2010 Temmuz Anneleri : )

merhaba esra ben haziran topiğindeyim ama burayı da takip ediyorum.benim kızımda aynı 2 dakıka emip bırakıyordu benımkı gazdan yapıyordu sana tavsiyem emmeye ara verip gazını çıkar tekrar emzirmeye devam et göğsünü almıyosa gezinerek emzir o da işe yarıyo.bebeklerin 5 gune kadar kaka yapmaması normal.eger sıkıntı veriyosa bebeğe karnına bebeyağı sürüp masaj yap saat yönünde.bacaklarıyla egzersiz yaptır.günlük çiş sayısını takip et.doyan bebek bol çiş yapıyo. emince huzursuz olmuyo. bır de şöyle bişey var buyudukce emme aralarındakı sure de uzuyo. gercekten annelik çok zor.çok sabır istiyo.bebeğini sağlıkla buyut canım.hayırlı olsun

günaydın
bugün 40'ımız uçuyorr :) Yıkandık bebişimle sabah sabah..bugün 3.günü kakasını yapamıyor, ağlamaktan gözleri şişti kıpkırmızı. z.yağı ile karnına poposuna masaj mı yapmadım, sıcak banyo mu yaptırmadım, elma yağı ile topuklarını mı ovmadım. yok ıkınıyor yapamıyor. dr.u arayacağım ne verirse koşa koşa eczaneye. 5 gün hayatta bekleyemem zaten bize 3 gün yapamazsa ara demişti.. kendi kendine fitil sokayım çıksın deme beni ara dedi. inş. bugün yapar yaaa..

colinox bize iyi geldi 8 saat te bir 10 damla mamasına koyuyorum sıkıntımız kalmadı gibi birşey...

canım bende nurse harvey var hiç işe yaramadı bırazda bunyeye gore degısıyo galıba
benım de bebegım hasta üşüttü galba hiç hal yok bogaz balgam dolu şimdiden 4 şurup kullanıyoruz ama hiç fayda yok uyumuyor da yerıne koydugum da hemen uyanıyor korkuyor galba

ya bizim de kilo sorunumuz var emmeden kaynakli. Oglum emerken uyuyor ve mincirarak enfazla 20 dak emiyor. Derin uykuya dalamiyor ve genelde 1-1,5 saat uyuyor en fazla. Sonra gaz derdimiz oluyor. O gaz cikincaya kadar 2 saat geciyor. Aglamaktan yorgun dusup 3-4 saat uyuyor. Emzirmek icin uyandiramiyorum bile.

Kilo alimi da cok iyi degil. Son 8 gunde 120gr almis. Bugun 25. Gun ve 3415 dogan oglum 3130 a dustukten sonra anca 3550 olabildi.

Sutum var. Ama acaba az mi emiyor yada sutum yaramiyor mu?

Bu kilo olayi ile kafayi yemek uzereyiiimmmmm

sen eşinin lafına bakma gaz ve kabızlık problemini çözmeye bak eşlerimizin bir şeyden anladığı yok
kafama göre fitil versem bir şey olur mu acaba..öğleden sonra olmazsa tekrar gideyim dra.
bencede anladıkları yok :))sempatiksalakcinni

biberonda denedim 2 saatte 20 30 cc falan anca içti..3 4 saat arayla ise 50 60 ancak içebildi..
eskiden böyle değildi yavrum..eskiden 60cc 2saatte içtiği olmuştu
hayırlı uğurlu olsun 40nız..a.s.

resmen toplu katliyam ( ne oluyor bu temmuz bebeklerine ..nazar olduk..

acaba biz mi gerçekten çok pimpiriğiz??eskiden yokmuymuş böyle sorunlar..
sanki annelerimizde hergün gidip kilosunu ölçtürürmüş..bir şekilde büyüyecekler işte gazlı mazlı,iştahsız,iştahlı..buna kendimizi alıştırıp en az hasarla (kendimize) atlatmamız lazımbilmiyorumkismile

canım benim oğlum da ilk 2 hafta sonunda kilosuna baktığımızda doğum kilosuna anca gelmişti.seninki gibi yani..memeyi tutmuyodu ben de zorluyodum memeyi emsin diye.saatlerce uğarşıyodum çok az emip uyuyodu doyuyo heralde diyodum.doktor 2 haftanın sonunda kilosunu görünce mamaya başla dedi.1 hafta hem emzirdim,daha doğrusu emmediği için sütümü sağıp verdim,hem de mama verdim.1 haftada 450 gr aldı.şimdi de tam emmiyo.ama emdiği kadar emzriyorum.doymazsa sağdığım süt varsa onu veriyorum.sonra da mama..hatta bazen nerdeyse hiç sütüm olmuyo sadece mama veriyorum.bence sen de doktora sor.sütün yetmiyosa mamaya başla der belki..

