Cuma gecesı sızler de mi evde kapalı kaldınız kızlar((((((((((
izmir den bolu ya,bolu dan eskişehir e gittik,haftaya cumartesiye de kastamonu ya gideceğiz..Yolculuklarda hiç sorun yaşamıyoruz,molalarda karınlarını doyurup altlarını temizliyoruz,yolculuk boyunca uslu uslu uyuyorlar maşallah[/QUO
Maşallah cnm sızınkılere ama buyuktuler sanırım benım gozum korktu valla eşim Kırklareli li orda evlerı var ama sobalı fılan onumuzde kış ben bı yere gıtmem valla . .
hayatım benimkiler prematüreydi..kronolojik ekimin 2 sinde 4 aylık olacaklar ama aslında daha 2 aylıklar düzeltilmiş yaşları ile..2 ay erken doğdu yavruşlarım...izmir den geldiğimizde kronolojik 2 aylık,düzeltilmiş 1 haftalıktılar...Gelişimleri de düzeltilmiş yaşa göre ilerliyor...
Ama siteye baktım şimdi 2-5 yaş bebeklerin annelerine ücretsiz yazıyor canım sana da ücretsiz mi geldi.Anaokulu Dergisi / 3-6 Yaş Anne Çocuk Eğitim Dergisi / Boyut Yayın Grubu da talep formu var. adrese geliyor.
3-6 yaşa geldiklerinde yeteneklerini keşfetmek içinmiş. sitede ayrıntılar var..
Ayol vermişsin ne güzel yeme tekrar öyle kötü şeyleri.kızlar bu arada nasıl oldu bilmiyorum ama 57 kiloya düşmüşüm 2 hafta içinde 5 kilo vermişim.bakalım 50 yi görcekmiyim.baktım tartı 57 kg gösterdi.kendimi ödüllendirdim elime ne geçerse abur cubur yedim.tartıda 50 değil tekrar 60 ları görcem heralde
Kesinlikle katılıyorum,ne derece doğru bilmiyorum ama eski anne babalar modern ebeveynlerden daha iyiymiş
yani birden fazla kişiden sevgi ve ilgi gören (aynı evde olan nine dede amca dayı vs..)
ağlatılmayan
kendi bırakana kadar emzirilen
annesiyle yatan
sokakta saatlerce oynamasına izin verilen
yanlış yaptığında saatlerce odasına kapatılmayan çocuklar daha kendine güvenen ve toplum içinde yaşayabilen bireyler oluyormuş
modern annelerin çocuklarında psikolojik sorunu olanlar büyük çoğunluktaymış
Ya benim bu ayki dergimi göndermediler hala,arkadaşım dr unada bi danış istersen ama dr lar pudra öneriyolar.solunum yolları için tehlikeliymiş diye biliyorum.bu ayki mother&baby dergisinde de wardı orda da kullanmayın yazıyodu.
Evet ben de böyle biliyorum,primera
ellerinin üşümesi beni de rahatsız ediyordu.ama o üşümekten değilmiş.el ve ayaklarındaki kılcal damarlar daha tam çalışmadığı içinmiş.hatta ateşi olup olmadığını el ve ayaktan değil vücudunun giyimli yerlerinden kontrol edin diyorlar.
Ultra prima kullanıyorum,lekelenmeler bezin markasından da olabiliyor.tecrübeyle sabit arkadaşlar.hangi markayı kullanıyorsunuz?
Valla zorlama kendiliğinden alıverdi bi gün,günayyydın!
kızlar bizimki habire elini kemiriyor.emzik de almıyor.sizden emzik kullanan var mı?nasıl kabul ettirdiniz?
Kesinlikle Baharcım benim de dikkatimi çekti neden böyle oldu acaba diyordum,ya kızlar sizin bebişlerinde emme süreleri azaldı mı benim sıpa 7/8 dakika ancak emiyor. sonra basıyor çığlığı.
Eevet evet ben de dün gece aynı şeyi yaşadım,kızlar bu arada benim sıpanın uykusu çok ağır.
bu gece akşam sat 9 da uyudu gece 3,30 da ben uyandırmaya çalıştım emzirmek için ama uyanması ne mümkün ne yaptımsa uyanmadı. burnunu sıkıyorum ayaklarını gıdıklıyorum karnını ovuyorum oralı olmuyor.
benim sıpa çok uykucu olacak galiba.
:)))şimdi ben uzman tv ye baktım orada iki göğüsten bu kadar emmesi yeterli diyor.
