2010 Temmuz Anneleri : )

ya benm oğlum gazlı bır bebk olduğu için sadece karın ustu yatınca rahtlıor rahat yatıor..

peki siz ne ile örtüyorsunuz uyku tulumu yeterli geliormu

Bence de yuzustu yatırmak cok tehlıkelı cnm . Ben ara sıra yanımdayken yuzustu yatırıyorum kafasını yorulunca yataga koyuyor sonra diger tarafa cevırmeye calısıyor kaldırıyor ve cevırıyor . Okey ama sonra yıne cevırmek ıstıyor ve yorulunca kaldıramıyor tam yataga agzı gelıcek sekılde kalabılıyor hemen kaldırıyorum tabıı .. Allah korusn gece yaptıgını dusunsene bu hareketı ..
benım oglumu suan ıcın battanıyeyle yatırıyorum ama gece gunduz kalorıferımız acık ..

Canım çok yeni ve henüz kafasını hareket ettiremeyen bebekler için geçerli o..sürekli sırt üzeri yatırmak ta zararlı..düz kafa sendromu oluyor,bir kaç mesaj önce link vermiştim ..yüz üstü yatırmak hem gazlarını kolayca çıkarmalarına hem de boyun kaslarının kuvvetlenmesine yardımcı..hep yüz üstü yatırmışlar annemler bizi..kafatası yapımız yuvarlak ve düzgün bu sayede...Çok şükür yaşıyoruz :)

Son düzenleme:
Benım kı dogdugundan berı kafasını tutabılıyor cnm ayakta da tutuyor ama ne olur ne olmaz dıye yazdım ben .. Kafatasının bıraz da kalıtımsal oldugunu dusunuyorum ben mesela benım yuvarlak ablamın daha duz ama ıkımızden sırt usru cevrıle cevrıle yatırılmısız . Oglumunda yuvarlak ıstese de duz yatamıyor ya saga donuk ya sola dönük uyuyor . Sadece onu severken tam duz yatıyor ..
masallah senın kafa da guzelmıs kızın sana benzedıgıne gıre onun da boyle olur inşallah .. opuyorumnanaktan

Canım çevire çevire yatırıyorum ben..sürekli sırt üstü yatarsa kusuğunu yutup boğulabilir Allah korusun..Komplex kızını sürekli düz yatırdığı için kafasının düzleştiğini söylemişti..ayrıca d vitamini eksikliği de kafa şeklinde önemliymiş..annemin babamın kafaları kardeşimle benim gibi değil..

Son düzenleme:
Kızlar benım oglus donme calısmaları icinde ayaklarından guc alarak poposunu kaldırıyor bu yeni numaramız saga sola dogru hamle yapmaya calısıyor .

bide sureklı ııııı demeye basladı ısteklerı olunca aglamayla karısık soylenme gıbbı bısey . .

kızlar odadaki nem oranı en az kaç olmalı?
ben gerekmez diye buhar makinesi almamıştım.

ben de almadım ama gerekecek galiba kaloriferi yakınca evin havası da kuruyo burnu tıkanıyo ilkenin.

masldinle.comdan indirdim canım.

bizim evde çamaşır yıkanınca nem oranı oldukça artırıyor :)

bizde de aynen öyle:)şimdi kış da geldi dışarıya hiçbirşey asamıycaz

yüzüstü yatan bebekler daha dirençli oluyolarmış ananem öyle diyo artık ne kadar doğru bilemicem.guclubacismile
bizim hastanede hemşireler de yatırmıştı yüzüstü, bize de yan ya da yüzüstü yatırın sırtüstü yatırmayın demişlerdi..

maşallah canım :)
benim de oğlum çok cana yakın olucak gibi..kızım daha sakin ...oğlum anlamsız sesler çıkarıyor,gülümsüyor..kucaklayıp ayna önünde duruyoruz.,aynaya bakıyoruz..ya kahkaha atıyorlar ya da kafalarını ters yöne çeviriyorlar..ters yöne çevirince o yöne doğru aynaya dönüyorum yine çeviriyorlar kafalarını..

