2010 Temmuz Anneleri : )

artık kimseler uğramıor buraya ...
canlı topik cansızlaştı...
iş başı yapınca annişler ozman dolar taşar buralar

arkadaşlar merhaba ben de bir temmuz annesiyi. Kızımız Derin 19 temmuz da dünyaya geldi. Fakat fıtık problemimiz var. Aranızda böyle bir sorunu olan var mı??

Bu arada bu ay rota virüsü aşısını yaptırmamız gerekiyor. Yaptıran var mı?

Selam kızlar şimdi sağlık ocagından geldik aşılarımızı yaptırdık 3 tane eve gelince yarım fitil verdik şimdi mışıl mışıl uyuyor .
Rota Virusu aşısını yaptıran var mı yaa ??
2. ay da yapılıyormus yada 3.ayda .Ben bi kac saat sonra yaptırmayı dusunuyorum . malum uzun yola gidicez cumartesi gunu butun tedbirlerleri alalım dıyorum onumuzde kış . Sizlerin arasından yaptıran var mı yan etkisi oldu mu ?

rota virüsü aşısı özel aşı olarak geçiyormuş.ssk ,emekli sandığı karşılamıyormuş..yaptırıcam ben de..araştırıyorum şu an..

bn yaptırmadım henuz 3. ayda işe yaramıormuş ama şu an yaptırmam gerekli benmm ...
bilmiorumm çokmu pinpirikliyizz benm ablalarım hiç yaptırmadıı..
abımın 3 çocuğ var ablamın 2 diğer ablamında 2 yaptrmadılarr bende yaptırmayım diorum ama bir yandanda yaptırsam mı diye düşünüyorum

ben yaptırıcam..gerçi 3,5 aylık olduk biz ama benim sıpalar prematüre doğum oldukları için aslında şu an daha 1,5 aylıklar...

ayşecimm
bizim doktorlar ...
önermiyorlarr 3 aydan sonra tutmaz etkisi olmaz dediii...
ama prematürede bilmiorummm...
gerçii seninkilerde bizim gibi gelişiyorlar demii..
geriden yada ileridenn die bir problem olmuşmuor sanırım pek bilgim yok ama

aslındaa ishalin türlü türlü nedenleri varr... bütün nedenler için aşı vurdurmaya kalkarsakk..
bağırsaklarada zararı olduğu söylenıorrr..
çok kararsız kaldımm bilmiyorumkismile

selam kızlar:)
uzun zamandır giremedim bayram filan derken.
ben şimdi ankaradayım annemin yanında.
çok tek kaldım kayın validem 3 hafta boyunca beşiktaştan ortaköye gelemedi saolsun.
yemek bile yiyemedim çoğu gün kızım tam kucak kuşu oldu.
annemler de bayram için gelmişlerdi araba da varken geleyim dedim.
1 ay kadar kalacağım inşallah.
ben istanbulda mevlut yapmıştım ama annem burda da yapalım diyo.
bi daha yapcaz galiba burda bizim akrabalarımız her burda çünkü...ben istanbulda da normal kıyafet giymiştim burda da öyle yapıcam..
rota aşısından bahsedilmiş ben yaptırmayı düşünmüyorum.
sonuçta belki hiç geçirmeyecek.
hepimiz ishal geçirmişizdir küçükken.
çok fazla üstüne titremenin de çocuğu olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum ben...
sonbaharcım senin aldığın ürünler neydi sıkılaştıran?fiyatlarını da paylaşırsan çok sevinirim..
çakır ve misskapris mevlut yapıyormuşsunuz allah kabul etsin.
flowersun ben tek baktım 3 hafta.
bebeğin huysuz değilse ve eşin de yardımcı olabilirse bakarsın aslında.
ama tabi düzenin kayıyo biraz.
yemek yemek filan zor olabiliyo bazen...
bizde durumlar böyle...
bebeği dönebilen var mı aranızda?

