buyuk ıhtımal sütün varsa bebek sütün yağlı kısmını tam emmiyodur. emmenin başında sulu olan karbonhıdrattan zengin önsüt geliyo bu bebeğin susuzlugunu gıderıyo.asıl bebeğe kilo aldıran süt göğsün boşalmasına yakın sonda geliyo.elinle sıkınca ilk sütün duru son sütün beyazımsı oldugunu göreceksin.ona dıkkat et bakalım bır de.
selam kızlar..
ya hala göğüsleri acıyan var mı aranızda? benim göğüslerim sürekli acıyor.. yaraları geçmiyor.. herşeyi yaptım.. göğüskalkanı bir nebze rahatlatıyor ama sürekli o kalkanlarla yaşamakta eziyet yani :çok üzgünüm:
emen bebeğimede sağıp vermek istemiyorum..
ya napsam bilemedim artık :uhm:
slm kızlarr nasılsınız
sabah 6 da yatmış ve saat başı bebeğini susturmaya çalışan biri olarak ben çok bitkinim
yatabilsem sanki 24 saat uyuycakmışım gibi
Evet bunu doktorum da soylemisti. Bir gogsun tam bitmeden oburune gecme dedi. Ama gogsumdeki sutun tam olarak bittigini gormedim henuz. Basta hafif sulu sut var evet. Gogsum yumusayinca beyazlasiyor. Ama oglum 30 dak da emse baktigimda o beyaz sut hala geliyor. O sut hic bitmiyor yani.
Sutun bitmesi gibi bisey var mi? Nasil anlarim o yagli kismi ictigini?
canım benim oğlum da ilk 2 hafta sonunda kilosuna baktığımızda doğum kilosuna anca gelmişti.seninki gibi yani..memeyi tutmuyodu ben de zorluyodum memeyi emsin diye.saatlerce uğarşıyodum çok az emip uyuyodu doyuyo heralde diyodum.doktor 2 haftanın sonunda kilosunu görünce mamaya başla dedi.1 hafta hem emzirdim,daha doğrusu emmediği için sütümü sağıp verdim,hem de mama verdim.1 haftada 450 gr aldı.şimdi de tam emmiyo.ama emdiği kadar emzriyorum.doymazsa sağdığım süt varsa onu veriyorum.sonra da mama..hatta bazen nerdeyse hiç sütüm olmuyo sadece mama veriyorum.bence sen de doktora sor.sütün yetmiyosa mamaya başla der belki..
kızlar bi de benim 2 göğsüm arasında okadar fark varki yaa deli olcam.bu sabah sağdım.iki göğsümü de 4 saat önce sağmıştım.sağdan 120 ml,soldan 10 ml geldi..bukadar az gelmesi normal mi acaba yaa.doktora gitsemmi diyorum.belki süt kanalları açılmamıştır.olabilir mi ne dersiniz?
medaa emzik ver bende öyleydim..hem bebeğin ağlayıp enerji sarfetmez canım
canım ben senin bu yazdığını ilk 2 hafta yaptım.. ama lansinoh bende bir işe yaramadı maalesef... onun yerine garmastan pomat kullanıyorum... bu daha iyi geldi.. biraz olsun hafifletti..
benim göğüs uçlarım çok küçük, onunda etkisi var acımasında. bebek tutarken düzgün tutamıyor haliyle... onun içinde çok yapılacak birşey yok sanırsam..
herkesinki 2 haftada geçti benimki 2 ay falan sürecek herhalde eyvahedigeldismile
benim sütümün gelmesinde falan sorunum yok çok şükür .. bebişimde emiyor.. ama acım olmasa çok daha konforlu olacak şu emme muhabbeti...
maden suyu daha cok gaz yapmazmıSlm kızlar,
Gaz için bir formül buldum,
Bebeği emzirdikten sonra 3-4 dk.a geçince
Yüz üstü yatırın,bacaklarını karnına doğru yavaşça itin ve sırtını o pozisyonda sıvazlayın.
Bu benim oğlanda çok işe yaradı.
Bir de ben bol bol maden suyu tüketiyorum sanırım sütten ona da geçiyor işe yarıyor.
nbenımde acayıp iştahım açık sadece gaz yapan seylerı yememeye çalısıyorumKızlar 48 kiloyla hamile kalmıştım.
Hamişlikte 17 kilo aldım ,
Şimdi 56yım ama ömrümde hayatımda bu kiloda olmamıştım,
Çok şişko gibi hisssediyorum,
Ve iştahım da açık maşallah,
Ne yapmalı ne etmeli de şu kiloları vermeli,
Ekmek yemeyi bıraktım bakalım faydası olacak mı?
acaba bızımkıde bundanmı aglıyor yaaakannehirselam kızlar epeydir qiremedim ama uykusuzluk sürekli aqlama artık çıldırma derecesine qelmiştim..
bu qün aşıya aşımızı olduk çok aqladık we bide muayne ettirdim dr sürekli aqlıyor dedim dr altını açtı we bana sakın ıslak mendil kullanma dedi anüs deliqinde çatlakalar oluşmuş oqlumun kaka yapacaqa zaman acıyomuş yapamıyomuş aqlaması ondanmış krem werdi altını her deqiştirişte yıka dedi yada pamulu suyla sil dedi
şimdi deliksiz uyuyo şükür....sizinlede paylaşmak istedim sizlerde dikkat edin
merhaba cnm:teytey:merhaba arkadaşlar
nasılsınız bugün?
oğlum uyurken bi bakiyim dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?