merhabalar,
oğluşunu sünnet ettiren varmı aranızda arkadaşlar ? özellikle izmirdeki arkadaşların tavsiyesine ihtiyacı m var.. çok kararsız kaldım. bi yerden 1000 lira fiyat verdiler . pahalı geldi.. birde üç aylıkken uygun oluyormu bilmiyorum. kimi doktorlar olmaz diyor kimisi olur..
sıkma canını bebişler büyüdükçe kilo alımları ve uzamaları azalıyoselam kızlar,
bugün 2. ay kontrolümüze gittik. kızım 700 gr almış. bidahaki kontrole 1000 gr olmazsa seni kovalarım dedi doktor amcamız. ama 24 saat emiyo daha ne yapayım ki dedim, güldü adamcağızda... boyu sadece 4 cm uzamış. geçen ay 1250 gr almış ve boyu da 6 cm uzamıştı. bi abukluk mu var acaba ya? canım sıkıldı valla
selam kızlar,
bugün 2. ay kontrolümüze gittik. kızım 700 gr almış. bidahaki kontrole 1000 gr olmazsa seni kovalarım dedi doktor amcamız. ama 24 saat emiyo daha ne yapayım ki dedim, güldü adamcağızda... boyu sadece 4 cm uzamış. geçen ay 1250 gr almış ve boyu da 6 cm uzamıştı. bi abukluk mu var acaba ya? canım sıkıldı valla
regl için erken değil mi kızlar ?
sünnet fiyatlarını araştırmadık ama doktorların çoğu 6-12 ay arasındayken veya 6 yaşından sonra öneriyo
sıkma canını bebişler büyüdükçe kilo alımları ve uzamaları azalıyo
bizimkide hep ayda 1.5 kilo alır ve 4 cm uzardı ama bu ay bir kilo almış ve 3 cm uzamış
ona rağmen doktorumuz şişman değil ama kilolu dedi
ben kızım doğduğundan itibaren silikon meme ucu kullandım hala da kullanıyorum normal memeyi almıyor ama hala yara kanaması geçti ama acısı devam ediyormerhaba,geçmiş olsun
aslında bu kadar acı çektiysen denemişsindir mutlaka ama göğüs koruyucuları var onlar da mı işe yaramadı.bir de kısa bir süre için sütünü sağarak versen.yaraların kanaması durana kadar hiç değilse.
medacım herkeste farklı oluyor ben doğum sonrası topiclerini okuyorum orda 1 sene geçtiği halde hala regl olmayanlar varmış. bende doğumdan 2 ay sonra oldum ama 1-2 gün sürdü.
froya senin kızının adı da mı eda.benimkinin de!maaşallah allah analı babalı büyütsün.doğum tarihi ne tam olarak
sıkma canını bebişler büyüdükçe kilo alımları ve uzamaları azalıyo
bizimkide hep ayda 1.5 kilo alır ve 4 cm uzardı ama bu ay bir kilo almış ve 3 cm uzamış
ona rağmen doktorumuz şişman değil ama kilolu dedi
benim kızımda 2 aylık ama daha 4500 olmadı hala 4300 gram ve boyuda dün sağlık ocağında 62 cm çıktı. neden kilo almamış diy ebeni döveceklerdi nerdeyse şuursuzlar halbuki çocuk tombul olunca sağlıklı anlamınamı geliyor tamam tombiş daha sevimli oluyor ama kilo almıyorsada bunda benim suçum ne ? vicdanım rahat emziriyorum. doymuyo doymuyo diye başımı yediler mama verdim kabız oldu yine ben çektim günlerce. en iyisi kulakları tıkamak. 2 aylık bebek 4000 ile 6000 gram arası olursa normalmiş. boyuda 54 cm ile 60 cm arası ise normalmiş. turkcelden bebek diye üye oldum hergün anadolu sağlık merkezinden mesajlar geliyor ücretsiz. orda öle yazıyor. yani cnm takılma boya kiloya gelişimi normal kaldı ki sağlıklıysa varsın zayıf olsun ya da boyu kısa olsun. önemli olan sağlık. çocuğum zayıf ama tombik olsaydıda inan aynı şeyi savunurdum. çok şükür çocuklarımız otistik değil bişey deil.
