geçmiş olsun canım hiç korkma benim kızım bebekken beşikten düştü çekyattan düştü allahın izniyli bişi olmadı mevlam koruyo onları bebişinide öpüyorum yanaklarından ellerindenBugün en çok zmanı geri getirebilmeyi istedim,
Moralim çok bozuk,
İçimdeki hiç acımayan yerler varmış öyle yandı öyle kavruldu ki,
bundan önce hiç bir ağrı,hiç bir yara beni bu kadar yakmamış,
Bu akşam eşimle akşam yemeği hazırlarken,
Anakucağında olan oğlumuz Rüzgar yere kapaklandı,
direk alnının üstüne düştü,
Öyle bir çığlıkla ağlamaya başladıki çok korkarak hemen hastaneye acile götürdük,
Bi uyuklama halindeyken acil doktoru muayene etti,
hemen tomografi çekilmesini istedi,
küçücük bedeninin o tomografi aletine yatışına dayanamıyordum ama başka çaremiz yoktu,
kimbilir belki de düşmenin etkisiyle oluşan zarardan daha fazlasını veriyordu bu alet oğluma ama yoktu işte başka çaresi,
Çok korkuyorduk,
Eşimin bile gözleri doldu yaşlar aktı gitti,
Hemen çocuk doktorumuzu aradık,
beyin cerrahına da hastane haber verdi,
onlar gelene kadar,
acil bir şey olması durumunda geç kalınmaması için Damar yolu açıp serum vermeyi istedi acildeki doktor,
Allah korusun büyük bi tehlike varsa zaman kaybedilmesin diye bunu yaptırıyordu,
Yavrumun tombiş kolunda elinde damarlar bulunamıyordu,
bir sürü yerini deldiler damar bulmak için,
O ağladıkça yüreğimin parçaları dökülüyordu,
korkuyordum hiç bir zaman olmadığı kadar,
Sonunda filmler çıktı doktorlar geldi bakıldı ve bir olumsuzluk görülmediğini söylediler,
Kusma,gözkayması,halsizlik baygınlık hali olursa hemen getiriyorsunuz dediler,
İlk 3 saat uyutmayın dediler,
Allaha şükür bu semptomların hiçbiri yaşanmadı,
oğlum bize gülücükler dağıttı,
gösterdiğim nesneleri takip etti,
Şimdi artık biraz uyutuyoruz,
ama uykusunda çok sıçrıyor,
sanırım olayın şokundan çıkamıyor,
herhalde o düşme anında çok korkmuş,
Allahım onu bize bağışladı,
Allaha binlerce kez şükürler olsun,
Kızlar siz siz olun artık bu aylardan itibaren bebeklerinizi 1 dk.a bile gözünüzden ayırmayın,
gerekirse soğan ekmek yiyin,
evinizi b.. götürsün ama bebeklerinizden ayırmayın gözlerinizi,
Rüzgar artık dönmek için uğraşmaya başladı,
ana kucağında da sırtını kaldırıp oturur hale geçmeye çalışıyordu birkaç gündür,
emziği yere düşünce ona doğru haddinden fazla eğilmeyi başararak dengesini kaybettirmiş anakucağının ve secde pozisyonunda önüne düşmüş,
o kare gözümden hiç gitmiyor,
ben o sırada dolaptan birşeyler alıyordum,
eşimde balık ayıklıyordu,
nasıl kaptığımızı bilemedik,
Çok zor çok anlatılmayacak acılarla dolu bir akşam yaşadık,
Allah beterinden saklasın,
Rabbim meleklerimizi korusun.
canım neden bu kadar alındın anlamadım ben arkadaşlarında dediği gibi espiri olarak algıladım.ama seninde dedğin gibi bilseydim ben yazmazdım.
aslında pekte dalga geçilecek birşey söylediğimi sanmıyorum aklıma geldi yazdım yazmaz olaydım.
