günaydın anneler ve minnikk kuzucukları
günaydın canım:)
oğluşun nasıl:)
bende bugun kontrol vardı goturmedım ama yarın veya salı gıbı saglık ocagına gotureyım dıyorum
acaba saglık ocagında sarılık oranına bakıyorlarmı
bıde aşılarının takıbıni sağlık ocakları yaıyormu acaba yapıyorsalar gotureyım dıyorum
bebeklede dısarı cıkmak cok zor yaa
yolda aglar maglarsa ne yaparım nasıl sut verırım dıyorum sora yollarda
sositososito
sağlık ocağında sarılığa bakılmıyo sanırım
aşı takipleri yapılıyo
biz hiç gitmediğimiz halde sağlık ocağından gelip kayıt aldılar
d3 vitaminini verdiler aşı zamanını söylediler kilo boy vb kontrolleri yapıp gönderdiler
bizde artık aşılar için sağlık ocağına diğer kontroller için (hastalık vs.) hastaneye gidiyoruz
biz de kontrole gittiğimizde sarılık 17 çıktı ve hemen yatırdılar yavrumu yoğun bakıma ,çok zor bir andı..1 gece kaldı yoğun bakımda ışın altında.sakın kontrolünüzü geciktirmeyin.canı yanacak diye kan alımından da alıkoymayın bence bebeklerinizi.Allah korusun geç kalınabilir.bir de sütü gelmeyen,yetmeyen arkadaşlarım eczanelerde süt gelimini arttırmak için çaylar var.çok iyi geliyor.ve eğer çalışan anneler varsa şimdiden sağmaya başlasın bence.sağdıkça da süt artıyor meme ucu delikler de açılıyor.
Arkadaşlar bende katılıyorum YASMİNDURU arkadaşıma.Sakın kan alınacak diye sarılık takibinizi aksatmayın.
Benim oğlumun sarılığı tam 40 gün sürdü.İlk 20 gün gün aşırı kan verdik.20 günden sonrada haftada 1 kez kan vermeye gidiyorduk.O kadar ağlıyorduki kuzum,onunla beraber bende ağlıyordum.
Bizde 1 gün sarılığı iyi dedik götürmedik değer yükselmişti.İnanın yoğun bakımda bırakmak,hele o kıyafetlerini elinize boş almak çok çok zor.Pusetini elimize boş vermişlerdi o kadar ağladımki rabbim kimseye yaşatmasın.
Oğlumun burnu tıkanmıştı teyzeleri birde öksürüyordu.Eşimle TÜR.....hast.götürdük.DR.muyaene etti.Dediki bu çocuk ne zamandır öksürüyor,2 gündür dedik.Film istiyorum dedi.Bu çocuğun ciğerleri mahfolmuş bronşit olmuş dedi.FLİM baktı evet dedi ciğerler kötü,acil yoğun bakıma 10 gün iğne ve antibiotik tedavisi yapılacak.Oğlumu aldılar yoğun bakıma kıyafetlerini verdiler yine elimize,yoğun bakım kapısından nasıl ağlıyorum yığıldım yere.Daha dedim 1 aylık oğlumu bronşit yaptım.Babam geldi ben asla kabul etmiyorum.Çocuğu çıkarıcam kendi dr.yani cerrahpaşaya götürücem dedi.Oğlumu aldık dr.götürdük dr.kızdı nasıl çıkarırsınız bunu yoğun bakımdan dedi.Neyse aldı bizi muayene etti filme baktı,allah allah dedi başka dr.çağırdı,bir başka dr.daha geldi.Nerye götürdün bu çocuğu dedi TÜr.....hast.dedim.Sakın birdaha götürme çocuğunu oraya bir daha dedi.Çocuğun gayet sağlıklı dedi.Nasıl yani dedim öksürüyor,burnu tıkanmış normal dedi.Ama dedim flim var elimizde flim temiz dedi.
Nasıl bir şoktur yaşadığımız ALLAHA havale ettik o hast.DR.kimsenin hakkı kimsede kalmaz.
Oğluma boş yere iğne ve antibiotik başlayacaklardı.Allah korusun oğlum prematüre doğdu zaten ilaçlar ne kadar zarar verecekti kimbilir.
ii cnmm gaz problemi dışında problemimiz yok çaok şükür gazdan dolayı çok ağlıor kuzum benmm çok canım sıkılıorr o ağladıkçaa kıyamam ben onaa :2:
ay kıyamam nasıl da kıvranıyolar gaz sancısı olunca...
geçen burda biri ayak tabanlarına adaçayı yağı ile masaj yapınca gazını çıkartıyolar bebekler diye yazmıştı ama.
bilemiyorum işe yarar mıbilmiyorumkismile
ay bir onu denedemedim onuda denerim valla ii olsun bebeğimk yeterkii geceleri uymuoruz artık bizz :) gaz sancısındann valla osuruğunun başı bekliyoruzz o gaz çıkarınca dünyalr bizim oluyor kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
günaydın kıslar. bebeğim öğürüyor ne yapmam lazım? hemen doktora mı götürmeliyim. dün öğleden sonra da öğürüyodu. gece banyo yaptığı mama yediği halde uyumadı normalde deliksiz uyurdu. hatta babası aç diye fazla mama vermiş biraz anne sütü de emdi bir de süt sağmıştım dolaptaydı onu ısıttım onu da içti tabi hepsi üstüste değil sabah 4 e kadar ayaktaydık. gaz mı diye kaka mı diye bayaa uğraştık ama nafile. midesinden sıkıntısı. soğuk bişe de içirmedik hep ısıtıyorum mama olsun süt olsun. ama sabah uyandı gene öğürüyo saat 4ten beri uyuyo. bi ara uyandırdım emzirdim ama 5 dakka emdi gen uyudu. uyanmıyo bitürlü. uyanırken öğürerek uyanıyo. bugün geçmezse doktora götürcem. ama kusmuyo ateşi de yok ölçtüm.
