2010 Temmuz Anneleri : )

canım gaz sorunu bizim şu an tek problemimiz gazı var 24 saat boyunca bazen karnının üzerine yatırıyorum
birde burnu hemen tıkanıyo süt yüzündenmiş
allah başka dert vermesin ne yapalım

burun tıkanıklığıyla sütün ne ilgisi varmış? kızımın da hep tıkalı da burnu.

sorun orda ben doktorlara güvenmiorumkiii....
sütün zararlı olduğunu biliorum 1 yaşına kadar pekii biz nasıl büyüdük inek sütüyle büyümedikmi
6 aydan sonraaa yeğenlerimm pirinç unu cicibebyle büyüdler ve gayet zeki sağlıklılar maşallh..
ogun haberlede çıkannn gdo sorunu çook canımı sıktııı..
ya inanın ne yediğimiz belli değil artıkk.............
eskiden sütüm az die bişe yoktu herşeyin vitamin değeri yüksekti şimdiki geniyle oynanmıorduuu ..
bu yüzdennn anneler mamaya başlamk zorunda kalıorlarrr

kızlar merhaba
bugün hava yağmurlu burda ve dışarısı acaip serin. özlemişim valla,sıcaklardan fenalık gelmişti.
bir şey sorcam. mama takviyesi yapan arkadaşlar biberondan sonra memeyi bırakmak istemedi mi bebişleriniz? ben biberonla sağdığım sütü vermeye korkuyorum alışırsa diye. dışarı çıktığımda kaşıkla yediriyor annem. bizim cadı çok çabuk huy değiştiriyor, emzikten sonra bile memeyi almak istememişti birkaç sefer. o yüzden cesaret edemedim hala biberona.

ah ah ..işimiz ne kadar zor yaaaa....mama,meme,bisküvi,süt,inek sütü....öfff öfff herşey onlar için Allahım bizim evlatlarımızı bize hayırlı eyle yarabbim..

burun tıkanıklığıyla sütün ne ilgisi varmış? kızımın da hep tıkalı da burnu.

bilmiyorum canım süt genzinemi kaçıyo ne zaten burnunu silince böle balgamlı gibi azmiktar süt geliyo tam bilmiyorum deniz suyu işe yaramadı bizde

bilmiyorum canım süt genzinemi kaçıyo ne zaten burnunu silince böle balgamlı gibi azmiktar süt geliyo tam bilmiyorum deniz suyu işe yaramadı bizde

deniz suyu bizde de pek işe yaramadı. hatta onu sıktıktan sonra burun aspiratörü kullanmama rağmen pek fayda etmedi. burda kimdi hatırlamıyorum birisi sütümü sıktım geçti demişti. bi de onu denesem mi diyorum.

canım ben internette okumuştum buruna süt sıkmanın iyi geldiğini denedim hapşurttu ve hapşurukla beraber içindekilerin bir kısmı çıkmıştı.

bir arkadaş daha vardı iyi geldiğini söyleyen.

istersen dene sütün zararı olmaz zaten bize doktor tonimer baby sprey önerdi denemedim daha

canım ben internette okumuştum buruna süt sıkmanın iyi geldiğini denedim hapşurttu ve hapşurukla beraber içindekilerin bir kısmı çıkmıştı.

bir arkadaş daha vardı iyi geldiğini söyleyen.

nemiktar ve nasıl sıkıcaz

ben demıstım annem soyemıstı bana
annem 3 cocuk yetıstırdı tecrubelı tabıkı
bende sutumu sıktım oglumun tıkalı burnuna sadece bıkac sn sora cocuk attı burnundan fazlalıkları bende bukadar cabuk olmasına sasırmıstım burda aynı durumdan sıkayet edenlerı gorunce paylasayım dedım

kızlar
ınek sutunu ıcınce benım bebek ogun cok aglıyor gıbı sındırmesı zor oluyor yada gaz yapıyor galıba
bugun tv de gordum kay sutun kecı sutu cıkmıs onu denedınımı sındırımı kolaymıs bıde ınek sutu alerjısı olanlar bunu rahatlıkla kullanabılırmı acaba
kullanıp memnun olan varmı
reklamda soyle dıyodu kecı sutu ıcın
once anne sutu sora kay sut dıyodu
duyanda reklam yapıyorum sanıcak
ama bugunlerde hep cnm sutlu seyler cekıyor muhallebıler gullaclar
bıde bız bugdayı haslarız
ıcıne sekerle sut katarız sutlu corba olur sımdının keloks kahvaltılıkları varya ıcıne sut katılan bugday gevreklerı işte onun dogal olanı dıyebılırız
bu corbayı cok sevıyorum ama yıyemıyorum bebeye gaz yapıyo dıye şu 1-2 ay geçsin inşallah herseyı yemek ıstıyorum
acayıp iştahım açıldı bu arada eskı kıloma dondum sanırım evde tartı yok ama elbıselerım olmaya basladı bıde göbek kalmadı sadece ayva göbek denebılecek bıse kaldı çatlak falanda olmadı ben 8.aydan sora dustan sora bebeyagı surdum onun faydası oldu sanırım ama catlak olsada onemsemezdım sanırım cunku genelde kapalı gıyınıyorum atletım bıle cıtcıtlıdır benım sureklı üşüyen bı tip oldugum için eyvahedigeldismile

