2010 Temmuz Anneleri : )

Yaa takmamak mümkün mü
Umarım beim de yoktur bişey ve adetim hemen gelir.

Miss takma kafana. Sen sürekli ve devamlı ve en önemlisi düzenli olarak emziren bir annesin, ezbere konuşmak gibi olmazsa ben şahsen hamile kalacağını düşünmüyorum. Ama gene de Allah bilir. Ayrıca bu telaşın niye canım ya. Millet 4. ye 5. ye hamile kalabiliyor korunduğu halde. Hiçbir doğum kontrol yöntemi %100 koruma sağlamıyor ki. Ben şuna inanıyorum olacaksa yani Allah verecekse verir, vermeyecekse vermez. Tabiki tedbirimizi alacağız. Ama takdir de Allah'tan. Ben şahsen şu an prezervatif ve doğal yöntem olan takvim yöntemi, geri çekme yöntemi ile korunmayı düşünüyorum. Öncesinde 3 sene ilaçla korunmuştum ama bir daha bu yöntemle korunacağımı zannetmem. 2. çocuğumu da 2 sene içinde yapıp (Allah kısmet ederse) daha sonrasında spiral taktırmayı bende düşünüyorum. Bu hayatta istediğim 2 çocuk. Ama tabi birde davetsiz misafirin olabileceğini düşünürsek sanırım ''joker'' hakkım saklı :-D

Allah herkesin gönlüne göre versin.
Bence kalbini ferah tut. Hamile değilsin. :-D

Canım ne güzel yazmışsın,
birinden bunları duymaya çok ihtiyacım vardı,
Çok sağol,
Çok da mantıklı geldi dediklerin,
Evet rabbim yazdıysa gelir küçük bi misafir daha,
napalım,
ama bana da bişey olmayacak gibi geliyor.

misskapris benim de senin gibi bi endişem vardı.2 gün önce test yaptım tek çizgiyi gördüm rahatladım..senin de bişe yoktur bence emziriyosun ya 3 ay bişe olmaz inş.

ya kızlar spirali ben sordum aile ve çocuk sağlığına..sezeryan olanlarda 6 ay sonra takılıyomuş..bilginize..

herkese slm anca gırebılıyorum bende nete
gecmısı okuyamadım
benım oglan cok gazlı dıye gazlı baklagıllerı sutu cıg sebzeyı yemedım ve hayatımda yasamadıgım kabızlıgı ılerı derecede yasadım
artık herseyı yemeye karar verdım kurufasulyede barbunya mercımekte dahıl
mecburum buna
sızdede aynısı oldumu
bıde 2. ayda hangı asılar yapılıyor ve bebege huysuzluk ates falan yapıyorlarmı
ben saglık ocagına goturmeyı dusunuyorum bebegımı

3 ayda sanırım aşı yok kızlarr..
2 eylülde 2 aşıları oldu
bizim aşı kartına 3 kasım demişler çünkü

Bem de test yapıcam ama şimdiden belli olmaz,
bi kaç gün daha bekleyeyim sonra ben de tek çizgiyi görürüm inşallah.
Ama kesinlikle bi yolunu bulmak lazım korunmanın,
Ne büyük stres yaşatıyo insana.
Yaaa demek spiral sezeryanlılara hemen takılmıyor bilmiyodum ben.

selammmmm ben dün ilk defa regl oldummm çok yoğun kanamam var ped yetiştiremiyorum..

misafirlerim gelecek hazırladım bekliyorum 2 dk bakayım dedim.

canım hiç korkup evham yapma yoktur bişeyin.bana doktor dediki ilk altı ay anne sütü korur %75 dedi ama kesin değil dedi.ilaç 6.aydan sonra tavsiye edebilirim dedi.en iyisi eşinin korunması dedi.şuan bizde eşim korunuyor.sizde dikkat edin hiç bişey olmaz üzme kendini

safkan benim bebeğimde çok gazlı ve gündüzleri hiç durmuyor sürekli ayakda onu gezdiriyordum daha önceki konularda anlattım arkadaşıma gittim orda çift yönlü ana dizi vardı kızım iki gün uyudu gündüz gece eve geldik çoçuk iyce kıl oldu.gece 1 e kadar ayada gözleri kan çanagı oluyor uykusu var uyuyamıyor.şimdi gittim bende çift yönlü ana dizi aldım anında uyudu yavrum kalkınca hemen sallaıyorum uyuyor.süper bişey bu ya:lepi: şiddetle tavsiye ediyorum rahatlık varmış ya

