2010 Temmuz Anneleri : )

merhaba kızlar...
11 gibi kızımı yıkadım uyudu çok şükür.o uyurken işlerimi yapayım dedm.silip süpürdüm.toz alıcam ama o kadar çok koşturdum ki ewde azzcık burda dinlenmek istedim.nasılsınz bugün,bebişler nasıl?

kimseler yok sanırım.ben de işimin başına döneym madem.görüşrüz kızlar...

valla canım kızımı anca sakinleştrdim ana hanfendi kollarımda beşik gibi sallıcam bir yandan ali babanın çiftliğini söylüyorum ama mutlu etmek imkansız iki sevim ağlıyor:))

laylaylom senin kızında benimki gibi sanırım. benim biran önce kendi kendine uyumaya alıştırmam lazım. çok ağlıyor am ayapacak birşey yok. sallamaktan ayak bileklerimde ödem olmuş bu sabah farkettik.

o değerler istatistiki..daha uzun olan bebeklerin anormal olduğunu göstermiyor kanımca..sadece standart üzeri olduğunu gösteriyor..örneğin Türkiye standartlarına göre 1.60-1.65 kadın boyu..1.80 im ve tüm organlarım orantılı..dışarda da anormal bakışlara ve yadırgamalarla karşılaşmıyorum..fiziğimden de memnunum Allaha şükür..
uzun kısa ya da orta boylu olalım hiç önemli değil,yeterki sağlımız ve aklımız yerinde olsun..

laylaylom senin kızında benimki gibi sanırım. benim biran önce kendi kendine uyumaya alıştırmam lazım. çok ağlıyor am ayapacak birşey yok. sallamaktan ayak bileklerimde ödem olmuş bu sabah farkettik.
huysuz canımbenimki burdakiler yazıyor şöyle gülüyor falan.bende memmun etmke için kızımı canım sıkıyor ama böyle çok nadir keyfi yerind eolur bizimkinin:)) geçmi olsun cnaım bu arada .alıştır uyumaya.bizimkinin gece uykusu iyi maş

canım yanlış anladın heralde zaten ben millet anormal demedim .ordaki bebek çizelgesine göre söyledim.komşumuzun bebeği bu çizelgeye göre anormalmiş dedim.benim ailemdeki insanlarda uzun 15 yaşında kuzenim 178 boyunda diğerleri de öyle ama çevremdeki uzun insnalara öcü gbi bakmıyorum aksine uzun boylu insanları begenirim.bir daa boy ile ilgili bişi söylemicem.

Kızlar merhabalar...
kızımı uyuttum ve burdayım... bugun tam 3 aylık olduk.. yarın dr. gıdıcem kızıma kalca filmi cektırmek ıçın... gec kalmamışımdır degılmı ?

canım bende ilk ay çektirmedim gerek duymadım ikinci ay çektirdiğimde bi bacagın açısının dar oldugunu öğrendim. çift bez kullanıyoruz. bu ay kontrolümüz var. inşallah geçmiştir. ilk ay çektirmedigime pişman oldum açıkçası. inşallah seninkinde bi sorun yoktur ama mutlaka ihmal etme çektir derim

çok geçmiş olsun cnm. Allah bi daha göstermesin böyle bi acı.

ben sanırım yeni uyutma taktiği buldum yaklaşık 2 saattir deniyorum ama galiba oldu bu sefer. güzelce sardım kızımı hamağın içine koydum dönencenin titreşim aparatını çıkarıp kızımın ayak ucuna koydum. biraz ağladı ama en sonunda uyudu birazdan titreşimi kapatıcam. alkisalkisalkis

canım onu bneim eşim keşfett bizim kızda.güzelce penye battaniyeyle sarıyor ağzına emzigini veriyor ana dizinde sallıyoruz anında gidiyor gözler uykusu varsa :))

