2010 Temmuz Anneleri : )

korkudan bu ay 2 kere test yaptmm çok korkuyorummm ....
allahın dediği olur ama bizimm dikkatlice korunmamız lazımm gecen ay 2 gun az kananmm oldu adet oldum sandım
ama bu ay bişe yok korkudan nerdeyse hergun test yapıorum

dikkat et canımm..
sıcak şeyler iç...
eşinle aynı odada bulunmamaya çalışş bebişede falza yaklaştırma

aynen canım bizimde kaloriferler yanmıyor daha. ufo alacağım bende altını açarken falan yakarım.

sizede geçmiş olsun bebişlerden uzak olsun hastalık...

saolun kızlar teşekkür ederz..
dkkat edyoruz bakalım iş. hasta olmaz kuzumm bu taşınma esnasında..

ne yapılabılır acabaa ...
acaba 3 tede uyutmayıp dağıtsan uykusunuu gün içinde uyusaa
yani senin uykusunu şaşırtman lazım sanırım çook zor yoksa
benkide gece saat başı uynıyor

Dünden önceki gündüz hiç uyumadıydı herhalde bu uykusuzluğa gece rahat uyuruz dedim nerde gündüz uyumasada gece yine 3.30 uyudu...Şaşmıyor alıştı herhalde.İnşallah en kısa zamanda düzelir artık uykusuzluk canıma tak dedi..:bbo:

maşallah canım ikisine de
haklısın çok zor keşke yanında bi yardımcı olsa işte türkiye şartları çook zor maleseff
yaşam standrtları çok düşük tek başımıza bişeyler yapmaya çalışıoruz sürekli
bunada şükür rabbim yardımcın olsun canım

ayyy ben bu gece rüyamda miskaprisi gördüm.

kızın yüzünü bile görmeden rüyama girdi hatta eşide vardı yanında.

hayırlara çıksın inşallah..
bende çok görüyordum burda ki arkadaşlıklar o kadar gerçekkki hepiniz kardeş gibi dost gibi oldunuz bu çok etkiliyor..

maşallah maşallah
daha dün gibi kalp atışlarını dınlemekten bahsedıorduk
2li tarama 3 li tarama cinsiyet şeker yüklemesi ebeğin kilosu derkennn 3 aylık oldular maşallah butun bebişlere
zaman çabuk geçiyor yaaaa ama istemiyorum bu kadar hızlı akmasa olmaz mı yaaa...akannehir

dün gece eşim ne zaman regl olacağımı zamanının geçip geçmediğini sordu telaşla hemen telefonuma baktım her ay not tutuyorum regl tarihimi dedim 2-3 gün var daha...
ay korku bastı birden terleşe oldu dedim..
eşimde dedi ki aldırırdık öyle bişey olsa bilmiyorumkismile
ne diyosun sen dedim aldırmakmı böyle bir kelime,düşünce bizim hayatımızda olamaz sen evladını nasıl öldürürsün ya ,ipeği öldürebilirisin !!! dedim...akannehir
saçma saçma sorular sorma dedi döndü arkasını ...2-3 saat uyuyamadık hiç konuşmadıkta ..o kadar kötü oldum ki o soruyu sorduğuma oda çok kötü oldu bu soru karşısında...
bunları konuşmak bile böyle canımızı sıkarken başımıza gelse ne kötü...her zaman eşeği sağlam kazığa bağlamalı,erkeğin eline ,diline,beline bir şey vermemeli..
benceeee

Slm kızlar...Benim oğlum gece 3.30 da uyumaya alıştı o saatten önce uyumuyor kafayı yiyecem..-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-
bu çok feciiiiiiii....
ama sen çalışıyorsun...
nasıl yapıyorsun....
akaşm 10 gibi tüm ışıkları kapatıp uyuyormuş gibi yapsanız yarım saat öyle takılsanız ..denedin mi?
yada gündüz uykusundan kıs diycem ama çocuk değil ki bu bebek gündüz uykusundan kısılmaz ki eyvahedigeldismile

canım işin çok zor allah yardımcın olsun..
ben evlendiğimden beri yani 4 yıldır hapla korunuyordum, bıraktığım ay hamile kaldımdelikafadulden
üstelik burda okuduklarımdan etkilenip zaten 3-5 ay sonra olacak diye kendimi şartlamıştım hiç beklemiyodum.
şimdi de süt korur falan diye planlamadığım birşey yaşamak istemiyorum.
gerçi biz de 1 aydır ayrıyız kocamla korkulacak bir durum yok ama gidince çaresine bakacağız.
ben iğneyle ilgili olumsuz yorumlardan dolayı ve vücudumda yabancı madde istemediğim için eşimden korunmasını isteyeceğim.:umursamaz:
bakalım ne diyecekkafamçokkarıştı

ay kızlar bu konu açılınca ben bir fana oluyorum valla
düşünmesi bile etkiliorr
huri37, canım sen çok haklısın erkeklere hiç hemde hiçö güven olmazz...
bir anlık herşeyleri onların
allahım sen bize yardım et

kesinlikle sütü getiren dinlenme bence de..ne yediğimiz yemekler ne de psikoloji...