Canım ben sezaryen oldum, bebeğim 2 aylık. Doktorum hormonlu yani ''mirena'' dedikleri spiralden önerdi. Ama ben 2 sene içinde başka bir çocuk düşündüğüm için istemedim. Kontrole gittiğimde rahim doğal boyutlarına yeniden kavuştuğu için ''takabileceğini'' söylemişti. Sezaryen yaptığım için rahim ağzımın normal doğum yapmış bir kadına oranla dar olduğunu belirterek canımın biraz yanabileceğini ve istersem beni hafif uyutarak bu işlemi ağrısız bir şekilde yapabileceğini de anlatmıştı. Yani istesem o an takacaktı. Şunu söylemek istiyorum. Doktordan doktora, markadan markaya, kişiden kişiye bu yorumlar değişiyor. Aile ve çocuk sağlığında çalışan doktorlar pratisyen hekim ve ''uzman'' değiller. Sadece smear testi alıp, minik muayeneler yapıp, test sonuçlarını değerlendiriyorlar. İlaç bile yazma yetkileri yok. Sağlık ocağındakiler de aynı şekilde. Sabah bir arkadaşımız yanlış hatırlamıyorsam Rota Virüsü Aşısı ve Verem Aşısı'nın beraber yapılması gerektiğini yoksa bir işe yaramayacağını yazmış. Yok böyle birşey. Kandırıyorlar bizi. Ayrıca Sağlık Ocaklarının aşı sistemleriyle, özel hastanelerin aşı sistemleri çok farklı. Ayrıca yaptıkları aşı aynı olmasına rağmen marka farklılığı nedeniyle bu aşıların yan etkisi bile değişiyor. Bende 2 gün önce Verem harici 2. ay aşılarını yaptırdım. Doktora yan etki sorduğumda hiçbir yan etkisi yok çünkü biz sağlık ocağındakilerden farklı olarak ölü aşı yapıyoruz dedi. Asıl bizi zorlayacak aşının önümüzdeki aylarda yapılacak olan ''pnömokok'' aşısı olduğunu söyledi. Ayrıca Verem Aşısını Sağlık Ocağında 2-3 gün içinde (hatta aynı günde olabilir) yaptırabileceğimi ve bu aşıyı yaptırırken 2. ay aşılarını yaptırdığımı söylemememi (çocuğum hastaydı, yeni iyileşti siz veremi yapın, ben özelde diğer aşılarını bugün yaptırıcam de diye) tembihledi. Çünkü eğer söylersem, sen diğer aşıları yaptırmışsın, bize göre 1 ay beklemen lazım, 1 aydan önce çocuğuna aşı yapamayız, 1 ay sonra gel biz sana Veremi yapalım derlermiş. Halbuki Verem 3. ayda değilde 2. ayda yapıldığı zaman etki ediyormuş. Şimdi Rota ve Verem'in aynı gün yapılmazsa etki edemeyeceğini söyleyen zihniyet yani Sağlık Ocağı zihniyeti ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Anlayabilmiş değilim. Acaba bu bir devlet politikası mı? Yoksa Sağlık Ocağı çalışanlarının cahilliği mi?

Bu bilgileri de sizinle paylaşmak istedim.
Anne olarak herşeyi hem bilmek zorundayız, hem de bilmek hakkımız...
Lütfen artık topiğimiz tekrar kendine gelip canlansın, bizim kırkımız çıktı, biz ağırlıklarımızı attık ama sanırım topiğimizin kırkı çıkmadı. Lütfen topiğimizi boş bırakmayalım. Bilgilerimizi paylaşalım.
Herkese kolay gelsin anneler..

:enbuyukkk:

iyi günler kızlar
kontrolden geliyoruz 60cm ve 6.700 gr. olmuş oğlum
bu rota virüsünü yaptırmıycaktık ama bugün doktorumuzla konuşunca yaptırmaya karar verdik
bizim verem aşımız pnomokok aşımızda geçen ay yapıldı

medda bebişini hangi doktara götütüyorsun memnunmusun?

slm kızlar

benim kızımda çok gazlı bende geçen haftaya kadar gaz yapacak hiçbişeyi yemiyodum, ne baklagil ne süt, hatta şişiriyo diye yoğurt bile yemedim ama artık başladım açıkçası yemeye öylede böylede oluyor gazı, bir hafta sonra 3 aylık olucaz ve iki haftadr falan daha hafif sancıları sanırım artık becerebiliyor gazını çıkarmayı. ayrıca bende 2. ay aşılarını sağlık ocağında yaptırdım, rota aşısınıda yaptırdım biraz huysuzlandı ogün ama çok uzun sürmedi, ateşinide sürekli ölçtüm fazla yükselmedi

kaprisçim slm. bende 30 haziranda doğurdum ve hala adet olmadım ve bende tedirgin oluyorum, dr.um 9 aya kadar adet olmayabilirsin ama bu sürede yumurtlarsın yani hamile kalma riskin var dedi, dikkat etmek lazım. bu arada adetin geç gelmesi sütünün bolluğu açısından avantajmış canım

selammmmm ben dün ilk defa regl oldummm çok yoğun kanamam var ped yetiştiremiyorum..

misafirlerim gelecek hazırladım bekliyorum 2 dk bakayım dedim.

aynen benimde doğumdan sonra 20-25 gün kadar çok az leke gibi devam etti kesildi yaklaşık 2 aydan sonra başladı 3 gün oldu bugün azalmaya başladı gerçekten aşırı bende şaşırdım demekki herkezde aynı ....

benimde kırmızımsı ama acımıyor ama uyşuk hala
benimde gıcık olduğum şey hamileyken karnımda oluşan kahverengi çizgi hala geçmedi:bbo:

ben doktora gittimde doktor bana kahverengi çizginin zamanla geçicegini söyledi 1 yılı bulur dedi.bol bol kesele dedi canım bilgin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…