2010 Temmuz Anneleri : )

ben ssk lıydım
doğumdan sonra evrakları kendim ssk ya teslim ettim dopum izninin bittiğini işyeri internet üstnden bildirmişse hemen gidip doğum yaptım deyip paranı alabilirsin

evet canım..muhasebecimiz 2 eylülde ben internetten gerekli girişimleri yapıcam sen postaneye gidip çekicen sadece demişti..yani ben evrak falan vermedim SSK ya..o halledecekti..

Ama araya tatil girdi vs vs derken ne muhasebeıcam ama muhasebeciyi aradım tekrar ne de postaneye gittim..
yarın sabah postaneye gidicem tabii gitmeden muhasebeiyi arıcam ama size sorayım dedim yine..

sağol canım

ssk daki elemanlara göre değişiyo
kimisi evrakları elden teslim istiyo kimisi hastane bize özel yazıyla göndercek diyo
senin raporların elinde mi
istersen hazırlıklı çık evden yatmamış olursa ssk ya gider evraklarını teslim edersin
doğum belgesi çalışamaz raporu senin ve bebeğin kimlik fotokopileri vizite kağıdın ve ssk dökümü

canım ben o evrakların hepsinin fotokopisini iş yerine verdim doğumdan sonra..muhasebeci öyle istedi
muhasebecimiz ben halledicem demişti öyle kaldı..
ben sabah arayım erkenden muhasebeciyi de ona göre çıkayım yine dediğin gibi..

ssk bu evrakların asıllarını istemişti benden ve bende asıllarını verdim onlara

bende henüz almadım bizim muhasebecide sağolsun yağmurlu havada su vermez illa dürte dürte yaptırmak lazım. benim elimde sadece sarı bir kağıt var 39 haftalık doğum gibi bişiler yazıyor hem yazı çirkin hemde altta kalan nüsha olduğu için okunmuyor. bende kızımın ve kendimin kimlik fotokopisini çektirip gidiyim muhasebeye. ya aslında ben bu işleri hiç sevmiyorum evrak getir götür bugün git yarın gel işleri hep soğutuyor beni

Yaa bu senin Kuzey le benim Rüzgarın huyları ne çok benziyor farkettim de.
Rüzgar da bugün çok uyudu,aynen kakası da cıvık gibi.
Ben de bilemiyorum acaba ishal mi diye geldi aklıma ama ateşi falan yok huzursuz da diil.
Olur herhalde bazı günlerde böyle 15 gün öncede bütün gün uyumuştu.
Ara sıra izin veriyolar bize sıpalar bence:)))

selam kızlar...benimki de bazen gündüz iyi uyuyor,bazen hiç uyumuyor...gaz yüzünden uyanıyor kuzum.
bebişleriniz, nasıl uyutuyorsunuz?emzik verip sallayarak mı?kaç saat uyuyorlar gündüz*
bir de benim oğlum 9 ekim de 3 ayı doluyor.tatildeyiz diye 2. ay aşısını yaptıramadık daha.doktor birşey olmaz gecikmeden dedi ama içime sinmiyor.pzt yaptırcam işallah...

Benım kızımında gunduz uykuları cok hafifi oluyorr... kolay uyuyor ama hemen uyanıuyor... 10 dakka surmuyor uyanması bugun dr.a soyledım bır surubu fln yokmu dedim.. oda hyr sakın oyle şeyler verme cocuga dedı.. bebegın zekasını etkıloıyormus ALLAH KORUSUN:1shok: saglıklı olsunda arık napalım buyudukce duzene girer İNŞ....

yüz üstü yatırmak en güzeli gündüzleri...uyanır gibi olunca sırtına vur yumuşakça:)3 saat uyuduğu oluyor böyle.gazı da çıkıyor kolayca

evet evet benim oğluş da yüzüstü yatmayı çok seviyor.
ama gözüm hep onda olmalı öyle yatırınca allah korusun nefessiz kalabilirler burun üstü yatıp da.

Ben çıkıyorum kızlar ,
yarın için çorba yapıcam bu saatte,
Rüzgar paşa bugün çok iyiydi ama yarın ne halde olur bilinmez,
Ben de gündüz uyudum bugün,
şimdi uykum da yokken yarın için bi çorba yapıveriyim hazır bulunsun elimi atınca gelir hemen yemeğim de var,
yoksa herşey birbirine giriyo yemeksiz kalınca zayıfçık kocama çok üzülüyorum.
Adamcağızları da beslemek lazım sonuçta.:)))

selam kızlar bende uğrayamaz oldum.kızım bazen gündüz hiç uyumuyor bazen de hiç uyanmıyor emiyor uyuyor korkuyorum bırsey mı oldu dıye normalde uyumaz gunduz ozellıkle sızlerde de aynı sorun var galıba ama etrafımdakıler uykusu duzene gırıyor dıyor sız ne dusunuyosunuz

ben colinox kullanıyorum çok memnun kaldık birde bitki çayı ver ben birer tutam papatya,ıhlamur,kimyon ,rezene nane ve kekik cezvede üzerine sıcak su koyup 5-10 dakika demleyip günde 2 defa 30 cc veriyorum herkeze öneririm..

tamam canım uzman değiller ama aile sağlığındaki ebeler de bu işin eğitimini almışlar ve belli bir prosedürü uyguluyorlar.spiral takılabilir daha erken ama tam dikişlerin olduğu kısıma denk geliyo takıldığı yer,bu yüzden yaraların iyileşirken spirali de tutabiliyor.sonra spirali çıkarmak için operasyon gerekiyor.bu yüzden artık ssezeryanlılara 6 aydan önce takmıyoruz dedi.ben de başka bi doktora sormadım açıkcası..
senin doktor da bence çok kötülemiş boşu boşuna sağlık ocağını.sizin bulunduğunuz yerde aile hekimliğine geçilmişmi bilmiyorum ama aşıları benim aile hekimim ve ebem benden daha iyi takip ediyo.gitmem gereken saati biraz geçirsem arar ebe hemen gelmiyomusun diye.gebelik kontrollerimde de böyleydi sağolsun çok ilgilidir.
ben karma aşı ve pnömokoku yaptırdıktan 1 hafta sonra verem aşısını aile sağlığında yaptırdım.araya bir hafta koydukki aşıları daha rahat geçirsin kuzucum.bunu ebe tavsiye etti.hatta ben veremi bir sonraki ay yapalım ozaman olmaz mı dedim.olmaz kesinlikle bu ay içerisinde yapılması lazım dedi..yani bence eğer ebe yada doktor iyiyse ve ilgiliyse sağlık ocağında yada özel hastanede olması çok da farketmiyo

çok sinir oldum yaa..okuldan aradılar şimdi.dün ücretsiz izin için dilekçemi vermiştim..izin bitiş tarihini 17 haziran olarak yazmıştım..dün bişe demedi gıcık memur.şimdi aramış diyoki iznin bitişi ayın 15ine gelmesi lazım maaşı ayralamam için diiyo.dün söyleseydin ya be adam madem..ben nası gidecem okula şimdi.bekliycem eşim gelsin de 4 ten sonra götürsün yeni dilekçemi.deli edecek bu memur beni deliii.okulumda en sevmediğim tiplerden biri zaten.gıcııkk

günaydın kızlar.nasılsınız ben mahvolmuş durumdayım hala acılar içinde emziriyorum bebeğimi.gögüs uçlarım resmen yarıldı ve çok ağrım var denemediğim şey kalmadı.çok fena bişey çocuğu emzirmek bile istemiyorum.sizlerdede oldumu.iki kezde mastit oldum allaha dua ediyorum şu zor günler çabucak geçsin diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…