2010 Temmuz Anneleri : )

Cuma gecesı sızler de mi evde kapalı kaldınız kızlar ((((((((((

biz pazarları çıkıyoruz o gün gezme günü akçaya gidiyoruz arabayla tahanın arabasınıda alıyoruz birşeyler yiyoruz sonra dondurma çay içiyoruz sahili dolaşıyoruz oliv alışveriş merkezi var orayı gezinip dönüyoruz saat 23 falan oluyo taha uyumuş oluyo bizde eşimle balkonda biraz sohbet ediyoruz...

taha düşük doğum ağırlıklı bebekti suyum tamaman bitmiş ve doktorun ihmali yüzünden ama bunada şükürler olsun allah bize başladı ya şu an 5 kilo

Öncelikle iyi akşamlar kızlar,

anam bu ne bugün bi girmeyeyim şu KKya durabilecekmiyim diye kendimi test ediyim dedim
amma da çok yazmışsınız,
Toplayabildiklerime cevap yazacağım gerisini sonra okuyacağım,
Gevezeler sizi,
Maşallah bebeleriniz usluydu galiba bugün

Anaokulu Dergisi / 3-6 Yaş Anne Çocuk Eğitim Dergisi / Boyut Yayın Grubu da talep formu var. adrese geliyor.

3-6 yaşa geldiklerinde yeteneklerini keşfetmek içinmiş. sitede ayrıntılar var..
Ama siteye baktım şimdi 2-5 yaş bebeklerin annelerine ücretsiz yazıyor canım sana da ücretsiz mi geldi.

Ayol vermişsin ne güzel yeme tekrar öyle kötü şeyleri.
Kesinlikle katılıyorum,
Ben çocuğuma benim ailemin bana verdiği terbiyenin yarısını versem yetecek,

arkadaşım dr unada bi danış istersen ama dr lar pudra öneriyolar.solunum yolları için tehlikeliymiş diye biliyorum.bu ayki mother&baby dergisinde de wardı orda da kullanmayın yazıyodu.
Ya benim bu ayki dergimi göndermediler hala,
Ekim sayısı geldi mi sana.
Evet ben de böyle biliyorum,
bizimkinin de uyurken elleri sıcacık uyandığı anda buz kesiyo
lekelenmeler bezin markasından da olabiliyor.tecrübeyle sabit arkadaşlar.hangi markayı kullanıyorsunuz?
Ultra prima kullanıyorum,
Bizimki küçük geldiği için taşmıştı,
yoksa bezimizden çok memnunum,
Oğlumun popişi büyümüş anacım biz farketmeden:))

günayyydın!

kızlar bizimki habire elini kemiriyor.emzik de almıyor.sizden emzik kullanan var mı?nasıl kabul ettirdiniz?
Valla zorlama kendiliğinden alıverdi bi gün,
40ımız çıkınca kabul etti.
ya kızlar sizin bebişlerinde emme süreleri azaldı mı benim sıpa 7/8 dakika ancak emiyor. sonra basıyor çığlığı.
Kesinlikle Baharcım benim de dikkatimi çekti neden böyle oldu acaba diyordum,
Al bak bu Kuzeyle Rüzgar gene aynı şeyi yapıyolar:))
Eevet evet ben de dün gece aynı şeyi yaşadım,
zayıflarsa diye korkuyorum,
bu aya kadar kilo alımı gayet güzel gitmişken zayıflasın istemiyorum
:)))
Yaaa gitme ama ben seni çok sevdim Baharım özleriz biz seni,
Ama anacığının yanında da rahat edersin hadi git de biraz dinlen o zaman:))
kızlar yaaa.bizim kız ciddi ciddi tv izliyor.zararlı mıdır sizce?çıt çıkarmıyor izlerken pür dikkat ekranda
Bizimki de klipleri izlemeyi çok seviyor:))
Çatlaklar oluştuktan sonra çaresi yokmuş diye duymuştum,
Bende de feci çatlak var,
Göbek,ön bacaklar,iç bacak,hatta acık popo da bile.
Evet pahalı ve ben de kararsızım yaa.
Aaa bunları ben de görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti,
Demek kullanışlı ben de alıyım bari.
Bizimki de dönenceye bayılıyor,
Bebeklerin gözleri 6. aya kadar bu şekilde olabilirmiş normalmiş,
Göz kasları henüz tam gelişmemiş çünkü,
Bizim dr.umuz öyle söyledi.
hep hagis kullandım problem olmadı ama bezde prima yı tek geçerim
Keisnlikle hagis ve prima harikaaa.
bende ayrı bir sepette biriktiriyorum kuzeyin kıyafetlerini.

kendi kirlilerimizide renkli renksiz diye ayrı sepette biriktiryorum.

yer gök kirli sepeti bizim evde...
Yaa sorma aynen bizde de renkliler ayrı,beyazlar ayrı,Rüzgar beyinkiler ayrı sepette ortalık sepet kesti,ama napıcaksın böyle de düzenli oluyor işte.
bende gömlekleri yakadan asarım pantolonları da bacakdan asarınm.

bel kısmı daha kalın olduğundan daha zor kuruyor senin dediğin gibi yaparsam.

