2010 Temmuz Anneleri : )

arkadaşlar ,biliyosunuz benim sıpalar prematüre doğumlu bebekler..2 hafta küvezde kaldılar..sütüm zorlamayla anca 20 cc falan geliyordu başlarda..doktorumuz preaptamil mama kullanmamızı istedi..zaten küvezdeyken de mama veriyorlarmış hemşireler..gayet iyi toparlandılar,şu an emziriyorum da ,memeyi reddetmediler..Ancak tüm gün doyuracak kadar sütüm olmuyor malesef..

herneyse internetten sma mama almıştık..tanesi 14 tl ye gelmişti..12 kutu,yanında iyigeceler çayı hediyeli..ilk başlarda seve içtiler ama kızım sma dan bıktı sanırım..oğlum her türlü içiyor maşallah eşim 1 kutu aptamil aldı,daha önce aptamil de almıştık ,ancak arasıra mama değişikliği yapmak gerekiyormuş..şimdi sma mama ve aptamil karışımı mama hazırlıyorum..oğlum içiyor ama kızım beni deli etti dünden beri..kafasını çeviriyor..diliyle itiyor biberonun emziğini..ağzında pamukçuk falan yok.ama gayet iyi emiyor beni..tabi sütüm yetmiyor,ağlıyor acıktığı için..ne yapacağımı şaşırdım..eşim dr umuzu aradı..arasıra bıkkınlık gelirmiş sıpalara..kaşıkla verin bir süre ,sonra gene emerler biberonu demiş..denedim kaşıkla vermeyi ama ne mümkün..ısıya dayanıklı bebe kaşıkları ile denedim.olmuyor ,ikisi de tükürüyorlar..en sonunda başka bir şey geldi aklıma..hamileyken dr umun tavsiyesi ile her gün 1-2 şişe meyveli kefirlerden içmiştim..şimdi de hazırladığım sma + aptamil karışımı mamanın üzerine çok az süzgeçten geçirerek çilekli kefir ilave ettim..süzgeçten geçirmezsen kefirin içindeki çilek taneleri emziğin deliğini kapatıyor..ikisi de seve seve içtiler..şimdi uyuyorlar..başka çare bulamadım....

inşallah görüşürüz canım gtmeden ben belsn tarafınfaoturuyorum tamda blmiyorum ama buraları aten tam öğrenmeden de taşınacağım sanırım

benm hastahenm aslaa mama vermıceksın dedi sutun var dedi kolestum denilen sut gelıor ya başta onu ver o ona yeter dedi
ve verdım kızlar hastaneden çıktımmm banyomu yaptım kayınvalidem bana sutle piinç unu teryağı ile yapılan loğusalara verilen muhalebi gibi bir şey yaptı onuda yedım sutum geldi göğsüm parça parça yara olmasına rağmen emzirdim emdikkçe sutum geldi
canım sutun çokmu azmı öğrnmek ıcın sabah uyanır uyanmaz sağ o zman anlarsın net sonucu
evet sutum gelmeseydı bende mamaya başlıcaktım ki çok şükür geldi

kızlaar lütfen bebeğimin iylği için söylediğinizi bilyorum ikinizde birbrinizi kırmayın kendmi kötü hissediyorum ben :çok üzgünüm:

akıllı kadının hali başkaaa ....
kefirr bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıordu sanırım ... ishal olmasın kujular

esmacım belki ben sende 10 yaştan fazla büyüğüm tecrubem daha fazla böyle eleştirmeni beklemezdim benim burda tanıdığım var ve çok kilolu bayan ilk bebeği ve dr kesinlikle mama yasak anne sütü demiş bebeği afrikalılara dönmüş sütün yaramadığını yada az geldiğini fark etmemişler eşim dediki neden takviye yapmadınız
dr tavsiye etmedi dedi kansızlık olmuş bebekte kan vericeklermiş durumları iyi değil şu an bebelac uygun diye ona başlamışlar

kızlaar lütfen bebeğimin iylği için söylediğinizi bilyorum ikinizde birbrinizi kırmayın kendmi kötü hissediyorum ben :çok üzgünüm:

kimle kime soyledın anlamadım benle nurcanaysa bizz tartışmadık fikir alışverişi yaptık ben nurcanı çok sevrim olmaz oyle bişee
ama onda oldumu bilmiorum bu tür şeyler için kırılmayız bizz
herkezin görüşüdür bu

yazını daha yenı gördüm ki ben seni eleştirmedim sadece sütün artsın die ye die tavsiyede bulundummm
eğer bebek doymuorsa zaten mama verıceksın ama bundan sonra karışmam
tecrübesizsin demedim ayrıca

ilk önce anne sütü tabii
ben aç kalınca werdim bsküvyi zaten sütüm olmayınca kıyameti kopardı bazen oda sütüm war ama gelmesi uzun sürüyo göğüslerimm boşalıınca hemen gelmio
sabahda uyanır uyanmaz aşırı sütüm oluyo sabah olması yeterli anlamınamı gelr??