şaştım kaldım yeni doğduğunda 15 dakkada ancak doyuyorsu büyüdüler daha çok emmesi gerekirken süreyi azalttılar.
ne garip şu bebekler yav akıl sır ermiyor işlerine..
Yaaa gitme ama ben seni çok sevdim Baharım özleriz biz seni,offf valizleri hazırlamam lazım akşama gidiyoruz istanbula.
eşim pazar dönecek ama ben çraşamba falan geleceğim geri.
ayy biraz rahat edeyim anamda yemek yapma derdi yok hazırlama derdi yok herşey önüme geliyor. bende beş yıldızlı oteldeymiş gibi tatil yapıyorum.
Bizimki de klipleri izlemeyi çok seviyor:))kızlar yaaa.bizim kız ciddi ciddi tv izliyor.zararlı mıdır sizce?çıt çıkarmıyor izlerken pür dikkat ekranda
Çatlaklar oluştuktan sonra çaresi yokmuş diye duymuştum,sağol esmacım
kızlar bu çatlaklara ne yapıcaz ya.benim göbegimde çok az ama bacaklarım harita gibi.bir jel söylemiştim size aldım sürüyorum on gündür bir halta yaramadı.eczacı bir arkadaşımla,lazere gittim bayan lıcra adında bir krem önerdiler.onu denicem bu jel bitince
Evet pahalı ve ben de kararsızım yaa.geçen gün bizimkinin eline şıngırak verdim bilinçsizce sallıyodu kafasına vurdu çocuk anladım ki daha erkenmiş.
bide bez şıngıraklar var onlardan almalı.
bende oyun halısından arkadaşımdan alacğım o sakın para verme uzun süre oynamıyolar bizimki kutuda duruyor al götür dedi. bazı bebklerde korkuyor içinde oynamıyorlar. bencede çok pahalı 140 tl.
Aaa bunları ben de görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti,
kızlar bende bu var 14 tl fiyatı çokta ilgilendi bide çıngıraklı bi kırmızı elmamız var onuda sevdi takip ediyor uyku arkadaşı var suratı kırmızı yanıyor çok ağlarsa onu çal hemen susuyor oğluşum halıyı en fazla 6 cı aya kullanır ama bunları daha uzun kullanabilir bide kış geliyor valla ben çocuğumu yere yatırmam yazın bile yatırmam korkarım anca altına çok kalın battaniyeler sermek lazım
Bizimki de dönenceye bayılıyor,bende dönencenin altına yatıyorum kızımı, hayvancıklar döndükçe deli oluyor :))
bugün fotoğrafını çektiğimde bir gözünde kayma farkettim, arada oluyor diyordu annemler ama bana hiç denk gelmiyordu. tek bir noktaya odaklandığı içinmi öyle görünüyor acaba önemlimidir, gidince sorayım dr.a..
bir de siz gündüz uyurken beşiğine mi yatırıyorsunuz bebişlerini, benim yanımda salonda uyuyor genelde.. hala odasınada geçirmedim. yatak odasında sepette yatıyor :)
Keisnlikle hagis ve prima harikaaa.hep hagis kullandım problem olmadı ama bezde prima yı tek geçerim
Yaa sorma aynen bizde de renkliler ayrı,beyazlar ayrı,Rüzgar beyinkiler ayrı sepette ortalık sepet kesti,ama napıcaksın böyle de düzenli oluyor işte.bende ayrı bir sepette biriktiriyorum kuzeyin kıyafetlerini.
kendi kirlilerimizide renkli renksiz diye ayrı sepette biriktiryorum.
yer gök kirli sepeti bizim evde...
bende gömlekleri yakadan asarım pantolonları da bacakdan asarınm.
bel kısmı daha kalın olduğundan daha zor kuruyor senin dediğin gibi yaparsam.
canım nerden aldın sen o eldiven ve patikleri?
bende dönencenin altına yatıyorum kızımı, hayvancıklar döndükçe deli oluyor :))
bugün fotoğrafını çektiğimde bir gözünde kayma farkettim, arada oluyor diyordu annemler ama bana hiç denk gelmiyordu. tek bir noktaya odaklandığı içinmi öyle görünüyor acaba önemlimidir, gidince sorayım dr.a..