kızlar bebişlerinize bır defa da ne kadar mama verıyorsunz benımkı en fazla 30 cc içiyor ana çok az içiyor gibi geliyor onu da gerı kusuyor zaten

yerim onun poposunu çok tatlı oluyolar öyleopuyorumnanaktan
ilke de ıııılıyo bi süre ilgilenen olmayınca dudaklarını büze büze ağlıyo

anneanne doğru demiş opuyorumnanaktan

"ani bebek ölümü sendromu" gelişimi için risk faktörü kabul edilen nedenleri şöyle özetlemektedir:

1- Bebeğin yüzüstü yatıyor olması
2- Bebeğin yumuşak yüzeyde yatıyor olması
3- Bebeğin ebeveynleri ile aynı yatakta yatıyor olması
4- Annenin hamilelikte sigara içmesi
5- Prematürelik ve/veya düşük doğum ağırlığı
6- Bebeği çok giydirme veya odayı çok ısıtma sonucu aşın ısınma

Cnm ben bu sekılde bılıyorum . Tabı herkesım kendı tercihi . bebeklerımız artık yenıdogan degil ama tedbır almakta fayda var ..

kızlar bebişlerinize bır defa da ne kadar mama verıyorsunz benımkı en fazla 30 cc içiyor ana çok az içiyor gibi geliyor onu da gerı kusuyor zaten

ne kadar emzirdiğine bağlı canım.
ben 90 cc veriyorum günde 2 defa onu da bitiriyo, kusmuyo da fazla.
seninki sütünle doyuyodur belki...

1- Bebek uyurken sırt üstü yatırılmalıdır.
ABD' de, 1992 yılında, "ani bebek ölümü sendromu"nu önlemek için sırtüstü yatış pozisyonuna geçilmesi ile sendromun sıklığı % 40 azalmıştır: Aileler bebekleri uyurken yan veya tercihen sırtüstü yatırmalıdır: Ailelerde sırtüstü yatış pozisyonu nedeniyle bebeğin kusması halinde kusmuğunun akciğerlere kaçacağı korkusu olabilir; ancak yapılan araştırmalarda yatış pozisyonunun değişmesinden sonra bu problemde bir artış gözlenmemiştir: Bebek uyanıkken ve ebeveynleri yanındayken yüz üstü yatırılabilir: Bu şekilde bebeğin omuzlan kuvvetlenir ve baş arkasında sürekli yatmaya bağlı düzleşme olması önlenebilir:
2- Bebek sert yatakta yatırılmalıdır
Bebekleri yumuşak yatak, su yatağı, yastık, yorgan veya kuzu postu gibi yüzeylere yatırmak çok yanlıştır: Bebek battaniye ile örtülecekse, gece battaniyenin bebeğin yüzünü kapamasını önlemek için, battaniye göğüs seviyesine kadar gelmesi ve uçlan çarşafla birlikte yatağın altına doğru kıvrılması gereklidir: Bebeklerin ebeveynleri ile birlikte aynı yatakta yatmaları risklidir:
3- Annenin sigara içmemesi gereklidir
Ani bebek ölümü sendromu ile ilgili yapılan tüm araştırmalar; hamilelikte ve doğum sonrasında sigara kullanımının riski arttırdığını açıkça ortaya koymaktadır:
4- Aşın ısınmanın önlenmesi gereklidir
Ani bebek ölümü sendromu kış aylarında daha sık görülür: Özellikle yüzüstü yatan, çok giydirilen ve battaniye ile örtülen bebeklerde riskin artabileceği unutulmamalıdır:
5- Prematüre ve/veya düşük doğum ağırlığı olan bebeklerde Apne monitörleri kullanılabilir
Prematürelerde ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerde sendrom riski daha yüksektir: Bebek ne kadar erken doğduysa ve ne kadar küçükse risk o denli fazladır: Bazı prematürelerde solunum duraklaması (apne) ve kalp hızında yavaşlama (bradikardi) olabilir: Bu bebekler eve taburcu edilirken apne monitörü verilmesi uygundur; ancak bu durumda dahi ani bebek ölümü sendromu sıklığının azalmadığını iddia eden çalışmalar vardır:Ani bebek ölümü sendromu, nedenleri halen tam anlaşılamamış bir klinik durumdur: Ancak alınabilecek bazı basit önlemler ile riskin azaltılabileceği açıktır: Önemli bir sağlık sorunu sayılması gereken bu durumun sıklığının azaltılmasında annelerin ve babaların eğitimi öncelikli görünmektedir

