2010 Temmuz Anneleri : )

ben de yüzüstü yatıramadım bir türlü sevmiyor heralde durucuğum.kafasının düzelmesi için de gerekliymiş.bir şekilde alışması lazım yani.

bu arada Duru nun İlke ye selamı varmış:)

ay ben o duruyu yerim:))opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Canım çekirdek ailenle nice mutlu sağlıklı senelere

teşekkürler tatlımopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

yeter canım yeter daha ne olsun.

bizim akşama sadece haşlama ve pilav var. yanında salata yaparım o kadar.

Canım asıl sürekli sırt üstü yatırmak sakıncalı..hem kafası düzleşir hem de kusuğunu yutarsa boğulma tehlikesi geçirir...yüz üstü yatırılmasında sakınca yok burun delikleri kapanıp nefes almasını engelleyecek yüzeyde yatırmadıktan sonra..yüz üstü yatırılan bebeklerin hem kafatası şekilleri daha düzgün oluyor hem de kusuk yüzünden boğulma ihtimalleri azalıyor hem de rahatça gaz çıkarabiliyorlar o vaziyetteyken...

Kızlar merhabaa....
nasılsınız bakalım...Ben bugün yine işe geldimm...
Kuzucuğumu babaannesine bıraktım...

bana kalsa daha ne olsun derdim ama yemek kocana yapılıyor.patlıcanla kabağın içine bir de patates at hızlı türlü olsun derim.
ye ye Duru yu diyeceğim ama asıl Duru seni yer:)

Köktürk, en tehlikeli yatış pozisyonun ise, 'sırt üstü yatış pozisyonu' olduğunu belirterek, ''Sırt üstü yattığımız zaman yer çekimine bağlı olarak diliniz ve küçük diliniz geriye kaçar ve nefes borunuzu tıkar. Önce horlama olur daha sonra nefes durmaları meydana gelerek uyku bozuklukları oluşur.
alıntı..

valla benim kızım öle huysuzki tuvalete zor gidiyorum uyursa bulaşık falan yıkıyorum.çok yoruluyorum ya.şuan hiç halim kalmadı.salla beni konuş yanımda dur .isteklerine yetişemiyorum hanfendinin yukarki komşumda bendne bir hafta sonra doğum yaptı.kızını yatırıyor kızı etrafa kendi kendine gülücükler saçıyor

bu arada kızım kalkmaya çalışıyor sizinkilerde başladımı

ama bn çok denedim kızımı yüzüstü yatırmayı beceremedim.ki ben hala yüz üstü yatarım ve yastıkda kullanmam bana benzemiyor galiba

Bebeğinizin oda ısısını yükseltmeyin

Anne ve babaların ilk günlerde bebeği üşütme endişesiyle odayı gereğinden fazla ısıttıkları bilinir.Oysa bebeğinizin oda ısısını 20 derecede tutmaya çalışmalısınız.Fazla ısının bebeğinize zarar verdiğini bilmelisiniz.Bebeğinizin yatağını kalorifer peteğinin yanına ya da doğrudan güneş ışığı alabilecek bir yere koymayın.Ani bebek ölümü sendromunun kışın daha sık yaşandığı biliniyor.Özellikle çok giydirilen ve battaniye ile örtülen bebeklerde bu sendromun ortaya çıkma oranı daha yüksek.

alıntı

benım oda sıcaklıgı suan 24 derece.. cok mu dersin. kalında gıydırmedım.

Bende arada yüzüstü yatırıyorum kızımı...Herzaman olmasa da tabi..Bu sıralarda iyice hareketlendi...İnsanları tanıyor,peşimizden bakıyor..Yabancı bir yere girdiğimizi anlayıp heryeri inceliyor...Gülücüklerimiz sesli oluyor artık...Kafasını kaldırıyor sürekli...Çook zevkli onun gelişimini izlemek...Yalnız sağ gözümüzde problemimiz var.Göz pınarımız tıklamıymış..Doktora götürdük masaj yapmamızı söyledi ve açık çayla pansuman yapıp damlamızı damlatıyoruz.Kendi kendine açılma ihtimali olduğunu söyledi ama açılmazsa eğer ufak bir operasyonla açıcaz dedi.kafam ona takıldıbilmiyorumkismile

selam canım..ne kadar çabuk büyüyorlar değil mi?

bizimki de artık kahkaha atarak gülmeye başladıdelikafadulden çok komik..
ama büyük kadın gibi görmeniz lazım...

yatış pozisyonuna gelince ben gece yüzüstü hiç yatırmadım zaten sevmiyor öyle yatmayı..

yan yatırmaya çalışıyorum yastığının kenarından altına da destek yapıyorum tabii o genelde kendini düzeltiyor arada, sırtüstü yatırıyor kendini..
iki ellde başının üzerinde yanlarda yayılmış vaziyetttee en çok sevdiği yatma posizyonu:lepi: bunun gibi:lepi: napayım.

yastığı da ilk 1 aydan beri kullanıyorum yastık denmez aslında 1 cm kalınlığında ince birşey babaannesi dikti..çok hafif bir eğim oluyor.
normal yüksek yastık zaten kullanılmaz bu aylarda..
yastıksız bana rahat edemiyormuş gibi geliyor kafası geri gidiyor gibi geliyor..

geçmiş olsun canım.inşallah operasyona gerek kalmadan iyileşir miniğin gözü.gerçekten gelişimlerini izlemek harika bişey.böyle omuza alınca gezerken zafer kazanmış gibi bir bağırışı var benim kızın al poposunu kızart:))bu melekler harikalar şükürler olsun allahıma böyle bir duyguyu yaşamamı sağladığı için

kızlar bende bir uyku ttulumu var hatta fotosunuda koycam çokda kalın hatta kızım terliyor onda.ama sorun şu ki fermar kısmı yarıya kadar

ben bimdekinide baktım böyle fermuarı,fermuarı boydan yada direk giydirmeli olsun istiyorum.ben bunu kızıma zor giydiriyorum.zaten ufakda gelmeye başladı kuzenim almanyada ben alım yollum dedi.ama istediğim şekilde olurmu acaba.ben böyle boydan gibi oluyorya naısl anlatcamıda bilmiyorum,aslında bir sitede istedim gibi buldum fiyatıda 20 ama tl ama yenidoğan içinmiş. ya ne zormuş anne olmak ya.o üşüycek diye korkuyorum sonra sıcakdan bayıltcam diye korkuyorum kafayı yiycem yakında.

kızlr netten dönence alcam kraftın oyun halısıda uygun aslında 60 tl ye buldum fakat craft cinde üretilyor diyolar.acaba napsam her şeyde p r c pofff

canım geçmiş olsun aynısını benim kızımada söylediler.1 buçuk ay falan gözünü açamıyordu diğeride oldu sonra pansuman damla masaj düzeldi.inş senin bebişinde bir an önce düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…