kızlar bi de benim 2 göğsüm arasında okadar fark varki yaa deli olcam.bu sabah sağdım.iki göğsümü de 4 saat önce sağmıştım.sağdan 120 ml,soldan 10 ml geldi..bukadar az gelmesi normal mi acaba yaa.doktora gitsemmi diyorum.belki süt kanalları açılmamıştır.olabilir mi ne dersiniz?

kızlar sütüm yaramıyo mu diye düşünmeyin ben de bebeğim 15 gun kılo almayınca oyle zannetmiştim.meger sütüm azmış.ben doktor tavsıyesıyle mamaya başladım ama nasıl. 15 dakıka bı göğümü 15 dakıka dıger göğsümü verdim.diğer göğüse geçmeden önce gazını çıkarrtım.ıkı göğsü de aldı ama hala ağlıyo ve meme arıyosa uykuya dalmıyo 30 cc mama verdim.çogu zaman 30ccyı bıtırmedı bıle.ben sıksık emzirdim sütüm gelsin diye.bolbol su içtim.boyle 1 ay sonra sütüm çoğaldı.suan mamayı bıraktık.annesutune devam.sağdıgınız zamankı mıktara aldanmayın bebek sağılandan daha fazlasını cekıyo emın olun.ben de hep 30cc ancak sağardım sonra bebiş emerken cok cok ses çıkartırdı. bu emzırme işi bıraz sabır ıstıyo kızlar.hemen pesetmeyın sütüm az diye.

ben de önceleri 30 ml veriyodum bitirmiyodu bile.ama şimdi büyüdü ve daha çok istiyo.bi de benim sorunum emme zaten.emmiyo benimki.emse çoğalcak biliyorum..silikon uçla tutuyo memeyi sadece.öyle 15 dk filan da emmiyo.emip de uyuduğu çok nadir oluyo.genelde biraz emiyo sonra ağlayarak bırakıyo memeyi.ben de sağıyorum hemen ama bazen iyi geliyo süt yetiyo.bazen hiç çıkmıyo çocuk aç..beni yiycek sanki.napiyim aç mı dursun.mama veriyorum ben de mecbur.bazı günler hiç vermiyorum.duruma göre değişiyo.ama büyüdükçe emmeleri artıyo.inşallah güzelce emer zamanla da mamaya gerek kalmaz.kızlar bebekleriniz doğar doğmaz güzelce emdiyse bu öyle güzel bi nimet ki..benimki emmedi çok sorun yaşadım..ama şükür çok gazı yok bizimkinin de ondan rahatız bari

senın durumun farklı tabı canım.bebeğin emmemiş mecbur mama verceksin. aç mı dursun. benım kzım 1 hafta sureklı ağladı doktorlar bıseyı yok dedı meger açlıktan ağlıyomuş.anlamadılar. takı kendı doktorum kılo almadıgını soyleyınce.nasıl vıcdan azabı cektım anlatamam.onemlı olan bebeğin sağlıgı.öncelik anne sütü ama boyle durumlarda mama verılmelı.çocugun gelişimi daha önemli.neyse çok cene çaldım burda. bıraz kendı topiğime takılayım.hıcbıseye canınızı sıkmayın zaman o kadar cabuk gecıyokı bebişlerinizle olmaın tadını çıkarın.hayırlı cumalar herkese.

Bizim emme sorunumuz yok. Hatta tam tersi sekilde surekli emmek istiyor. Sutumun az oldugunu dusunmuyorum. Cunku belirtiler sutumun az olmadigini gosteriyor

Kilo alimi cok iyi olmadigina gore problem nerde anlamadim?! Doktor kontrolumuze bir hafta var. Telefon acip sorsam mi yoksa bir hafta daha beklesem mi ?

