2010 Temmuz Anneleri : )

Kızlar sütün az olup olmadıgı bebeğin ay ay takıbınde bellı olur . Bunu da doktor soyler yaa bence bız karar veremeyız sütüm az diye korkmayın. Gun icinde bebegın ıcme durumuna gore bazen cok olur baz az . Baze sert olur bazen yumusak . bebek beslenıyorsa haftalık aldıgı kılo ıyıyse ve doktorda memnun sa sorun yoktur bence

Ewet laylaylom cum çok gaz oluyo hem bende o bebekte ama aşırı süt yapıyorr

annemde ilk doğumdan çıktığımda bana bulgur çorbası çok yapardı.demek var etkisi süte.ama en çok süt yapan suymuş.ben korkumdan ne yiycemi şaşırdım prinç pilavı yiyorum devamlı

Yaa bıngıldak nasıl bısey ben elledım ama oyle sert bısey gelmedı benım oglumun da kafasının ustu sert çıkık bısey yok .

enidoğan bebekte anne-babalar bebeğin başına dokunmaktan korkarlar. Çünkü bebeğin kafasının üzerinde bıngıldak adı verilen yumuşak kısımlar vardır ve dokunulduğunda hafifçe içeri çöker. Aslında bıngıldaklar dokunmaya karşı oldukça dayanıklıdır.

Bıngıldağın iki önemli görevi vardır:
1.Doğumu kolaylaştırmak
2.Bebeğin beyninin dışarıya doğru rahatça büyüyebilmesini temin etmek.
Bebeğin kafasında altı tane bıngıldak vardır. Elle dokunduğumuzda ancak iki bıngıldağı fark edebiliyoruz.

Bebeğin fark edemediğimiz bıngıldakları doğumdan sonraki 2 ile 3 ay arasında kapanır.
Öndeki bıngıldak, alnın hemen üzerinden başlar ve genişliği beş santimetreye kadar varabilir. Şekli baklava dilimine benzer. Bu bıngıldak bebek altı aylıkken kapanmaya başlar, 18 aylık olduğunda tamamen kapanır. Ön bıngıldağın dört aydan erken kapanması beyin gelişimini, büyümesini engelleyebileceği için dikkatli olunmalıdır. Arkadaki bıngıldak ise, kafanın arkasında küçük ve üçgen bir şekil olarak görülür. Öndeki bıngıldağa göre daha az farkedilen bu bıngıldak, üçüncü ayda kapanır. Bıngıldakların geç kapanması, bir hastalık belirtisi olabilir. Tiroit hormonu eksikliği ya da D vitamini yetersizliğinde bıngıldaklar geç kapanabilir.
Bebek doğarken kafatası kemikleri henüz tam gelişmemiştir ve son şeklini almamıştır. Zaten böyle olması gerekir. Çünkü bebek, dış dünya ile tanışmadan önce, doğum kanalından geçmesi gerekir. Sert kafatasıyla geçemeyeceği bu kanalı, ayrık kafatası kemikleri ve arasındaki esnek doku sayesinde zarar görmeden geçer. Bıngıldak adı verilen bu boşluklar sayesinde kafatası kemikleri birbirine yaklaşır; hatta üst üste bile binebilir. Böylece bebeğin kafası, doğum kanalının şeklini alır ve doğum bu sayede gerçekleşir. Ayrıca bebeğin beyni de, bu sıkışmadan dolayı zarar görmez.

Ayrıca kafa kemiklerinin, ayrık ve yumuşak olması, beynin büyümesine imkan sağlar. Beyin büyümesi sürdükçe kafa kemiklerindeki eklem yerleri ve bıngıldak yumuşak olduğu için kafatası büyümesi mümkün olmaktadır. Oysa bıngıldaklar olmasa, kafatası kemikleri büyüyemeyeceği için beyin de küçük kalır. Kafatasının büyümesi sadece beynin büyümesiyle olur.
İshalli bir bebekte içine doğru çökmüş bıngıldak, bebeğin su ihtiyacı olduğunu gösterir. Acilen bebeğe yeterli miktarda su verilmesi gerekir. Bu durumda çocuk doktorunuzu arayınız. Bıngıldağın olduğundan fazla çıkıntılı durması da , kafa içi basıncının arttığına işaret eder ve doktor kontrolü gerekir.