Süvari yazı içiin çok teşekkurler cnm çok faydalı bir yazıydı ... Anne sütü öyle mukemmel bir mekanizmaki erken doguma karsı bile bebeklerimizin o anki vucut yapısına ve ihtiyacına gore süt daha hamileyken her ıhtımalıne karsı hazır oluyor dusun artık ... hıc bir mama bunu saglayamaz mamalar sutun taklıtleri zaten tek farkı yapay olmaları ben içtim tam olarak ilaç gıbıydi ıyyy ...Haaa zorunlu haller olur okey anlarız ben de verdım ıkı gun ama sutum varken vermem ..
yaa herseyi bırakın mama kutusunun ustunde yazıyor 6 ay sadece anne sutu onerilir diye .. Tabi allah esirgesin mamadan bebege bisey olucak olsa yazdık bız dıycekler ..

ya kızlar bişi sorcam. benim kızın ağlamasını bir tek çıngırak sesi durduruyo ama kolum koptu artık bi çıngırak bi kucak bi meme. bu sesi çıkaran otomatik bişi var mı biliyomusunuz?

CNM ebebekte fılan var kutu gıbı tıtresımlı muzıklı pılle calısıyor .

biraz komik olcak ama ben mamadan korkuyorum ...
gdo falan dediler yaaa ....
eski usul cicibebe veririm herlalde prinçunu cicibebee ....
ay ne eski kafa hatunummm manyadım ben iice bilmiyorumkismile

ayneeennnnnnnn

şimdi süt vermeyin kesinlikle diyolar bizde süt pirinç unuyla büyüdük ölmedik bilmiyorum yeni nesil beslenme şekli moda şimdi

canım göğüsten bir iki ememden sonra süt ince ip gibi fışkırıyor kendisi birazda elinle sen sık göğsünü buruna tutturmaya çalış ki bu bayağı zor oldu. kendisi akar içine.

olmazsa kaşığa sağdım ben kaşıkdakini burnuna damlattım.

bir iki damla kadar işte.

cnm 1-2 damla bı kere sık acılır zaten
olmassa 1-2 saat sora gene sık ben 1-2 damla yaptım bıkaç sanıye sora burnundan fırlatıyo zaten
bu sütümüz ne mubarek bısey
bebegın tum ıhtıyacı olan vıtmaın var
bebegın ıstedıgı sıcaklıkta cıkıyor
burnuna sıkabılıyoruz
yuzune surersenız omur boyu sıvılcesı olmazda dıyorlar
kımbılır daha ne mucızelerı vardır
benım sutum cok yaglı dolaba koyunca ustunde baya kaymak kalıyor sızınde öylemı

şimdi 1 yaşından önce inek sütü verilmiyor bebeklere..ağır geliyormuş..oğluma da vermemiştim..

6 aya kadar anne sütü + mama gidecek böyle..katı gıdalara geçince ev yapımı mamalar muhallebiler vs..
1 yaşından sonra da normal inek sütü..

tabii eskiden herşey farklıymış..hepimiz öyle büyüdük..

yok canım birşey olmaz..
ama biberonu memeden daha sık ve çok verirsen belki ama normalde bırakmaz meraklanma..

ben 2-3 günde 1, geceleri 1 kere mama veriyorum biberonla..o da fazla mızmızlandığı zaman..bazen 1 haftayı buluyor hiç mama vermediğim..

memeyi bırakmaz meraklanma, biz doktora da sorduk...memeye daha ağırlık verdiğin sürece birşey olmaz dedi..

yine de siz bilirsiniz.

ben pompa almadım ve hiç sağmadım..

çalışmayan arkadaşlar da sütünü sağıyor mu? neden?

selam kızlar ben de sağdığım sütü vermek için şırınga yöntemini uyguluyorum.doktor sölemişti bu yöntemi.ama artık biberonla vermek istiyorum.bebedorun ucunu beğenmedi benimki.sizler hangi biberonu kullanıyorsunuz?

ben sağıyorum çünkü hala uçları yara sağıp biriktirince 4-5 saat göğüslerim ilaçlı kalıyor biraz olsun dinlenmiş oluyor ama dolaba hiç atmadım zaten o kadar sütüm yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…