teşekkürler cnm tercüman olmuşsun bana ben yalnış anlaşılmaktan çok korkarım çünküemzirme sırasında Çınar da öyle yapıyor :))
Canım dalga geçilmiyor ama küçükken o boylarda olan insanlar var..Devlik hastalığına tutulmadığımızı söylüyoruz sadece..Çünkü ucu bize dokunuyor yani kendisi veya çevresinde bebekliği uzun olanlara..ciddiye alıp kızacak durumda olsak bizler alınır kızarız,espirili olarak olmaz öyle diyoruz sadece...ki sen de yanlış hatırlamıyorsam oldukça uzun doğduğunu söylemiştin değil mi ?olumunekankayizsmile
haklısın cnm dalga geçmek için yazmadımŞenizbiz geldik
bu saatte bişeyler yenir mi yaa
bencede brcsdr arkadaşımız dalga geçmek için yazmamıştır
iyi kızdır kendisi :))
maksat muhabbet olsun diye yazmıştır
ayyy barış uyumıycak galiba gene sabahlıycaz mı yaa
yarında anama gidecektim(
benim pantolonlarım olmuyor, 38 beden pantolon dolu. ama saklıyorum belki bir umut :)
aynen bende öyle 80 kiloyum delircem bende yalnışlakla sokakta ayağım bi yere takılsa eve kadar top gibi yuvarlanarak gelirim.:çok üzgünüm:kilo veremiyooooooommmmmmmmmmmmm((((((((((((((hamileyken 80dim doğumyaptım 75 düştüm süt olsun diye habire üzüm yedim şimdi85 oldumm ve yapıştı gitmiyo yaaa delircem siz ne güzel vermişiniz kilolarıı:))) ay ağlıcam yaa enine boyuna oldum top gibimafoldumben
bende sadece anne sütü veriyorum.doğumdan 1gece önce 86 kiloydum şu an 72-73 arası gidip geliyorum..düşmek istediğim kilo 65..öyle pek iştahlı değilim ama rejim de yapamam..Çünkü emziriyorum..Her ne kadar mama takviyesi ağırlıklı beslesem de...
bende sadece anne sütü veriyorum.
bir gün fazla yemeyeyim dedim baktım süt azalıyor olmayacak böyle dedim yemek zorundayım maalesef ama ek gıdaya geçersem kısıcam.
şimdi mecburum bunu çok iyi anladım.
cokacimcoook:icecream:cokacimcoook
valla etrafımdaki insanlarda bir tane daha mı var diolar bende he he diyorum var diyorum umarumda değil valla oğlum aç kalsa daha mı iyi benim sütüm kesilse onlar mı beslicek umrumda değil eşimde bana bazen dio bende al sen emzir ben zayıflarım bende bu halimden memnun değilim diyorum:mymeka:sabah akşam yeşil çay içiyorum elma yiyorum yok yok gitmiyo galiba ben hep böy kalcam eşim dalga geçiyo tombul tombul diye emzirmesem varya hiç bişi yemem vallaaaa
cnm sen iki bebek besliyorsun asıl sana maaaşallahhmaşallah,sadece anne sütü verebilmeyi isterdim ama kısmet olmadı ..buna da şükür...
ay iki tane bebek ne şekerler ya allah nazarlardanmaşallah,sadece anne sütü verebilmeyi isterdim ama kısmet olmadı ..buna da şükür...
dimi ay keşke erkekler doğum yapsaydı ne güzel olurdu onlar fazla kiloda almazlardı valla benim eşim benim 3 katımı yiyo bi ona bakıyom bi kendime ığğğ eşim dal ben odun enine boyunaa nası almıyo kilo bilmiyom nasıl bi bünye bu yaa:roflol:valla etrafımdaki insanlarda bir tane daha mı var diolar bende he he diyorum var diyorum umarumda değil valla oğlum aç kalsa daha mı iyi benim sütüm kesilse onlar mı beslicek umrumda değil eşimde bana bazen dio bende al sen emzir ben zayıflarım bende bu halimden memnun değilim diyorum:mymeka:
cnm sen iki bebek besliyorsun asıl sana maaaşallahhzaten her ne olursa olsun süt yetiştiremezsin ki ama bebişlerin çok tatlı maşallah süphanallah yerim ben onları:kedi:
ay iki tane bebek ne şekerler ya allah nazarlardankorusun allah onlara hastalık yüzü göstermesin analı babalı büyütsünn inşallahh yerim ben onları yaaa gerçi ikitane bakmak zordurr allah kolaylık versin şekerim a.s.
canım bu tarafa taşınalı 1 yıl olmadı.çok aradım hastane ama bulamadım.pek bilmiyorum bu tarafı.ilk zamanlar pendikde medet yılmaz var ona gidiyordum.sonra zor geldi bıraktımHisar Intercontinental Hospital. Sende bu taraftasın biliyorsundur canım.Benimde annem karşıda..
maş eşine bebişlerine Allah kabul etsin orucunu inşsıpalar iyice daldı,uyanmazlar ..anaları da yatsın artık.nöbetim sona erdi..eşim kalkıcak sabaha karşı..altlarını alıp mama vericek kalkınca..oruç tutuyor,ben hamileyken ahdı vardı..Allah yavruşları nasib etti..Allaha verdiği sözü yerine getirmeye çalışıyor ..herkese iyi geceler diliyorum...
