2010 Temmuz Anneleri : )

herkese iyi pazarlar.

bebeğim bugün pek huysuz. gazını çıkaramadı bir türlü. mızırdandı durdu şimdi uyudu.

bu arada benim oğlum bu emzikleri almıyor. hepsini denedim ağzında çeviremeiyor. çok nadir çok zorlarsam alıyor ama bu kezde ağzının kenarları emzikden dolayı isilik oldu.

sizler nasıl versinniz bu emziği bebekleriniz kolay aldı mı?

Slm kızlar..Bazı arkadaşlar bebeğinin isilik olduğunu yazmış benim oğlanda olmuştu. Bebeyağını, bakım losyonu, bepanten, hametan hepsini denedim hiç biri fayda etmedi. En son nıveanın pudrasını denedim isilik falan kalmadı çok iyi geldi hemen fayda ediyor bir deneyin derim ben memnun kaldım yani..

selam kızlar umarım tüm anneler ve bebekleri iyidir yorgunluk dışında tabiki ayy benim bütüm vucudum zonkluyor yorgunluk ve uykususzluktan bi yatsam 12 saat deliksiz uyurum sanırım allah hepimize güç kuvvet versin

Slm kızlar.
Naber nasılsınız bakalım?
Biz iyiyiz Allaha şükür.
Oğluşum uyuyo şimdi size bi uğrayayım dedim.
ama kimsecikler de yok.
Az sonra ben de biraz mışıldıycam.
Hazır tatildeyken bu anların keyfini çıkarmak lazım.
Daha bu minnakların diş çıkarması,ateşli geceleri falan olacak diimi şimdi kendimize bakalım gari:))

selamlar

nasılsınız arkadaslar biz dün 1 aylık olduk kontrolümüz vardı. günlük 28 gr alıyomuş doktor amcası 30 gr olmasını istedi boyuda 6 cm uzamış ogluşumun . ama canımı sıkan 1 ay olmasına ramen sarılıgı gecmedi uzamış sarılık dediler bir sürü test yaptılar kan alınırken cok agladı askım ya içim parcalandı valla . birde aşısını oldu .aksam bıraz huzursuzdu ama allahta simdi iyi insallah 2 testi yarın çıkacak onlarda iyi gelir .

canım ben de denedim ucu çıkarıp hemen vermeyi ama tutmadı.yemiyo benim oğlan bu numaraları:)
zaten eskisi gibi değil,çıktı biraz göğüs uçlarım ama tutmuyo hala.slikon uçla da olsa emsin de biraz daha büyüyünce çıplak da tutar inş. diyorum ama umarım poliyannacılık değildir benimki:)

bunu deniycem ben de.ama kaç dakika kaynatıcaz bunu?
aslında benim de birini emerken diğerinden süt akıyor.bu sütün var demekmiş öyle dediler.ama yetmiyo sanki sütüm.emiyo sonra 1 saat geçmeden uyanıyo.tekrar emiyo bu sefer hiç uyumadan ağlıyo:) ben de aç kaldığını düşünerek mama veriyorum.
sen sağınca kaç cc süt geliyo canım.benim birinden 50 yada 70 cc,diğerinden taş çatlasın 25 cc geliyo.herkesin böyle mi acaba.iki göğüsten farklı geliyo benim süt

Son düzenleme:
kızlar bide isilik olan bebişler varmış.benimki de olmuştu niveanın pşik kremini sürdüm geçti.pudra önermiyo doktorlar.cildi tahriş ediyomuş.süt sağıp yıkamak da iyi geliyomuş diye duydum.sıcaklarda kalın giydirmemek lazım çocukları bi de altını mümkün olduğunca sık değişiyorum ben..benim oğlum çok kusuyo da.boynuna doğru akıyo.ondan heralde boynu isilik olmuştu.kremle geçti çabucak

isiliklere bepanten önerdi doktorum..

ay sıcaktan yazamıcam daha fazla..poffffffffffffffffff

selaam bu arada...........

benimkide öğürür gibi yapıyordu, yüzünü buruşturup atıyordı. chicco marka buldum minik bişi, onu sevdi. yine öyle yaparsa 1 dk. elimle tutuyorum ağzında, emmeye başlıyor sonra. sadece uyurken veriyorum, emerek uyumak istiyordu. bununla dalıyor uykuya, sonra düşürüyor ağzından uykuda..

isilik için sık sık banyo yaptırmayı öneriyorlar
pişik içinde sık sık altlarının değişmesi gerekiyormuş
bizimkidede ishal başlangıcı var ama bu konuda ne yapmam lazım bilemiyorum
hafif ishallerde herhangi bişey yapılmadığını biliyorum sadece
sık sık emzirmeye devam ediyoz şimdilik

arkadaşımın 6 aylık bebeği var, heryeri isilik oldu. dr.u serum fizyolojik burun damlasını pamuğa sık sil cildini demiş. tuzlu su ya iyi geliyormuş. imkanın varsa denize sok demiş.. biz de silsek birşey olur mu bilmiyorum, dr.uma gidince sorucam.. zararsız bişi o zaten...

canım kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kadar daha tuttum ateşte..ben şeyi keşfettim,10 dakika emip memeyi bıraktığında uyudu deyip yatırırsam 1 saat sonra kalkıyo benimki de.10 dakikanın sonunda ben uyudu sanarken o ara vermiş oluyomuş meğer,2 dakika bekleyip yine memeyi verirsem devam ediyo emmeye..böyle 30 dakika falan emiyo..3-4 saat kadar uyuyo gece..maximum uyku uzunluğu bu kadar zaten..ondan sonra hep 2 saatte bir uyanıyo..sağma konusu şöyle,3 saat emmediği bir göğsümden 100 cc çıktı,2 saat önce emdiği göğsümden 30 cc çıktı..en son emzirme durumundan ötürü değişiyordur bence yoksa aynı miktar süt üretiyorlardır...

ay bende kızımı doyurup güzel bir uyku çekmeye giderim bariiii kih kih kih bizimki anca geceler i1 kere uyanmaya düşürdü rahatladım oh be ....darısı başınıza

kızlar şu listeye bir göz atın bakalım eksik gedik varmı ona göre temize çekelim :) tabi doğurdunuz artık listeyle işiniz yok dimeeee

bütün bebişler ve anneleri iyidir insallah okuyup kacıyorum bız ıyıyız ama hala sarılıgımız gecmedı.cumartesı kontolümüz vardı 4 kilo olmus oglum.2800 doğmustu.kendını yenı toparladı bıde konusunca bıraz gülmeye basladı teyzeleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…