2010 Temmuz Anneleri : )

canım sende bişi kalmamış zaten bebeklerle ugrasırken istemedende gıdıyodur allah yardımcın olsun bir tanesine bakmakta zorlanıyorum senın iki tane allah yardımcın olsun masallah resimlerini gördüm cok şirinler

Teşekkür ederim.hepimizin yavruşları çok tatlı

Allah bağışlasın öncelikle. canım doğum kağıdı ( şu tarihte şu kiloda şu boyda bir kız/erkek olmuştur diye ) ile birlikte raporda veriyorsun doğum öncesi izin alırken sana verilen raporun üzerine doğum yaptığın ve 8 hafta sonra işe başlayacağın tarih yazılıyor hastane onaylıyor ve okula ikisi birden veriyorsun.

arkadaşlar bu resimler nerde bende bakmak istiyorum ama...

ya bende heryer normale döndü şu basen yokmuu mahf etti beni .. ne diye büyüdü sankii ben çocuk doğuruyorum göbek büyüyeceğine basen büyüdü

canım vaalla bendede durum aynı sanki bebek popoda büyüdü inan göbeğim popomda küçük.okadar sinir oluyorumki yaa .valla yediklerimede dikkat ediyorum akşama kadar ayaktayım ama hala tık yok.75 kiloyum şuan.gebelikten önce 62 kiloydum o halime dönebilecekmiyim ..((

slm kızlar
benım oglan dun gece sadece 1-den 4 e kadar uyudu bıde sımdı uyudu bı bebek 12 saat uykusuz kalırmı yaa
12 saatttır ugrasıyorum ne sırtım kaldı ne bıse
uyududa wc ye zor gıttım soylemesı ayıptır
annem 3 aylıkken duzene gırer gecelerı sadece 2 defa kalkar gunduzde 2 defa uyur dedı
ne zormus bu 3 ayı beklemek belkı ozaman gaz sorunuda bıtmıs olur
ben yedıklerımden kesıncede bu bebek aglıyor kesmeyıncede bende ıstedıgım herseyı ama herseyı yemeye karar verdım
yarın kısmetse 1 aylık kontrole goturucem
sızlerde boyle orlanoyrmusuunz
bızımkını dun fon makınasıda tutmadı valla bazen oyle bı sapıtıyokı aglamaktan bende ne yapacagımı sasırıyorum

bu arada annem gıttı
kardesım tatıle gıttıgı ıcın onların 3 yasındakı ogluna bakıyor
bır yanda 40ı cıkmamıs sezeryanı tam ıyılesmemı ben varım bı yanda keyıf ıcın tatıle gıden 3 yasında kocaman oglu olan kardesımı tercıh ettı annem
anneler hep ogullarını üstün tutuyorlar oysakı benım daha cok yardıma ıhtıyacım vardı
ah ah

ayse sana helal olsun ben 1 tanesıyle ıflas bayragını acmak uzereyım sen 2 taneyle ıyı ıdare edıyorsun
bazı bebeler huysuz olyor benımkıde bıraz huysuz
ben temmuzun sonuna dogru dogurdugum ıcın burcu aslan oluyor ondanmı acaba tam bır yavru aslan gıbı
memeyı yanlıs tutsam aglıyor
sut tazyıklı gelse aglıyor bıdaha almıyor memeyı 15-20 dk sınırlenıyor
guzel sallamasam aglıyor
acayıp bıse cok asabı allah sabır versın bana ve tum anneler annelık tamamen sabır işi
bu arada sankı benım sırtım bebegı tutmaktan sanırım bıraz kamburlaşmıs gıbı ne yapsam acaba
sızdede oyle oldumu bıldıgınız bı spor veya hareket varmı sırtı dık tutmaya yönelıkbilmiyorumkismile

çakır arkadaşım cevapladığın için teşekkürler.ben doğum öncesi izin kağıdını vermiştim.şimdi sadece şu tarihte bir kız çocuğu doğurmuştur yazan raporu verdim.bu raporun üstünde 56 gün raporlu denmesi gerekiyomuş....

merhaba temmuz anneleri,öncelikle sağlıkla büyütün bebeklerinizi. Ben bişey sorucam size,hastane çantası 1 tane bebek 1 tane anne için 2 tanemi hazırlanıyo yoksa 1 çanta yetiyomu?Yani bebeğin giyeceklerini hemşirelere çantasıylamı veriyoruz yoksa ayrı çantaya gerek yokmu? deneyimlerinize ihtiyacım var

canım bebeklerle uğraşmak gerçekten zor iş.insan bulanıyor bazen.hele ben.hep yalnızdım.doğumumdan itibaren bebeğime hep ben baktım.kimse yoktu yanımda.annem bile.annem sadece hastanede bana refakatçı olarak kaldı.ondan sonra ilk 1 ay arada gelip bebeğimi yıkadı.daha sonraları ise ben yıkamaya başladım.şimdi sadece bebeği görmeye geliyor arda bir.çok zor yani.çok zorlandım.hayatımdan bıktığım anlarım oldu.gece gündüz uykusuz kaldığım zamanlarım oldu.hele o sezeryan acısı başka birşey.eğilip kalkamıyorsun bile ilk günler.herşeye ben koştum.allahtan eşim çok yardımcı oldu.hala mafoluyorum bazen.bebeği emzir onu yatırmaya çalış,gazını çıkar,gaz sorunuyla uğraş saatlerce ağladığı zamanlarda al kucağına gezdir ev işini yap ütünü yap,temizliğini yap falandı filandı daha sayamadığım bir sürü şey var.ne olucak halimiz.ha diyorsun 1 ay geçti rahata ererim,ha 2 ay geçti biraz rahatlarım..nerdeee.gerçekten insanın yanında kimse olmayınca hiç iyi olmuyor.anne olmak sadece bebeğinin annesi olmak değilmiş..bütün yükü omuzlarında taşımak demekmiş..bunu şimdi daha iyi anlıyorum....