canım ,benimkilerin takibi düzeltimiş yaşa göre yapılıyor..aşıları da kilolarına göre...
24 temmuzda doğmaları gerekiyordu ama 32 +4 de 2 haziranda 1,600 gr-1,700 gr civarı doğmuşlardı..küvezde ödem atınca 1,5 kiloya düştüler..şu an 5,5 kilolar..gelişimleri de temmuz ayı bebekleri gibi...

selva dönmekten kastin yüzüstü yatırdığımda dönüp sırtüstü dönmeleri ise henüz o şekilde dönmüyorlar..Ama yüz üstü yatırdığımda ya da sırt üstü yatırdığımda kafalarını ve vücutlarını sağdan sola veya soldan sağa çeviriyorlar...

yok yüzüstünden sırtüstüne dönebiliyorlar mı diye merak ettim canım..
dr dedi ki dönebilince gaz sorunu da bitiyomuş herketten dolayı...
ilke de dönüyo sağdan sola ama öteki için daha erken galiba..
bu arada seninkiler çok çok güzeller allah uzun ömürler versin hepinize:Saruboceq:

selam kızlar
bugün karma aşılarımızı,verem ve rota virüsü aşısını olduk.
gelince hemen fitil yaptım, inşallah huzursuzluk ve ateş yapmaz.
çok ağladı kuzum (
neyse ki şimdi 4. aya kadar aşımız yok.

aynı gün aşılanmışız :)
rota virüsünü ben de düşünüyordum yaptırsam mı yaptırmasam mı diye ama doktor hiç sormadı bile. yapacağı aşıların arasında sayınca ben de hiç karışmadım.
ağızdan verilen bir aşı. bizimki tam son damlada kustu,inşallah etkisi gitmemiştir.

sağolasın canım,bütün yavruşlarımızın maşallahı var opuyorumnanaktan

selam kızlar rota virüste ben de kararsızım
ama 3 aylıkken yapılmıyor yazmışsınız bunu bilmiyordum biz şuan 2.5 aylığız
23 ünde 3 aylık olmuş oluyoruz sanırım bizim için de artık geç

nasılsınız şekerler..
ishal aşısı zamanınız geldi sanırım yaptırmanızı öneririm..
yiyenim ishalden ufakken 3-4 kezs hastaneye kaldırılmıştı sürekli serum yiyiyordu pahalı bir aşı ama yiyenim gözümü korkuttuğu için ishal aşısını ben yaptrdım ..doktorumzda tavsiye etmişti artık yediğimiz hormonlu yiyeceklerden kirli havadan dolayı ishal hastalığı zor geçiyormuş ...
zaten başka özel aşı kalmıyor birde 1 yaşında su çiçeği aşısı var diğerlerini devlet karşılıyor...

selam kızlar..

biz bugün olduk aşılarımızı. rotavirüs de dahil.. cuma akşamına kadar banyo yaptırma dedi. tükürük çıkarıyor mu diye sordu dr., o köpükler tükürükler çıkarmalarının nedeni tükürük bezleri çalışmaya başlamış. bizimki elini emmeye başladı, arada emiyor şapur şupur sesler çıkarıyor :)

rota virüsü aşısı özel aşı olarak geçiyormuş.ssk ,emekli sandığı karşılamıyormuş..yaptırıcam ben de..araştırıyorum şu an..

biz bugün yaptırdık , ağızdan verdi. yan etkisi yok dedi. karma ve veremde yapıldı.
ateş 5.aydan önce pek olmazmış. yedbir amaçlı fitil verdi ama yapmadık..

Oh canım atlatmışsınız aşıları. insana ölüm geliyor onlar orada ağlarken beklemek.

bizimki de on gündür falan baloncuklar çıkarıyor çok da komik oluyorlar.

hele o ellerini emmesi sanki yıllardır açmış gibi davranıyor.

sempatik sıpalar...sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…