2010 Temmuz Anneleri : )

buna çok sevindim işte. sağol canım.

eltimin bebeğinden biliyorum; ek gıdaya meyve ile başlatıyor doktorlar genelde ve 1 kaşıkla falan başlanıyor. öyle bir anda değil de yavaş yavaş arttırılıyor miktarı. zamanı geldiğinde öğrenicez biz de inşallah
domates çorbası falan iyi cesaret ediyorsunuz valla. yemeklerde yağ,tuz var sonuçta.ne gerek var ki şimdiden her şeyi vermeye..anne sütünde onlar için gerekli her şey var nasıl olsa.

canım tabikide kaşık kaşık vermedimde 1 çay kaşığından az verdim çok hoşuna gitti sürekli vermem tabi öncelik benim sütüm sadece bütün yemeklerin tadına varsın diye küçük küçük veriyorum normalde 6 ay süt a.s.

bebeklere verilecek çorbalar az yağlı,baharatsız ve tuzsuz olmalı diye biliyorum..

Son düzenleme:
kızlar oğlum iki akşamdır uykudan ağlayarak uyanıyor ama normal bir ağlama değil çığlık atıyor. içini çeke çeke ağlıyor sonra tekrar uykuya dalması zor oluyor. neden acaba????

selam kızlar

ben büyük oğlumda 7 ay sadece anne sütü verdim sonrasında ek gıdaya geçince hiç bişi yemedi haladaha sadece şehriye çorbası seviyor çok zorlanıyoruz biz yemek olayında o yüzden arda 4 aylık olunca yavaştan başlıycam ama kuralına göre yine tabiki önce meyva suları püresi ev yapımı yoğurt ile başlanır yumurtada çeyrek olarak başlanıyor 4 ay doktora gidicez bakalım neler vericek danino zaten yoğurt değil peynir suyu ve ezilmişi içeriğini okuyun onlar anca 1 yaşından sonra verilmeli bence 1 yaşına kadar ev yapımı yoğurt bende arzum bebbe yoğurt yapma mak.var tavsiye ederim

Son düzenleme:

ben kullanıyorum..neden belli aya dek olsun ki..hamileliğimde koca kadın ben kullanmıştım hastanede el kadar bebek için mi geç olucak :)) süresi falan yok onun...kulaktan ölçmek daha sağlıklı ve daha pratik ve daha hızlı.....

koltuk altı derecesi atesi 1 derece aşağıda gösteriyor dr.artık kulaktan ölçmenin en sağlıklı ölçüm olduğunu söylüyorlar zaten artık devlet hastanelerinde bile kulaktan ölçüyorlar eğer kulaktan almıycaksan normal dereceyi makattan ölçmek en doğru sonucu veriyor ben ilk kulaktan ölçeri weewell marka aldım 2 aya bozuldu sonra dr.braun marka önerdi uzun süredir kullanıyorum çok sağlam çıktı hiç bozulmadı almışken iyi bişi almak lazım yoksa yine yine paralar dökülüyor bence

hastanelerde de artık dijital tansiyon aletleri ve kulaktan ateş ölçerler kullanılıyor ..daha büyük hastalar için de dahil....kaydirigubbakcemile2

laylayloom
valla sabah bi başladık mesaiye bu saatte ancak uyudu.mesai bitti.ancak cevap yazabiliyorum.
nedir arkadaşım bu kocalardan çektiğimiz?sanki 10 tane çocuk büyüttüler!bişey duymaya görsün bizimki;hiç araştırmak acaba başka ne söylüyorlar demek yok.ezberliyor sanki,sonra da tekerleme gibi söyleyip duruyor.

Son düzenleme:

sağol canım . hatırladım benimde hastanede hep kulaktan ölçmüşlerdi

anneme bıraktığımda sağdığım sütü kaşıkla veriyordu biberona alışmasın diye ama bu sefer süt soğuyor içene kadar. artık biberonla veriyor.
vitaminini kaşıkla veriyorum.

froya arkadaşım kaşıklı biberon var bi dene istersen.ben sezeryan olduğum için ilk anda csütüm gelmez mama verirler diye almıştım.biberon emziğine alışıp emmemezlik etmesin diye.işleri baya bi kolaylaştırıyor.emmeyi de hiç reddetmedi kızım.

bence her bebek farklı. ilk çocukta ilk 6 ay sadece anne sütü verirsin belki yiyecek ayrımı yapmaz herşeyi yer, ikincide 3.-4. ayda alıştırmak için yoğurt,çorba,püre,meyve suyu verirsin.. belki o yemek seçer herşeyi yemez. önce geçince herşeye alışacak diye birşey yok ama deneyenler deniyor tabi bu benim fikrim..

bende duydum ve emin olmadığım için sordum zaten. sağol yorumun için canım

ilk çocuğumda benim eşimde öyleydi dr. ne dediyse kural gibiydi bide benim eşimin anneside dr. o da ne dese bana uygulatıyorsu hiç kendi bilgimle büyütemedim oğlumu sonra hep kavga gürültü en sonunda dedim ben anneyim araştırım bakarım sorarım soruşturum en doğrusunu bulurum karışma işime o oldu anladı ki ben çocuğa en iyisini uygulamaya çalışıyorum annesinede eşim iyi bi anne o bilir en iyisini dedi kendide susutu herkezinde çenesini kapattı

doğumdan sonra hastanede benim ateşimi de öyle ölçtüler bebeğinkini de..ben aslında almak istiyorum ama fiyatı pahalı diye duymuştum.

biz oğlumda ek gıdaya çok hafif bir muhallebi ve yoğurtla başlamıştık..

benim oğlana 40 günlükten sonra anane ve babanne baktı.
babanne bu konuda gözü çok kara olduğu için çok ufak aydan itibaren oğluma tattırdı herşeyi..ben de birşey diyemiyordum çünkü o bakıyordu ben olmadığımda gündüz falan tattırıyordu...daha sonraki aylarda da sorun olmadı hatta hala çok iştahlı bir çocuktur..

geçen gün çikolatalı muhallebi yapmıştım kızıma bir parmak yalatırken yakaladım ..akannehir alışsın alışsınnnnnnnaklinialirimsmile dedii..birşey diyemedim tabii ohaoldumsmileama ben başka hiçbir şey tattırmadım henüz..

geçen gün kayınvalidem yine ..tattır arada yemek suyundan ...falan dedi ama düşünmüyorum

Son düzenleme:

dr.brown önerilmiş evet en iyisi o sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…