2010 Temmuz Anneleri : )

canım seninkinin gözü düzeldimi burnuna ne kullanıyosun

gözünde bişi yoktu benimkinin canım. heralde karıştırdın. burnuna tek kullanımlık damlalardan verdi, ondan damlatıyorum. bitmemiş fısfısı var onuda kullanıyorum . hepsinin içeriği aynı serum fizyolojik farketmez dedi dr.,sormuştum da..

Son düzenleme:

valla canım bilmiyorum pek bişey olmuyor. ama tertemiz oluyorlar.

ama bu toz hacışakirde çok güzel yıkıyor yahu.

bende temmuz annesiyim biraz birileriyle tanışıyım istiyorum burdan.. nasıl bebek bakımı zor mu arkadaşlar?
benimki sallamadan uyumayan bebeklerden..

hoşgeldn cnm bebeğini güle güle büyüt

laylaylomcum saol canımm dua edin banada sağsalim kazasız belasız taşınayımm

nazocum bzde geçenlerde vurulduk aşımızı 6 saatte br ağrı kes ateş düşürücü şurubunu werdim kolu ağrıyabilirmiş çünkü Allah a şükür huysuzlanmadı rahatda uyudu ateşlenmedide..

kızlarr ew taşıma konusunda pratk fkrleri olan warmı yaa bebekle zor olacağından buna ihtiyacım war..

Bebekten önce de her odamızda derce vardır,
saatlerimiz dijital illaki derece göstergeleri de oluyor.

geçmiş olsun canım öncelikle.

allah da kolaylık versin ev taşımak zor sadece oda oda kolile eşyalarını üzerlerine içinde ne var ayrıntısına kadar yaz. şu çekmecenin eşyaları falan diye o zaman sana yardımcı olacak kişilerde eşyalarını düzenin bozulmadan yerleştirebilirler.

başkada yapacak bişey yok gibim.

benim kızım kakasını bazen 5 gün yapmadığı oluyor. bu tür sorunu olan var mı?

internette pediatri portlaı var, soru soruyorsun gönüllü doktorlar cevaplıyor. ona detaylı şekilde yazdım. kakası sert değil yumuşak ve anne sütü ile besleniyor deyince, kakasını yapamadığı için olduğunu sanmıyorum sorunun, dışkı tahlili yaptırın dedi. aklıma takıldı. kabızlıkta sert olması şartmı, yoksa birkaç gün yapmayınca kabızlık mı deniyor acaba. bazen 2 günde bir yapıyor, bazen 4-5 günde.. dün 6.gündü yaptı yavrum tahlil mi istesem dr.umuzdan.üfff yaaa..

kızlar bebeğin çamaşırlarını ayrımı yıkıyorsunuz kaç derecede kendinizinkileri kaç derecede beyaz renli sonra ayrı deterjanmı kullanıyorsunuz deterjan ve yumuşatıcı neler kullanıyorsunuz

Bebebğimin kıyafetlerini kendilerimizinki ile yıkamıyorum,
Onun giysilerini renklileri ve beyazlarını beraber atıyorum çünkü renklilerden renk veren yok,60 derecede pamuklu programında yıkıyorum
sadece sabun tozu kullanıyorum hacışakşrin
ve bütün kıyafetleri ütülüyorum

gözü çapaklanmıyomuydu karıştırmış olabilirim burun için olan deniz suyu 20 lira çok pahalı şimdiye dek dört tane kullandım doktor burnunu hep açık tut dedi 80 lira verdim devlet karşılamıyo neden acaba tüm bebeklerin ihtiyacı olan bir şey karşılaması gerek bence en ucuzu 19 lira içinde on adat var açtığında o gün bitirmen gerekiyormuş birini
kakası yumuşaksa kabız değilmiş doktor öyle dedi bize istersen tahlil yaptır bizim bir iki kez oldu fitil kullandık rahatladı bebiş

bende ütülüyorum canım ama yüksek ısıda yıkamaya cesaretim yok sık yıkanıyo ya renkleri soluyo diye kaliteli ürün bile alsan 40 derecedede rengi soluyo ben parlak olsun istiyorum ondan 40 da yıkıyorum

çok sağol cnm..
ewet söyledğin banadaa mantıklı geldi öyle yapıcam artık bebeğm gece uyuduğunda falan o şekilde toplarım yawaş yawaş ufff ufff

benim eşim cocuk aglıyor dıye yuzunu ve kafasını ıyı yıkattamıyordu ben dınlemıycem artık onu cocuk daha kötü oluyo ama ben tek yıkayamam esım gelınce yıkarım artık gun asırı

ne gibi belirtileri oldu canım hastalanınca, benimkinin kaç gündür burnu tıkalı. bazen zor nefes alıyor ötüyor sanki burnu.. damlasını kullanıyorum açılsın rahat etsin diye bende..

