gelıyor
sagmaya calısıncada catlak yerlerım açılıyor ozaman bebek emerken daha cok acıyor bende dısımı sıkaraktan 2 saatte bır bebege emzırıyorum en azından daha az acıyor

cnm elımle sagamadım el pompasıyla sagdım ama catlak yerlerı açılıyor pompayla bence bebege 2 saate bır emzırıyorum hemde sarılıgına ıyı gelsın dıye

safkan hayırlı olsun temmuz annesi oldun :) ben şu an itibarıyla ağustos annesiyim :) pazartesi doktora gidiyorum bakalım kısmet dua edin benim için arkadaşlar...
sagol cnm darısı basına hayırlısıyla sende al kucagına bı kokla cok guzel bır duyguymus gercekten helede onun kokusu cok hos

gülcüm valla öyle bu erkekler sen kendini hiç üzme sıkıya pek gelemiyolar anneler hep fedakar annem olmasa ne yapardım bilmem sağolsun başından beri en büyük destekçim
gul tum beyler aynı galıba benım esımdede 1 defa dıyınce unutuyor yada yapmak ıstemıyor 2-3 defa dıyorum bazen
onlardada yorgunluk var sanırım yada alısmadılar daha
oyle boyle atlatacagız bu gunlerı cunku bızde 40mız cıkana kadar gergın ve uykusuzuz bu onlarada yansıyor bence
sabredecegız mecburena.s

kızlar bısey sorucam
benımbebek 3-4 gunlukoldu
sarılıgı 11 de
2 gun sora gelın kontrol edın yıne dedıler yıne topuktan kan almalarını ıstemıyorum cunku bebegım cok ağlıyor bıde uzun suruyor
suan bebek ıyı bende bolbol emzırıyorum zaten
2 gunde bı topuk kanı verdırmek ıstemıyorum
3-4 gunde bı sağlık ocagınde baktırayım sarılıgına dıyorum
ne dersınız
gozlerı oyle fazla sarı degıl
hafıf yuzunde var sarılık oda normaldır hastanede bebege sarılık mıkrobu verdıler
ben anlamıyorum bu mıkrobu hemen vermelerı sartmı bebekler 3-4 aylık olsa sora verseler
annelerın sutu olmuyor bebekler ufak oluyor vs bebeklerın dırenclerı dusuyor
dogar dogmaz bu mıkrobu nıye verıyolarkı
neyse
bıde ozel hastaneler guvenım kalmadı benım
azen işlemlerden para kazanmak ıcın yönlendırdıklerını düşünüyorum
sızın bebeklerın sarılık degerlerı ve kontrol sıklıgınız nedır bıde drunuz neler onerdı
benım drum bolbol emzır dedı emzırıyorum zaten

canım bizimkinin de sarılığı 12.. dün için doktor randevu vermişti..
biz kızımızı iyi gördüğümüz için gitmedik..
zaten yeteri kadar da anne sütü alınca bebeklerin sarılığı geçiveriyor..
dün aynı olayı biz de yaşadık ama iyi olduğunu gördüğümüz için gönlümüz razı olmadı götürmeye..
için rahat etmezse götür istersen..

ben tam tersi diye biliyorum. anne sütü alan bebekler günde 4-5 defa yapıyor mama takviyesi olduğu zaman kaka gecikiyor. mamanın sindirimi daha zor. benim sütüm artmıyor ne yapsam yetmiyor. sürekli emziriyorum ama doymuyor uyumuyor mecburen günde 2 kere filan mama vermek zorunda kalıyorum. bazen o uyurken sağıyorum 50cc filan çıkıyor. onu gece banyodan sonra içiriyorum. ama 2 gündür biberona alıştı mememi almak istemiyor. önceden alıyordu. bayaa uğraştırıyo memeyi alana kadar beni.

Bende gunde 1 defa mama verıyorum kızıma... sutumun yetmedıgını düşünüyorum.. acaba hatamı edıyorum dıcem ama doymadıgı cok belli ,, bilmiyorumkismile

selam kızlar şöyle bi qeçmişe qöz attımda herkezin dertleri aynı sanırım
allahım yadımcı:Saruboceq:mız olsunn

bende bugun kontrol vardı goturmedım ama yarın veya salı gıbı saglık ocagına gotureyım dıyorum
acaba saglık ocagında sarılık oranına bakıyorlarmı
bıde aşılarının takıbıni sağlık ocakları yaıyormu acaba yapıyorsalar gotureyım dıyorum
bebeklede dısarı cıkmak cok zor yaa
yolda aglar maglarsa ne yaparım nasıl sut verırım dıyorum sora yollarda
sositososito

Bende gunde 1 defa mama verıyorum kızıma... sutumun yetmedıgını düşünüyorum.. acaba hatamı edıyorum dıcem ama doymadıgı cok belli ,, bilmiyorumkismile

bence sutun yetıyordur sakın mamaya vede bıberona alıstırma cnm sora memenı almaz
bırde emzırdıkce sutun artar merak atme
etsuyu kemık suyune corma falan ıc sıcak sıcak sutun artar rezenede baya sutu artırıyor

sağlık ocağında sarılığa bakılmıyo sanırım
aşı takipleri yapılıyo
biz hiç gitmediğimiz halde sağlık ocağından gelip kayıt aldılar
d3 vitaminini verdiler aşı zamanını söylediler kilo boy vb kontrolleri yapıp gönderdiler
bizde artık aşılar için sağlık ocağına diğer kontroller için (hastalık vs.) hastaneye gidiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…