2010 Temmuz Anneleri : )

baharcım milupanın rezene ve iyigeceler çayı var ben hergün 30-30 olmak üzere 60 ml veriyorum istersen bir dene belki kuzeyi sakinleştirir. gerçi sende benim gibisin herşeyi alıyorsun belki onlarıda denemişsindir.

günaydın....

bu sabah kızım 8 de uyandı ..
şimdi tekrar uyudu ama ben bu saatten sonra yatmam tekrar..
2 dk buraya bakayım dedim..

Son düzenleme:

Allah allah neden acaba?fisfisfis
gazı mı var diycem ama sen anlarsın gazdan mı değil mi?fisfisfis
gerçi gazı varsa hep ağlar, bacaklarını kasar falan, memeyi görünce değil..
ben gaz olayından pek anlamam oğlumda çok gazlı değildi kızımda..CADIARZU

geçici bir dönemdir bence.
peki napıyorsun mama mı veriyorsun?
gerçi şu dönem mamaya alışırsa da memeyi bir daha almaz..ohaoldumsmile

gazi yok gibi canim cunku yataga yatiriyot=rum oyunlar oynuyor

daha mama vermedim sutumu sagip kasikla falan vermeye calisiyorum

simdi bir deneme daha yaptik ama yine basarisiz

evde devam sutu va onu vereyim belki sutun tadini begenmiyordur

gazi yok gibi canim cunku yataga yatiriyot=rum oyunlar oynuyor

daha mama vermedim sutumu sagip kasikla falan vermeye calisiyorum

simdi bir deneme daha yaptik ama yine basarisiz

evde devam sutu va onu vereyim belki sutun tadini begenmiyordur

ay çok ilginçç..
bence de gazı olan bebek sürekli ağlar..
valla biraz sabır..
iyice acıkınca emer belki ne diyim?
anne sütü gibisi yok.
Böyle süt varken de emmemek çok kötü..
bekle illa ki emecek..
çok acıkırsa ağlar yine dene emzirmeyi..

çocuklar uyurken ben azıcık evi toparlayım ikisi birden uyanınca zor oluyor..
oğlum kahvaltı ister, ilgi ister, kız durmaz zorlanıyorum.
fırsat bulmuşken ufak tefek işlerimi yapayım..
sonra gelirim.
byy

esmacım aşı yeri sivilce gibi oluyor dimi sankiiçi dolu dışı kırmızı içi sarı minik sivilcecik. 2 gün boyunca baharında iştahı azalmıştı dün geldi yerine.

günaydınlar

baharcım aynı şey bize de olmuştu. memeyi almak istemiyordu kesinlikle,aynı senin dediğin gibi yatırdığım an ağlamaya başlıyordu. benim de psikolojim alt üst olmuştu aç aç duruyor diye. eski sağdığım sütlerden verecektim,acaba sütün tadından mı almıyor, yediğim bir şey mi etkiledi diye. sonra ananneme okutmak aklıma geldi. nazar duası okudu. sonra tekrar denedik ve emdi. belki tesadüf bilmiyorum. çünkü ara ara yapabilirmiş bebekler böyle. kendiliğinden aldı belki ama sen de hem kendine hem de bebişine oku bence. ve de eğer eskiden sağdığın sütler varsa onlardan vermeyi deneyebilirsin.
inşallah düzelir canım en kısa sürede.

benimkide öyle oluyor zaman zaman, avizenin altında ayakta bile emzirdim :)) avizeyi izlerken bazen emiyor kaydirigubbakcemile2

herkese günaydınn

Son düzenleme:
Kızlar günaydın..

Benim kızımda ara ara biberonu emmek istemiyordu. Diliyle dışarı atmaya çalışıyordu biberonun memesini.. Hatta bazen ara ara biberon verirken yerinde durmuyor.. Kafayı bir o yana bir bu yana çeviriyor.. Bende onunla beraber biberonu çeviriyorum.. Bazen kızıma süt içirmek işkence oluyor ama bir dönem olup sonra geçiyor..

Kilo konusuna gelince.......
2 aylıkken boyu 58,5'tu ve tam 5 kiloydu, yani sadece ''500'' gr alabilmişti..
Kızım yarın tam 3 aylık olacak, pazartesi doktor kontrolümüz var..
Doktor bana 500 gr mı sınır olarak kabul ettiğini söyledi ve öğünlerde verdiğim süt miktarını arttırmamı tembihledi.. Ben günde yaklaşık 8 kere besliyorum ve 100 ml süt veriyorum.. Mama vermek istemiyorum.. Her hangi bir sorunumuz yok Allaha şükür..
FAKAT eskiden sağdığım sütleri dolaba atabilirken şu an dolaba atabilmek bir yana dursun dolaptakileri kullanmaya başladım.. Yani sütümde azalma var.. Doktoru aradım eğer zorda kalırsan önce anne sütünü doymazsa ardından mama verebilirsin demişti.. Ama ben elimde olduğu için dolaptaki sütlerimden çözdürüyorum haftada 2-3 poşet böylece idare ediyoruz.. Zaten ek gıdaya geçmemize de 1 ay kaldı neredeyse.. Kızımın ağlaması, sızlaması, huysuzluğu, açlığı olmadığı için ben mama vermiyorum.. Süt dışında hiçbir şey vermedim, inşallah da mecbur kalmam.. 1 ay geçip 4 aylık olunca ne yapacaksın derseniz doktor tavsiyesiyle kızımı kendi yaptığım mamalarla ve taze meyve sularıyla beslemek istiyorum. İlerleyen zamanda da keçi sütü düşünüyorum.. (Çok da zorda kalırsam mama konusunda keçi sütünden yapılan mamayı almak istiyorum)