bir de siz gündüz uyurken beşiğine mi yatırıyorsunuz bebişlerini, benim yanımda salonda uyuyor genelde.. hala odasınada geçirmedim. yatak odasında sepette yatıyor :)
bende çok araştırmıştım arda doğmadan önce 2 oğlumada yaptırmak istemiştim ben hatay da Dr.şeref targan a gidiyorum oda aydın mevsimi önermişte gittik görüştük hatta ama iki erkek çocuk bide doğum masrafları olunca yapılamadı benim doğum yaptığım hastaneye gelicekti bide onun için ekstra masraf istemişti kaldı öle geçmiş olsun bebeciğine umarım çabucak iyileşir ilerde çok rahar edersin büyünce korkusu kalmaz ama kaka yapınca zor oluyordur demi sünne kilodu almıştım ben hatta yaptırcam die kaldı oda istersen sende al etrafını keser kullanırısın yada köpük bardakta olur demişleri sen biliyorsundur gerçi anlatmıştır aydın bey
Kızlar bende sunnet yaptırmayı cok ıstıyordum sağolsun eşimin babası neden yaptırıcaksınız ; bari kimseye soylemeyın gibi enterasan laflar edınce eşim vazgecti . neden dedim .. böyle çok masum .muşş oysakı bebek ıcın en saglıklısı bı an once yapılması ben nasıl ıkna edıcem bılmıyorum .
Avrupa yakasında İlgi Hastanesıne gıttık orada fıyatları uygun hem de doktor baya iyi odan fıkır almak ıcın gıttık oda demesın mi : Bu bebekte sarılık var ( ozamanlar vardı ) henuz cok erken 6 ay olunca gelin .. Anlamıyorum yani kımısı hemen yapıyor kımısı bekletıyor ben acısını unutsun 1 gunde ıyılessın ıstıyorum ama erkek cocuk ıste ve cok da onemli ben de esıme bıraktım artık ama 6. aya kadar en fazle beklerım ben daha sonra cok zor olur dıye dusunuyorum ..
ben 4 . ayda falan yaptırmak istiyorum aa millet duyarsa ne olurmuş canım ağzı olan konuşuyo benim eşimde birilerine mi danıştı ne başta istiyodu şimdi vazgeçti bende çok büyümeden yaptırmak istiyorum ya
iyi geceler opuyorumnanaktan
bende sünnet işini araştırayım derken geç kalıyomuşuz nerdeyse. o yüzden hemen cevap yazayım dedim.. pekçok arkadaşım doğduğu hafta yaptırdı.
erke nyaptırmak kesinlikle çok avantajlı. sadece gece 3-4 kez çişini yapınca ağladı. sabaha hiçbişey kalmamıştı. yarım yarım toplamda bir adet fitil kullandık o kadar.
sünnet yapılırkende ağladı tabi ama geçti hemen. önce krem sürüp sonra iğne yapıyor dr. sonra da sünnet ediveriyor.. tek bakımıda pipisine bol krem döküyoruz. bezini aynı şekilde bağlayıp giydirdik çıktık muayenehaneden. 3-4 güne tam olarak geçmiş olacak inşallah.
genel anesteziye gerek kalmadan yaptırmak daha iyi bence....
bizde de bazı büyükler yok törendi oydu buydu diye yaşı büyükken olsun dediler. büyüyünce oğluşum ne zaman isterse eğlencesini yapsın. bu hafta mevlüt de okutucaz tamam bitti gitti işte.. kimseye haber vermeden muayeneye diye gittik kestirip geldik. karşı olan büyüklerede mecburduk sağlık sebepleri nedeniyle diye pembiş bi yalan attık aklinialirimsmile
aptamil pre yavaş akışlıdan geçiyor ama diyer aptamil 1 milumil geçmiyo
sen 2 numaraya geç az geliyosa sinirleniyodur
ben hala uni yenidoğan kullanıyorum kızlar siz normal ıslak mendil kullanıyomusunuz.
Kaynatırsan bozuluyor canım ben kaynattım bi tanesi direk çöpe gitti.,benimde aklıma bu emzik temizliği takılıyo. kaynar suyun içinde bekletiyom hergün biraz ama acaba kaynatmakda gerekir mi?
yada kaynatırsam bozulur mu ki?
Evet ben de yaparım çok etkili.benim kayınvalidem yorgan-kıyafet hurçlarının içine sabun koyar şu ucuz el sabunlarından.
ben de öyle yaparım..mis gibi kokar..hem de güve olmazmış.
aklınızda olsun..
