2010 Temmuz Anneleri : )

oyy kızlar annesiyle sorun yaşayanları duyunca çok üzüldüm yaa
çok zordur heralde
ben düşünüyorum da annem anlattığınız gibi olsa depresyonun alasını yaşamıştım
çok destek oldu annem saolsun
Allah yardımcınız olsun zor bi durum:teselli:

bence annenle barıs cnm cunku daha tecrubelı oluyorlar
evlatların ıcın yap bence ama sen bılırsın
bende dogum sonrası eve geldıgımde streslıydım
depresyon sınır falanda oluyor ınsanda bıde annem sureklı emzır emzır sutun gelsın deyıp duruyordu benımde memelerım cok acıyordu buyuzden cok tartıstık
anneme sen gıt ben bakarım bebege dedım allahtan gıtmemıs kadın ben bakamıyorum hıcbıseyden anlamyorum
keske sızın annelerınızde nalarınızı cekıp bebeklerınıze baksaymıs ben sanslıymısım demekkı
ınsallah sızınde annelerınız yanlarınıza gelır sıze yardımcı olur

mama hazırlamayı bile beceremedim demekki çok koyu yaptımki çocuk 2 gün kabızlık çekti onun ağlamaları mahvetti beni hem çok üzüldüm hemde çıldırcaktım artık
mamalar zaten kabız yaparlar
ben suyu 1.5 kat fazla koyuyorumkı bebek kabız olmasın dıye zaten emzırıyorum ama arada ıse gıttıgımde annem mecburen mama verıyor ama oda zaten benden daha sulu hazırlıyor sanırım 2 katı su koyuyor ıcıne

kızlar 40 ım çıktı, kontrole gittim.smear testi falan yapıldı.
rahim ağzı kanseri aşısı öneri dr.um. sigortan karşılıyorsa hemen yaptır bence dedi. yaptıran ya da bilgisi olan var mı???

Bızde sarılılık ıcın yıne doktora gıttık 11 .5 dan 11 e düşmş nerdeyse ilaç yazıcaktı : ((( Sonra vazgecti hafta ici yine gelin dedi . bol bol emzirmem lazım ve uykum duzenimi kurmam lazım. Hastanede 42 gunluk logusa bayan vardı atesi cıkmıs emzırınce dırek bebegınde cıkmıs yanı hersey bebıslerı etkılıyor dıkkatlı olmamız lazım

mamalar kabız yapmaz her bebeğe kabızlık kakanın katı kıvamlı olması demekmiş doktorumuz öyle dedi bizimkinin kakası hiç katı olmadı şimdiye dek

mama hazırlarken tarif edildiği şekilde yapmak gerek çok sulu yapmakta doğru değil

sonbaharın annesi gelmemişki nazını çeksin senin sandığın gibi değil lohusalık depresyonundan kaynaklı değil yani bazı anneler bencil ve duyarsız olabiliyor

sonbaharın annesi gelmemişki nazını çeksin senin sandığın gibi değil lohusalık depresyonundan kaynaklı değil yani bazı anneler bencil ve duyarsız olabiliyor

canım nasılsınn..
yazılarınıı dikkatle takip ediorumm...
sanki ilk çocuğun değil gibi serin kanlı ve çok güzel bakıorsun bebeğe maşallahın varrr..
kendimi çook amatör hissetim senin yanında :)

artık belli bir yaşa geldik bebeklerimizede kendimiz gayet iyi bakabiliiz
ben baştan beri kendim ilgileniyorum bebekle maaşallah çok iyi taha zaten annelerin çoğu eski usul bakmak istiyo ben buradan araştırıyorum uygulamaya çalışıyorum

yok be güzelim yardım edicek kimse yotuki annem kayınvalidem rahmetli hep netten araştırıyorum panik yapmamaya çalışıyorum ben panik olsam eşimde panik olucak ondan sorun çıktığında hemen çözüm üretme yoluna gidiyorum ne yapıcaksınki bi başına olunca bu yaştan sonra

