ben de yüzüstü yatıramadım bir türlü sevmiyor heralde durucuğum.kafasının düzelmesi için de gerekliymiş.bir şekilde alışması lazım yani.
bu arada Duru nun İlke ye selamı varmış:)
Canım çekirdek ailenle nice mutlu sağlıklı senelere
akşama ne yapıyosunuz kızlar, benim dolapta patlıcanla kabak var ne yapsam bilemedim,
mercimek çorbası yapsam, kabağıda yoğurtlu salata yapsam çok mu zayıf bir menü olur,
kocam bana 10 üzerinden 2 mi verir acabakaydirigubbakcemile3
önerisi olan var mı?
canım bence sırt üstü yatırmaya çalış. yüzüstü yatması tehlikeli olabilir..
gündüz yine gözünün önünde çok önemli değil ama gece önemli..
birde 6. aya kadar üstünü herhangi birşey ile örtmek sakıncalıymış.
ben ilkyardım kursuna gitmiştim orda söylemişlerdi. naçizane bir tavsiyedir yerimseniben
akşama ne yapıyosunuz kızlar, benim dolapta patlıcanla kabak var ne yapsam bilemedim,
mercimek çorbası yapsam, kabağıda yoğurtlu salata yapsam çok mu zayıf bir menü olur,
kocam bana 10 üzerinden 2 mi verir acabakaydirigubbakcemile3
önerisi olan var mı?
Köktürk, en tehlikeli yatış pozisyonun ise, 'sırt üstü yatış pozisyonu' olduğunu belirterek, ''Sırt üstü yattığımız zaman yer çekimine bağlı olarak diliniz ve küçük diliniz geriye kaçar ve nefes borunuzu tıkar. Önce horlama olur daha sonra nefes durmaları meydana gelerek uyku bozuklukları oluşur.
alıntı..
Bebeğinizin oda ısısını yükseltmeyin
Anne ve babaların ilk günlerde bebeği üşütme endişesiyle odayı gereğinden fazla ısıttıkları bilinir.Oysa bebeğinizin oda ısısını 20 derecede tutmaya çalışmalısınız.Fazla ısının bebeğinize zarar verdiğini bilmelisiniz.Bebeğinizin yatağını kalorifer peteğinin yanına ya da doğrudan güneş ışığı alabilecek bir yere koymayın.Ani bebek ölümü sendromunun kışın daha sık yaşandığı biliniyor.Özellikle çok giydirilen ve battaniye ile örtülen bebeklerde bu sendromun ortaya çıkma oranı daha yüksek.
alıntı
Bende arada yüzüstü yatırıyorum kızımı...Herzaman olmasa da tabi..Bu sıralarda iyice hareketlendi...İnsanları tanıyor,peşimizden bakıyor..Yabancı bir yere girdiğimizi anlayıp heryeri inceliyor...Gülücüklerimiz sesli oluyor artık...Kafasını kaldırıyor sürekli...Çook zevkli onun gelişimini izlemek...Yalnız sağ gözümüzde problemimiz var.Göz pınarımız tıklamıymış..Doktora götürdük masaj yapmamızı söyledi ve açık çayla pansuman yapıp damlamızı damlatıyoruz.Kendi kendine açılma ihtimali olduğunu söyledi ama açılmazsa eğer ufak bir operasyonla açıcaz dedi.kafam ona takıldıbilmiyorumkismile
ama bn çok denedim kızımı yüzüstü yatırmayı beceremedim.ki ben hala yüz üstü yatarım ve yastıkda kullanmam bana benzemiyor galiba
benimkini 2 dk yüzüstü koy çığlığ basıyor doğduğundan beri..napayımmmmmmm:sm_confused:
Bende arada yüzüstü yatırıyorum kızımı...Herzaman olmasa da tabi..Bu sıralarda iyice hareketlendi...İnsanları tanıyor,peşimizden bakıyor..Yabancı bir yere girdiğimizi anlayıp heryeri inceliyor...Gülücüklerimiz sesli oluyor artık...Kafasını kaldırıyor sürekli...Çook zevkli onun gelişimini izlemek...Yalnız sağ gözümüzde problemimiz var.Göz pınarımız tıklamıymış..Doktora götürdük masaj yapmamızı söyledi ve açık çayla pansuman yapıp damlamızı damlatıyoruz.Kendi kendine açılma ihtimali olduğunu söyledi ama açılmazsa eğer ufak bir operasyonla açıcaz dedi.kafam ona takıldıbilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?