2010 Temmuz Anneleri : )

Cnm aç olsa emer mutlaka belkı yetıyordur ıyı emıyordur bazıları da memeyı emzık olarak kullanıyormus emmese de oyle agzında tutuyormus .. ben sabahları ağız şıpırtısıyla uyanmaya başladım : )) eskiden ellerını yemeye calsıırdı sımdı de bu agız şıpırtısı cıkardı sappudı şuppudu zavallı kendını meme emıyor sanıyor .. ama cok hosuma gidiyor daha cok emziresim geliyor : ))

merhaba kızlar...
çok huysuz bi kızım var o yüzden hiç giremiyorum siteye.gaz sancısı var çok.geceleri sabaha kadara ayaktayız yıkıyor ortalığı ağlamaktan.ben de anca bu saatlerde uyutup işlerimi bitiriyor fırsat oldukç da uyumaya çalışıyorum.çok dua edin düzelsin kızmın düzeni inş...
çok öpüyorum hepinizi kızlar...
allah yardımcımız olsun:)

kızlar merhaba birşey sorucam siz bebişlerinizi ne zaman yıkadınız?

Canım ben hastaneden çıkar çıkmaz yıkadım oğlumu..Hastanede göbeği düşmedeen yıkamayın dediler ama ben sallamadım acıkcası,bu sıcakta yazık diye düşündüm..ve iyikide yıkamısım çocuk çok rahat ediyor..

bende hastaneden çıkar çıkmaz yıkattım oğlumu hatta tuzladımmm :):):):

annem hepimizi tuzlamışşş benm bebğimde tuzlanırsa bişe olmaz die düşündümmm :)

bu arada dün kırkımız çıkardık biz kızlarr ............
çok şükürrr rabbimeee.....

kızlar yaa işitme testi yaptırmaya qittik bu qün we olmadı dr bu normal dedi kulaqında su olabilir pislik olabilir dedi 10 gün sonra tekrar qidicez böyle oldumu sizedeebilmiyorumkismile

bebeği gaz sancısı çeken annelere önerim zeytinyağını cok az ısıtın sonra karnına ve ayaklarının altına sürün çok iyi geliyor...
okadar cok aglıyorkı oglum o sırada mumkun degıl masaj yaptırmaz cok asabı :gitme:

benım oglumunda gaz sancısı cok fazla bunun bı cozumu yokmus sanırım ama mosmor oluyor yavrucak aglamaktan ve zınco damla falan etkı etmıyor ne yapacagımı sasırdımakannehir

bu arada dün kırkımız çıkardık biz kızlarr ............
çok şükürrr rabbimeee.....
40 cıkınca gaz sancısıda bıtıyormu:ecrin_bebek:

gaz sancısına cozumu olan tecrubelı anneerden yardım beklıyorum cok zor bısey sureklı aglıyor oglum gazı oluncada mosmor oluyor aglamaktan katılıyor aglamaktan :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: bayılacak dıye korkuyorummmmmm

kızlar yaa işitme testi yaptırmaya qittik bu qün we olmadı dr bu normal dedi kulaqında su olabilir pislik olabilir dedi 10 gün sonra tekrar qidicez böyle oldumu sizedeebilmiyorumkismile

biz de işitme testine 2 kere gittik canım ilk gittiğimizde sağ kulak testi geçememişti ama bugün geçti.sana tavsiyem gitmeden önce bebeği 3-4 gün yıkama ki kulağına su kaçmasın

canımmm bitmiorr maleseff benm oğlumda seninki gibi aynıı nasıl ağlıor görsennn morarıorrr durduramaorummm maleseff metsil de kullandım nurse harveyste ama fayda yokkk maleseff oolsada bir nebze gece hiç uyumuorum

kızlar meraba biz izmire geldik. izmirli arkadaşlardan biraz yardım bekliyorum. pazartesi günü 1. ay kontrolü var. kalça usgsi hepatit aşısı rutin kontrolü var. bir de işitme testi yaptıramadık biz onu arıyoruz ama sadece devlet hastanelerinde var galiba. herkes işitm testi yaptırdı mı? aslında duyuyo çocuk çok belli ses olunca sıçrıyo. ama gene de yaptırmalı mı?bu kalça usgsini ve muayenesini yaptırabileceğimiz uygun bir hastane lazım izmirli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? bu arada benim sütüm de çok az.günde 2 kere mama veriyorum. mama verince azıcık dinleniyorum yoksa sürekli memede tuvalete bile gidemiyorum yani göğüs uçlarım kıpkırmızı.