ilk doğduğu hafta benm kızım bir hafta boyunca gece gündüz ağladı.ama huysuzluktan.uyumuyordu hiç bir şekilde.en sonunda bebek susturma yolları diye baktım nette kayınpederim tvde birini görmüş sol kulağına şişşşş diye seslenince susarmış bebekler,denedik oldu ve netten baktım 5 yol var diyordu.ellerini kollarını sarınca uyanmaz demişti.oğlumu bebekken bu şekilde uyutuyordum ben.ama temmuz çok sıcak diye yapmamıştım kzımı.o zamandan beri ayağımda sallıyorum ellerini kollarını sarıp,hafifçe de yüzünü örtüyorum hemen uyuyor maşallah:))
ben de hiç bilmem memede yada kolumda uyusun.öyle çok imreniyorm ki memede uyuyakalan bebeklere...
ama huysuz çocuk çok zor.allah yardımcıısı olsun o annenin..

Son düzenleme:
benim oğlum yattıgı yerde uyuyo çok şkür. şimdiye kadar hiç sallamadım sallamamda inşallah.

benmki çok huysuzdu mecburen salladım ilk hafta.en son dayanamadm valla uykusuzluğa.ayakta salladım da azcık uyudum allah biliyor yaa...
çok da pişman değilim çünkü saatlerce salladığım olmadı şimdilik çok şükür...

canımmmm seni en iyi anlayanlardan biriyim
buraya yazdım mı bilmiyorum ama ceren 52 günlüktü aynı olayı yaşadık bizde
hem ana kucağı babasının elindeydi,halıya falan değil mermerin üzerine yüzüstü düştü kızımmafoldumbenoan hayat bitti sanki ölüyodum ya nası bi acıdır
biz röntgen çektirdik ama tomografi için bekleyelim bebek çok küçük dedi doktorlar
ilk 24saat bişey olmadı sonrada herşey yolunda gitti allahıma binlerce kez şükrediyorum
şu var,bebeklerin bıngıldağı kapanmadığı için beyin sarsıntıdan hasar almadan kurtulabiliyomuş
oyüzden içini ferah tut
çok zor ama geçecek 1 hafta sonra rüzgarın hiiç bişeyi olmadığnı daha iyi anlayacaksın sen hala şoku atlatamamışsndır şimdi canım benim çok iyi anlıyorum seni

kkgm nasılsın arkadaşım bittmi işler? o hişşşşş yönetmini 1 aylıkken çok kullanıyorduk ama bir süre sonra sürekli aynı sesi duymaktan duyarsızlaştı. kendi isteğimizle dünyaya getirdik artık huyluda olsa huysuzda olsa mecbur bakıcaz :) ama bana huysuz kısmından denk gelmiş :))

laylaylom anadizini ben pek kullanamadım yeni yeni alıştırmaya başlıyordumki ayaklarını bitiş demiri varya orya pat pat vurmaya başladı sonrada canı yanıyor ağlıyor . biraz yükseltiyim dedim bu sefer sanki eğiliyor kalkacak. ayrıca dedin ya kızım yıkanırken filede koşuyor resmen diye aynı benimki :) o ayaklar nasıl pıtır pıtır sanki maratona çıkmış nereye gidecekse :) seninle kızlarımızın huyları çok benziyor . zayıf olmaları iştahsız olmaları file üzerinde koşmaları :) ağlamaları. ama sanırım ağlama konusunda biz biraz öndeyiz sustuana kdr akla karayı seçiyorum. büyüyünce bir bir anlatıcam

misscapris geçmiş olsun..
seni ve o gece evde ya da hastanede yaşadıklarını çok iyi anlıyorum çünkü oğlum 8 aylıkken aynısını yaşadık bizde...

herkesin başından da buna benzer bir olay mutlaka geçiyor 1 kere..

bebeklerimiz artık hareketlenmeye başladı yavaş yavaş dönmeler başladı.
çok dikkat etmek lazım..

biz kızı anakucağının kemerine bağlıyoruz..ama yine de dikkat etmek lazım haklısın..

çok geçmiş olsun.

annelik işte böyle zor ama bi o kadar da eşsiz güzel bi duyguu:asigim:
allah herkese nasip etsn inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…