pardon cnm :kedi: sonbahar son halini koyunca sende son halini koydun zannettim kaydirigubbakcemile3
Sonbahar ve Umutlu ben annelerin icgudusel durtulerini izlemesinden yanayım..
dunyanın hicbir yerinde anneye bu kadar mudahale edilmiyor..
illa ki cocugunu soyle besle boyle besle yok hastanelerde boy boy emzirme politikalari vs vs yok..
yaaaa ister cocugunu mamayla beslersin, ister anne sutuyle..
hatta kadinlar, anneler cocuklarini nasil besleyeceklerine ilk andan itibaren kendileri karar veriyorlar.. kimi anneler tek damla sut vermiyor bebeklerinin agzina..
bir takım ilaclar alıp sutten kesiliyorlar...
ama TR'de nedense kadının, annenin uzerine cok gidiliyor..
ilk sorulan soru neyle besleniyor?
kaldi ki ne devlet hastanelerinde ne de ozel hastanelerde emzirme teknikleri ve emzirme hakkında yeteri kadar bilgi verilmiyor..
bakin benim cocugum ilk 3 gun ac yatıp kalktı..
hastanede aglamaktan sesi kısıldı.. ben klima carptı sanmıstım bebek odasında..
hastaneden cıkacagım gun bebegime mama verdiler.. sarılık degerlerı yukseldı ve fototerapıde kaldı 1 gece.. bana da tembihlediler eve gıdınce once emzır sonra mama ver.. sutum yoktu.. ozel bır hastanede dunya paraya dogum yapmama ragmen hemsıre neredeyse sutum yok dıye benı dovecektı ya anlatamam.. sankı sutumun olmaması benım sucumdu..
neyse 3-5 gun mama verdım bu arada sutum geldı ve tam 3 kere mastıt oldum..
yalnızım yardım edenım yok ve atesler ıcındeyım degıl cocuga kendıme bakacak durumum yok... 40 gun boyunca da olmadı bugun yenı topluyorum kendımı.. ve 40 gun boyunca cocugumu sutum geldıgınden ıtıbaren sadece anne sutuyle ama memeden degıl bıberondan beslıyorum eger sutum yetmeseydı mama takvıyesı yapacaktım..
soyleyecegım su ki gecen zeynebin kulagı iltihaplandıgında hastaneye gıttıgımde, doktorumuz neyle besleniyor dedi bende dedim ki tamamen anne sütü... ama memeden degıl bıberondan cunku kızım goguslerımı bosaltamıyor ve sık sık goguslerım sorun cıkarıyor.. kadının bana dedıgı sey su.. bıberonun nedenı sakın sıze daha kolay gelmesı olmasın.. valla dedım bence emzırmek daha kolay.. gunde 8 ila 10 kere sagıyorum.. 8 ila 10 kere o pompa, sutun kondugu bıberonlar yıkanıyor steril ediliyor ve kurutuluyor.. yanı gunum sagmakla, onun bulasıgı, sterılızasyonu ve kurulanmasıyla gecıyor gece gunduz... sızce hangısı kolay.. kadın suratıma baktı ve sustu..
sırf birilerinin gonlu olacak dıye, sırf etraftakı dedıkoducu ve kıskanc ınsanların laflarından etkılenerek, yalan yanlıs bılgılerle doldurusa gelerek, ''kısıye ozgu bılgılerle'' degılde herkese ozgu bılgılerle hareket etmeyın derım ben.. hangı doktor sızın sorunlarınızı dınledı ve ona gore cozumler uretmeye calıstı.. hangısının cocugunuz ac yatarken vıcdanı sızlıyor.. lutfen bu kadar yuzeysel dusunmeyelım.. bakın benım annem ben dogdugum zaman benı bır damla emzırememıs cunku lohusa humması olmus.. ve ben mamalarla buyumusum ve hıcbır tarafım eksık degıl.. hatta okul bırıncılıklerım var.. tabıkı varsa anne sutu verın.. ama yoksa yetersızse tabıkı ek besın vereceksınız.. valla benım kızım acsa yer gok ınlıyor evde..
ıcgudulerınıze kulak asın.. bılınclenın.. sutunuz yeterlı degılse kendınızı suclamaktan cok, cevrenızdekılerın laflarına kulak asmaktan cok lutfen kendınız bır cıkıs yolu bulmaya calısın.. kımseye hesap vermek zorunda degılsınız.. ben bundan sonra bıberondan bahsetmıcem.. kımsenın bılmesıne gerek yok.. ayrıca emzırememe ragmen sagdıgım sutunde 1/5 ını derın dondurucuya atıyorum hergun.. yanı sutum allaha sukur yetıyor artıyor bıle..
cocugum saglıklı mı o zaman sorun yok... once anne sutu memeden veya bıberondan.. yoksa kesınlıkle mama...
ıcınızdekı sesı dınleyın... SIZ ANNESINIZ...
benım gözlerde göz degil mübarek dürbün kaydirigubbakcemile3 hemen görebildigime göre cnm pasta çekti zaar kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3umutluu vallah oyle o gorduklerin pastaydı evet sempatiksalakcinni
kaydirigubbakcemile3 cnm ben de hemen yazayım dedim de yetişemedim hamiş fotosu diye gobegımın remını cektım de cok kocaman cıktı yarın sabah cekeyım sabahları daha az oluyor :lepi:
merhaba kızlar 2 gündür yoktum.bebeğim bir aylık oldu kalça ultrosnunu çektirdik.kilosunu boyunu öğrendik.çok şükür sağlıklı 4200 gram olmuş boyumuzda 55 cm olmuş.ben de 62 kg düşmüşüm daha 12 kilom var 4 kilo vermişim.çatlaklar için geçen forumda gezerken bir bayan yazmıştı bir krem adı çok iyi geldi çatlaklarıma demişdi bende ismini aldım 64 tl falanmış ama sağlık ocagında yazdırmış.devlet karşılıyormuş Contractubex ismi bu ben yazdırıp deniycem.benim göbekde baya indi ama bacaklarım kalın ya hiç alışık deildim bu duruma inş zamanla gider
efim teşekkür ederim yazdıkların için çok güzel yazmışsın
maşallah cnm bebişine bizde deneyelim şu mucize kremi pahalıymıs ama devlet karşılıyosa süper devlet bile kadınlarımızı düşünüyo çatlagına varana kadar kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
ama kime yazdırcazki hastaneye gidip dr bana bunu yaz dediğimde ne yapcan derse çatlağıma mı sürcem diyeceğim ben direkt eczaneye giderim ama ben artık her okuduğumu denemem kk dan okuduğum birkaç şeyi denedim pişman oldum eşimde diyorki bir kadınlar kulübü vakası diye dalga geçiyorklava: o yüzden ben denemicem kremi bu sefer deneme tahtası yapmıcam kendimi
bende tesekkur ederım kızlar senın namında tum temmuz 2010 annelerıne..
ıyı kı varsınız..
ınanın burayı takıp ederek stres atıyorum..
sızler yanı burası neredeyse tek sosyal bagım..
laylaylom maşallah bebişinekalça çıkığı usg sini bebeğim 4 günlükken yapmışlardı işitme testinide. bize erken yapılmış oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?