canımmm bitmiorr maleseff benm oğlumda seninki gibi aynıı nasıl ağlıor görsennn morarıorrr durduramaorummm maleseff metsil de kullandım nurse harveyste ama fayda yokkk maleseff oolsada bir nebze gece hiç uyumuorum

3-4. aya kadar sürüp sonra geıyormus
bebege bısey olmasıda ben razıyım dahada yhenı basladı 2 haftalık 12 haftalık olana kadar 10 hafta daha bu agrı sancıları nasıl cekecek yavrucak bılmıyorum
sen yınede yolu yarımassın ne guzel ınsallah bızımde bıter bu sancılar
bebek tıkanıp kalıyor yaa cok uzuluyorum onun bu halıneeee
keske bı cozumu olsaydııı:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

bende hastaneden çıkar çıkmaz yıkattım oğlumu hatta tuzladımmm :):):):

annem hepimizi tuzlamışşş benm bebğimde tuzlanırsa bişe olmaz die düşündümmm :)

kızlar,yenidoğan bebeğin göbeği açık yara durumunda. çeşme suları da mikroplu o yüzden yıkamayın diyorlar. yani yıkamak iyi tabi de enazından kaynamış soğutulmuş suyla yıkamak lazım o zaman. ben korkarım açıkçası.bir de sakın tuzlamayın arkadaşlar. yani her tuzlanan bebeğe bişi olacak değil tabi ki ama tuzlanan çocuk kokmaz tamamen hurafe. tıbben hiçbir geçerliliği yok ama tuzun cildine çok zararı var gözüne kaçsa kör olur midesine kaçsa midesi delinir dikkat etmişsinizdir muhakkak bana da kızacaksınız ama noolur tuzlamayın bebeklerinizi.

kızlar bebeğine su ya da rezene veren var mı? ben vermedim ama hava çok aşırı sıcak izmirde yetersiz kalıyodur ver diyolar. bir de rezene ver bağırsakları yumuşatır gaz çıkartır diyolar. ama doktora sormadan vermeedim bir de tam herşeyisoracak doktor bulamadığımız için siz sordunuz mu hiç doktorunuza. mama veriyorum günde 1 veya 2 kere sütüm yetmiyor ama o da suyla yapılıyor sonuçta anne sütünün de %80i su.

ben tam ıkınırken ayaklarını karnına doğru bastırıyorum bazen daha çok ağlıyor ama bazen de tam ıkınmasına denk gelirsek bu hareketi üstüste tekrar edersem pırt die çıkarıyor gazını. bir de makatına zeytinyağına bandırılmış kulak çubuğuyla hafif hafif dokunuyorum. sokup çıkarıyorum o kaka yapmasını kolaylaştırıyor ama kaka yaparken de bayaa bir gaz çıkartıyor yani. resmen öğleden sonraları 2 saat kıvranıyor kaka yapmadan önce içim dayanmıyor yardımcı oluyorum bazen.

merhaba
benim bebeğim de kakasını yaparken kıvranıyo kıpkırmızı oluyodu...doktor bir arkadaşımıza anlattık sizi kurtarayım bu durumdan dedi. kendi çocuğunda kullandığı bir masaj yağı önerdi.tamamen bitkisel.adı MYO_OIL eczanelerde var.
karnına ve ayaklarının altına masaj yapıyorsun.gerçekten etkili.
bir de zinco damla var. ama yağ daha iyi geldi bence...tavsiye ederim

saol cnm bende tedirqin olmuştum yıkamayım ozaman qitmeye 3 4 qün kala çok saola.s.

3-4 gün çocuğu yıkamassak bu sıcakta çok kötü kokar ve rahatsız olur ama yaa. şöle yıkarken kulaklarını ters çevirip kapatarak su döksek. ben günde 1 kere yıkıyorum bazen diyorum gündüz de mi ayrı yıkasam yani çok sıcak aşırı. yani izmir öyle.

selam kızlar. uzun zamandır giremiyodum nete. daha uzun sürede giremem heralde. benim kızım da sürekli ağlama halinde. ne yapacağımı şaşırdım valla. flowercım ben su verdim kızıma. vermek gerekiyomuş. humananın rezene kimyon çayından da günde 2 kez veriyorum 3-4 kaşık. ben de içiyorum. zaten üstünde de 1 haftadan sonra verilebilir yazıyo. bugünleri bi atlatabilsek herşey yoluna girecek. umut işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…