2010 Temmuz Anneleri : )

gerçekten Allah yardımcın olsun benim bitane ama tüm vaktimi alıyo bazen napıcamı şaşırıyorum emzirmek yara yoksa süper bişey ama bende aşırı yara var emzirirken öyle zorlanıyorum ki hep aklıma ikiz anneleri ve peşpeşe doğum yapmış insanlar geliyo hep dua ediyorum size birde tek bakıyosun o daha da zor olmalı

evde hiç bir şeye elimi sürmüyorum,süremiyorum çünkü vaktim yok...enerjimi onlarea harcıyorum..odalarımız ayrı..1 gece bile aynı odada kalmadık ..geceleri çok zorlansak da seslerini duyduğumuzda odalarına gidip alt alıp besliyoruz eşimle..şimdi zorlanıyoruz ama ilerde rahat ederiz diye düşünüyoruz..hoş hamileyken de aynı odada tutmama düşüncem vardı zaten..
göğüs uçlarımda ağrı sızı yok..kahverengi kısmın tamamını alınca acımıyor..lansinoh krem de iyi geliyor..15-20 dakkadan fazla tutmuyorum göğsümde..arada sağdıklarımı veriyorum..mama takviyesini oldukça alıyorlar zaten...anne sütü çabuk sindirildiğinden çabuk acıkıyorlar..mama sayesinde 3-4 saat uyuyorlar,dinleniyorum..

kızlarr benm oğlan kıyameti koparır 3 saat aç kalırsaa sanırım mama yiyen bebekler anne sütü ile beslenen bebeklerden daha çok dayanabiliorr...
benn sütümü sağıorumm satte 50 cc veriorumm ... acaba bağırsakları çokmu çalışmış oluyorr

selam herkese...
artık geçmişi okumak falan hak getire:) herkes iyidir umarım...
kızımın banyosunu yaptırdık, birde emdi şimdi uyuyor .... derken uyandı
1 dk..

belki henüz bilinçsizce ama gülümsediklerini görmek herşeyi unutturuyor...:asigim: :asigim:
özellikle de uykularında üst damaklarını göstere göstere ağızları açık gülümsüyorlar..yanaklarındaki minik gamzelerini görmek keyif veriyor,gözlerim doluyor,Allaha sürekli şükrediyorum...

bende bu şekilde yaptım ama bi kaç gün sonra kurudan vermeye başladım yara oldu sonuda gelmedi lansinoh kullanıyorum fakat henüz faydasını görmedim mama konusunda ben mama vermiyorum ama bi çok kişi veriyo gördüğüm kadarıyla bende mama versem rahatlardım aslında napsam ki acaba

evet butun sıkıntıları unutturuyorlarr..:) sıpalarrr rabbim esirgesin meleklerimizi

kaka yapamıyor bgün 5. gün.fitil verdim dereceyle uyardım ama işe yaramadı napıcağımı şaşırdım.bir de göğüslerim çok şişmişti hastalandım 2 gün sağ göğsümü hiç emziremedim.sağdığım sütten biberonla verdim bu sefer de memeyi almaz oldu.ağlaya ağlaya emziriyorum zorla memeyi hatırlasın diye zorla veriyorum yavrum ağlamaktan yorgun düşüyo bu sefer de aç uyuyor.geceleri çıldıracak gibi oluyorum artık sabır dilemekten başka bir çareyse yok.çok zormuş valla.

ben kaç haftadır ağlaya ağlaya emzirdim.lansinoh da işe yaramadı kendi sütütmü sürdüm kuruttum iyice meme ucunu.en son bepanthene krem kullandım sanırım o iyi geldi denemelisiniz bence.bebeğe vermeden memeyi yıkamayı unutmayın sakın.

kilo alımı iyi canım..iyi de emiyodu ama bugün farklı çocuk ya offffffffff içim sıkılıyo
daha dün sarılık içibn idrar testi yaptrdık temiz çıktı sonuç
1 gecede enfeksiyon falan oluşmuş olabilir mi
çocuk hiç uyanık durmuyo kızlarr çok telaş yaptım ya uykuyla uyanıklık arasında hep(
sesler çıkarıyo acı mı çekiyo ki
doktora gitsem bu sıcakta dışarı çıkarmak istemiyorum ama geçmezse gidicem 3 e kadar beklicemmafoldumbenmafoldumben

maşallahh ikizlerine çok tatlı kuzucuklar annesi.bende bayılıyorum böyle gülmelerine benim kzımda nasıl güler ayse teyzesi uyurken uyanıkken kendi kendine tebessüm eder.simdi çok zorlanırsın ama bir oglun bir kzın oldu ikisini bir arada büyütürsün ayse.ilerisi süper olur senin için inan bende ikiz dogurmak çok isterdim.allah analı babalı büyütsün cümlemizinkini

aminn canım..:Saruboceq: :1hug:

kızlar bende 2,5 - 3 saatte bir 3 floz yani 90 ml anne sütü veriyorum.. mama kullanmıyoruz..

yasminduru panik yapma hemen... memeni almayışının nedeni biberon değil yüksek ihtimal göğsünün dolgun ve şiş oluşu.. muhtemelen göğsün tıkandı.. ve bebek çekse de süt gelmiyor sanırım..

bak canım aynısı bana oldu hemde 2 kere.. önce sol güğsüm sonra sağ göğsüm..
ilk hafta sol göğsüm oldu.. ateşim çıktı.. kanallar tıkandı.. pompayla sağarak 2 günde zor boşalttım göğsümü.. 3 gün önce de sağ göğsüm tıkandı.. o kadar şiş ve gergindi ki anlatamam çektiğim ızdırabı.. hala kızımı kucağıma alamıyorum sağ tarafıma.. meme gergin ve şişkin olunca bebekler alamıyor göğsü.. ve tıkalı olunca boşaltamıyorlar.. göğsünü dinlendir bence.. pompayla sağıp boşalt.. bende geçen gece tepine tepine makineyle sağdım.. hatta pet şiseye sıcak su koyup tülbente sarıp göğsüme press yaptım.. iyi geldi ama 2 günde damla damla boşaldı.. panik yapma canım.. o acıyı çok iyi biliyorum.. bende lansinoh sürüyorum..

kakasını yapamayışı ise yeteri kadar beslenemediğinden olabilir..

çok geçmiş olsun canım.. Allah şifa versin..

Slm kızlarrr oooo kalabalığız.
Herkese hayırlı ramazanlar.
biz bu sene oruçsuzuz çok ilginç bir ramazan.
Allah tekrarında tutmayı nasip etsin inşallah.

2 saaten az sürelerle emziriyorsan midesi dolu olduğundan fazlasını kusuyordur, 2 saat bekle mutlaka.acıkınca 5 dk.dan fazla emecektir. en azından benimki öyle düzeldi..aynı gibiydi çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…