ben burada insanlara yediklerimi anlatmak isytemiyorum çünki belki gücü olmayan olabilir ben haftada 1 kutu kaşar peynir ve bir kutu beyaz peynir tüketirim 2 günde 1 kilo yağsız süt 1 kutu 1 buçuk kiloluk yoğurdu 3 günde yerim ekmek pilav makarna hiç yemem onun yerine müsli yerim kuru yemiş günde bir avuç yerim kendime bakarım hep ama burda bunları alamayan arkadaşlarda olabilir yazmakmı gerek şunu bunu yiyoruz diye

sabah uyanınca aşırı sutun olur zaten gun içindede aynı şekilde beslenirsen yeterince sütün gelir e yeter bende aynı şekildeyım emin ol benn sabahları sağıorum işe gelince bolca akıor sonra 1.5 saate bir 40cc falan çıkıor
ben işyerindeyken kayınvalidem 1. saate bir 70 cc verıor ve oğlumun gelişimi çok ii maşallah

bu konuda tartışmak istemıyorum nasıl istiyorsan oyle anlamışsın ama ne yediğini sen yazıordun burda ki kimsede seni yadırgamadı
sen herkze nasıl tavsiyede bulunuyorsan bende sana bulundum ama tavsiyelere açık biri değilsin demekki neyse uzatmak istemıorum
işine karışmakla hata ettim özür dilerim benm yorumolarım yasmin için geçerli isteyen uygular

yaa ben gerçekten anlamıyorumki .bebeğim gece açıktıgı zaman bazen mememi veriyorum içerken "gurk gurk" ses geliyor anlıyorumki var sütüm biraz..Ama mesela çok aç oldugu zaman imkanı yok almıyor memeyi..
Ya canım işte hastanen bu konuda iyiymiş bence..Benle hemşireler bile ilgilenmedi doğru düzgün..

50 kilo ayşe çınarlı arkadaşımız gibi prematüre doğum yapmış komşumun kızı var onun bebekleri hala anne sütü alıyo 50 kilo ama kesilmemiş sütü birazda yapı bilmiyorum bende
ben arkadaşlara karbonhitrat yemeyin diyorum ben yemiyorum kilolu olmakta büyük sorun kadınlar için bulgur pilavı kilo yapmaz ama beyaz pirinç yapar yağlı büyük tabak makarna yapar günde bir ekmek tüketiyosa yapar ve bunlar sütü arttırmaz süt gelsin diye bunları yemk ancak yemek yemek için bahane olabilir

selamlar kızlar:)

canım yürekten katılıyorum sana.
bnim annem yanımdayken sütüm yetiyodu 1 kez gece yatarken mama veriyodum 30cc.
annem gitti yemek durumu malum sütüm giderek azaldı.
şimdi ankaradayım annemin yanında ama şimdi de yesem de bariz bir süt artışı olmuyo.
mama m,ktarını artırdım malesef.
yine de emdiği sürece emizreceğim nekadar olsa kar...
esma kız yaşın kaç bilmiyorum ama seni çok beğeniyorum.
hem anne hem çalışan kadın herşeye yetişiyosun burda çok olgun yorumlar yapıyosun.
maşallah sana:)Şeniz

Bebekler Kefir içebilirmi ?

28/10/2009 · Kategori: Annelerden Gelen Sorular

Kefirin Yararları
-Bağışıklık sisteminin güçlendirmek (immün sistemi).
-Yiyeceklerin hazmının kolaylaştırmak.
-Vitaminler (Kvit,biotin,B12 ,niasin vb) sentezini yapmak.
-Bağırsak duvarının zararlı maddelerden korumak ve bağırsak geçirgenliğini azaltmak.
-Zararlı maddelerin (toksinler) kan dolaşımına geçmesini engellemek.
-Besin alerjilerini ve ekzemayı önlemek.
-Kronik enflamatuar (iltihabı) hastalıkların oluşumunu engellemek.
-Kanseri önlemek.
-Depresyonu hafifletmek .
-İshali önlemek ve tedavi etmek .
-Yaşlanmayı yavaşlatmak.
-Otizm bulgularını hafifletmek.
-İdrar yolu iltahaplarını önlemek.
-Kabızlığı tedavi etmek.
-Böbrek taşlarının (okzalat) oluşumunu azaltmak.

Kefirin bir enerji içeceği olarak düşünülmemesi gerektiğine dikkat çeken Haydar Yılmaz, 40 günlük bebeklerin bile kefir içebileceğini belirtti: “Bu içecek Kafkasya’da insanların çok uzun yaşamasının ve kanser gibi hastalıklarının görülmemesinin nedeni olarak gösteriliyor. Ana rahminde bazı bakteriler vardır. Normal doğum dışında doğumlarda bu bakteriler alınmadığı için vücut bağışıklığı azalıyor. Bu yüzden doktorlar sezaryenle doğmuş bebekler için Kefir öneriyor dedi .

Kefiri Herkes Tüketebilir mi?

Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaşta insan tüketebilir. Örneğin; Prematüre bebekler (Normalden düşük kiloda doğan bebekler), çocuklar, gebe ve emzikliler, yaşlılar, hastalar, Laktoz intolerans (sindirim) problemi olan kişiler gibi.

bunları buldum arkadaşlar...

emzirmeye devam et canım emzirmekte sutu artırıor ... rabiim bbebişlere sağlık versin :)

tşk ederim canımm
ben 87 liyimm sadece yaşadıklarımı anlatmaya çalışıorum burdaki herkez gibi .. ve burdaki arkadaşlarımdanada çook şey öğrendimmm iiki varmış bu topik iiki varsınız kızlar :lepi: :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…