ben ssk lıydım
doğumdan sonra evrakları kendim ssk ya teslim ettim dopum izninin bittiğini işyeri internet üstnden bildirmişse hemen gidip doğum yaptım deyip paranı alabilirsin
ssk daki elemanlara göre değişiyo
kimisi evrakları elden teslim istiyo kimisi hastane bize özel yazıyla göndercek diyo
senin raporların elinde mi
istersen hazırlıklı çık evden yatmamış olursa ssk ya gider evraklarını teslim edersin
doğum belgesi çalışamaz raporu senin ve bebeğin kimlik fotokopileri vizite kağıdın ve ssk dökümü
merhaba kızlar.
bugün kuzey çok fazla uyuyor. normalde gündüz uykusu çok az yarım saat falan uyuyup uyanıyordu. şimdi uyanıyor emerken uykuya geri dalıyor.
kakasıda biraz cıvık ishal mi oldu acaba;?
offf çocuk bakmak çok zor iş yahu...
Amin canım. hepimizinkini inşallah. kızımın adaşı varmış meğer sitede,çok sevindim)
doğum tarihi 14 temmuz. sizinki??
selam arkadaşlar bende temmuz annesiyim 22.07.2010 hepinize hayırlı olsun sizinde bebişleriniz benim kızım gibi gazlı mı? delirmek üzereyim ikinci çocuğum ama ilkinde hiç bukadar sorun yaşamadım kızım sancıdan ağlamaktan artık mahvolmuş durumda önerilerinizi bekliyorum
günaydınnnnnnnnn:)
Canım ben sezaryen oldum, bebeğim 2 aylık. Doktorum hormonlu yani ''mirena'' dedikleri spiralden önerdi. Ama ben 2 sene içinde başka bir çocuk düşündüğüm için istemedim. Kontrole gittiğimde rahim doğal boyutlarına yeniden kavuştuğu için ''takabileceğini'' söylemişti. Sezaryen yaptığım için rahim ağzımın normal doğum yapmış bir kadına oranla dar olduğunu belirterek canımın biraz yanabileceğini ve istersem beni hafif uyutarak bu işlemi ağrısız bir şekilde yapabileceğini de anlatmıştı. Yani istesem o an takacaktı. Şunu söylemek istiyorum. Doktordan doktora, markadan markaya, kişiden kişiye bu yorumlar değişiyor. Aile ve çocuk sağlığında çalışan doktorlar pratisyen hekim ve ''uzman'' değiller. Sadece smear testi alıp, minik muayeneler yapıp, test sonuçlarını değerlendiriyorlar. İlaç bile yazma yetkileri yok. Sağlık ocağındakiler de aynı şekilde. Sabah bir arkadaşımız yanlış hatırlamıyorsam Rota Virüsü Aşısı ve Verem Aşısı'nın beraber yapılması gerektiğini yoksa bir işe yaramayacağını yazmış. Yok böyle birşey. Kandırıyorlar bizi. Ayrıca Sağlık Ocaklarının aşı sistemleriyle, özel hastanelerin aşı sistemleri çok farklı. Ayrıca yaptıkları aşı aynı olmasına rağmen marka farklılığı nedeniyle bu aşıların yan etkisi bile değişiyor. Bende 2 gün önce Verem harici 2. ay aşılarını yaptırdım. Doktora yan etki sorduğumda hiçbir yan etkisi yok çünkü biz sağlık ocağındakilerden farklı olarak ölü aşı yapıyoruz dedi. Asıl bizi zorlayacak aşının önümüzdeki aylarda yapılacak olan ''pnömokok'' aşısı olduğunu söyledi. Ayrıca Verem Aşısını Sağlık Ocağında 2-3 gün içinde (hatta aynı günde olabilir) yaptırabileceğimi ve bu aşıyı yaptırırken 2. ay aşılarını yaptırdığımı söylemememi (çocuğum hastaydı, yeni iyileşti siz veremi yapın, ben özelde diğer aşılarını bugün yaptırıcam de diye) tembihledi. Çünkü eğer söylersem, sen diğer aşıları yaptırmışsın, bize göre 1 ay beklemen lazım, 1 aydan önce çocuğuna aşı yapamayız, 1 ay sonra gel biz sana Veremi yapalım derlermiş. Halbuki Verem 3. ayda değilde 2. ayda yapıldığı zaman etki ediyormuş. Şimdi Rota ve Verem'in aynı gün yapılmazsa etki edemeyeceğini söyleyen zihniyet yani Sağlık Ocağı zihniyeti ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Anlayabilmiş değilim. Acaba bu bir devlet politikası mı? Yoksa Sağlık Ocağı çalışanlarının cahilliği mi?
Bu bilgileri de sizinle paylaşmak istedim.
Anne olarak herşeyi hem bilmek zorundayız, hem de bilmek hakkımız...
Lütfen artık topiğimiz tekrar kendine gelip canlansın, bizim kırkımız çıktı, biz ağırlıklarımızı attık ama sanırım topiğimizin kırkı çıkmadı. Lütfen topiğimizi boş bırakmayalım. Bilgilerimizi paylaşalım.
Herkese kolay gelsin anneler..
:enbuyukkk:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?