2010 Temmuz Anneleri : )

bugün oğlum tam iki aylık oldu
doktor kontrolüne gittik
3.060 gram doğan oğlum bugün 5.670 gram geldi
biraz iri bi bebek :)
birde doktor bize özel bi aşıdan bahsetti 3 aylıkken ve 6 aylıkken yapılan ölümcül ishale karşıymış
sizler bu aşıyı yaptırcakmısınız?

benim eşimde bu daha çok küçük ben alamam diyip duruyor.

arada bir ben ağlarken oralı olmayıp işime devam edersem alıyor kucağına koştur koştur geliyor yanıma. sinir ediyor beni.

şimdide hastalık masalı çıkardı gribim yaklaşmayayım size diyip kaytarıyor.

bakalım yakın zamanda patlarım o zaman uzman bakıcı oluverir.:)))

kızlar bu arada siz bebeklerinizi pusete koyarken altına destek koyuyor musunuz?

bana hala çok dik içinde rahat edemiyor gibi geliyorda.

Yavsib maşallah nasıl bilmiş bilmiş de bakarmış.
Çok tatlı kuzucuk yaa.

Gürsoy
bebeğin iyi mi canım?

bebeğim ii canım şimdilik tek derdimiz kaka yapmak ıkınıp duruyor sonra aglıyor fitil koymazsam yapamıyor ne zamana kadar böyle devam edecek ya ılk basta cok guzel yapıyordu çocugum sonra ayarları bozuldu
bu arada bebei çok kusanlar ben bir yol buldum sütümü sağıp biberonla veriyorum wee nin normal akışkanlı damaklı ucunu aldım onla verınce az aktıgı için emdiğini yutuyor fazla fazla emip kusmamış oluyor o biberon baslıgını aldıgımdan beri kusmuyor ilaçlarını bile o baslıga koyup verıyorum içiyor

maaşallah barışa annesi iyi bakmış demek oğluşuna

masallah canım bebeğine burda varsa asıdan ben yaptırırım

arkadaslar bide bir sorum var benim kırkı çıkıp kanaması biten varmı ne durumdasınız
benim bitti canım

ay bende versem o kiloları oldugu gibi duruyor bebeğine maasallah canım bakalım benımkı ne kadar oldu

tşkler canım evet dikkat etmek ve eslere güvenmemek lazım bebek bakımndan anlamıyorlar ama bilmişlik taslıyorlarklava:

Günaydın kızlar...
Çayım demlenene kadar size bi uğrayayım dedim.
Rüzgar Alp'im uyuyor maşallah.
Dün ilk defa Zinco kullandık, çünkü aşıdan gelince çok huysuzlandı oğlum,
Gaz çıkarıyoruz hıh bitti diyoruz yatırıyoruz ağlamaya başlıyor,
Hadi bi daha çıkarıyoruz yine çıkıyor bir türlü bitmeyince gazı,
Babamız gidip aldı kullandık,maşallah mışıl mışıl uyudu,
Derdi gazmış yavrucağımın.
Gazlı bir bebek diil aslında ama demekki arada tutuyor böyle.
Ama ZİNCO resmen mucizeymiş ben bunu gördüm.

canım zinco şurup mu benım ki şurup ama damlası da varmış aliba

Çok yanlış yapıyorsun canım,
Sakın eşinden alma bebeği bak sen de söylüyorsun aralarında bağ oluşması lazım.
Sen her zaman güvenmeyip ver ben sustururum bebeğimi yaklaşımında olursan o da kendini dışlanmış hisseder ve al o zaman ne yapıyosan yap tutumuna girer.

Benim eşim doğumdan beri hep yanımızda öğretmen olduğu için tatil ya hep beraber bakıyoruz oğlumuza.Sağolsun çok yardımcı ben bebekle ilgileniyorum bütün işleri o yapıyor sadece yemek ben de onu da yapmayı çok istedi ama napsın beceri meselesi olmadı yemekleri.

Beni yormamak için elinden geleni yaptığı gibi,bebekle de ilgilenmeyi çok seviyor hatta ağlama krizlerinde babamız daha etkili.O bana göre daha sakin ,bebeği de sakinleştiriyor.

Bi de diyelimki alışverişe falan gitti,geri döndüğünde ben gaz çıkartmak için uğraşıyo oluyorum hemen ver bana ver diyo yok ben yaparım diyorum çünkü o da oruçlu yazık iftara az kala nasıl yorgun oluyo verip de daha yormak istemiyorum yok yaa ver özledim ben oğlumu diyo.

Aralarındaki bağa şimdiden hayranım,hatta diyorum ki siz beni yalnız bırakırsınız Rüzgar büyüdüğünde bab oğul ohh ne güzel anlaşıyolar şunlara bak.

Eşimin evde olması bizim için büyük şans herkes bizim gibi şanslı diil tabi ama ne olursa olsun çalışıyo da olsalar babalar da sorumluluğu paylaşmalı herşeyi geçtim bebeklerini öpüp koklamalılar hem de bu içlerinden gelmeli.Ama unutmayın onlarda hormon yok bizdeki gibi bu bağın sağlanması için başbaşa kalmaları çok önemli bence.

Ben kahvaltıya kaçıyorum kızlar,oğluşumu da emziriyim,azıcık ben de kestiririm belki.
Görüşürüz...

günaydınlarrrrrrrrrrrr oğluşumun ağzında hafif bir pamukçuk oluşumu vardı cmtesi günü doktora gittik mikostatin verdi cmtesi akşam kullanmaya başladık bu sabah bir baktım ağzında hiçbirşey kalmamış ve oğlum ilacın tadına bayıldı bir görseniz keyifle yalana yalana içiyor )) mama kullanımı hakkında bişeyler sordum ve mamanın kabız yapmaması için kutu üzerindeki tariften biraz daha fazla sulandırmamı söyledi. birde erkek bebeklerin pipisinin ucunda idrar kalırmış buda tahriş edermiş bizimkininde ucunda hafif bir kızarıklık vardı eğer ilerlerse ağrı yapar dedi bir krem verdi onu kullanıyoruz. son olarakta çok ıkınıyor dedim makatta çatlak oluşmasın diye bir krem verdi günde 2 defa sür dedi. belki işinize yarayacak bişeyler olur diye yazdım :))

günaydın kızlar.keremin hala sarılıgı gecmemıstı dün idrar kültürü yaptırdı yeni bir dr gitmeye basladık.idrar yolu iltihabı varmıs kuzumda simdi sabak aksam iğne oluyor.insallah faydası olur.bide kabız oldu kuzum ya fitil atınca yapıyor yoksa tık yok.mamadan mı oldu acaba?emziripte kabız olan va mı bebegı mama mı yaptı anlamadık.

günaydın kızlar merhaba ...
hoş bize yaklaşık 5 saat önce gün aydı ama :)))
aşımızı olduk geldik az önce.. hepatit b 2. doz. çok ağlamadı kızım hemen eve geldi emdi ve uyudu...
umarım sonrasında da huysuzlanmaz...
esas aşılar önümüzdeki ay (( 3 tane aşıları var. Allah kolaylık versin hem bebişlere hem bize...

nefertiti geçmiş olsun canım. umarım en kısa zamanda geçer kuzunun idrar yolları iltihabı...
ben kullanmıyorum ama mamanın kabız yapabileceğini biliyorum.. sadece anne sütü alan bir bebek kabız olmaz kolay kolay çünkü...

nefertiti mama kabız yapıyor göğüs uçlarım yara oldu diye birgün mama verdim 3 gün kabız oldu acısını çektik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…