maş eşine bebişlerine Allah kabul etsin orucunu inş
amin inşallah,teşekkürler...
zaten senin gönderdin liste kızlart içindi canım bir kızolarak iki aylık bebek 63 cm olması ordaki değerlere göre normal değilmiş.
erkek bebekler için değişiyor.arkadaşlarda kötü bişi dememiş canım niye pişman oluyorsunki paylaştın sen bende kızımın k,losuna baktım fenamı oldu
huysuz canımbenimki burdakiler yazıyor şöyle gülüyor falan.bende memmun etmke için kızımı canım sıkıyor ama böyle çok nadir keyfi yerind eolur bizimkinin:)) geçmi olsun cnaım bu arada .alıştır uyumaya.bizimkinin gece uykusu iyi maşlaylaylom senin kızında benimki gibi sanırım. benim biran önce kendi kendine uyumaya alıştırmam lazım. çok ağlıyor am ayapacak birşey yok. sallamaktan ayak bileklerimde ödem olmuş bu sabah farkettik.
o değerler istatistiki..daha uzun olan bebeklerin anormal olduğunu göstermiyor kanımca..sadece standart üzeri olduğunu gösteriyor..örneğin Türkiye standartlarına göre 1.60-1.65 kadın boyu..1.80 im ve tüm organlarım orantılı..dışarda da anormal bakışlara ve yadırgamalarla karşılaşmıyorum..fiziğimden de memnunum Allaha şükür..
uzun kısa ya da orta boylu olalım hiç önemli değil,yeterki sağlımız ve aklımız yerinde olsun..
Kızlar merhabalar...
kızımı uyuttum ve burdayım... bugun tam 3 aylık olduk.. yarın dr. gıdıcem kızıma kalca filmi cektırmek ıçın... gec kalmamışımdır degılmı ?
Bugün en çok zmanı geri getirebilmeyi istedim,
Moralim çok bozuk,
İçimdeki hiç acımayan yerler varmış öyle yandı öyle kavruldu ki,
bundan önce hiç bir ağrı,hiç bir yara beni bu kadar yakmamış,
Bu akşam eşimle akşam yemeği hazırlarken,
Anakucağında olan oğlumuz Rüzgar yere kapaklandı,
direk alnının üstüne düştü,
Öyle bir çığlıkla ağlamaya başladıki çok korkarak hemen hastaneye acile götürdük,
Bi uyuklama halindeyken acil doktoru muayene etti,
hemen tomografi çekilmesini istedi,
küçücük bedeninin o tomografi aletine yatışına dayanamıyordum ama başka çaremiz yoktu,
kimbilir belki de düşmenin etkisiyle oluşan zarardan daha fazlasını veriyordu bu alet oğluma ama yoktu işte başka çaresi,
Çok korkuyorduk,
Eşimin bile gözleri doldu yaşlar aktı gitti,
Hemen çocuk doktorumuzu aradık,
beyin cerrahına da hastane haber verdi,
onlar gelene kadar,
acil bir şey olması durumunda geç kalınmaması için Damar yolu açıp serum vermeyi istedi acildeki doktor,
Allah korusun büyük bi tehlike varsa zaman kaybedilmesin diye bunu yaptırıyordu,
Yavrumun tombiş kolunda elinde damarlar bulunamıyordu,
bir sürü yerini deldiler damar bulmak için,
O ağladıkça yüreğimin parçaları dökülüyordu,
korkuyordum hiç bir zaman olmadığı kadar,
Sonunda filmler çıktı doktorlar geldi bakıldı ve bir olumsuzluk görülmediğini söylediler,
Kusma,gözkayması,halsizlik baygınlık hali olursa hemen getiriyorsunuz dediler,
İlk 3 saat uyutmayın dediler,
Allaha şükür bu semptomların hiçbiri yaşanmadı,
oğlum bize gülücükler dağıttı,
gösterdiğim nesneleri takip etti,
Şimdi artık biraz uyutuyoruz,
ama uykusunda çok sıçrıyor,
sanırım olayın şokundan çıkamıyor,
herhalde o düşme anında çok korkmuş,
Allahım onu bize bağışladı,
Allaha binlerce kez şükürler olsun,
Kızlar siz siz olun artık bu aylardan itibaren bebeklerinizi 1 dk.a bile gözünüzden ayırmayın,
gerekirse soğan ekmek yiyin,
evinizi b.. götürsün ama bebeklerinizden ayırmayın gözlerinizi,
Rüzgar artık dönmek için uğraşmaya başladı,
ana kucağında da sırtını kaldırıp oturur hale geçmeye çalışıyordu birkaç gündür,
emziği yere düşünce ona doğru haddinden fazla eğilmeyi başararak dengesini kaybettirmiş anakucağının ve secde pozisyonunda önüne düşmüş,
o kare gözümden hiç gitmiyor,
ben o sırada dolaptan birşeyler alıyordum,
eşimde balık ayıklıyordu,
nasıl kaptığımızı bilemedik,
Çok zor çok anlatılmayacak acılarla dolu bir akşam yaşadık,
Allah beterinden saklasın,
Rabbim meleklerimizi korusun.
ben sanırım yeni uyutma taktiği buldum yaklaşık 2 saattir deniyorum ama galiba oldu bu sefer. güzelce sardım kızımı hamağın içine koydum dönencenin titreşim aparatını çıkarıp kızımın ayak ucuna koydum. biraz ağladı ama en sonunda uyudu birazdan titreşimi kapatıcam. alkisalkisalkis
benim oğlum yattıgı yerde uyuyo çok şkür. şimdiye kadar hiç sallamadım sallamamda inşallah.
