- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
Maleseff bende mama veren annelerdenim..Hem anne sütü hemde mama alıyor..İlk başta hastane hemen mamaya yönlendirdi sütüm gelmeyince..E tabi mamayla biberondan gürül gürül gelmesine alıştı bebeğim..Mememi çok seviyor ama sözde doymayınca kıyamet kopuyor ama biliyorum ki hiç mamaya alışmasaydı elindeki imkanlarla yetincekti..Gerçi benim sütüm gerçekten az geçen sütümü sağdım iki memeden 30 cc çıktı...
arkadaşlar ,biliyosunuz benim sıpalar prematüre doğumlu bebekler..2 hafta küvezde kaldılar..sütüm zorlamayla anca 20 cc falan geliyordu başlarda..doktorumuz preaptamil mama kullanmamızı istedi..zaten küvezdeyken de mama veriyorlarmış hemşireler..gayet iyi toparlandılar,şu an emziriyorum da ,memeyi reddetmediler..Ancak tüm gün doyuracak kadar sütüm olmuyor malesef..
herneyse internetten sma mama almıştık..tanesi 14 tl ye gelmişti..12 kutu,yanında iyigeceler çayı hediyeli..ilk başlarda seve içtiler ama kızım sma dan bıktı sanırım..oğlum her türlü içiyor maşallaheşim 1 kutu aptamil aldı,daha önce aptamil de almıştık ,ancak arasıra mama değişikliği yapmak gerekiyormuş..şimdi sma mama ve aptamil karışımı mama hazırlıyorum..oğlum içiyor ama kızım beni deli etti dünden beri..kafasını çeviriyor..diliyle itiyor biberonun emziğini..ağzında pamukçuk falan yok.ama gayet iyi emiyor beni..tabi sütüm yetmiyor,ağlıyor acıktığı için..ne yapacağımı şaşırdım..eşim dr umuzu aradı..arasıra bıkkınlık gelirmiş sıpalara..kaşıkla verin bir süre ,sonra gene emerler biberonu demiş..denedim kaşıkla vermeyi ama ne mümkün..ısıya dayanıklı bebe kaşıkları ile denedim.olmuyor ,ikisi de tükürüyorlar..en sonunda başka bir şey geldi aklıma..hamileyken dr umun tavsiyesi ile her gün 1-2 şişe meyveli kefirlerden içmiştim..şimdi de hazırladığım sma + aptamil karışımı mamanın üzerine çok az süzgeçten geçirerek çilekli kefir ilave ettim..süzgeçten geçirmezsen kefirin içindeki çilek taneleri emziğin deliğini kapatıyor..ikisi de seve seve içtiler..şimdi uyuyorlar..başka çare bulamadım....
akıllı kadının hali başkaaa ....
kefirr bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıordu sanırım ... ishal olmasın kujular
burdaki butun bebekler bizim sayılır canım hepimiz herşeylerini paylaştık
ama ben senın sutunun azlığının nedenini çok iyi biliorummm
hergun burda nasıl zayıfladığını anlatıorsunn alsanaalsanasmile alsanaalsanasmile
inanki az yıyınce sut olmuyor...
sen doğum yaptığından beri yedıklerıne dikkat ediorsun o yuzden sutun azalıor
şekerli şeyler sut yapıor bulgur saoğan yapıor sen bunlardan birer kaşık yıorsunnklava: klava:
sende humana sitil tea iç
mercimekli pilav soğan ye
tatlı ye bak gör sut nasıl gelior
ayrıca kuru ıncır anne sutune dırek etki edıor ve zekak gelişiminde çook yardımcı kızlar ben hersabah 2 tane yıyorum
inşallah görüşürüz canım gtmeden ben belsn tarafınfaoturuyorum tamda blmiyorum ama buraları aten tam öğrenmeden de taşınacağım sanırım
kızlaar lütfen bebeğimin iylği için söylediğinizi bilyorum ikinizde birbrinizi kırmayın kendmi kötü hissediyorum ben :çok üzgünüm:
esmacım belki ben sende 10 yaştan fazla büyüğüm tecrubem daha fazla böyle eleştirmeni beklemezdim benim burda tanıdığım var ve çok kilolu bayan ilk bebeği ve dr kesinlikle mama yasak anne sütü demiş bebeği afrikalılara dönmüş sütün yaramadığını yada az geldiğini fark etmemişler eşim dediki neden takviye yapmadınız
dr tavsiye etmedi dedi kansızlık olmuş bebekte kan vericeklermiş durumları iyi değil şu an bebelac uygun diye ona başlamışlar
benm hastahenm aslaa mama vermıceksın dedi sutun var dedi kolestum denilen sut gelıor ya başta onu ver o ona yeter dedi
ve verdım kızlar hastaneden çıktımmm banyomu yaptım kayınvalidem bana sutle piinç unu teryağı ile yapılan loğusalara verilen muhalebi gibi bir şey yaptı onuda yedım sutum geldi göğsüm parça parça yara olmasına rağmen emzirdim emdikkçe sutum geldi
canım sutun çokmu azmı öğrnmek ıcın sabah uyanır uyanmaz sağ o zman anlarsın net sonucu
evet sutum gelmeseydı bende mamaya başlıcaktım ki çok şükür geldi
çok iyi gaz çıkardılar :)
burdaki butun bebekler bizim sayılır canım hepimiz herşeylerini paylaştık
ama ben senın sutunun azlığının nedenini çok iyi biliorummm
hergun burda nasıl zayıfladığını anlatıorsunn alsanaalsanasmile alsanaalsanasmile
inanki az yıyınce sut olmuyor...