canım baya vermişsin kalanıda zamanla gider eminimben artık umudu kestim eskisi gibi olabileceğimi sanmıyorum çünkü sadece göbek ve popo değil omuzlarım ve kollarımda genişledi. neyseki 50 bedenden 42 ye düşebildim bunada şükür. yemekten kesmedim yedim sanırım uykusuz gecelerin sonucu olarak zayıfladım 84 den 69 kg ye gelebildim.
beni,m kız tam bi mosturalık onu güldürcem diye yapmadım şebeklik kalmıyorrBenim oglus da cok guler yuzlu aynen emıp bana bakıyor guluyor elıyle yuzunu kapatıyor utanma numarası yapıyor sonra tekrar emmeye baslıyor .
Tv ızlıyor ızlerken homurdanıyor . Ve dönmeye calısıyor bu ay bu dönme ısıne taktı poposunu fılan kaldırmaya calısıyor cok hosuma gıdıyor bayılıyorum ona : ))
aslında pekte dalga geçilecek birşey söylediğimi sanmıyorum aklıma geldi yazdım yazmaz olaydım.
Bugün en çok zmanı geri getirebilmeyi istedim,
Moralim çok bozuk,
İçimdeki hiç acımayan yerler varmış öyle yandı öyle kavruldu ki,
bundan önce hiç bir ağrı,hiç bir yara beni bu kadar yakmamış,
Bu akşam eşimle akşam yemeği hazırlarken,
Anakucağında olan oğlumuz Rüzgar yere kapaklandı,
direk alnının üstüne düştü,
Öyle bir çığlıkla ağlamaya başladıki çok korkarak hemen hastaneye acile götürdük,
Bi uyuklama halindeyken acil doktoru muayene etti,
hemen tomografi çekilmesini istedi,
küçücük bedeninin o tomografi aletine yatışına dayanamıyordum ama başka çaremiz yoktu,
kimbilir belki de düşmenin etkisiyle oluşan zarardan daha fazlasını veriyordu bu alet oğluma ama yoktu işte başka çaresi,
Çok korkuyorduk,
Eşimin bile gözleri doldu yaşlar aktı gitti,
Hemen çocuk doktorumuzu aradık,
beyin cerrahına da hastane haber verdi,
onlar gelene kadar,
acil bir şey olması durumunda geç kalınmaması için Damar yolu açıp serum vermeyi istedi acildeki doktor,
Allah korusun büyük bi tehlike varsa zaman kaybedilmesin diye bunu yaptırıyordu,
Yavrumun tombiş kolunda elinde damarlar bulunamıyordu,
bir sürü yerini deldiler damar bulmak için,
O ağladıkça yüreğimin parçaları dökülüyordu,
korkuyordum hiç bir zaman olmadığı kadar,
Sonunda filmler çıktı doktorlar geldi bakıldı ve bir olumsuzluk görülmediğini söylediler,
Kusma,gözkayması,halsizlik baygınlık hali olursa hemen getiriyorsunuz dediler,
İlk 3 saat uyutmayın dediler,
Allaha şükür bu semptomların hiçbiri yaşanmadı,
oğlum bize gülücükler dağıttı,
gösterdiğim nesneleri takip etti,
Şimdi artık biraz uyutuyoruz,
ama uykusunda çok sıçrıyor,
sanırım olayın şokundan çıkamıyor,
herhalde o düşme anında çok korkmuş,
Allahım onu bize bağışladı,
Allaha binlerce kez şükürler olsun,
Kızlar siz siz olun artık bu aylardan itibaren bebeklerinizi 1 dk.a bile gözünüzden ayırmayın,
gerekirse soğan ekmek yiyin,
evinizi b.. götürsün ama bebeklerinizden ayırmayın gözlerinizi,
Rüzgar artık dönmek için uğraşmaya başladı,
ana kucağında da sırtını kaldırıp oturur hale geçmeye çalışıyordu birkaç gündür,
emziği yere düşünce ona doğru haddinden fazla eğilmeyi başararak dengesini kaybettirmiş anakucağının ve secde pozisyonunda önüne düşmüş,
o kare gözümden hiç gitmiyor,
ben o sırada dolaptan birşeyler alıyordum,
eşimde balık ayıklıyordu,
nasıl kaptığımızı bilemedik,
Çok zor çok anlatılmayacak acılarla dolu bir akşam yaşadık,
Allah beterinden saklasın,
Rabbim meleklerimizi korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?