Piyasada satılan mamalar ne kadarda anne sütüne en yakın şekilde üretilselerde bana inandırıcı gelmiyor, güven vermiyor.. İçeriklerini tam olarak bilmiyoruz, bilemiyoruz.. Ne kadarda organik bilmem ne çorbası, meyvesi sebzesi dese de unutmayın organik ama ''işlem görmüş'' arkadaşlar.. Biraz zahmetli olucak ama evde yapmanızı tavsiye ederim.. En güveniliri bu gibi geliyor bana..

Herkese bol sütlü günler dilerim :-D

kızlar bu mama alan memeyı bırakır yalan ya benım kızım hem emıyor hem mama alıyor mamadan sonra memeyı daha cok sevdı cunku bakarsanız mamaların tadı berbat oyle gunde 3 4 defa maMA verıyorum gerı kalanda ozellıkle gece meme verıyorum alıyor

Selam kızlar
benimde bebeğim hem mama hem anne meme alıyor,ikisinide çok seviyor..
Kızlar rota yaptırdınız mı bebeklerinize..Ben bugün yaptırdım.

mama ile beslenmeye alışırsa meme almaz görüşüne katılmıyorum..Her bebek farklı bence...
prematüre ve sezaryan olduğumuz için mecburen mama başlattı doktorumuz küvezdeyken..sütüm de geç geldi ve hiç bir zaman tüm gün beslemeye yetecek kadar çoğalmadı..hala emziriyorum ama çoğalma falan olmadı..
şu anda da mama ağırlıklı besleniyoruz..Ne zaman emzirmeye kalksam almamazlık etmediler hem de biberonla mamayı aldıklarından daha iştahlı ve kendinden geçercesine emiyorlar..Günde anca 3-4 kez emzirebiliyorum her birini...

Son düzenleme:
kızlar merhaba,

benim kız sürekli televizyona bakıyor, tv ekranı kapalı olduğunda bile bakıyor ne zaman açılacak diye..izletmeyeyim diyorum ama imkansız sonuçta televizyonu da kaparsak evde napicaz..ben de baby first kanalını açıyorum 6 aylık bebekler için eğitici bir kanal..ama bıraksan tüm gün izleyecek yani o derece..sizinkiler de sürekli tv ye bakıyorlar mı ?

günaydın....

bu sabah kızım 8 de uyandı ..
şimdi tekrar uyudu ama ben bu saatten sonra yatmam tekrar..
2 dk buraya bakayım dedim..
canm katılmıyorum deneme amaçlıydı.:))
canım aynısı bizede oldu biz doktora götürdük.idrar tahlili yaptılar bişeyi çıkmadı.kanınada baktılar.midesinden gur gur ses geliyordu.doktor bagırsakları biraz rahatszı olmuş olabilir dedi.geçer dedi.ben emdirirken ağlamadı skain ana denk getiriyordum.babası biraz koşturuyordu evde o sakinleşiyordu.o arada emdiriyordum.bide geceleri uykudan kalkınca farketmiyor alıyor memeyi ama az .geçer iki üç güne cnaım inş
maş almina kuzularına.onlar senin ikiz annesi olduğunu hissediyolar heralde.seni fazla yormuyup uslu duruyolar maş 41 kere
Kızlar fazla kalamayacağım,
bugünlerde de pek fazla giremyeceğim,
merak etmeyin bizi,
Dua edin.

canım dualarımız seninle akşam eşime bile anlattım oda üzüldü.arada gel haberdar et.bende kızımın tırnagını kescem diye iki kere etini kesmiştim.içim gitmişti.tekrar geçmiş olsun

teşekkür butonu kalkmış,göremiyorum.katılmıyorum butonu görüyorum..

ay çok güldüm canım.kıyamam ben ona tv izlemekde istemiş ne zaman açılcanı beklermiş akıllı bıdık.bizimkinin pek tv ile alakası yok onu kucanda gezdir etrafı incelesin.canım burda ilk 6 ay sakıncalı yamzışlar ama bende bir yerde okumuştum 9 ile 12 ay arası tv izletmeyin yazmış bir doktor.çoçukların konuşmasını geciktiriyor diye duydum.araştır istersen ama.

ben bizimkine şimdi ana kucagınn üzerine oyuncaklar astım beş dakkadır onlarla ilgileniyor ama sıkılır beş dakkaya dakka sayıyorum :))

canım hemen katılmıyorum yanında tşk et var.çık geri gir istersen düzelir

siteye ilk girdiğimde katılmıyorumun yanında teşekkür butonu vardı ama şimdi yok,görünmüyor ben de..çıkıp tekrar gireyim siteye en iyisi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…