2010 Temmuz Anneleri : )

herkeze bebeği dünyanın en güzel bebeği gibi geliyor sanırım hiç uyumasam yorulmam bebeği izlemekten

çok stresli günler geçirdim psikoljim alt üst. yakında pskiolağa gitmeyi planlıyorum. bu akşam kızım söz dinledi sahilde 2,5 saat uyudu bizde eşimle gezdik yürüyüş yaptık kahve içtik sohbet ettik. çok iyi gelmişti.. ama şimdi yazdıklarınızı okurken yine gözümden yaşlar süzüldü. okuduklarımda kendimi gördüm. bende anneme kırgınım. hemde yılların kırgınlığı, geçmişten gelen. annemi her gördüğümde öfkemi sıfırlamış olarak çıkıyorum karşısına ama gördüğüm an herşey tekrar tekrar canlanıyor gözümde. eşim diyorum iyiki var. anne de oluyor kardeşte arkadaşta canyoldaşıda... anne olunca annenin kıymetin anlarsın dediler. inan anlamadım. kıymeti yok çünkü. sevgi yok içimde tükenmiş. artık kendi ailelerimiz var. ne kadar şanslıyızki melek gibi kocalarımız yanımızda, küçük meleklerimi kollarımızda...
:1hug:

Yemek de boş içmek de,
Hatta yeri gelmeden sevişmek de.

Tam zamanında öpmelisin mesela güzel gözlünü...,
Tam zamanında söylemelisin sevdiğini
Gözlerinin içine baka baka.

Bisikletinin gidonunu
Tam zamanında çevirmelisin
Düşmemek için;
Tam zamanında frene basmalı,
Tam zamanında yola koyulmalısın.

Tam zamanında okşamalısın basını
O üzüm gözlü çocuğun
Hıçkırıklar tam dizilmişken boğazına,
Tam ağlamak üzereyken.

Tam zamanında koymalısın elini omzuna
En sevdiğin dostunun babası öldüğünde.

Tam zamanında tutmalısın düşerken
Üç yaşındaki sehpaya tutunan çocuğu.

Tam zamanında acımalı yüreğin
Afyon'da Hasan Ağabey' in evi yıkılınca başına
Evsiz kalınca çoluk çocuk
Ki uzatasın elini bir parça.

Tam zamanında açmalısın kapını
Hayatına girmek isteyenlere.
Tam zamanında çıkarmalısın
Sevginden şımarmaya başlayanları.

Tam zamanında affetmelisin kardeşini
Biliyorsan yüreğinde kötülük olmadığını
Seni gecenin üçünde arayıp da
Kafasının iyi olduğunu söylediğinde.

Tam zamanında öğretmelisin oğluna
Gerekiyorsa yumruk atmayı
Tam burnunun üstüne
Tiksinmeden pisliğinden,
Yukarı mahallenin sümüklü bebesi
Misketlerini zorla almaya çalışırsa.

Tam zamanında bağırmalısın
Acıyınca bir yerin.
Tam zamanında gülmelisin
Kemal Sunal küfür edince filmin bir yerinde.

Tam zamanında yatmalısın
Yola çıkacaksan ertesi gün
Ve arabayı kullanan sensen
Sana emanetse çoluk çocuk
Ve kendin.

Tam zamanında bırakmalısın içmeyi
Son kadeh bozacaksa seni
Ve üzeceksen birilerini
Ertesi gün hatırlamayacaksan.

Tam zamanında ayrılmalısın misafirliklerden.
Tam zamanında konuşmalı
Tam zamanında şarkı söylemeli
Tam zamanında susmalısın.

Tam zamanında terk etmelisin gerekiyorsa
Annenin babanın evini,
Tam zamanında başka bir şehre gidip
Ayaklarının üzerinde durmaya çalışmalısın.
Tam zamanında dönmelisin memleketine.

Tam zamanında için titremeli,
Tam zamanında âşık olmalı
Deli gibi sevmelisin güzel gözlünü.

Tam zamanında toplamalısın oltanı
Belki de seni şampiyon yapacak
En büyük balığı kaçırmadan.
Tam zamanında yaşlandığını hissetmeli
Tam zamanında ölmelisin
Iskalamak istemiyorsan hayatı.

Haydi, şimdi kalk bakalım
Silkin şöyle bir
At üzerinden hayatın yorgunluğunu,
Vakit zannettiğinden daha az
Haydi, kalk bakalım,
Şimdi YAŞAMAK ZAMANI.

[ Can Yücel ]

sonbahar neyin var senin çok duygusalsın bu günlerde
bizimde oluyor stresli zamanlar eşim dünyanın en iyi insanıdır ama işten gelince yarım saat çok sinirli oluyor

akşam iftara komşular gelicek bebeği besledim uyuttum ama hafif gazı var bir yandan köfteleri kızartıyorum misafirler masada çorba servisi yapılıcak eşim agresif iki ayağımı bir pabuça sokuyor osırada gözüme yağ sıçradı ağlıycaktım nerdeyse eşim darıldı gitti hemen gittim gönlünü aldım koşa koşa servis yaptım
ne yapalım güçlü olmak zorundayız

sanırım ben depresona girdim. hamileliğim 9. ayında başlayan ve hala geçmeyen... biz neler atlattık bu da geçer inşallah. sahuramı kalktın nurcancım? benide uyku tutmadı bende şimdi yemek hazırlıcam eşime her gece kendi hazırlıyor süpriz olsun. sahur yemeği hazırlamaktan süpriz olurmu bilmem ama elimden bu geliyor şimdilik. başka süprizlere imkan yok.

