ya benm oğlum gazlı bır bebk olduğu için sadece karın ustu yatınca rahtlıor rahat yatıor..
peki siz ne ile örtüyorsunuz uyku tulumu yeterli geliormu
Bence de yuzustu yatırmak cok tehlıkelı cnm . Ben ara sıra yanımdayken yuzustu yatırıyorum kafasını yorulunca yataga koyuyor sonra diger tarafa cevırmeye calısıyor kaldırıyor ve cevırıyor . Okey ama sonra yıne cevırmek ıstıyor ve yorulunca kaldıramıyor tam yataga agzı gelıcek sekılde kalabılıyor hemen kaldırıyorum tabıı .. Allah korusn gece yaptıgını dusunsene bu hareketı ..
benım oglumu suan ıcın battanıyeyle yatırıyorum ama gece gunduz kalorıferımız acık ..
Benım kı dogdugundan berı kafasını tutabılıyor cnm ayakta da tutuyor ama ne olur ne olmaz dıye yazdım ben .. Kafatasının bıraz da kalıtımsal oldugunu dusunuyorum ben mesela benım yuvarlak ablamın daha duz ama ıkımızden sırt usru cevrıle cevrıle yatırılmısız . Oglumunda yuvarlak ıstese de duz yatamıyor ya saga donuk ya sola dönük uyuyor . Sadece onu severken tam duz yatıyor ..
masallah senın kafa da guzelmıs kızın sana benzedıgıne gıre onun da boyle olur inşallah .. opuyorumnanaktan
kızlar odadaki nem oranı en az kaç olmalı?
ben gerekmez diye buhar makinesi almamıştım.
masldinle.comdan indirdim canım.
bizim evde çamaşır yıkanınca nem oranı oldukça artırıyor :)
Canım çok yeni ve henüz kafasını hareket ettiremeyen bebekler için geçerli o..sürekli sırt üzeri yatırmak ta zararlı..düz kafa sendromu oluyor,bir kaç mesaj önce link vermiştim ..yüz üstü yatırmak hem gazlarını kolayca çıkarmalarına hem de boyun kaslarının kuvvetlenmesine yardımcı..hep yüz üstü yatırmışlar annemler bizi..kafatası yapımız yuvarlak ve düzgün bu sayede...Çok şükür yaşıyoruz :)
Kızlar benım oglus donme calısmaları icinde ayaklarından guc alarak poposunu kaldırıyor bu yeni numaramız saga sola dogru hamle yapmaya calısıyor .
bide sureklı ııııı demeye basladı ısteklerı olunca aglamayla karısık soylenme gıbbı bısey . .
ben de almadım ama gerekecek galiba kaloriferi yakınca evin havası da kuruyo burnu tıkanıyo ilkenin.
bizde de aynen öyle:)şimdi kış da geldi dışarıya hiçbirşey asamıycaz
yüzüstü yatan bebekler daha dirençli oluyolarmış ananem öyle diyo artık ne kadar doğru bilemicem.guclubacismile
bizim hastanede hemşireler de yatırmıştı yüzüstü, bize de yan ya da yüzüstü yatırın sırtüstü yatırmayın demişlerdi..
Canım çevire çevire yatırıyorum ben..sürekli sırt üstü yatarsa kusuğunu yutup boğulabilir Allah korusun..Komplex kızını sürekli düz yatırdığı için kafasının düzleştiğini söylemişti..ayrıca d vitamini eksikliği de kafa şeklinde önemliymiş..annemin babamın kafaları kardeşimle benim gibi değil..
kızlar bebişlerinize bır defa da ne kadar mama verıyorsunz benımkı en fazla 30 cc içiyor ana çok az içiyor gibi geliyor onu da gerı kusuyor zaten
ne kadar emzirdiğine bağlı canım.
ben 90 cc veriyorum günde 2 defa onu da bitiriyo, kusmuyo da fazla.
seninki sütünle doyuyodur belki...
canım emzırmedıgım zaman bıle fazla almıyor mama emmesı zaten 3 dakıkayı gecmıyor onu da kusuyor mama da fazla almıyor sonra sureklı uyanıyor emmek ıcın
kızlar bebişlerinize bır defa da ne kadar mama verıyorsunz benımkı en fazla 30 cc içiyor ana çok az içiyor gibi geliyor onu da gerı kusuyor zaten
"ani bebek ölümü sendromu" gelişimi için risk faktörü kabul edilen nedenleri şöyle özetlemektedir:
1- Bebeğin yüzüstü yatıyor olması
2- Bebeğin yumuşak yüzeyde yatıyor olması
3- Bebeğin ebeveynleri ile aynı yatakta yatıyor olması
4- Annenin hamilelikte sigara içmesi
5- Prematürelik ve/veya düşük doğum ağırlığı
6- Bebeği çok giydirme veya odayı çok ısıtma sonucu aşın ısınma
Cnm ben bu sekılde bılıyorum . Tabı herkesım kendı tercihi . bebeklerımız artık yenıdogan degil ama tedbır almakta fayda var ..
canım emzırmedıgım zaman bıle fazla almıyor mama emmesı zaten 3 dakıkayı gecmıyor onu da kusuyor mama da fazla almıyor sonra sureklı uyanıyor emmek ıcın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?