Yahuu Baharcım ama yani bu kadar olmaz,
Çamaşırları bile aynı asıyoruz:)))
Seni bıktırıcam bu benzetmelerden dimi:)))

canım nerden aldın sen o eldiven ve patikleri?

merhaba cedrics

geç cevapladım kusura bakma.ben joker mağazasından almıştım.ama nette de satılıyor.markası playschool.15 tl civarında fiyatı.ben kızım doğmadan önce almıştım.çok şirinler diye.patiklerin biri turuncu diğeri yeşil çizgili

gokcek benim kızımda gündüz yanımda uyuyor.ama ben dalınca yatağına alıyorum.alışsın diye.ama odasına değil bizim odamızdaki park yatakta yatıyor hala.6. aydan sonra odasına alıcam.bu aralar gündüzden odasında yatırmaya başlarım artık.odasının ortamına karyolasına alışsın yavaş yavaş.

iyi geceler opuyorumnanaktan
bende sünnet işini araştırayım derken geç kalıyomuşuz nerdeyse. o yüzden hemen cevap yazayım dedim.. pekçok arkadaşım doğduğu hafta yaptırdı.
erke nyaptırmak kesinlikle çok avantajlı. sadece gece 3-4 kez çişini yapınca ağladı. sabaha hiçbişey kalmamıştı. yarım yarım toplamda bir adet fitil kullandık o kadar.
sünnet yapılırkende ağladı tabi ama geçti hemen. önce krem sürüp sonra iğne yapıyor dr. sonra da sünnet ediveriyor.. tek bakımıda pipisine bol krem döküyoruz. bezini aynı şekilde bağlayıp giydirdik çıktık muayenehaneden. 3-4 güne tam olarak geçmiş olacak inşallah.
genel anesteziye gerek kalmadan yaptırmak daha iyi bence....
bizde de bazı büyükler yok törendi oydu buydu diye yaşı büyükken olsun dediler. büyüyünce oğluşum ne zaman isterse eğlencesini yapsın. bu hafta mevlüt de okutucaz tamam bitti gitti işte.. kimseye haber vermeden muayeneye diye gittik kestirip geldik. karşı olan büyüklerede mecburduk sağlık sebepleri nedeniyle diye pembiş bi yalan attık aklinialirimsmile

çok akıllıca canım bravo vallahi bende yaptırıcam allahın izni ile

aptamil pre yavaş akışlıdan geçiyor ama diyer aptamil 1 milumil geçmiyo
sen 2 numaraya geç az geliyosa sinirleniyodur

nurcan bende aynı şeyi soracaktım.aslında herkesin fikrini almak isterim.biberonun emziğini ne zaman orta akışlıya çevireyim.ben yavaş akış kullanıyorum.mama olarak aptamil 1 kullanıyorum.kızım bir süredir mamayı almıyordu.ondan mı yani?hiç aklıma gelmemişti,yavaş aktığı için mi sıkılıyor yemiyor mamayı.

ben hala uni yenidoğan kullanıyorum kızlar siz normal ıslak mendil kullanıyomusunuz.

haziranx merhaba

pişik olduysa bence ıslak mendil kullanma.en azından bir süre.ben evdeyken sıcak su ve pamukla temizliyorum.ayrı bi tası var suyu ona koyuyorum.mikrop olmasın diye.ancak başka yerdeysek yada dışardaysak ıslak mendil kullanıyorum.pişik kremi ne kullanıyorsun?ben chiccodan çok memnunum.hatta yazın anne usulü zeytinyağı bile sürdüm yine de kızardı.chicco kullanınca hiç olmadı kızarıklık.

benimde aklıma bu emzik temizliği takılıyo. kaynar suyun içinde bekletiyom hergün biraz ama acaba kaynatmakda gerekir mi?

yada kaynatırsam bozulur mu ki?
Kaynatırsan bozuluyor canım ben kaynattım bi tanesi direk çöpe gitti.,
Sonra okudum üstünde yazıyormuş cidden kaynamış suya atın 5 dk.a bekletin diyor.
benim kayınvalidem yorgan-kıyafet hurçlarının içine sabun koyar şu ucuz el sabunlarından.
ben de öyle yaparım..mis gibi kokar..hem de güve olmazmış.

aklınızda olsun..
Evet ben de yaparım çok etkili.

