2010 Temmuz Anneleri : )

Bide yazmıs ustune yaa :)))) Hani onceden tombiş olsan dıycem ki veremezsin kalır ama zayıfmışsın cnm ıstersen donersin eski halıne zamanla merak etme

çatlagın fazla yokmuş o sarkıklıklarda zamanla toparlanıyo bi 6 ay kadar zaman ver kendine ve vucuduna stres yapma lmaz:

babaannem bile benden fit biraz zaman geçsinde evde stepper ım var birtane onunla başlayacağım kendimi eritmeye, birkaç gün içinde son muayeneye gidip dikişlerim iyileşmişse mekik çekmeyede başlayacağım olmuyor böle lömbür lömbür göbiş

Son düzenleme:

o kıloların hepsi gidecek hemen verilmesi beklenemez tabı zamanla hele minnoşalr bi ayaklansın ne stepper a ihityaç kalır ne mekige kaydirigubbakcemile3

piremera cevap yazdığın yerden bunu seç, resim yüklediğin sitedeki en alttaki adresi buraya kopyala

Sonbahar ve Umutlu ben annelerin icgudusel durtulerini izlemesinden yanayım..
dunyanın hicbir yerinde anneye bu kadar mudahale edilmiyor..
illa ki cocugunu soyle besle boyle besle yok hastanelerde boy boy emzirme politikalari vs vs yok..
yaaaa ister cocugunu mamayla beslersin, ister anne sutuyle..
hatta kadinlar, anneler cocuklarini nasil besleyeceklerine ilk andan itibaren kendileri karar veriyorlar.. kimi anneler tek damla sut vermiyor bebeklerinin agzina..
bir takım ilaclar alıp sutten kesiliyorlar...

ama TR'de nedense kadının, annenin uzerine cok gidiliyor..
ilk sorulan soru neyle besleniyor?
kaldi ki ne devlet hastanelerinde ne de ozel hastanelerde emzirme teknikleri ve emzirme hakkında yeteri kadar bilgi verilmiyor..

bakin benim cocugum ilk 3 gun ac yatıp kalktı..
hastanede aglamaktan sesi kısıldı.. ben klima carptı sanmıstım bebek odasında..
hastaneden cıkacagım gun bebegime mama verdiler.. sarılık degerlerı yukseldı ve fototerapıde kaldı 1 gece.. bana da tembihlediler eve gıdınce once emzır sonra mama ver.. sutum yoktu.. ozel bır hastanede dunya paraya dogum yapmama ragmen hemsıre neredeyse sutum yok dıye benı dovecektı ya anlatamam.. sankı sutumun olmaması benım sucumdu..

neyse 3-5 gun mama verdım bu arada sutum geldı ve tam 3 kere mastıt oldum..
yalnızım yardım edenım yok ve atesler ıcındeyım degıl cocuga kendıme bakacak durumum yok... 40 gun boyunca da olmadı bugun yenı topluyorum kendımı.. ve 40 gun boyunca cocugumu sutum geldıgınden ıtıbaren sadece anne sutuyle ama memeden degıl bıberondan beslıyorum eger sutum yetmeseydı mama takvıyesı yapacaktım..

soyleyecegım su ki gecen zeynebin kulagı iltihaplandıgında hastaneye gıttıgımde, doktorumuz neyle besleniyor dedi bende dedim ki tamamen anne sütü... ama memeden degıl bıberondan cunku kızım goguslerımı bosaltamıyor ve sık sık goguslerım sorun cıkarıyor.. kadının bana dedıgı sey su.. bıberonun nedenı sakın sıze daha kolay gelmesı olmasın.. valla dedım bence emzırmek daha kolay.. gunde 8 ila 10 kere sagıyorum.. 8 ila 10 kere o pompa, sutun kondugu bıberonlar yıkanıyor steril ediliyor ve kurutuluyor.. yanı gunum sagmakla, onun bulasıgı, sterılızasyonu ve kurulanmasıyla gecıyor gece gunduz... sızce hangısı kolay.. kadın suratıma baktı ve sustu..

sırf birilerinin gonlu olacak dıye, sırf etraftakı dedıkoducu ve kıskanc ınsanların laflarından etkılenerek, yalan yanlıs bılgılerle doldurusa gelerek, ''kısıye ozgu bılgılerle'' degılde herkese ozgu bılgılerle hareket etmeyın derım ben.. hangı doktor sızın sorunlarınızı dınledı ve ona gore cozumler uretmeye calıstı.. hangısının cocugunuz ac yatarken vıcdanı sızlıyor.. lutfen bu kadar yuzeysel dusunmeyelım.. bakın benım annem ben dogdugum zaman benı bır damla emzırememıs cunku lohusa humması olmus.. ve ben mamalarla buyumusum ve hıcbır tarafım eksık degıl.. hatta okul bırıncılıklerım var.. tabıkı varsa anne sutu verın.. ama yoksa yetersızse tabıkı ek besın vereceksınız.. valla benım kızım acsa yer gok ınlıyor evde..

ıcgudulerınıze kulak asın.. bılınclenın.. sutunuz yeterlı degılse kendınızı suclamaktan cok, cevrenızdekılerın laflarına kulak asmaktan cok lutfen kendınız bır cıkıs yolu bulmaya calısın.. kımseye hesap vermek zorunda degılsınız.. ben bundan sonra bıberondan bahsetmıcem.. kımsenın bılmesıne gerek yok.. ayrıca emzırememe ragmen sagdıgım sutunde 1/5 ını derın dondurucuya atıyorum hergun.. yanı sutum allaha sukur yetıyor artıyor bıle..

cocugum saglıklı mı o zaman sorun yok... once anne sutu memeden veya bıberondan.. yoksa kesınlıkle mama...

ıcınızdekı sesı dınleyın... SIZ ANNESINIZ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…