2010 Temmuz Anneleri : )

2 kere biberon vermekle alisacagini sanmiyorum.. acikcasi bu biberona alisir dusuncesinden de hoslanmiyorum.. benim kizim hastanede cok ac kaldi ve aglamaktan sesi kisilmisti.. vicdanim cok sizlamisti anlatamam.. mama takviyesi yapmislardi 3. gun.. bana da sutunuz az evde mama takviyesi yapin demislerdi.. sadece 2 gun mama verdim evde.. ben hemen pompa aldim.. goguslerime sut gelmeye baslayinca cocuk goguslerimin gerginliklerinden tutamadi bile.. bosaltamayinca benimkilerde tikandi.. uzun lafin kisasi bence biberona alisir lafi "eskidenmis".. alissin benim icin onemli olan kizimin biberondan ya da memeden ANNE SUTU alabilmesi.. sende kendini kasma arkadasim.. anne sutune ac kalmasinlar yeter..

küvezde günlerce biberon aldılar..eve getirdiğimde yine sağıp biberonla verdim,çünkü meme ucunu kavramaları uzun sürüyordu..şimdi hem emziriyorum hem sağıyorum hem de mama veriyorum..sağdığım sütü veya mamayı biberonla veriyorum..ama en çok göğsümden emmeyi seviyorlar :)

herkese günaydın hayırlı ramazanlar..
1 eylül itibariyle doğum iznim bitiyor okula başlamak zorundayım..
siz ücretsiz izin kullanacak mısınız ..ne yapsam karar veremedimmafoldumbenminiğimden ayrılması çok zor olacak..rapor almakta çok güç..
ne tavsiye edersiniz??çalışan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum..

ayşecimmm.. maşallah seninn kujularr pek akıllı .............

birde bizimkini sor sennn . yatakta bırakmak ha ağlarkennnn bas bassss bağırıorr morarıyorr nefesi kesilecek gibi oluyorrr.................
çoook gazlı bir bebek çok zor bakımııı inanki mahf oluyorumm

Saol cnm Benimkide 2 gunlukken 12 ydı sınırda dedıler 1. ayda yukselmıs ınsallah gecer bı an once bugun doktorda bı suru test ıcın kan verdık

sarılığı atabilmek için hemen idrar ve kaka yapması gerekirmiş onun için beslenme önemli beslenmenin ardından iki çay kaşığıda su vermeliymişiz

Idrarıda kakasını da hemen yapmıstı onceden kendı ısteyınce emzırıyordum sımdı sık sık emzırmeye basladım bı an once gecsın diye suyu sormadım doktora baska bırı daha soylemıstı ama anne sutunun cogu sut dıye vermek ıstemıyorum bakalım ınsallah gecer bı an once ..

maşallah kuzucuklarına aysecim.. Allah nazardan saklasın..

canım öncelikle çok geçmiş olsun.. Allah şifa versin.. doktor bana kesinlikle su verme anne sütündeki su yeterli demişti.. ayrıca mama takviyesi yapanlar için mamanın içindeki suyun da yeterli olacağını söylemişti..

selam kızlar

ben de dünden beri su veriyorum
tadını hiç beğenmedi :)

ayrıca kızlar dün hiç ama hiç uyumadı
dünün tamamında toplasan 3-4 saat falan uyumuştur gece de dahil
niye anlamadım hasta mı oldu acabaa

maşallah kuzucuklarına aysecim.. Allah nazardan saklasın..

çok teşekkürler,hepimizin kuzularına maşallah

benimkiler de gazlı ..bazan çok kolayca çıkarıyorlar gazlarını..hatta kızım yüzüstü yatırdığımda kendisi kolayca çıkarıyor..oğlumun gazını çıkarmak bazan saatleri buluyor..:sm_confused:

erkek bebeklerin bakımı daha zor,biraz daha itina istiyorlar..kız bebekler daha güçlü....

katremcim ikimizin de bebekleri nerdeyse aynılarrr gün olarakk benm bebeğimde dün hiç ama hiç uymadıı acaba huymu değiştiriyorlarr sendende duyunca şaşırdımm

slm kızlar benım kız maasallah cok güzel kakasını yapıyordu ne olduysa 3 gundur yapmıyordu ıkınıp duruyor yavrum acıyor herhalde sureklı aglıyor ıkınınca doktora gıttım duhalac dıye ılac verdı dun bosalttı yavrum hem ne bosaltma ama ondan sonra yıne yapmadı hıc kakasını ılacı verdım bugun etkı etmedı halen ıkınıp duruyor ne yapayım ya tek bır tane doktor var burda baskasına da soramıyorum

katremcim ikimizin de bebekleri nerdeyse aynılarrr gün olarakk benm bebeğimde dün hiç ama hiç uymadıı acaba huymu değiştiriyorlarr sendende duyunca şaşırdımm

bilmiyorum canım yaa
şimdi uyuyor dün o kadar uykusuz kaldı ki anlatamam
şimdi emmek için bile zor uyandırdım emdi yine uyudu
dün emerken uyuyor yerine yatırıyorum uyanıyor hep bu şekilde
uyanınca da emmeden susmuyor

gazı oluncada ıkınabilir canımm.. sadce kaksını yapamamktan değil....
ayaklarını yukarı doğru çekior ellerini yumruk yapıorr ağlarken kızarıorsaa gazdır muhtememlen

dün benmkidee yrine koyunca ağlıordu gündüz uymadı gece uyur die düşündüm grammm uyumadıı sabahtaa hiç uyumadııı korkuyorumm ... ama sürekli ıkınıyorr gaz çıkarmaya çalışıorrr ... ama eskşden gazda olsa yatardı huyumu değişior saatlerimi ayarlıor anlamadım

çocuk dr u bize 5 günü baz almıştı..eğer 5. gün sonu hala kakasını yapamazsa fitil veririz demişti..4 gün kızım kendiliğinden yapmıştı...şu an oğlum nerdeyse her altını açtığımda dolduruyor..ama kızım biriktirip yapıyor..

canlarım umarım hepiniz iyisinizdir gaz için rezene çayı nurse harvey birde zeytinyağı bir çay kaşığı kullanıyorum

esmacım nurse harvey 100 de 100 bitkisel tavsiye ederim milupa rezenede al

bizimkide bir derdi varsa bağırıyo halan gibi çirkef olucan diye söyleniyom bendedelikafadulden

aynen bizim de öyle oldu ama
gaz problemimiz yok çok şükür ama hasta ettim sanırım bebeğimi
çünkü dün bir iki kez yeşil kaka yaptı
bir de emiziriyorum kakasını yapıyor emziriyorum kakasını yapıyor çok yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…