Günaydın kızlar,
Güzellik uykumdan uyanıp da geldim:)))
Sabah 7 gibi bi uyandık oynadık besledik alt değiştirdik,sonra saolsun oğluşum bu gün çok uslu kahvaltı yaptım güzelce,yemeklerimi yaptım,yine uyandı aynı fasıllar,sonra o dalınca ben de uyudum biraz,
şimdi de size uğrayayım dedim.
Geçmişi kenarından köşesinden okudum geldim.
Valla bizde 12. günümüzden beri çekirdek aileyiz.
Eşim de ben de öğretmenim biliyorsunuz yaz tatili olduğundan o da evde.
Biz de ikimiz bakıyoruz oğlumuza.
Ama çok zevkli geldi bize
Allaha şükür problemli bi çocuk da diil.
Acıyo herhalde acemi annesiyle babasına gül gibi geçinip gidiyoruz.
Annecim sağolsun son ayımda ve ilk günlerimizde çok yardımcı oldu,hakkını bir kez daha ödeyemeyeceğimi anladım.
Ama uzaktalar sonuçta ve babam yalnızdı yaklaşık 1 aydır üstelik ramazanda gelince gitmek zorundaydı,
KAyınvalidemler kaçar gibi gittiler kalsalar daha kötü olucaktı zaten sıcakta kayınbabamla aynı evde olmak çekilmiyordu.
Yani kısacası bu ebbişler bizim eninde sonunda iş bize kalıyor biraz relax olmaya çalışın siz rahatlayınca onlarda rahatlıyor göreceksiniz.
Tabi ayşe çınarlı arkadaşım ve ikiz sahipleri sizler için durum iki kat zor Allah sizlerin yardımcısı olsun belki de ben halinizden anlayamam.
Ama kendi halimizi anlatmak gerekirse maşallah biz çok keyifli gidiyoruz.

Kızlar akşama misafirim var ev savaş alanı gibi ustelik sabah 5 te yattım 8 de hastaneye gitmek icin uyandım . 3 saatlik uykuyla duruyorum . Iftar yemegi hazırlamam ve evi temizlemem ve uyumam lazım sımdıye kadar ise sadece kahvaltı yaptım : ((( Iftar yemegi icin ne yapsam acaba fikri olan varsa yazsın lutfen ama tavuk olmasın : )) onu cok yaptım son zamanlar da ..

canım banada bir iki gün önce geldiler iftara tarif kitabından yaptım ama eşimde beğendi bizde çok yapılır çorba olarak ekşili köfte minik köfteler oluyo içinde
zeytinyağlı beyaz barbunya
kuru köfte içini ben hazırladım
pilav
cacık
tatlı olarak
dr otker kazandibi
karpuz çay

Sonbahar senin derdini buldum anacım zemuszemus Bugün hastanede emzirme odasında duvara asılı yazılı okurken bi yazı vardı Dogru emzirememek sütün tam bosalmamasına meme ucu catlaklarına ve annede ruhsal depresyona yol açar ... Zaten ben kendimden de bılıyorum bana da oluyor . Sen bebisinin seni tam emdıgıne emın mısın ? Iyıce bı kontrol et memen emzırmeden sonra yumusuyor mu bebek kahvrengı yerlerı alıyor mu ayrıca gogus uclarının acıması da meme dolu oldugu ıcın acıyor olabılır . Eger boyleyse sen b hastanede guzelce sağ sutlerini rahatla sonra emzır yine ..

yayla çobası
izmir köfte (yani sulu patatesli köfte )
pilav
masa zengin gözüksün diye amerikan salatası közlenmiş kırmızı biber veya az bi karışık kızartmada yapabilirsin

Yaz cnm yaz her turlu fikre açıgım mısafır cok gelicek bana : ))) Ama bu yorgunlukla acaba eşime mi yaptırsamsempatiksalakcinni suan tek düşündüğüm uykuuuuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…