2010 Temmuz Anneleri : )

ay ne güzelll..........
ne düşenceliymişş çok sevinfim senin adınaa...
bizimki böyle bişe düşünse şok olurdum herhalde accık odunda kendileri kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

aynı odundan bendede var :)) çok güzel bişey yapmış eşin bahar çok sevindim senin adına

ben ki kışı, karı sevmeyen, yaz seven bir insan olarak, bu yaz, kışı özlediysem:) başkaları ne alemdedir acaba?

kızı uyuttum dolma yaptım ütüler beni bekliyor: beklesinler bakalım :)))

sizler nasılsınız kızlarr???

ayyy bugün pek bir keyifliyim.

rüzgarda çıktı serinledim birzcık.

dolmamıda sardım belki birzadan bende ütü yaparım.

paşımında maaşallahı var çok uslu bugün...

benım oglumunda bı ara gozu capaklandı hatta sol gozunun capakları yapıstı gozunu acamadı yavrucak
annem basını üşütünce olur dedı basına sapka falan koyduk yıkadık sıldık vs gectı gıttı cok sukur

arkadaslar benım oglum gazdan dolayo cok aglıyor aglayınca ne ben ne babası susturamıyoruz ama annemın kucagına gıdınce sankı dugmesıne basılmıs gıbı susuyor nedenını anlayamadım
annemde susması guzelde bızde neden susmuyor cocuk bızısevmıyormu acaba
annemın kucagındayken ben alınca baslıyor aglamaya cok uzluyorum bu duruma bebegım annesını nıye sevmıyor acaba:çok üzgünüm:

herkese merhaba,
arkadaşlar ben 1 temmuzda doğum yaptım hala ade:uhm:t oluyorum,
siz ne durumdasınız acaba
bu kadar uzun sürmesi normalmidir?

Ben oğluşumu yeni uyutabildim şimdi dip köşe temizlik yapıcam sonra banyo yapıcam bugun kırkımız çıkıyor temiz temiz olalım dedim : )) Belki akşama gezmeye gideriz

herkese merhaba,
arkadaşlar ben 1 temmuzda doğum yaptım hala ade:uhm:t oluyorum,
siz ne durumdasınız acaba
bu kadar uzun sürmesi normalmidir?

normalde 40-45 gün sürer lohusalık kanamasının..
benim de 1-2 gündür kesildi yani tam 40-42 ün sürmüş oldu benim ki de.

artık kesilmesi lazım canım..

Kırk çıkartırken neler yapıyorsunuz, tanıdığımız biri bebek tuzlanır falan dedi ilk defa duydum bu konu da bilgisi olan var mı acababilmiyorumkismile biz sadece kırk kaşık su sayıp okup yıkıyoruz başka ne yapılır ki..

ayneeen. kışın gelmesini bekleyeceğimi hiiiiiiç düşünmezdim. hiç bu kadar terlediğimi hatırlamıyorum.
bu arada selam kızlar. bizimki epeydir uyuyor. gece uyumayacak bu gidişle :)

annenin vücut ısısı bebeğin karın ağrısını ya da gazını kesiyor bence. benim kızımıda gönderebilirmiyim annene :ecrin_bebek:

bebek tuzlanınca ter kokmazmış bende duydum ama öyle tuzlamak değil yıkarken suyuna tuz serpiştirilir mantığı varmıdır bilmiyorum ama büyükler yapmışsa mutlaka vardır bildikleri. biz tuzlamayız çocukları. sempatiksalakcinni sadece 40 için bebiş yıkanır. anne yıkanır. dediğin gibi suyuna 40 tane bişey sayılır 40 kaşık 40 bardak su gibi. bide 40 uçurmaya gidilir yani gezmeye en güzelide
bu a.s

göğüs uçlarım çook acıyordu dün gece lipton demlik poşet çay demledim kk da okumuştum poşetler soğuyunca göğsüme koydum göğüs pedini kapattım üzerine 5 dk beklettim sonra lansinoh sürdüm. bugünde zeytinyağı sürdüm .. tesadüf geçeceğimi tuttu yoksa bunlarmı işe yaradı bilmiyorum ama çektiğim acıda azalma oldu. memişi acıyan annelere tavsiye ederim. kaç gündür emziremiyordum hep sağıp biberonla veriyordum. hatta mama verip çocuğu kabız etmiştim hatırlarsanız bundan sonra göğüs uçlarımın iyileşmesi için her türlü şeyi denicem şutarafagitti

biz daha değişik yaptık canım..40 tane taş topladık.iyice yıkadık.birde çiçek yaprakları çiçekler falan.bunları yıkanacağımız suyun içine attık.birde alyansımızı yada çocuğun altınlarını attık suya.ilk önce ben yıkandım.abdest aldım daha sonra aynı suyla bebek yıkandı .bir yandan dualar filan okuduk yıkarken.bebeğede abdest aldırdım.sonra bebeğin yıkandığı suyu ayak değmeyecek bir yere döktük.apartmanın çiçekliğine.akşamda kırk uçurmaya gidilirmiş.yani bebeği evden çıkaracaksın.bir ev gezmesine.gittiğin yerde pamuk ve yumurta verıyorlar bebeğe.birde küçük bir hediye.mesela havlu sabun bezi filan.annenin saçınada un sürüyorlar.saçlar bembeyaz olsun ömrü uzun olsun diye.pamukla yumurtanuında bir anlamı var ama unuttum.hıım birde bebek ve annenin bütün kirli çamaşırları yıkanıyomuş.eşim bize güldü ama biz yaptık işte:)))

merhaba canım..karbonatı denedinmi???karbonatlı suyla memeni ve bebeğin ağzını siliyorlar.her emzirmede.hem sterilleşiyor hemde bebeğin gazına iyi geliyor karbonat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…