canım şimdi gördüm mesajını..göğsün kahverengi kısmını tamamen ağzına almıyor,azalır mı acaba diye düşündüm ama Aras 20 günlük oldu, daha hiç mama vermedim,nerdeyse 1 kilo aldı çok şükür..arada sağıyorum aynı miktar geliyo hep..hiç bi azalma belirtisi yok henüz ..sadece biraz sızıyo yanlardan emerken ona üzülüyorum ziyan oluyo diye o kadar..yine forumda okudum 2 ay uç kullanıp ancak sonra çıplak meme verebilenler olmuş..bi yerde de 2 dakika uçla verip sonra ucu çıkarıp verin diye okudum..yaptım,o seferlik tuttu :) ama bi daha tutturamadım..sen de dene istersen..ha pompa da çıkarıyo göğüs ucunu biraz..beceririz günü birinde herhalde :)
bir de kızlar benim bi arkadaşım süt gelmesiiçin bi çeşit lohusa şerbeti hazırlayıp içtiğini söylemişti.bi göğsümle emzirirken diğeri şıp şıp akıyor demişti de inanamamıştım..formülü aldım,hazırladım,her gün 5-6 bardak içiyorum..bilmiyorum ondan mı ama sütüm bayağı var çok şükür..hazır vakit bulmuşken kızlara da yazayım dedim gerçi belki duymuşsunuzdur..7 çeşit baharat var içinde..bazılarını ilk kez duydum ben..zencefil,havlıcan,zerdeçal,muskat(hint)cevizi,karanfil,çubuk tarçın,yeni bahar..hepsini dövülmemiş olarak alın (ben 50şer gram aldım) ,şerbet hazırlayacağınız zaman birer tane (iri iri oluyolar çünkü,karanfil ufak,ondan 5 tane koyun) bir tülbente bağlayıp iyice ezin..sonra tülbenti 4 litre su doldurduğunuz bi tencereye atıp kaynatın.kaynarken yarım kg kadar şeker ekleyip bi süre daha devam edin..sonra ateşten indirin,ister sıcak için ister soğuk..ben kaynattıktan sonra buzdolabında saklayıp soğuk içtim..inşallah sizin de işinize yarar..iyi geceler..
herkese iyi pazarlar.
bebeğim bugün pek huysuz. gazını çıkaramadı bir türlü. mızırdandı durdu şimdi uyudu.
bu arada benim oğlum bu emzikleri almıyor. hepsini denedim ağzında çeviremeiyor. çok nadir çok zorlarsam alıyor ama bu kezde ağzının kenarları emzikden dolayı isilik oldu.
sizler nasıl versinniz bu emziği bebekleriniz kolay aldı mı?
Slm kızlar..Bazı arkadaşlar bebeğinin isilik olduğunu yazmış benim oğlanda olmuştu. Bebeyağını, bakım losyonu, bepanten, hametan hepsini denedim hiç biri fayda etmedi. En son nıveanın pudrasını denedim isilik falan kalmadı çok iyi geldi hemen fayda ediyor bir deneyin derim ben memnun kaldım yani..
bunu deniycem ben de.ama kaç dakika kaynatıcaz bunu?
aslında benim de birini emerken diğerinden süt akıyor.bu sütün var demekmiş öyle dediler.ama yetmiyo sanki sütüm.emiyo sonra 1 saat geçmeden uyanıyo.tekrar emiyo bu sefer hiç uyumadan ağlıyo:) ben de aç kaldığını düşünerek mama veriyorum.
sen sağınca kaç cc süt geliyo canım.benim birinden 50 yada 70 cc,diğerinden taş çatlasın 25 cc geliyo.herkesin böyle mi acaba.iki göğüsten farklı geliyo benim süt
bütün bebişler ve anneleri iyidir insallah okuyup kacıyorum bız ıyıyız ama hala sarılıgımız gecmedı.cumartesı kontolümüz vardı 4 kilo olmus oglum.2800 doğmustu.kendını yenı toparladı bıde konusunca bıraz gülmeye basladı teyzeleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?