cnm benımkı ılk kalkıtında oluyr bazen oyle belirtıleri soyleydi hıc oksurmeyen cocuk oksurmeye basladı sabahları 3-4 defa .. sıkı gıydırdım surup icti gecti şukur

haklısın artık tutmayı ve cekmeyı ogrendıler ozellıkle sınırlenınce cekıyorlar bende uyku tulumu alıcam

bende eli sıkısır dıye pek yatırmıyorum artık :)

sefiyol burun fısfısı vermişti bize eczacı, dr.un yazdığı yok diye.dr.a sorduk olur olur dedi. şimdi o onluk tek kullanımlıklardan yazdı aldım ama bi daha almam. açıyorsun bitmiyor ki gün içinde. arada 1 er damla sıkıyorum ben.. fısfıs en güzeli..
kakası sarı yumuşak 3-5 günde 1 görüyorum ben malesef yapınca seviniyoruz resmen.. tahlili başka dr. önerdi ama kendi dr.umuza 16 gün sonra gidicez. beklemeden arayıp sorsammı kararsız kaldım bende . bizimkide dün fitille yaptı. kendisi yapmazsa 5-6 gün, yapıyorum mecbur..

Yaaa Bahar dikkat ettim de bizim uygulamalarımız ne kadar da çok benziyor senle,
Kuzeyle Rüzgar da huy olarak benziyolar,
Valla çamaşır yıkamamız bile benziyorkaydirigubbakcemile3

Allah kolaylık versin güzelim,
Bence evden eve nakliyatlarla anlaşın,
herşeyi onlar topluyor,
Sen sadece özel eşyalarını iç çamaşırlarını filan topluyosun,
Biz Bursadan tokataglirken öyle taşındık elimi hiç bir şeye sürmedim,
Hatta gardrobumdakileri bile adamlar askılarıyla alıp içinde asma yeri bulunan büyük kutulara asarak getirdiler ütüleri bile bozulmadı.

bende ütülüyorum canım ama yüksek ısıda yıkamaya cesaretim yok sık yıkanıyo ya renkleri soluyo diye kaliteli ürün bile alsan 40 derecedede rengi soluyo ben parlak olsun istiyorum ondan 40 da yıkıyorum

Yaa ben ilk seferinde 40 derecede atmıştım,
Kaka lekeleri tam çıkmadı,
Sinir oldum içime sinmedi,
Ondan beri hep 60da yıkıyorum,
Bizim beyazlarımız daha çok gibi,
Ve renklilerde de solma olmadı bende.

yan ,sırt üstü,yüz üstü çevire çevire yatırıyorum.sırt üstü yatırdığımda kafalarını sağa ya da sola döndürüp istedikleri gibi takılıyorlar..sürekli sırt üstü yatırmamaya çalışıyorum..kafasının arkası dümdüz olsun istemiyorum..öyle çevire çevire yatırıyorum ki kafatası şekli düzgün olsun diye..
tıkanık burunlar için serum fizyolojikler yeterli değil..Ancak sulu nezle ise yumuşatıyor..kuru sümükleri kulak çubuğu ile canlarını acıtmadan çıkartıyorum..kulaklarını da her banyo sonrası kulak çubuğu ile temizliyorum..ilk günler her gün yıkıyordum..şimdi izmir de değiliz bolu dayız..haftada 2 kez yıkıyoruz akşamları eşimle..şimdiye dek ne kafalarında konak oldu ne de totolarında pişik oldu..hiç pişik kremi de kullanmıyorum..carfurun ıslak mendilleri ile iyice silip temizliyorum..fazla kakalı çişli kalmıyorlar..ancak gece yatarken alt alıyorum o zaman sabah 6 ya dek öyle kalıyorlar..kafaları çok terliyor.fazla örtmüyorum..dışarı çıkarken uzun yolda 1-2 kez başlık taktım çok sıkıldıla,kafaları terledi çıkardım..her yıkama sonrası sebamed ile yağlıyorum..benden haberler böyle...:)

Son düzenleme:
Bebeğimin kakasının kıvamı ve sayısı normale döndğünde,
kıyafetleri küçük gelip de içine sığamadığında,
gösterdiğim oyuncaklara agulayıp şirin gülücükler attığında
Geceleri mışıl mışıl uyuyup masum masum acıkıp ağladığında
beni emipte dudaklarını tatlıca büktüğünde
eşim sen ne güzel bakıyorsun bu çocuğa dediğinde
Havalarda uçuyorum
Beni dünyada bunlardan daha çok mutlu edecek bir şey olamaz,
Bu söylediklerimi de sizlerden başkası anlayamaz:)))

zemuszemusopuyorumnanaktana.s.

Çok onem verdiğin çizilecek mobilyaların varsa carsafa fılan sarıp bantla cnm çizebiliyorlar pek pratik bisi değil ama benım basıma geldi hani sonradan uzulme .. Sen nerden nereye tasınıyorsun cnm

Cnm aslında 5 gune kadar fılan normal diye biliyorum ama devamlı boyle bişey varsa bence goster doktora ıcın rahat etsin . Cunku bebekler kakalarını yapamayınca cok rahatsız oluyorlar karınları bıle şiş oluyor yapınca cok rahatlıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…