Bugün en çok zmanı geri getirebilmeyi istedim,
Moralim çok bozuk,
İçimdeki hiç acımayan yerler varmış öyle yandı öyle kavruldu ki,
bundan önce hiç bir ağrı,hiç bir yara beni bu kadar yakmamış,
Bu akşam eşimle akşam yemeği hazırlarken,
Anakucağında olan oğlumuz Rüzgar yere kapaklandı,
direk alnının üstüne düştü,
Öyle bir çığlıkla ağlamaya başladıki çok korkarak hemen hastaneye acile götürdük,
Bi uyuklama halindeyken acil doktoru muayene etti,
hemen tomografi çekilmesini istedi,
küçücük bedeninin o tomografi aletine yatışına dayanamıyordum ama başka çaremiz yoktu,
kimbilir belki de düşmenin etkisiyle oluşan zarardan daha fazlasını veriyordu bu alet oğluma ama yoktu işte başka çaresi,
Çok korkuyorduk,
Eşimin bile gözleri doldu yaşlar aktı gitti,
Hemen çocuk doktorumuzu aradık,
beyin cerrahına da hastane haber verdi,
onlar gelene kadar,
acil bir şey olması durumunda geç kalınmaması için Damar yolu açıp serum vermeyi istedi acildeki doktor,
Allah korusun büyük bi tehlike varsa zaman kaybedilmesin diye bunu yaptırıyordu,
Yavrumun tombiş kolunda elinde damarlar bulunamıyordu,
bir sürü yerini deldiler damar bulmak için,
O ağladıkça yüreğimin parçaları dökülüyordu,
korkuyordum hiç bir zaman olmadığı kadar,
Sonunda filmler çıktı doktorlar geldi bakıldı ve bir olumsuzluk görülmediğini söylediler,
Kusma,gözkayması,halsizlik baygınlık hali olursa hemen getiriyorsunuz dediler,
İlk 3 saat uyutmayın dediler,
Allaha şükür bu semptomların hiçbiri yaşanmadı,
oğlum bize gülücükler dağıttı,
gösterdiğim nesneleri takip etti,
Şimdi artık biraz uyutuyoruz,
ama uykusunda çok sıçrıyor,
sanırım olayın şokundan çıkamıyor,
herhalde o düşme anında çok korkmuş,
Allahım onu bize bağışladı,
Allaha binlerce kez şükürler olsun,
Kızlar siz siz olun artık bu aylardan itibaren bebeklerinizi 1 dk.a bile gözünüzden ayırmayın,
gerekirse soğan ekmek yiyin,
evinizi b.. götürsün ama bebeklerinizden ayırmayın gözlerinizi,
Rüzgar artık dönmek için uğraşmaya başladı,
ana kucağında da sırtını kaldırıp oturur hale geçmeye çalışıyordu birkaç gündür,
emziği yere düşünce ona doğru haddinden fazla eğilmeyi başararak dengesini kaybettirmiş anakucağının ve secde pozisyonunda önüne düşmüş,
o kare gözümden hiç gitmiyor,
ben o sırada dolaptan birşeyler alıyordum,
eşimde balık ayıklıyordu,
nasıl kaptığımızı bilemedik,
Çok zor çok anlatılmayacak acılarla dolu bir akşam yaşadık,
Allah beterinden saklasın,
Rabbim meleklerimizi korusun.
selammmm ...
nabersiniz hanımlar?:))))))))
selammmm ...
nabersiniz hanımlar?:))))))))
kkgm nasılsın arkadaşım bittmi işler? o hişşşşş yönetmini 1 aylıkken çok kullanıyorduk ama bir süre sonra sürekli aynı sesi duymaktan duyarsızlaştı. kendi isteğimizle dünyaya getirdik artık huyluda olsa huysuzda olsa mecbur bakıcaz :) ama bana huysuz kısmından denk gelmiş :))
motor hızıyla yaptım valla hazır uyuyorken.yemeğimi tatlımı falan hazırladm bi çorbam kaldı.kızım uyandı uyancak.bi sizlere bakmak istedim...
allah yardımcın olsun gülüm.inan çok zor huysuz ağlayan çocuk.inş düzene girer daha 6 aya kadar çok huy değiştiriyo bebekler.allah sana güç kuvvet versin de sağlıcakla bak bebeğini:)
laylaylom anadizini ben pek kullanamadım yeni yeni alıştırmaya başlıyordumki ayaklarını bitiş demiri varya orya pat pat vurmaya başladı sonrada canı yanıyor ağlıyor . biraz yükseltiyim dedim bu sefer sanki eğiliyor kalkacak. ayrıca dedin ya kızım yıkanırken filede koşuyor resmen diye aynı benimki :) o ayaklar nasıl pıtır pıtır sanki maratona çıkmış nereye gidecekse :) seninle kızlarımızın huyları çok benziyor . zayıf olmaları iştahsız olmaları file üzerinde koşmaları :) ağlamaları. ama sanırım ağlama konusunda biz biraz öndeyiz sustuana kdr akla karayı seçiyorum. büyüyünce bir bir anlatıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?