ben de spiral taktırmak istiyorum çünkü kocama ve onun korunmasına güvenemiyorum.zaten kızıma da onun dikkatsizliği yüzünden daha 3 aylık evliyken hamile kaldım.
dün akşam çok sinir etti beni kızın gaz sancısı tuttu ben de rezene hazırladım ama elim pislendi çocuğu eşim kucağına verdim biberonla azcık tut elimi yıkayıp gelcem dedim.benimki de gitmiş oturmuş bilgisayar başına internette oyun oynuyor taş atmaya uğraşıyor.kız kucagında ağlıyor ağzına biberonu vermek yokkkk.ben de bir hışım aldım kızımı kucağından konuşmadım da gece
sabah da gelmiş kızımın başına ne güzel gülüyor diyor ben altını alırken.ben de dedim bebekler güler ama bilgisayar oyunları gülmez.bebeklerde ancak emek verene güler dedim.
deli etti beni yaaaaklava:
benm eşimde susturamadığı yerde esma bu açmı dıor hemen :):)
ca nım olurmu öyle şey bizden tecrübelisin ve paylaşıyorsun tşk ederim hatta bunun içinay kendimi herşeye karışan bilmiş kaynanalar gibi hissediyorum ama okuyunca karışmadan da duramıyorum ...
spiral taktırmıştım bende 4 ay geçti sürekli lekelenmelerim oluyordu regler bitmiyordu her an kanama oluyordu günlşerim şaşmıştı en kötüsü ilişki sırasında canım acıyordu sanki batıyormuş gibi kaç kere dr.gittiysem alışma dönemi bekle sabret alışacak bünyen diyordu en sonunuda 7 ay doldu yeter dedim ya bu ne gittim polikliniğe dedim al şunu ..yok ben sana fitil vereyim bak alırsak hamile kalırsın al dedim ya istemiyorum...hissetmedim bile nasıl aldığını pıt diye geldi....
takmasıda kolay çıkarmasıda annemde 5 senedir var hiçbir şikayeti yok herkeste aynı etkiyi yapmaz...
bu arada çok konuşuyorsam özelden uyarın beni çekilirim bi kenara
kesinlikle sütü getiren dinlenme bence de..ne yediğimiz yemekler ne de psikoloji...
her duyduğumu yedim,vitamaltlar,tahim helvaları vs vs sütüm artmadı...
hamileyken mama vermek zorunda kalıcam diye korkuyodum..sırf anne sütü ile besleme hayallerim vardı..süt pompası,saklama poşetleri,göğüs kalkanları,vs hepsini aldım..Annem kendi sütünün bol olduğunu,hatta çok aktığında üşütüp hasta olduğunu söylemişti..aaa dedim içimden genetik olarak ben de öyleyimdir muhakkak..süt poşetlerim buzluğu doldurur sanıyordum ama hiç de öyle olmadı..yani psikolojikse sütün gelmesi fazlası ile psikolojim müsaitti emzirmeye..
şimdi yine emziriyorum ama tam gün doyuracak kadar olmuyor tabi..mama ağırlıklı besleniyor kuzularım..şimdi Allah razı olsun şu mamacılardan diyorum..yoksa nasıl besleyip karnını doyuracaktım sıpalarımın..hem erken doğum hem stresli bir hamilelik hem de sanki 40 yıllık anneymişçesine 2 sıpanın bakımını en başından beri üstlenince anneden de yeterince yardım gelemeyince şu anda gelen süte de şükürler olsun diyorum..
.kriktiosun da dediği gibi dinlenebilen annenin sütü oluyor..
eşimin pediatrist bir tanıdığı varmış..kadın anne sütü üzerine tez yazmış..kadın anne olmuş ,hiç emzirememiş..yani emzirecek olsa elinden gelse o emzirirdi...
bazan evdeki hesap çarşıya uymuyor malesef......
bende pes etmedim emzirdm ama emzirmek hoşuma gtmio nedense :ecrin_bebek:bende aynışeyleri yaşadım ama hiç pes etmedim ama şimdi seviyorum emzirmeyi oğlumla aşk yaşıyoruz resmen:kedi:
maşalah maşallah bende uyumadığında hemen aklıma gelyo tıka basa emziryorum 3-4 saat uyuyo maşallah..kız valla onu düşünüyordum bende..bugün iyi emmedi sankiiiii aklımdan geçeni yazmışsın...
yoksa uyurdu benimki ya maşalahhh
üzülme emer snirlenme bi yerde okumuştumben emzırmeyı cok sevıyorum ama emecek bebek yok.benım ınadıma yapıyor sankı.