Sen doğum yaptığından beri yedıklerıne dikkat ediorsun o yuzden sutun azalıor
şekerli şeyler sut yapıor bulgur saoğan yapıor sen bunlardan birer kaşık yıorsunnklava: klava:
Sende humana sitil tea iç
mercimekli pilav soğan ye
tatlı ye bak gör sut nasıl gelior
ayrıca kuru ıncır anne sutune dırek etki edıor ve zekak gelişiminde çook yardımcı kızlar ben hersabah 2 tane yıyorum
ilk önce anne sütü tabii
ben aç kalınca werdim bsküvyi zaten sütüm olmayınca kıyameti kopardı bazen oda sütüm war ama gelmesi uzun sürüyo göğüslerimm boşalıınca hemen gelmio
sabahda uyanır uyanmaz aşırı sütüm oluyo sabah olması yeterli anlamınamı gelr??
ben burada insanlara yediklerimi anlatmak isytemiyorum çünki belki gücü olmayan olabilir ben haftada 1 kutu kaşar peynir ve bir kutu beyaz peynir tüketirim 2 günde 1 kilo yağsız süt 1 kutu 1 buçuk kiloluk yoğurdu 3 günde yerim ekmek pilav makarna hiç yemem onun yerine müsli yerim kuru yemiş günde bir avuç yerim kendime bakarım hep ama burda bunları alamayan arkadaşlarda olabilir yazmakmı gerek şunu bunu yiyoruz diye
benm hastahenm aslaa mama vermıceksın dedi sutun var dedi kolestum denilen sut gelıor ya başta onu ver o ona yeter dedi
ve verdım kızlar hastaneden çıktımmm banyomu yaptım kayınvalidem bana sutle piinç unu teryağı ile yapılan loğusalara verilen muhalebi gibi bir şey yaptı onuda yedım sutum geldi göğsüm parça parça yara olmasına rağmen emzirdim emdikkçe sutum geldi
canım sutun çokmu azmı öğrnmek ıcın sabah uyanır uyanmaz sağ o zman anlarsın net sonucu
evet sutum gelmeseydı bende mamaya başlıcaktım ki çok şükür geldi
bu arada dediklerim yanlış anlaşılmasınnn
bazı annelerde emzirme problemi oluşuor sıkıntıdan sut kesilebilior elbette mama ile buyucek o çucuklar benim yeğenlerımdende amamyla buyuyen var hiçbirinden geride kalmadı çok şükür ...
ama anne sütü var ise ondan yararlanmak en güzeli
yaa ben gerçekten anlamıyorumki .bebeğim gece açıktıgı zaman bazen mememi veriyorum içerken "gurk gurk" ses geliyor anlıyorumki var sütüm biraz..Ama mesela çok aç oldugu zaman imkanı yok almıyor memeyi..
Ya canım işte hastanen bu konuda iyiymiş bence..Benle hemşireler bile ilgilenmedi doğru düzgün..
selamlar kızlar:)
canım yürekten katılıyorum sana.
bnim annem yanımdayken sütüm yetiyodu 1 kez gece yatarken mama veriyodum 30cc.
annem gitti yemek durumu malum sütüm giderek azaldı.
şimdi ankaradayım annemin yanında ama şimdi de yesem de bariz bir süt artışı olmuyo.
mama m,ktarını artırdım malesef.
yine de emdiği sürece emizreceğim nekadar olsa kar...
esma kız yaşın kaç bilmiyorum ama seni çok beğeniyorum.
hem anne hem çalışan kadın herşeye yetişiyosun burda çok olgun yorumlar yapıyosun.
maşallah sana:)Şeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?