2010 Temmuz Anneleri : )

arkadaşlar selam...biz dün 1. ay kontrolümüze gittik.doktor epey adınlattı bizi,epey de morlaimi bozdu ama dedikleri mantıklıydı.kısaca bahsedeyim belki bilgiler işinize yarar.
benim oğlum sürekli memede kalıyordu.ben de ağladıkça gazı yoksa yada elimden birşey gelmiyorsa memeye veriyordum.doktor dediki, 1 aylık bebek 3 saatte bir 10!ar dakika emmeliymiş sadece.tabi sadece meme emen bebekler için bu.ben uyumadıkça,yada emmek istedikça aralarda mama veriyordum aç kalıyor diye.mama verme dedi.her ağladıkça meme yok dedi.gazına bakialtına bak,oyala,ortamdan rahatsız olabilir vs dedi.memeye vermek kolaya kaçmakmış.tabi ben hem sinir oldum hem de hak verdim.sürekli meme vermek gaz yapmaktan başka işe yaramaz,çocuk uyumaz uzun,sen de dinlenemezsin dedi.dün denedim.tabi ortalık yıkıldı meme vermeyince ama oyalamayı başardım.geç meme verince,her meme sonrası gazını çıkarınca,15 dakikadan fazla tutmayınca ilk defa 3 saat uyudu gece.ayrıca memede uyumasın dedi.yatağında kendi kendine uyumayı başarsın dedi.tüm bunlar bana dün fazla geldi.eve gelince kendimi beceriksiz,hatalar yapmış anne gibi hissettim.doktora da kızdım epey ama dedikleri doğruydu.kitaplarda da aynısı yazıyor zaten.

öncelikle hayırlı olsun arkadaşım 1 ayı doldurmuşsun ve sağolasın bu paylaşımın için inan çok aydınlatıcı oldu.benim kız da 21. günü aynı memede kalıyor.tekrar sağol

bugün 4. günü hala yapamadı kakasını.5-6 güne kadar bekle dediler bir doktorla görüştüm.olmadı doktora götürücem o ıkınma telaşı benim içimi acıtıyor valla.

Söylediklerine tamamen katılıyorum .. Benımkı de 10 15 dak emıyordu az sanıyordum demek yetıyormus

Yaa benım bebegım asplator sesınde uyuyor cıyak cıyak aglarken asplotoru acıp yanında durunca sızıyor anında cok sasırıyorum bı yerlerde anne karnındakı sese en yakın ses dıye duymustum umarım zararlı degıldır.

evimi toplayamıyorum,yemek yapamıyorum...ikizler izin verirse anca uyuyorum,eşim yapıyor herşeyi..ikiz bakmak,hele hele tek başına bakmak çok yorucu.....

ah canım çok haklısın allh yardımcın olsun.

gerçekten bir bebekte bu kadar zorlanırken ikinci bebeği düşünemiyorum.

benimde kızım 1 aylık. dr.umuz aynı şeylerden bahsetti. sık sık emziriyordum doymuyor ağlıyor diye. o bağırsakları devamlı çalıştırıp yoruyormuş. 2-3 saatte bir ver bağırsakları düzene girsin, dinlensin. aç kalıp emmesine fırsat ver dedi. biz acıkmadan veriyoruz galiba :) artık vermiyorum gerçi..

Son düzenleme:
kıslar uzun zamandır size takılamıyorum ( dün itibari ile işe başladım. bebeğime annem bakıyor. süt sağıp eve bırakıyorum öğlende emzirmeye gidiyorum. aslında iş yerine oda falan yaptık ama annemide çok zorlamak istemiyorum.

yaa kıslarrr pek özlüyorum oğlumu oda memesini çok özlüyor akşam eve gittiğimde iki eliyle birden sarılarak emiyor ((

kızlarr bebeğim midesini üşütmüş olabilir mi
okadar azalttı ki emmeyi göğsümü anncak çok acıktığında alıyo onda da 5dk emip bırakıyo
kusması arttı ve arada öğürüyo
sarılık için güneşte kalsın diye balkona falan çıkarmıştım esti de üşüttü mü acaba ya
hep uyuyo kızım,halsiz

emzirirken bebeğinin kafasını ve vücudunu yere paralel tutuyorsan reflüsü gelişmiş olabilir..dr daha iyi bilir tabi..geçmiş olsun canım..

banada doktor aynısını sölemişti canım hatta sütünü sağ emzirdikten sora ver tamamen doysun dedi öle 10 15 dk falan demedi sık sık emerse doymaz dedi sende mahvolursun sütün olmaz hem dedi ama öyle ağlıyoki kıpkırmızı oluyo böyle neyseki daha düzene girdik şimdi ama gecem gündüzüm o kayınvalidem olmasa ev çöp ev olurdu başka bişeyle uğraşamıyorum ki Allah ikiz annelerine yardım etsin vallahi

emzirirken bebeğinin kafasını ve vücudunu yere paralel tutuyorsan reflüsü gelişmiş olabilir..dr daha iyi bilir tabi..geçmiş olsun canım..

canım bilemiyorum ki tam paralel tutmuyorum ama hep aynı şekilde emziriyorum yeni başladı bu olay
biraz önce ağladı uyuyodu
emecek sandım çok iştahlı başladı ama 2 dk sürdü sadece,uyuyakaldı
önceden olsa 10 dk bırakmazdı kesinlikle(

3-4 saatte 1 besliyorum artık ben de..acıkınca uyanıyorlar..çığlık çığlığa bağırıyorlar zaten..:) değilse çok fazla aç olmadıklarından isteksiz oluyorlar ama acıkınca daha istekli emip daha güzel doyuyorlar..ama 2-3 saatte 1 muhakkak altlarını alıyorum ki pişik olmasın...

kafayı yukarıya doğru azcık eğimli tutmak gerekiyormuş canım..ayrıca istersen yattığı yerin baş kısmını hafif açılı tutmaya çalış..küvez hemşireleri öyle demişlerdi..ana kucağına oturttuğun zaman ya da kucağına alıp başını dik tuttuğun zaman rahatlıyor mu ?
kilo alımı nasıl ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…