Bebebğin ne kadarlıkken adet oldun canım.
Bizimki 2 aylık ama ben daha olmadım.
Hayır şimdi anlamak da çok zor olacak hamile olduğum için mi adet olmuyorum yoksa normal düzenden mi ,
Offf valla çok sıkıntılı geçecek adetim gelene kadar bu dönem,
Canım ben sezaryen oldum, bebeğim 2 aylık. Doktorum hormonlu yani ''mirena'' dedikleri spiralden önerdi. Ama ben 2 sene içinde başka bir çocuk düşündüğüm için istemedim. Kontrole gittiğimde rahim doğal boyutlarına yeniden kavuştuğu için ''takabileceğini'' söylemişti. Sezaryen yaptığım için rahim ağzımın normal doğum yapmış bir kadına oranla dar olduğunu belirterek canımın biraz yanabileceğini ve istersem beni hafif uyutarak bu işlemi ağrısız bir şekilde yapabileceğini de anlatmıştı. Yani istesem o an takacaktı. Şunu söylemek istiyorum. Doktordan doktora, markadan markaya, kişiden kişiye bu yorumlar değişiyor. Aile ve çocuk sağlığında çalışan doktorlar pratisyen hekim ve ''uzman'' değiller. Sadece smear testi alıp, minik muayeneler yapıp, test sonuçlarını değerlendiriyorlar. İlaç bile yazma yetkileri yok. Sağlık ocağındakiler de aynı şekilde. Sabah bir arkadaşımız yanlış hatırlamıyorsam Rota Virüsü Aşısı ve Verem Aşısı'nın beraber yapılması gerektiğini yoksa bir işe yaramayacağını yazmış. Yok böyle birşey. Kandırıyorlar bizi. Ayrıca Sağlık Ocaklarının aşı sistemleriyle, özel hastanelerin aşı sistemleri çok farklı. Ayrıca yaptıkları aşı aynı olmasına rağmen marka farklılığı nedeniyle bu aşıların yan etkisi bile değişiyor. Bende 2 gün önce Verem harici 2. ay aşılarını yaptırdım. Doktora yan etki sorduğumda hiçbir yan etkisi yok çünkü biz sağlık ocağındakilerden farklı olarak ölü aşı yapıyoruz dedi. Asıl bizi zorlayacak aşının önümüzdeki aylarda yapılacak olan ''pnömokok'' aşısı olduğunu söyledi. Ayrıca Verem Aşısını Sağlık Ocağında 2-3 gün içinde (hatta aynı günde olabilir) yaptırabileceğimi ve bu aşıyı yaptırırken 2. ay aşılarını yaptırdığımı söylemememi (çocuğum hastaydı, yeni iyileşti siz veremi yapın, ben özelde diğer aşılarını bugün yaptırıcam de diye) tembihledi. Çünkü eğer söylersem, sen diğer aşıları yaptırmışsın, bize göre 1 ay beklemen lazım, 1 aydan önce çocuğuna aşı yapamayız, 1 ay sonra gel biz sana Veremi yapalım derlermiş. Halbuki Verem 3. ayda değilde 2. ayda yapıldığı zaman etki ediyormuş. Şimdi Rota ve Verem'in aynı gün yapılmazsa etki edemeyeceğini söyleyen zihniyet yani Sağlık Ocağı zihniyeti ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Anlayabilmiş değilim. Acaba bu bir devlet politikası mı? Yoksa Sağlık Ocağı çalışanlarının cahilliği mi?
Bu bilgileri de sizinle paylaşmak istedim.
Anne olarak herşeyi hem bilmek zorundayız, hem de bilmek hakkımız...
Lütfen artık topiğimiz tekrar kendine gelip canlansın, bizim kırkımız çıktı, biz ağırlıklarımızı attık ama sanırım topiğimizin kırkı çıkmadı. Lütfen topiğimizi boş bırakmayalım. Bilgilerimizi paylaşalım.
Herkese kolay gelsin anneler..
:enbuyukkk:
ben kimliğimle gidip postaneden aldım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?