hepinizi taktir ediyorum kızlar benim herşeyime annem koşuyor ben çürük çıktım

bence 1 tane yeter.ben koca bir valizle gitmiştim.ama hiç gereği yokmuş.ufak bir çanta hazırlayıp gerkli olanları koyup gidersin.onun yerine iç ve dış zıbın ayaklı pantolon,eldiven şapka birde bebek bezini battaniyeye sararak hemşireye verirsin.bu daha kolay olur.uğraşmazlar en azından. ben öyle yaptım.

hmmm anladım canım,çok fazla şeye gerek yok demekki teşekkürler cevabın için

ben de güyaa tedibrli davrandım 2 valiz gittim herşeyi aldım ama annem hiçbişeyi bulamadı hastanede hep kaos oldu o nerde bu nerde çantalar hep alaşağı edildi ve hep bulunamadı lazım olan şeyler ve hastaneden temin edildi çantada olduğu halde o yüzden sade olun bence gerektiği kadar alın herşeyi hastane veriyosa almayın biz bebek bezini filan hastaneden kullandık mesela doğum yapacağınız hastaneye sorun ne isteniyorsa onu koyun. gecelik pijama meselesi önemli mutlaka 2 takım gecelik 1 takım pijama olsun benim kanamam oldu mesela.

ben kendime ufak bir valiz ve bebek için ufak bir çanta yaptım ama benim ikisini birden alacak çantam yoktu o yüzden öyle yaptım ikisi bir arada da olur. doğumdan sonra hemşireler bebeğin eşyalarını istiyor zaten. body, alt, üst, eldiven ve şapka bebek bezini hastane verdi bize hatta iki gün boyunca bebeğin altını hemşireler değiştirdi. birde sezeryan olursan gecelik almanı tavsiye ederim ben pijamayı kullanamadım gecelik batınca pijamanın sadece üstünü giydim tabi zor oldu...

asiyan canım sen gene şanslıymışsın.. benim annem hamileyken 1 defa geldi, bugün 40 ımız çıkıyor daha evime ayak basmadı.. hatta bir defa arayıp sormadı bile.. hep ben aradım.. 1-2 haftadır bende aramıyorum artık.. üstelik benim lohusalığım çok zor geçti.. birgün ateşliysem birgün değildim.. ateşim 40 lardaydı hep.. o halde titreye titreye işlerimi yapmaya çalıştım.. ben aradığımda da yarım ağızla soruyordu ''bebek'' nasıl diye.. adını bile söylemiyordu yani.. annemin hep bir bahanesi vardır.. eşim aradı doğum yapacağımız sabahın gecesinde annemi.. yarın sabah şu hastanede şu doktora doğum yapıcaz diye.. normal doğum yapmıcaz diye kıyameti kopardı.. o bebeğe birşey olursa size sorarım ben diye bağırıp bağırıp durdu eşime.. ertesi sabah hastaneye gittiğimizde ben bekledim belki gelir diye ama yoktu.. ben doğuma girdim çıktım aramış.. sonra geldi.. eşim sordu neden gelmedin dedi.. dedi ki ''ben siz bana şaka yapıyorsunuz zannettim'' dedi.. mafoldumben güler misin ağlar mısın? bir de 3. gün hastaneden çıkacakken beni arayıp bir güzel ağlattı, neymiş eşim teyzem geldiğinde surat yapmışmış, neden yapmış? açtı ağzını yumdu gözünü.. orada moralim de bozuldu mu? hüngür hüngür de ağladım mı? Allahım bu ne ızdırap? bu ne biçim anne? bak bugün 40 ımız belki arar dedim.. yok nafile.. ne aradı ne sordu.. anne ben hastayım diye aradım üşütmeseydin ben sana söyledim kendine bak diye dedi lmaz: gel bana yemek yap dedim, ihtiyacım var dedim, gelemem dedi, ağladım bu sefer, bana duygu sömürüsü yapma dedi.. bende kızdım tabi gelmezsen gelme dedim.. bu annemin ilk torunu bu arada.. yani sizler gene şanslısınız.. ben eşimden başka kimseden yardım alamadım.. neyse kızlar, dertliyim yanii......

Kızlar kilo mevzuları açılmış,
Ben 54e düşmüşüm:))Yaşasın 1 kilo daha gitmiş.
Ama bende de acayip dercede çatlak var,karnımda,ön bacaklarda,popoda göğüslerde çatlamadık yerim yok.
Dışardan taş anne gibi görünsemde içim pörsük:)))
Yaa bu çatlakları tedavi etmenin yolu yokmudur?
Bu arada hamilelik öncesi kotlarıma girebiliyorum,kıyafet problemim de olmadı şükür,
Ama olsaydı da şu dönemde bişey almazdım herkes daha ne kilolar verecek çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…