- 11 Haziran 2009
- 3.329
- 73
- 163
- 42
ben geceleri uyandırmıyorum acıkınca ağlıyo ozaman emziriyorum
3 saati geçiyo bazen
misscapris ne yazıyo kitapta
neden önemliymiş
herkese merhabalar.
bizimde bugün kontrolümüz vardı. oğluşum 6 kilo olmuş. gelişimini doktor çok beğendi.
geceleri benimde oğlum bazen dört saat falan uyuyor uyandırıp emzireyimmi dedim çocukla ne uğraşıyosun rahat bırak biraz acıkırsa uyanır emer dedi.
bu arada rota virüs aşısını ben önermiyorum dedi. sen illaki yaptıracağım dersen o ayrı dedi. daha önce amerikada bu aşı toplatılmış. bağırsaklarda bir sıkıntıya mı ne neden oluyormuş.
bilgisine ve tecrübesine çok güveniyorum doktorumuzun o nedenle ben yaptırmayacağım.
Kalça röntgenini dr mu önerdi yoksa herkesin mi çektirmesi gerekiyor.
Merhabalar hoşgeldin canım...
Maaşallah bebişine büyümüş...
Hay allah aklım karıştı benimde bu aşı ile ilgili...Bakalım bizim doktorumuz ne dicek sadece sizde okuyup bilgi edinin dedi bize..ben sonra yorum yapıcam dedi...
Oğlum babasına bayılıyor akşam geldiğinde öyle gözleri onda babasını izliyor ona sesler çıkartıyor gülüyor, babası ellerine çak yapıyor çok hoşuna gidiyor. bende kıskanıyorum tabiki bütün sıkıntıyı ben çekiyorum keyfi de babası sürüyor.
misskapris okuduğum yazıdan alıntı....
Bebek doydu mu?
Doyduğunu nasıl anlarsınız, ağlama açlık işareti mi?
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapacaktır ve içmeyecektir.
İkincisi idrar sayısı günde dörtten fazla olacaktır. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvık olmasıdır. Bunlar varsa çocuk iyi besleniyor demektir.
Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kakalar yapacaktır. Lüzumundan fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapacaktır. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez.
İshal harici yeşil kaka yapan çocuk 'çok yemek yiyor' anlamına gelir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşacak ve bebek ağlayacaktır. Bu durumu çözmek çok daha zordur. Çünkü gaz çıkarmak iyi gelmeyecektir
Bahar 1 maşallah oğluna çok güzel büyümüş.
Shelan topla kendini canım hepimizin zaman zaman dibe vurmaları oluyor,kızını uslu kızım diye sev,hani bir suya iyi şeyler söylemişler birine de kötü kötü söylenenin bardağı çatlamış,
sen de hep uslu kzıım dersen uslu olucaktır ben bu deneye inanaıyorum,
kıızm uyumuyo demeyi bi bırak bakalım uyuyacak kızım de değişiklik olur belki de işe yarar.
Rüzgar da dizlerim de uyuyor yerine koyuyorum 5 dk. sonra mıkırdıyor bugün,
daha yemek yapmadım,
eşimin de işi var bugün geç gelecek normalde şimdi evde oluyordu o bakarken ben yemek yapıyordum,
ahh canım kocam meğer ne çok işe yarıyomuş:)))
Bi de çamaşırlarım var asılacak kaç saattir sepette beklemede,kokacaklar yaa((
teşekkürler canım..denizzz maşallah kızına da sana da
bizde bu haftasonu gidiyoruz tatile
çok mu geç kaldık nebilmiyorumkismile
sağol canım.Deniz güneş maşallah ikinizede..Tatilde bebekle zor olmadı. Bizim ki evi çok seviyor dışarı çıkınca huysuzlanıyor.
Oyyy maaşallah Defneye annesi yerim ben onu kocaman olmuş...Valla bravo tatile bile gitmişsiniz ne güzel...
Evet başladım artık çok teşekkürler...
Ya benimde kafam karıştı bakalım napıcaz bu cuma hem kalça röntgenimiz var hemde doktor randevumuz...
herkese merhabalar.
bizimde bugün kontrolümüz vardı. oğluşum 6 kilo olmuş. gelişimini doktor çok beğendi.
geceleri benimde oğlum bazen dört saat falan uyuyor uyandırıp emzireyimmi dedim çocukla ne uğraşıyosun rhat bırak biraz acıkırsa uyanır emer dedi.
bu arada rota virüs aşısını ben önermiyorum dedi. sen illaki yaptıracağım dersen o ayrı dedi. daha önce amerikada bu aşı toplatılmış. bağırsaklarda bir sıkıntıya mı ne neden oluyormuş.
bilgisine ve tecrübesine çok güveniyorum doktorumuzun o nedenle ben yaptırmayacağım.
denizcim maaşallah tatilci defneye.
ne güzel bakmış o öğle.
arada oluyor canım huysuzlıkları. bende pusete koydum bir yandan sallıyorum ama uyuyor sallamayı bırakınca geri uyanıyor. ama bu savaşı ben kazanacağım.
sallamaya devam.
------------
Misscapris, bu arada gece bebeği uyandırıp emzirmene ne gerek var canım?
acıkıan bebek uyanır ağlar zaten.
zaten seninki maşallah tosun gbi.
bırak uyusun çocuk sen de uyu.
valla ben hiç uyandırmıyorum...haaa ilk ayda evet sarılık sebebi ile sık sık emzirmem gerektiği için emziriyordum ama zaten o da uyanıyordu.
ayşeçınarlı seninkiler ne güzel emzik emiyor resimde maşallah. Emzik emen bebeklere bayılıyorum bizimki bir türlü sevemedi iki de bir pıt diye atıyor ben vermekten bıktım o atmaktan bıkmadı..-
misskapris okuduğum yazıdan alıntı....
Bebek doydu mu?
Doyduğunu nasıl anlarsınız, ağlama açlık işareti mi?
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapacaktır ve içmeyecektir.
İkincisi idrar sayısı günde dörtten fazla olacaktır. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvık olmasıdır. Bunlar varsa çocuk iyi besleniyor demektir.
Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kakalar yapacaktır. Lüzumundan fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapacaktır. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez.
İshal harici yeşil kaka yapan çocuk 'çok yemek yiyor' anlamına gelir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşacak ve bebek ağlayacaktır. Bu durumu çözmek çok daha zordur. Çünkü gaz çıkarmak iyi gelmeyecektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?