ne kadar emzirdiğine bağlı canım.
ben 90 cc veriyorum günde 2 defa onu da bitiriyo, kusmuyo da fazla.
seninki sütünle doyuyodur belki...

canım emzırmedıgım zaman bıle fazla almıyor mama emmesı zaten 3 dakıkayı gecmıyor onu da kusuyor mama da fazla almıyor sonra sureklı uyanıyor emmek ıcın

Selam kızlar,
Bizde yüzüstü yatarak dergi bakıyoruz:)))
,Yüzüstü yatırıyorum kollarının altına hafif yükseklikte bir yastık koyuyorum,
yastığın üstüne dergiyi koyuyorum sayfaları açıp açıp anlatıyorum,
Ben anlattıkça değişik seslerle karşılık veriyor,
hem gazı çıkıyor,
hem kasları kuvvetleniyor,
hem de benim gevezeliğimle zihni gelişiyor:)))

Ama kesinlikle uyurken yüzüstü uyutmam,
hele gece bizler de uyurken asla,
yan yatsın tamamdır işte,
bazen sırt üstü de yatar onu da çok sever çünkü:))

canım emzırmedıgım zaman bıle fazla almıyor mama emmesı zaten 3 dakıkayı gecmıyor onu da kusuyor mama da fazla almıyor sonra sureklı uyanıyor emmek ıcın

canım sütünü sağıp baksana ne kadar içiyo.
ama emzirmediğin zaman bile fazla almıyosa az besleniyo olabilir ya da iştahsız.
yine de druna sor benimkiler fikir sadece...

Canım yüz üstü yatan bebeğin hikayesi aslında bir cinayetmiş..koyun postu üzerine yatırılarak yüz üstü şekilde boğularak öldürülen bir bebeğin hikayesi..Amerikalılar,Rumlar,Almanlar genelllikle hep yüz üstü yatırırlarmış...kesinlikle çok yumuşak yerde yatırılmamalı tabiiki..1-2 istisna olunca genele yayıyor bazı dr lar..sürekli sırt üstü ya da aynı yöne yatırmaktan düz kafa sendromu olunca ne cevap vericekler ?sokakta görüyorum arasıra kafasının arkası dümdüz olmuş insanlar..benneyaptımki
prematüre bebeklerdeki ani ölüm sendromuna gelince prematürelerde akciğer gelişimi yeni yeni olgunlaşmaya başladığı için nefes almayı unuturlar uykuları sırasında..apne deniyor..ne türlü yatırılırlarsa yatırılsınlar nefes almayı unutabiliyorlar..küvezde yaşamak zorunda kalan tüm prematürelerin başına gelir ,bu yüzden apne monitörleri vardır..ilk günler ben de yarım saatte bir kontrol ederdim nefes alıyorlar mı diye...şükür o tehlikeyi atlattık..:Saruboceq:

gürsoycum senin sütünle doyuyordur belki o yüzden mamayı az alıyordur..

canım ben bebişini gördüm facede kilo alımı falan gayet iyi.zorla yedirme bence hem anne sütün belki yeterlidir.o yüzden almıyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…