amin aminnnnnnnnyerimsenibenoh oh maşallah darısı bizim kocalarımızın başınaa yarabbm duy sesimizi..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Slm kızlar...Benim oğlum gece 3.30 da uyumaya alıştı o saatten önce uyumuyor kafayı yiyecem..-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-
korkudan bu ay 2 kere test yaptmm çok korkuyorummm ....
allahın dediği olur ama bizimm dikkatlice korunmamız lazımm gecen ay 2 gun az kananmm oldu adet oldum sandım
ama bu ay bişe yok korkudan nerdeyse hergun test yapıorum
kesinlikle sütü getiren dinlenme bence de..ne yediğimiz yemekler ne de psikoloji...
her duyduğumu yedim,vitamaltlar,tahim helvaları vs vs sütüm artmadı...
hamileyken mama vermek zorunda kalıcam diye korkuyodum..sırf anne sütü ile besleme hayallerim vardı..süt pompası,saklama poşetleri,göğüs kalkanları,vs hepsini aldım..Annem kendi sütünün bol olduğunu,hatta çok aktığında üşütüp hasta olduğunu söylemişti..aaa dedim içimden genetik olarak ben de öyleyimdir muhakkak..süt poşetlerim buzluğu doldurur sanıyordum ama hiç de öyle olmadı..yani psikolojikse sütün gelmesi fazlası ile psikolojim müsaitti emzirmeye..
şimdi yine emziriyorum ama tam gün doyuracak kadar olmuyor tabi..mama ağırlıklı besleniyor kuzularım..şimdi Allah razı olsun şu mamacılardan diyorum..yoksa nasıl besleyip karnını doyuracaktım sıpalarımın..hem erken doğum hem stresli bir hamilelik hem de sanki 40 yıllık anneymişçesine 2 sıpanın bakımını en başından beri üstlenince anneden de yeterince yardım gelemeyince şu anda gelen süte de şükürler olsun diyorum..
.kriktiosun da dediği gibi dinlenebilen annenin sütü oluyor..
eşimin pediatrist bir tanıdığı varmış..kadın anne sütü üzerine tez yazmış..kadın anne olmuş ,hiç emzirememiş..yani emzirecek olsa elinden gelse o emzirirdi...
bazan evdeki hesap çarşıya uymuyor malesef......
delikafadulden delikafadulden delikafadulden çok komiksinn.. demek herüfün sana aşık kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
ya bende sprial taktirmak istiordumm mesela denizgüneş burda bir iki kişi daha spiralle korunmuş memnunlardı
ama annemde yara yapmış sonra ablamdada yaptı zorla çıkartırdı ...
annem istemıor taktırmamı ne yapıcam bilmiorumm valla
maşallah erkek olmuş o.oğluşumun resmini ekledim kıslar :lepi:
valla eşim işten gelince veriyroum kucağına sağolsun yatana kadar oynuo deli gibi işten eve otobüsle gelmio taksi ile gelio bebiş iiiçin.:kedi:
ben de nette takılıyorumsempatiksalakcinni
valla benden daha iii anlıo tosbimin dilinden:ecrin_bebek:
benim ki de aynı..2 dk ver..hemen dibimde biter..acıktı bu galiba al diyee
bende pes etmedim emzirdm ama emzirmek hoşuma gtmio nedense :ecrin_bebek:
maşalah maşallah bende uyumadığında hemen aklıma gelyo tıka basa emziryorum 3-4 saat uyuyo maşallah..
üzülme emer snirlenme bi yerde okumuştum
sabırlı anne baba sabırlı bebek demekmiş tabii bu anneler çin geçerldir bence en azından benim eşim bebeği sadece 5 dk ayakta gezdiriyo bide hoyt hoyt bi sesle yasemn al bu çocuğu emdr bu çocuk aç sanırım dyoo sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni snr oluyorumm
canım kaç kilo bebeğn??
emmiyosa mamamı weriyosun?
laylaylomcuuummm canım sana da Allah kolaylık wersin kocalarımız yetmo gibi bide misafirle uğraşıyorum bide benim kocam öle pırasaymış ıspanakmış otmuş yemez akşama kadar ne yapsam diye düşünüyorum ufff-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-
Oğlum uyurken ani sese çok zıplıyor sonra ağlamaya başlıyor..İnadına da ses oluyor az önce uyuyorken kumanda düştü zıpladı başladı ağlamaya,
:):):)
bişi sorcam sprial taktırırken acı oluyomu çok???
denizcim,arkadaşının sütü kayınvaldesi ile kavgası yüzünden kesilmiş doğrudur ama sütü varken kesilmiş..taa en başından beri sütü az olanların ya da hiç olmayanlarınki farklı bir durum....
misafirim vardı bu saatte gittiler.bebeğimle ilgilenemedim bütün gün çay kahve taşımaktan.sinir oluyorum düşüncesiz insanlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?