iyi geçti çok güzeldi ama sıcak fena vurdu herkesi..her odada vantilatör çalıştıdık çok kalabalık değildi aslında..
ama atlattık hayırlısı ile..
slm kızlar benım bebeğimde 26 günlük ama emerken ağlayıp sinir oluyor en fazla memeyi 30sn tutuyor ağlamaya başlıyor sizce neden böyle yapıyor ?çok üzülüyorum
Arkadaşlar bende katılıyorum YASMİNDURU arkadaşıma.Sakın kan alınacak diye sarılık takibinizi aksatmayın.
Benim oğlumun sarılığı tam 40 gün sürdü.İlk 20 gün gün aşırı kan verdik.20 günden sonrada haftada 1 kez kan vermeye gidiyorduk.O kadar ağlıyorduki kuzum,onunla beraber bende ağlıyordum.
Bizde 1 gün sarılığı iyi dedik götürmedik değer yükselmişti.İnanın yoğun bakımda bırakmak,hele o kıyafetlerini elinize boş almak çok çok zor.Pusetini elimize boş vermişlerdi o kadar ağladımki rabbim kimseye yaşatmasın.
Oğlumun burnu tıkanmıştı teyzeleri birde öksürüyordu.Eşimle TÜR.....hast.götürdük.DR.muyaene etti.Dediki bu çocuk ne zamandır öksürüyor,2 gündür dedik.Film istiyorum dedi.Bu çocuğun ciğerleri mahfolmuş bronşit olmuş dedi.FLİM baktı evet dedi ciğerler kötü,acil yoğun bakıma 10 gün iğne ve antibiotik tedavisi yapılacak.Oğlumu aldılar yoğun bakıma kıyafetlerini verdiler yine elimize,yoğun bakım kapısından nasıl ağlıyorum yığıldım yere.Daha dedim 1 aylık oğlumu bronşit yaptım.Babam geldi ben asla kabul etmiyorum.Çocuğu çıkarıcam kendi dr.yani cerrahpaşaya götürücem dedi.Oğlumu aldık dr.götürdük dr.kızdı nasıl çıkarırsınız bunu yoğun bakımdan dedi.Neyse aldı bizi muayene etti filme baktı,allah allah dedi başka dr.çağırdı,bir başka dr.daha geldi.Nerye götürdün bu çocuğu dedi TÜr.....hast.dedim.Sakın birdaha götürme çocuğunu oraya bir daha dedi.Çocuğun gayet sağlıklı dedi.Nasıl yani dedim öksürüyor,burnu tıkanmış normal dedi.Ama dedim flim var elimizde flim temiz dedi.
Nasıl bir şoktur yaşadığımız ALLAHA havale ettik o hast.DR.kimsenin hakkı kimsede kalmaz.
Oğluma boş yere iğne ve antibiotik başlayacaklardı.Allah korusun oğlum prematüre doğdu zaten ilaçlar ne kadar zarar verecekti kimbilir.
öğürüor derken
gaz oluncada yapabilirrr o işlemiii canımmm
ağzıyla öğürüyo işte ama kusmuyo ateşi de yok. ama gece çok sıkıntılıydı. gazdı heralde sabah 4 e kadar mızıl mızıl uyumadı hiç.halbuki bidünya mama yiyip banyo yapmıştı mışıl mışıl uyuması lazımdı. ama 4 te uyuyunca 9da zor uyandırdık.
slm kızlar uzun zaman sonra internetin basına oturabildim doğum için memleketteydim yeni geldim kızım 22 günlük oldu bende17 gün önce doğum yaptım normal.sağlık ocagına topuk kanı aldırmaya gittiğimizde sarılık oldugunu öğrendik hemen hastaneye gittik.hastanede yattık ne kadar ağladım bilemezsiniz serumlar iğneler falan.çocugumun topugunda delınmedık yer kalmadı .tam cıkacagız bu defa ıdrar yolu enfeksıyonu var dedıler 3 gun daha yattık.normalde dikişlerim oldugu için oturamıyordum ama oturmak zorunda kaldım kontrol ettırmedım ama dıkıs yerımde sorn var galıba.hastanede üşüttüm.karın agrısı cabası.şükür evime geldim 1000 km yol.şimdi de kızım alerji oldu galiba yüzü gözü her yeri sivilce gibi şeylerle doldu.lanet şehirde doğumevi de yok tek hastane tek doktor var koca il merkezinde.bizde sorun cok sizde ne var ne yok
canım sanrım sen hatayda doğum yaptınnn ... kardeşimde hatayda yaptı ben hatay iskenderunda yaptımm kardeşim çok memnun kaldı neden senle ilgilenmediler anlamadım ve antakyada baya doğum hastanesi var sen tokattanmı bahsediyon...
belkide isilik olmuştur kızın malum hava sıcak yolculukta yaptınızz sakin ol telaş yapma geçmiş olsun
hayırlı olsun cnm bende bu cumartesi mevlütü yapacağım. ekstra şeker tarzı birşey dağıttınmı gelenlere??
evet hatayda yaptım canım hataydaki hastane güzeldi bizim tayin çıktı bilecik e geldik tokattan burası berbat bır yer bırde kızımın goz kapagında dogdugundan berı kızarıklık var bır de ensesınde ne yapcam bılmıyorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?