Bizim de hiç pişiğimiz olmadı,
neden kendini beğenmişlik olsun canım..????:)
ben de hiç kurulamadım ve ilk günden beri ıslak mendil kullanırım bizim de hiç pişik olmadı.:hulya:
Aaa bak eşim de çok ısrar ediyor illa da alalım diye,benim en nefret ettiğim şey çamaşır asmak kurutmaktı. hep söylene söylene asar toplardım Eşim sağolsun bunu bildiği için geçen sene evlilik yıldönümümüzde bana kurutma makinası aldı:) şimdi öyle rahatımki makinadnçkarıyorum doğru kurutma makinasına atıyorum. sıcak havayla kuruttugu için kırışıklıkta kalmıyo. sonra katlayıp dogru dolaba.sadece gömlek pantolon ütülüyorum. bebeğin kıyafetleri de çok iyi oluyo. sıcak mikrobunu kırıyo bi daha ütlememe gerek kalmıyo. herkese tavsiye ederim. yer de kaplamıyo çmaşır makinesinin üstünr koyuyosun
Ayy ben de özendim bak şimdi,valla bu zamana kadar aldığım en güzel şeymiş kurutma makinası daha önce alsaydım keşke benim mutfak büyük orda duruyor kurutma makinası ama annemde çamaşır makinasının üstünde ama deniz güneşçim çamaşır makinanan ne markaysa o marka alman gerekiyor kurutma makinasını üstüne koycaksan yoksa monte etmiyorlar yada bozulursa karışmıyorlar ücretle yaptırıyorsun bende bosh kurutma makinası var yarı fiyata düşmüştü anneler gününde eşim hediye aldı ama şuan nedir bilmiyorum fiyatları biz o zman 900 e almıştık tavsiye ederim 8 kilo kapasitesi hemde ne mikrop ne bişi asınca bütün tozlar gelip ıslak çamaşırlara yapışır bunda öyle dert yok bide kırışıklığı önlüyor bazı şeyleri ütülemiş mi ütülenmmemiş mi ayırt edemiyordun makinadan çıkınca
Ben onsuz yapamam,kızlar saç için şu düzleştiriciler varya ütülü gibi yapan öneriyormusunuz onu
Valla o yöntemle geçer mi bilmem de,herşeyi denemişsin. kocakarı inanışı kalmış geriye birtek. inanmazdım ama bir tanıdıgımın oldu. ço k saçma gelmişdi bana ama bu yöntem geçirdi yazayım o yüzden. biri bir şey yerken canın çektiyse ve yemediysen oluyomuş. o evden bulaşık bezini alıp gögsünü sildirdiler kıza ve geçti.. yazarken bile komik geliyo ama doktora bile gidip geçirememişlerdi.. -tatlicadiarzu-
Cuma gecesı sızler de mi evde kapalı kaldınız kızlar((((((((((
ben huggiesi kullanmaya başladım çok memnunum bezinide ondan aldım bu defasında çok rahat hiç dışarıya taşmadı diğerleri hep dışarı taştıı kaydirigubbakcemile3
Kaynatırsan bozuluyor canım ben kaynattım bi tanesi direk çöpe gitti.,
Sonra okudum üstünde yazıyormuş cidden kaynamış suya atın 5 dk.a bekletin diyor.
Evet ben de yaparım çok etkili.
Bizim de hiç pişiğimiz olmadı,
Ben her bez değiştirmede popoyu yağlarım,
Çok da hoşuna gider paşamın.
Aaa bak eşim de çok ısrar ediyor illa da alalım diye,
Bizde çamaşır işlerine kendisi bakar da:))Saolsun,
İlle de alalım diyordu bak geçen gün,
Bu kadar iyi olduğunu sanmazdım.
Ayy ben de özendim bak şimdi,
Hazır eşim bu kadar hevesliyken almaya alalım bari bizde
Ben onsuz yapamam,
Ben nereye düzleyicim oraya,
Geçen yıl 1 hafta bozulmuştu da hayata bakışım değişti,
Sinbonunki var ben de çok güzel beni güzelleştiriyo:)))
Valla o yöntemle geçer mi bilmem de,
Canın bişey çekince ciddden memeler şişiyo,
Geçen ben Salak Mehmet Ali Erbilin programını izlerken adam kebap yiyodu,
O an canım çok çekti,
Ve anlayana kadar ne biçim şişti,
sonra anlayıp da kebabı yiyince kendiliğinden geçti.
Valla bebekli bebekli gece gece gezme olmaz bizde,
Hele bir de havalar serinlemişken,
O gezmeleri seneye saklıyoruz artık.
haklısın canım az domestosda atıcam
birde bebek için ayrı kirli sepeti aldım onunkiler az kirli olmuyo bizim çorapların falan içinde bekletmek siz nasıl yapıyorsuz doğrumu sizce
canım bende alıym o zaman düzleştirici herkez memnun rüzgarın keyfi nasıl bu arada
benimde aklıma bu emzik temizliği takılıyo. kaynar suyun içinde bekletiyom hergün biraz ama acaba kaynatmakda gerekir mi?
yada kaynatırsam bozulur mu ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?