neden kendini beğenmişlik olsun canım..????:)

ben de hiç kurulamadım ve ilk günden beri ıslak mendil kullanırım bizim de hiç pişik olmadı.:hulya:
Bizim de hiç pişiğimiz olmadı,
Ben her bez değiştirmede popoyu yağlarım,
Çok da hoşuna gider paşamın.
Aaa bak eşim de çok ısrar ediyor illa da alalım diye,
Bizde çamaşır işlerine kendisi bakar da:))Saolsun,
İlle de alalım diyordu bak geçen gün,
Bu kadar iyi olduğunu sanmazdım.
Ayy ben de özendim bak şimdi,
Hazır eşim bu kadar hevesliyken almaya alalım bari bizde
kızlar saç için şu düzleştiriciler varya ütülü gibi yapan öneriyormusunuz onu
Ben onsuz yapamam,
Ben nereye düzleyicim oraya,
Geçen yıl 1 hafta bozulmuştu da hayata bakışım değişti,
Sinbonunki var ben de çok güzel beni güzelleştiriyo:)))
Valla o yöntemle geçer mi bilmem de,
Canın bişey çekince ciddden memeler şişiyo,
Geçen ben Salak Mehmet Ali Erbilin programını izlerken adam kebap yiyodu,
O an canım çok çekti,
Ve anlayana kadar ne biçim şişti,
sonra anlayıp da kebabı yiyince kendiliğinden geçti.
Cuma gecesı sızler de mi evde kapalı kaldınız kızlar ((((((((((

Valla bebekli bebekli gece gece gezme olmaz bizde,
Hele bir de havalar serinlemişken,
O gezmeleri seneye saklıyoruz artık.

ben huggiesi kullanmaya başladım çok memnunum bezinide ondan aldım bu defasında çok rahat hiç dışarıya taşmadı diğerleri hep dışarı taştıı kaydirigubbakcemile3

yasmin bende hem bez hem mendil huggies kullanıyorum.prima arkadaş getirmişti ama sırtından bacaktan hemen taşıyor.lastikleri yok sırtta.huggies te var.acayip memnunum.

Öff sayfalarca okumaktan gözlerim kanlandı beee,
Yamazsınız yazmazsınız ,
Bugün aşka gelmişsiniz,
Canlanmış topic maşallah...

Karçiçeğim çok geçmiş olsun arkadaşım,
Umarım çabucak atlatırsınız.
Daha fazla ilerlemeden,
Dualarımız sizinle.

canım bende alıym o zaman düzleştirici herkez memnun rüzgarın keyfi nasıl bu arada

Kızlar kullandığınız bezi zırt pırt değiştirmek de pişik yaparmış
bi arkadaşım söylemişti.
biz doğduğundan beri prima kullanıyoruz,
hiö değiştirmedik
biz de pişik olmadı hiç maşallah,

haklısın canım az domestosda atıcam
birde bebek için ayrı kirli sepeti aldım onunkiler az kirli olmuyo bizim çorapların falan içinde bekletmek siz nasıl yapıyorsuz doğrumu sizce

ben baştan beri kovasını tasını leğenini ayrı tutuyorum.hepsini kızıma özel aldım.çamaşırları için başka kap kullanmıyorum hiç.bizimkilerle karışırsa alerji falan olur diye

kızlar batıl inançlarım yoktur fazla benim nazara inanırım yanlız
bazı komşular gece bebeğin giysileri dışarı kesinlikle asılmaz diyo kendimizinleride asmamalıymışız sizce ne derece doğru

canım bende alıym o zaman düzleştirici herkez memnun rüzgarın keyfi nasıl bu arada

Al tatlım al,
Sen de 5 dk.da güzelliğin keyfini çıkar,
Bakım başka bi hal veriyor insana,
sinbo hem ucuz hem çok işe yarar,

Rüzgar iyi maşallah,
Gezmeğe gittik bugün,
yan komşuma,
başka bi ev olduğunu anladıya inceledi durdu kafa tık tık sallana sallana her yere bakıyor,
hafızaya aldı 8 ay sonra itinayla bu evi hallederim der gibi bakıyodu:)))

benimde aklıma bu emzik temizliği takılıyo. kaynar suyun içinde bekletiyom hergün biraz ama acaba kaynatmakda gerekir mi?

yada kaynatırsam bozulur mu ki?

bahar sanırım uzman tv de görmüştüm.bir emzirme uzmanı eğer emzik kullanacaksanız aynısından 10 tane almalısınız.düşerse steril etmeden vermemek için diğerini verin diyordu.birde aynı emziği sürekli emerse emzik yumuşar deforme olurmuş eskise bile başka emziği hiç almazmış.o kadar deforme olmasın diyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…