selam kızlar..
ya hala göğüsleri acıyan var mı aranızda? benim göğüslerim sürekli acıyor.. yaraları geçmiyor.. herşeyi yaptım.. göğüskalkanı bir nebze rahatlatıyor ama sürekli o kalkanlarla yaşamakta eziyet yani :çok üzgünüm:
emen bebeğimede sağıp vermek istemiyorum..
ya napsam bilemedim artık :uhm:

annem dıyorkı eskıden gazmı vardı sızı emzırırdık kundaga sarıp besıkte sallardık uyurdunz dıyor
nedereden cıktı bu gaz
bebeklerde hıc aglamazmıs sımdıkı gıbı dıyor
anlamadım
bide annem bebekten tamamne cok ıyı nalıyo onun yanında ben hıcbıse yapamıyorum vede bılmıyormusum zaten bılmıyordumda onu gorunce cahıllıgımı anladım
bebek aglayınca ellerını batanıyeye kundak yapıp sarıyo sora ayklarında sallayınca uyuyo mesela
bebek yutkununca bunun modesı bulanıy demekkı usutmusuz deyıp battanıyeye sarıyo mesela
bunun gıbı bıcok sey var
tabı bebekte uzman olanı bılıyo bana gelmıyo tecrubelı kollara gıdıyo
akıllı bebe nolucak

benımde baslarda cok acıyordu ıyıce hafıfledı
yazmıstım ama yıne yazayım
lansınoh krem suruyorum her emzırmede
bıde bı emzırmede 2 gogsu vermıyorum bırını verıyorum kremleyım ustune pacata kapatıyorum kı akmasın dıye
o meme 2-4 saat dınlenmıs oluyor bu arada 2 saat sora obur memeyı emzırıyorum onuda kremleyıp kapatıyorum bu sekılde dınlendıre dınlendıre ve kremleyerek 1 -2 haftada gectı
yıne emzırdıkce 15 dk falan emerse ucu bıraz acıyo hemen krem suruyorum gecıyo
lansınohun aıle bıyunu aldık hemde daha hesaplı zaten
bolbol emzırın ozaman sutunuz artar
sutun %90 su %10 u proteındır
yanı sız gun ısınde 1-2 köfte yıyıp bol su ıcersenız sutunuz ıcın gereklı hammedeyı alırsınız demektır
emzırdıkce sut gelır dıyorlar bıde sıcakta sut gelır dıyorlar sıcak sıcak yıkanın
klımalı ortamlarda cok kalmayın
sıcak havlu uygulaması yapabılırsınız memelerınıze
humana cayıda ıyı gelıyor
ıncırdesut yapıyormus
banada sutum fazla gelıyor ccocugun genzıne kacıyo ıcemıyor yavrucak bende bıraz peceteye sagıp memeyı ındırıyorumkı rahat emsın dıye
sutun cok olmasıda ıyı degıl hem sıskınlık hemde agrı yapıyor
çevremdede kımseyı tanımıyorumkı sutu gelmeyen anne varsa 1-2 bebege daha yeterdı benım sutum
bende onların süt annesi olurdum

ay bebişime fitil yaptım.yapana kadar boğuştuk yoruldum valla.
1 saat oldu tık yok. uyudu gerçi belki ıkınınca yapar. 3 gün oldu nolur bugün yapsın yaaa
bi de eczacı fitil yapma diyerek lavman verdi. ay allahım ne gereksiz şey o bebeklere olur mu hiç.

buyuk ıhtımal sütün varsa bebek sütün yağlı kısmını tam emmiyodur. emmenin başında sulu olan karbonhıdrattan zengin önsüt geliyo bu bebeğin susuzlugunu gıderıyo.asıl bebeğe kilo aldıran süt göğsün boşalmasına yakın sonda geliyo.elinle sıkınca ilk sütün duru son sütün beyazımsı oldugunu göreceksin.ona dıkkat et bakalım bır de.

çok uykummm var yaa...
kızlarrr anne olup çalışmak çook zormuşşş
çalışacak annelere allah sabır versin diorumm ...
ben çok zorlanıorumm

canım ben senin bu yazdığını ilk 2 hafta yaptım.. ama lansinoh bende bir işe yaramadı maalesef... onun yerine garmastan pomat kullanıyorum... bu daha iyi geldi.. biraz olsun hafifletti..
benim göğüs uçlarım çok küçük, onunda etkisi var acımasında. bebek tutarken düzgün tutamıyor haliyle... onun içinde çok yapılacak birşey yok sanırsam..
herkesinki 2 haftada geçti benimki 2 ay falan sürecek herhalde eyvahedigeldismile
benim sütümün gelmesinde falan sorunum yok çok şükür .. bebişimde emiyor.. ama acım olmasa çok daha konforlu olacak şu emme muhabbeti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…