Ben de çok su içiyorum elim den kocaman su bardagı hıc eksık olmuyor emzırırken su kaybedıyoruz heralde su ıhtıyacı oluyor .

kızlar bıngıldak için doğumdan 15 gün sonra D vitaminine başlanıyor ayrıca bu havaların tadını çıkarım bebeğinizi 15 er dakikalık güneş banyosu yaptırmanızda yararlı olur..

ben kolsuz badi üstüne uzun kollu tulum giydiriyorum. salonda oturuyoruz bütün gün, akşam güneşi vuruyor akşama kadar serin bence kısa kolluları kaldırma zamanı geldi gibi..

Slm kızlar internetle ilgili problemim hala geçmedi,
O yüzden ara ara net oldukça giriyorum
Bu gün okuldan arkadaşlarım geldi bebişimi görmeye bayıldılar oğluma doğum tarihini de bildiklerinden ne kadarlık olduğunu hesaplıyorlar,nasıl büyük bi bebek bu yaa boyu nasıl uzun falan dediler hepsi çok iyi insanlardır ama nazar etcdekler diye korktum çok.Ben içimden maşallah dedim hep.
Bi de dün akşam eşim sürekli karşı çıkmasına rağmen koca tvyi ve sehpasını diğer odaya taşıdık.Ağrım sızım yok ama şimdi korkuyorum ya içerde bişi olduysa.Öff ne deliyim yaaa.GEreksiz işlerle uğraşmak tam bana göre yani.

ben kolsuz badi üstüne uzun kollu tulum giydiriyorum. salonda oturuyoruz bütün gün, akşam güneşi vuruyor akşama kadar serin bence kısa kolluları kaldırma zamanı geldi gibi..

Şimdilik evet ama sıcaklar çok beter şekilde tekrar geri gelicekmişş.

Öff çamaşır katlamam lazım oğlum uyuyo aslında ama ben tembellik yapmak istiyorum.

kızlar bu ''annelik'' ne zor zanaatmiş yahuu boshayallersmile

Allah hepimize kolaylık versin... ahh ahhhhhh...

bende plates seti almıştım, hamilelikten önce yapmaya başlamıştım. hamile kalınca kaldırdım. çıkarma vakti :) yoksa erimeyecek bu yağlar..

Kızlar sezeryan sonrası hemoroid sorunu yaşayan var mı?
Doktorum kontrol etti hemoroid olmadığını söyledi ama ben afedersiniz çok zorlanıyorum.
Resmen acı veriyo artık.

bende plates seti almıştım, hamilelikten önce yapmaya başlamıştım. hamile kalınca kaldırdım. çıkarma vakti :) yoksa erimeyecek bu yağlar..

Ben de plates yapıyordum hamilelik öncesi şimdi de faydalarını bir bir topluyorum.
Evet yine başlamak lazım.

Doktorum kontrol etti hemoroid olmadığını söyledi ama ben afedersiniz çok zorlanıyorum.
Resmen acı veriyo artık.

miss bende cok beter durumdayim.. sanki minik bir yirtilma var.. 1 haftadir beterdi.. dun dayanamadim KK da arastirdim.. biri vicks surun diye yazmisti.. surdum.. dunden beri daha iyi..

hemen başla sonra kalır.

Şimdilik evet ama sıcaklar çok beter şekilde tekrar geri gelicekmişş.

gelsin gelsin biz tatile gitcez daha kısmetse..kikikikikolumunekankayizsmile

Resmen acı veriyo artık.

ben de oğlumda başladı hemoroid..
bu seferki hamilelikte ara ara nüksetti ama şimdi birişey yok..
hamilelikte oluyr

------------------

bu arada kızlar sütün yetip yetmediği konusu: doktorumuz bu konuda bana şey sormuştu günde kaç kere kaka yapıyor ben de 4-5-6 vs dedim..o zaman yetiyordur dedi..

tabii bu kadar kaka yapmaması doymuyor anlamına gelmez ama bana öyle sormuştu.
ayrıca ara ara günde 5 dk..zarar vermeyecek şekilde,güneş banyosu yaptır demişti tabii ben yaptırmadım ancak 2-3 kere..

miss bende cok beter durumdayim.. sanki minik bir yirtilma var.. 1 haftadir beterdi.. dun dayanamadim KK da arastirdim.. biri vicks surun diye yazmisti.. surdum.. dunden beri daha iyi..

çatlak demek istiyorsun sen..
o çatlak snradan basura dönüyor işte orda minik memeler oluşuyor..o memeler ara ara şişiyor yara oluyor büyük tuvaletini yapamıyorsun Allah şifa versin olanlara ben bir dönem çektim başa gelen bilir basuru.
az mı ağladım acıdan koca kadın ben

tuvalette kesinlikle ıkınma demişti doktor, baharatlı yeme bol su iç vs vs vs bende ıkınmadan yapamam asla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…