her duyduğumu yedim,vitamaltlar,tahim helvaları vs vs sütüm artmadı...
hamileyken mama vermek zorunda kalıcam diye korkuyodum..sırf anne sütü ile besleme hayallerim vardı..süt pompası,saklama poşetleri,göğüs kalkanları,vs hepsini aldım..Annem kendi sütünün bol olduğunu,hatta çok aktığında üşütüp hasta olduğunu söylemişti..aaa dedim içimden genetik olarak ben de öyleyimdir muhakkak..süt poşetlerim buzluğu doldurur sanıyordum ama hiç de öyle olmadı..yani psikolojikse sütün gelmesi fazlası ile psikolojim müsaitti emzirmeye..
şimdi yine emziriyorum ama tam gün doyuracak kadar olmuyor tabi..mama ağırlıklı besleniyor kuzularım..şimdi Allah razı olsun şu mamacılardan diyorum..yoksa nasıl besleyip karnını doyuracaktım sıpalarımın..hem erken doğum hem stresli bir hamilelik hem de sanki 40 yıllık anneymişçesine 2 sıpanın bakımını en başından beri üstlenince anneden de yeterince yardım gelemeyince şu anda gelen süte de şükürler olsun diyorum..
.kriktiosun da dediği gibi dinlenebilen annenin sütü oluyor..
eşimin pediatrist bir tanıdığı varmış..kadın anne sütü üzerine tez yazmış..kadın anne olmuş ,hiç emzirememiş..yani emzirecek olsa elinden gelse o emzirirdi...
bazan evdeki hesap çarşıya uymuyor malesef......

sağol canım benim
erkekler korunmayı vermiyorlar benim adam son dakka takardı kondumu sonunda kendiside son dakka gölü yedi valla be bu hafta spiral taktırıcam randavümü aldım bakalım canım acıcak mı bi gol daha yiyemen doğrusu elimde olsa adamla yaşarım kerdeş gibi ama obana kardeş gözüyle bakmıyormuş açıkladı bana aşıkmış kaydirigubbakcemile3

ikizlerde tek başınaysan kesinlikle ikisi aynı anda beslenip alt alınamıyor..
önce biri sonra biri..tabi aynı anda acıkıp ağlarlarsa birini beslediğin sırada öteki ciyak ciyak bağırıp ağlayarak evi inletiyor..sürekli birini kaldır ötekini yatır pozisyonunda oluyorsunuz..

Son düzenleme:
çok haklısın ayşecim benimde ilk bebemde şakır şakırdı sütlerim ben sandım ki bundada böle olcak sağma makinasına dünyanın parasını ödedim saklama poşetleri göğüs ucu kremleri göğüs kalkanı vs ama bak aynı anneden aynı mikrarda süt gelmedi arda bebek şanssız çıktı süt konusunda allaha çok şükür yinede bu mamalar var eskisi bibi inek sütü vermiyoz bebelerize yada ne biliimm alma imkanımız var mamaları alamayıpta nişaştayla büyümek zorunda kalanlar var yinede şükür

delikafadulden delikafadulden delikafadulden çok komiksinn.. demek herüfün sana aşık kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ya bende sprial taktirmak istiordumm mesela denizgüneş burda bir iki kişi daha spiralle korunmuş memnunlardı
ama annemde yara yapmış sonra ablamdada yaptı zorla çıkartırdı ...
annem istemıor taktırmamı ne yapıcam bilmiorumm valla

kayınvalidem ebe hemşireymiş..eşimi doğru dürüst hiç emzirememiş çünkü sütü kesilmiş 2.gün..ama 2. çocuğunda sütü gelmiş ve emzirebilmiş..eşim sma mama ile büyümüş..

sen yine çok güçlüsün ayşeciğim maşallah sana benim kuzeninde ikizleri oldu 2 yaşları doldu 3 geliyorlar hala annesiyle yaşıyor kendi evine taşınmaya korkuyor bakamam die herşeyi yıkış annesine ikizlerle o ilgileniyor kendisi arkadaşlarınla gün peşinde sen güçlüsün ama ikizin güzel yanı ikisi bir büyüyecek dağıtacak sonra laftan anlıyacak yaşa gelicekler benim büyüğüne yemek yediriken arda yı kucağımda tutuyorum ardaya sütünü içirirken mert oyna benle die ortalığı yıkıyorkaydirigubbakcemile3 üstelik mertte öğlen yemeği yapmam lazım keşke onada bi mama çalkasam da doysa

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan allah bozmasın

ya ben hep bunu düşünürüm çünkü benim kızçem de gelip göğsümü açana kadar ciyak ciyak bağırıyo, seninkilerin biri doyana kadar napıyolardır kim bilir.
ama belki böylece daha sabırlı ve hoşgörülü insanlar olurlar büyüyüncedelikafadulden

saat 2,5 oldu hala kahvaltıya sıra gelmedi..buraya yazarken bir yandan oğlumu emziriyorum..:)) sonraki öğünlerde mamaya geçicez...

ay kendimi herşeye karışan bilmiş kaynanalar gibi hissediyorum ama okuyunca karışmadan da duramıyorum ...

spiral taktırmıştım bende 4 ay geçti sürekli lekelenmelerim oluyordu regler bitmiyordu her an kanama oluyordu günlşerim şaşmıştı en kötüsü ilişki sırasında canım acıyordu sanki batıyormuş gibi kaç kere dr.gittiysem alışma dönemi bekle sabret alışacak bünyen diyordu en sonunuda 7 ay doldu yeter dedim ya bu ne gittim polikliniğe dedim al şunu ..yok ben sana fitil vereyim bak alırsak hamile kalırsın al dedim ya istemiyorum...hissetmedim bile nasıl aldığını pıt diye geldi....

takmasıda kolay çıkarmasıda annemde 5 senedir var hiçbir şikayeti yok herkeste aynı etkiyi yapmaz...

bu arada çok konuşuyorsam özelden uyarın beni çekilirim bi kenara

anca hafta sonları çıkıyoruz eşimle sıpaları alıp ta...gün mü o da ne ??
hafta içi çöp dökmeye,sakız almaya bile çıkacak durumum olamıyor :))

kendı adıma konuşim şekerimm
ben yorumlarından memnunum
annemde çok çekmiş spralden takma dior bana ablamda
ama kimisde çook memnun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…