2010 Temmuz Anneleri : )

,gull bebişin nasıl seninkiyle benimki aynı gün dogacaktı bizimki erken geldi

canım çok şükür iyi sarılığımız vardı düşük seviyede çok şükür geçti. gaz sancılarımız oluyor o zamanlar burnumuzdan geliyor ( siz ne alemdesinzi bakem????

canım bizim çocuk doktoru 5-6 sayfalık bir döküman verdi orda karşılaşacağımız bazı sorunlardan bahsedilmiş ordan okuduğumu yazdım.

Bende gunde 1 defa mama verıyorum kızıma... sutumun yetmedıgını düşünüyorum.. acaba hatamı edıyorum dıcem ama doymadıgı cok belli ,, bilmiyorumkismile

valla canım biz doğduğundan beri mama takviyesi yapıyouz biberonla biberonun deliği çok ince memeden daha fazla zorlanıyor biberon emerken çok şükür memeden soğuma gibi bir durumumuz olmadı.

evet canım bizim bebiş resimdeki :))) çok değişti doğumdaki haline göre. haklısın bende çok sinirliyim ((

biz de kontrole gittiğimizde sarılık 17 çıktı ve hemen yatırdılar yavrumu yoğun bakıma ,çok zor bir andı..1 gece kaldı yoğun bakımda ışın altında.sakın kontrolünüzü geciktirmeyin.canı yanacak diye kan alımından da alıkoymayın bence bebeklerinizi.Allah korusun geç kalınabilir.bir de sütü gelmeyen,yetmeyen arkadaşlarım eczanelerde süt gelimini arttırmak için çaylar var.çok iyi geliyor.ve eğer çalışan anneler varsa şimdiden sağmaya başlasın bence.sağdıkça da süt artıyor meme ucu delikler de açılıyor.

selammmmmmmmmmmmm...nabersiniz bakalım?

uzun zamandır giremedim ben de..
mevlüdümüzü de yaptık dün.işimiz bitti:)

Cnm sağlık ocaklarında sarılık kontrolu yapılmıyor ben sormustum gıttıgımde ama aşı takıpleri cok ıyı yapılıyor zaten ozel hastaneler bıle saglık ocaklarına yonlendırıyor . Aşı karnesını kaybetsen bıle saglık ocakları bebeklerın asılarının her bırını gunu gunune tutuyor ..

Arkadaşlar bende katılıyorum YASMİNDURU arkadaşıma.Sakın kan alınacak diye sarılık takibinizi aksatmayın.

Benim oğlumun sarılığı tam 40 gün sürdü.İlk 20 gün gün aşırı kan verdik.20 günden sonrada haftada 1 kez kan vermeye gidiyorduk.O kadar ağlıyorduki kuzum,onunla beraber bende ağlıyordum.

Bizde 1 gün sarılığı iyi dedik götürmedik değer yükselmişti.İnanın yoğun bakımda bırakmak,hele o kıyafetlerini elinize boş almak çok çok zor.Pusetini elimize boş vermişlerdi o kadar ağladımki rabbim kimseye yaşatmasın.

Oğlumun burnu tıkanmıştı teyzeleri birde öksürüyordu.Eşimle TÜR.....hast.götürdük.DR.muyaene etti.Dediki bu çocuk ne zamandır öksürüyor,2 gündür dedik.Film istiyorum dedi.Bu çocuğun ciğerleri mahfolmuş bronşit olmuş dedi.FLİM baktı evet dedi ciğerler kötü,acil yoğun bakıma 10 gün iğne ve antibiotik tedavisi yapılacak.Oğlumu aldılar yoğun bakıma kıyafetlerini verdiler yine elimize,yoğun bakım kapısından nasıl ağlıyorum yığıldım yere.Daha dedim 1 aylık oğlumu bronşit yaptım.Babam geldi ben asla kabul etmiyorum.Çocuğu çıkarıcam kendi dr.yani cerrahpaşaya götürücem dedi.Oğlumu aldık dr.götürdük dr.kızdı nasıl çıkarırsınız bunu yoğun bakımdan dedi.Neyse aldı bizi muayene etti filme baktı,allah allah dedi başka dr.çağırdı,bir başka dr.daha geldi.Nerye götürdün bu çocuğu dedi TÜr.....hast.dedim.Sakın birdaha götürme çocuğunu oraya bir daha dedi.Çocuğun gayet sağlıklı dedi.Nasıl yani dedim öksürüyor,burnu tıkanmış normal dedi.Ama dedim flim var elimizde flim temiz dedi.
Nasıl bir şoktur yaşadığımız ALLAHA havale ettik o hast.DR.kimsenin hakkı kimsede kalmaz.
Oğluma boş yere iğne ve antibiotik başlayacaklardı.Allah korusun oğlum prematüre doğdu zaten ilaçlar ne kadar zarar verecekti kimbilir.

sıcaklara gerçekten dikkat etmek lazım
biz sıcaklardan oğlanı hasta ettik
öksürüyo garibim şimdi şurup içiyo en kısa zamanda iyileşir inşallah
bebişlerin terlememesine dikkat edin

evet yaa ben ne giydirecegimi şaşırdım bugun butun gun cıt cıtlı body gıydırdım bacaksız olanlardan kısa kollu olanlardan sonra baktım ben oyle dolassam üşürüm bende altına pjama altı gıydırdım . Doktorlar sız ne gıyersenız onu gıydırın dıyor ama ben sasırmıs durumdayım bı sıcak gelır dıyorum bı soguk ..geceleri de pencere acık yatıyoruz ama evımız 30 derece genelde cok sıcak esmıyor bıle ..

bizimde aynı ama o badiler yeterli
sonuçta biz dolaşıyoruz elimizi yüzümüzü yıkıyoz ne bilim rüzgar karşısında kendimizi serinletiyoruz
ama o garibler hep yatıyo
sanırım o yüzden yanılıyoruz sonuçta yattıkça sıcaklamaya devam ediyorlar onların serinledikleri tek şey duş ve altlarının değişmesi okadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…