kızlaar lütfen bebeğimin iylği için söylediğinizi bilyorum ikinizde birbrinizi kırmayın kendmi kötü hissediyorum ben :çok üzgünüm:
Bebekler Kefir içebilirmi ?
bunları buldum arkadaşlar...
Bebekler Kefir içebilirmi ?
28/10/2009 · Kategori: Annelerden Gelen Sorular
Kefirin Yararları
-Bağışıklık sisteminin güçlendirmek (immün sistemi).
-Yiyeceklerin hazmının kolaylaştırmak.
-Vitaminler (Kvit,biotin,B12 ,niasin vb) sentezini yapmak.
-Bağırsak duvarının zararlı maddelerden korumak ve bağırsak geçirgenliğini azaltmak.
-Zararlı maddelerin (toksinler) kan dolaşımına geçmesini engellemek.
-Besin alerjilerini ve ekzemayı önlemek.
-Kronik enflamatuar (iltihabı) hastalıkların oluşumunu engellemek.
-Kanseri önlemek.
-Depresyonu hafifletmek .
-İshali önlemek ve tedavi etmek .
-Yaşlanmayı yavaşlatmak.
-Otizm bulgularını hafifletmek.
-İdrar yolu iltahaplarını önlemek.
-Kabızlığı tedavi etmek.
-Böbrek taşlarının (okzalat) oluşumunu azaltmak.
Kefirin bir enerji içeceği olarak düşünülmemesi gerektiğine dikkat çeken Haydar Yılmaz, 40 günlük bebeklerin bile kefir içebileceğini belirtti: “Bu içecek Kafkasya’da insanların çok uzun yaşamasının ve kanser gibi hastalıklarının görülmemesinin nedeni olarak gösteriliyor. Ana rahminde bazı bakteriler vardır. Normal doğum dışında doğumlarda bu bakteriler alınmadığı için vücut bağışıklığı azalıyor. Bu yüzden doktorlar sezaryenle doğmuş bebekler için Kefir öneriyor dedi .
Kefiri Herkes Tüketebilir mi?
Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaşta insan tüketebilir. Örneğin; Prematüre bebekler (Normalden düşük kiloda doğan bebekler), çocuklar, gebe ve emzikliler, yaşlılar, hastalar, Laktoz intolerans (sindirim) problemi olan kişiler gibi.
bunları buldum arkadaşlar...
emzirmeye devam et canım emzirmekte sutu artırıor ... rabiim bbebişlere sağlık versin :)
Aminn canım benim çok sağol,sağlıklı olsunlarda ne yapalım artık..
emzirmeye devam et canım emzirmekte sutu artırıor ... rabiim bbebişlere sağlık versin :)
Aminn canım benim çok sağol,sağlıklı olsunlarda ne yapalım artık..
evet ya sağlık önmli olan
inan gece uyurken kaç kere kalkıp bakıorum nefes alıormu diye
nasıl bir sevgi aşılandı kalbıme anlatamam
Bu arada kızlar bebeğim hep kucakta gezdirerek uyumaya alışmıştı ,nasıl alıştı hiç bilmiyorum ama çok yorucu olmaya başlamıştı benim için ..çok şükür bir kaçgündür uğraşıyorum ayakta hafif hafif salllaamaya alıştırdım..Sizin bebekler nasıl uyuyor kızlar??Aslında hiç sallamasam daha iyi...
arkadaşlar yasmin arkadaşımızın 2 buçuk aylık bebeğine bisküvi yedirmesi neden tepki almıyorda mama vermesi tepki alıyor anlamadım
burdaki butun bebekler bizim sayılır canım hepimiz herşeylerini paylaştık
ama ben senın sutunun azlığının nedenini çok iyi biliorummm
hergun burda nasıl zayıfladığını anlatıorsunn alsanaalsanasmile alsanaalsanasmile
inanki az yıyınce sut olmuyor...
sen doğum yaptığından beri yedıklerıne dikkat ediorsun o yuzden sutun azalıor
şekerli şeyler sut yapıor bulgur saoğan yapıor sen bunlardan birer kaşık yıorsunnklava: klava:
sende humana sitil tea iç
mercimekli pilav soğan ye
tatlı ye bak gör sut nasıl gelior
ayrıca kuru ıncır anne sutune dırek etki edıor ve zekak gelişiminde çook yardımcı kızlar ben hersabah 2 tane yıyorum
Taze üzümde sütü çok artırıyor ben hergün yiyiyorum faydasını gördüm..
Benim oğlum çok kusuyor , fazla içtiğini kusuyor sanırım..
arkadaşlar yasmin arkadaşımızın 2 buçuk aylık bebeğine bisküvi yedirmesi neden tepki almıyorda mama vermesi tepki alıyor anlamadım
mama vermesi tepki mi aldı?
ben kaçırmışım neyse..
mama bebeklerde bazen kaçınılmaz oluyor..
ben vermiyorum en son tatildeyken eylül ortasında vermiştim son gece.
çok çok çok mızmızlanırsa bazen farklı bir tat olsun diye veriyorum..
bisküvi vs olayları için henüz çok erken diye vermiyorum...
sütüm de yetiyor çok şükür..
bisküvi vs.. veren arkadaşlar kendileri bilir..birşey diyemeyiz..ancak ne gerek var? deriz belki geçeriz...bu konular kırılmaya açık konular çnkü..
yani karışmayayım diyorum ama çok uzattın bence.
illaki tepki mi göstermek gerekiyo,
ya da tecrübe yaşla mı geliyo hep...
geçen de facebook la ilgili bir tartışmanın baş kahramanıydın.
burda paylaşım yapıyoruz herkes bildiğini yaşadığını yazıyor gerginlik yaratmaya ne gerek var...alsanaalsanasmile
SEN NERDEN BİLİYOSUN SÜTÜM NEDEN AZ OLDUĞUNU DOKTORMUSUN SANA NE BENİM SÜTÜMÜN AZ OLMASINDAN TASASI SANAMI DÜŞTÜ İSTER SÜT VERİİRİM İSTER MAMA kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemilealsanaalsanasmilealsanaalsanasmile
sen kendi evladınla yeterince ilgilimisin onu düşün bence benim sütümü düşünücene
sen kendi evladınla yeterince ilgilimisin onu düşün bence benim sütümü düşünücene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?