uzman tw de bu sorularının cvbı war bende aynı şeyleri merak ettiğim için izlemiştim.kızlar bebekler neden yanlız uyumuyo anlamıyorum bir arkadaş yazmış emerek uyuyo diye aslında yanlız uyuması lazım gibi geliyor bana ben besleyip altını deyiştirince gazınıda alınca yatırıyorum bakınırken bakınırken uyuyo alıştırmaklamı ilgili acaba sallamıyorumda biraz sıkıtlıyımdır öyle sürekli nasıl sallıyım alıştırmadım hiç beşiyide sallamıyorum
walla öyle daha iyi olur aslında böyle çok kafa karıştırıyo
uzman tw de bu sorularının cvbı war bende aynı şeyleri merak ettiğim için izlemiştim.
4 ayını doldurnuş yani 4 aylık olduğunda uyku düzeni oluşturulmalıymış.yoksa sonraki dönemlerde sıkıntı yaşanırmış.
eğer bebek kendi uykuya dalamıyorsa ağlatma yöntemi uygulanmalıymş.2 ya da 3 gün en fazla 5 günde yatağına bırakıldığında uyumayı öğreniolarmış.yöntemi uygulamaya gelince
adından da anlaşılcağı üzre bebeği bırakıyosun yatağına we ortalıktan kayboluyosun yani seni görmemeliymiş ağlarsa gitmiycekmişisn yanına ağlıya ağlıya uyuycakmış. 2 ya da 3 gün sonra artık ağlamadan uykuya dalıyolarmış
yöntemi uygulamak yürek istiyo ama nasıl yapıcaz bilmiyorum :çok üzgünüm:
Ben maik atayım barı grup sahıbıne herkesten ıstesın nıklerı valla kım kımdı ıyııce karıstı <. >))
pardon angelnrcn yanlış anlaşıldı.ben de anlıyamadığın taraftayım yani benmdebebeğim yanlız uyumayan bebeklerden hatta uyuyana kadar beşikte salıyyorumkızlar bebekler neden yanlız uyumuyo anlamıyorum bir arkadaş yazmış emerek uyuyo diye aslında yanlız uyuması lazım gibi geliyor bana ben besleyip altını deyiştirince gazınıda alınca yatırıyorum bakınırken bakınırken uyuyo alıştırmaklamı ilgili acaba sallamıyorumda biraz sıkıtlıyımdır öyle sürekli nasıl sallıyım alıştırmadım hiç beşiyide sallamıyorum
pardon angelnrcn yanlış anlaşıldı.ben de anlıyamadığın taraftayım yani benmdebebeğim yanlız uyumayan bebeklerden hatta uyuyana kadar beşikte salıyyorumkötü alıştırdım
sen ise şanslı taraftasn ne güzel benim ki bakınıp uyusa daha ne isterim:Saruboceq:
ama benim gibi bebeklerini zor uyutan arkadaşlara yazmış oluym uzman tw de bu sorunla ilgili vidiolar war biillginizeyerimseniben
ben ayrı yıkıyorum.deterjana gelince;ne deterjan ne de yumşatıcı kullanmıyorumkızlar bebeğin çamaşırlarını ayrımı yıkıyorsunuz kaç derecede kendinizinkileri kaç derecede beyaz renli sonra ayrı deterjanmı kullanıyorsunuz deterjan ve yumuşatıcı neler kullanıyorsunuz
ben ayrı yıkıyorum.deterjana gelince;ne deterjan ne de yumşatıcı kullanmıyorum
dalinin sıvı deterjanını yumşatıcısı almıştık.amway inde deterjanından almıştım ama dr umuz sadece sabun tozu deyince düşük dewirde sabun tozuyla yıkıyorum.dalan roksy sabun tozu war onu kullanıyorm.
hatta artık kendi çamaşırlarımız içinde onu kallanıyorum.
ne derece doğru bilmiyorum ama eski anne babalar modern ebeveynlerden daha iyiymiş
yani birden fazla kişiden sevgi ve ilgi gören (aynı evde olan nine dede amca dayı vs..)
ağlatılmayan
kendi bırakana kadar emzirilen
annesiyle yatan
sokakta saatlerce oynamasına izin verilen
yanlış yaptığında saatlerce odasına kapatılmayan çocuklar daha kendine güvenen ve toplum içinde yaşayabilen bireyler oluyormuş
modern annelerin çocuklarında psikolojik sorunu olanlar büyük çoğunluktaymış
arkadaşım dr unada bi danış istersen ama dr lar pudra öneriyolar.solunum yolları için tehlikeliymiş diye biliyorum.bu ayki mother&baby dergisinde de wardı orda da kullanmayın yazıyodu.Slm kızlar.Ben oğlumu gün aşırı yıkıyorum..Mutlaka boynunun altını kulaklarının arkasını pudralıyorum.
aşıyı doktor yaptı biz doktora ödedik ücretini.
ben de kanguru almıştım ama eşim kullandırmadı bugüne kadar ufakmış da kemikleri batarmış da mış mışkaydirigubbakcemile
dün doktora sordum kullanabilirsin dedi..sempatiksalakcinni
maşallah de kız..
hadi biz yabancı değiliz de herkese söyleme böyle nazar değermiş..
bana öyle diyorlar uyuyorsa da eeh işte idare eder ..de nazar değer uyumaz diyorlar.
ben de öyle diyorum herkese...eh işte idare eder gecelerisempatiksalakcinni
eveeet evett.gerçekten nazar değiyor.biz de 20 gün öncesine kadar gayet iyiydik.bozuldu düzenimiz.
Haklısın Deniz zaten bugun have değişti 7 derece sogucakmıs diye duydum biz yakmaya basladık bile ..
ama bir sorum var hani şu buhar makınaları varya bebeğin agzı burnu kurumasın diye kaloriferli ortamlarda onu kullandınız mı ?
Benımkı suanda kısa kollu bodu ve altına esofman ve corapla uzerınde penye battanıyesıyle uyuyor. Ben gece terlemıs olsada degıstırmıyorum sabahları altını alırken degıstırıyorum .
Gecelerı ıcıne kısa kollu body uzerıne bacaklı tulum ve penye battanıye . ama bızım ev cok sıcak olur genelde .
Şu da cok onemli ben bi ara iyice kafayı takmıstım cok gıydırınce ısılık oluyordu az olunca ellerı usuyordu . SImdı cozdum olayı ellerı usurse gıyedırıyorum ama genelde penye ve kat kat onu sıkmayacak seyler. Genelde kısa kollunun uzerıne ceketle cok rahat edıyor sıkılırsa ceketı cıkartıyorum .
Bırde ınternetten okumustum : Bebekler vucut ısılarını muhafaza ederlermıs ..
arkadaşlar ben de aynı şeyi soracaktım.alıp kullanan var mı?hanggi markayı öneriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?