geçmiş olsun canım. sen olgunsun başarabiliyorsun. ben çoğu şeyi başaramıyorum. yemek bile yapsam ya tatsız tuzsuz oluyor ya çok tuzlu oluyor ben hiç birşey beceremiyorum onu anladım şimdi iyiice salak oldum hafızam çok zayıfladı herşeyi unutuyorum. 2 gündür bebeğin hastane dosyasını koyduğum yeri düşündüm aradım taradım yok neyseki eşim buldu

mama hazırlamayı bile beceremedim demekki çok koyu yaptımki çocuk 2 gün kabızlık çekti onun ağlamaları mahvetti beni hem çok üzüldüm hemde çıldırcaktım artık

bazen bende bıkıyorum herşeyden bizim taha biraz zayıf doğdu benim suyum tamamen bitmiş beslenememiş hastanede hiç uyumadım moralsizlikten şimdi toparladı allaha şükürler olsun
ozaman moralim yok hiç ama konu komşu tanıdıklar görmeye gelicek bir yandan yeğenim yaramaz durmuyo hiç bağırıp tepiniyo 15 gün her keze güler yüz göstermeye çalıştım ama bazen çok yorgun olduğumu hissediyorum

mama hazırlamayı bile beceremedim demekki çok koyu yaptımki çocuk 2 gün kabızlık çekti onun ağlamaları mahvetti beni hem çok üzüldüm hemde çıldırcaktım artık

canım ilk suyu koyucaksın biberona yoksa ölçü yanlış olurmuş ilk su
birde sende araştır bize mucize gibi geldi çörek otu yağı hem gazını çıkarıyo hem kakasını yapıyo tavsiye ederim

Sonbaharcım geçicek bu günler şimdi sen alışık değilsin ben yeğenimin doğumunda falan yardımcı oldum kiloda verirsin merak etme ben akşam yemeyi kesince verdim canım iyi geceler sana

Sonbahar neden böyle düşünüyorsun cnm anneler karsılıksız severler emınım senı hala çok seviyordur .. Sımdı bakıyorum yavruma beni şapur şupur emerken aklımdan gecıyor mesela yıllar sonra cocuklarımız bızden uzak yasadıklarında okul yada evlılıkte ufak kavgalarımızda annem benı sevmıyordu dıye dusunucek mı ?? Yada ergenlık cagında ( anne sen benı sevmıyorsun ) dıye kızacak mı bana ?? Allah esırgesın asla olmasın ama o an aklıma kucucuk yuzuyle mınıcık ellerıyle mememe yapısması gelır herhalde nasıl sevmeyız kii bu mumkun mu ..Yavrucuklar olarak bızlerın alttan alması lazım ben ozellikle kendi annelerimiz icin :) Off ben annemden hıc gormedım böyle bisey belkı buyuzden anlamıyorum ama ne bılım anneler cocukların herzaman ıyılıgını ıster ters bısey yapmazlar kızlar bızler logusayız hersey batar oldu buyuzdendır atlatıcaz ınsallah bu zor gunlerı de..

[ı]bende tüm anneler fedakardır diye düşünmek istiyorum
ama başına gelmeyen bilemez tabi
ben babamı anlattığımda kimse inanamıyor
bana ve kardeşlerime üvey baba oldu
bazı üvey babalar bile eminim daha iyidir
çevremden bazı insanlardan bazı öz annelerinde böyle duyarsız olduğunu duydum zaman zaman
bunlar gerçek maalesef
keşke herşey istediğimiz gibi olsaydı
ama her şey istediğimiz gibi olmuyor maalesef
[/ı]

tüm anne ve babalar psikolojileri düzgün olucak diye bir şey yok kimi aşırı bencil kimi depresif olabiliyor

valla kizlar anne mevzusunu acmissiniz.. bende cok dertliyim.. benimki dogum yapali bugun tam 1 ay oldu evime adim atmadi.. hos hamileligin boyunca kac sefer geldi derseniz dogumdan 15 gun once 1 aksam gelmislerdi, sadece 1 kere yani.. isine gelirse ariyor gelmezse hic aramaz..

ozellikle esim ve ben birgun once arayip dogum yapacagimizi haber verdigimiz halde kendileri dogumuma bile tesrif etmemislerdir, bebek dogup haberini aldiktan sonra gelmislerdir.. neden gelmedigini sordugumuzda "aksam haber verirken bizim ona saka yaptigimizi" dusundugunu soylemistir.. bununla da yetinmeyerek, esin teyzene, hastane ziyaretine geldigi sirada surat yapti diye dogumun 2. gunu beni arayip lohusa bir kadini hastanede aglatma serefine nail olmustur.. gecen hafta 2 gun 40 derece atesle yattim, kizim perisan oldu dedigimde ise gecmis olsun diyerek gecistirmistir..

iste bu benim "annem" kizlar..

en yakınımız onlar en canımızı yakanda onlar umursamamyı artık bebeklerimniz için öğrenmeliyiz bize değer vereni hayatımıza sokmalıyız

Kızlar vallahi basıma gelmediği için anlamaktan zorlanıyorum .. AngelNurcan hani babaları anlarım onlar hemen evlenme derdındedırler hatta evlenıp yenı kadından yaptıkları cocuklarına daha da bi duskun olurlar .. Ama annelık farklı bıseydır .. Kızlar sızde yavrularınıza oyle bi annelik yapın ki gorsunler bakalım nasıl oluyormus ..
Efim yazdıklarını okuyunca cok sasırdım cnm .. Benim annem ben haber vermedıgım halde doguma yetisemedi dıye gozunde arpacık cıktı ((

baya dertleşmişsiniz siz yazarken eşim yemek yedikten sonra ben azcık uyumuşum neyse dinlenmiş oldum çok şükür

[ı]allahım anneler kaynatmış gene akşamları ... Oh ne güzel ben bayılıorumm:):) oğlum yatar yatmaz [/ı]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…