benim bir eltim var 4 çocuk sahibi. çocuklarıyla çok fazla ilgilenmez. okula giden 3 çocuğu derslerinde başarısız. şimdi 1,5 yaşında oğlu var onuda koyuyor tv nin karşısına. eminim büyükleride koymuştur zamanında. ay bide o minik oğlanın poposunda bir pişikler var her biri 1 tl para byüklüğünde çocuğun cinsel organına bile geçmiş pişikler görünce içim sızladı pişik kremi kullan bez markasını değiştir dedim ama akıl vermek gibi olmasın diyede üsteleyemedim. birde ne göreyim almış avonun el kremini çocuğun poposuna sürdü. ben şok oldum. :1shok:birde soğumuş mamaları veriyor buz gibi. :1shok: anlayacağınız böyle örnekleri görünce bu topicteki herkes çok bilinçli araştırıyoruz fikir paylaşıyoruz eleştiriyoruz. ben hepimizin üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptığımıza eminim.
Belli bir aya gelene kadar kesinlikle izletilmemeli diye düşünüyorum bende ve asla izletmiyorum oğluma..Tabi her olayda istisna oldugu gibi bunda da vardır..
2 hafta önce yine bir arkadaşıma söyledim burda tekrar söyleme gereği duyuorum.Çok çok zararlı olabiliyor..Epilepsiye kadar yolu var bu olayın tabi otizimde görülüyor..Zaten ilk aylarda sakınmak lazım 6 aydan sonra anna baba kontrolünde normal tabi..
tv izleyerek epilepsi olayını duymadım hiç..
Epilepsiye yol açabilen nedenler
Çoğunlukla epilepsinin bir açıklamasının bulunamaz. Çocuklarda epilepsiye en sık yol açan nedenlerişöyle özetleyebiliriz.
Doğuştan gelen hastalıklar: Kromozom hastalıkları, yapım maddeleri ile ilgili değişiklikler içeren metabolik hastalıklar, bazı enzim eksiklikleri gibi doğuştan gelen nedenler.
Gebelikte bebeğin beyin gelişimini etkileyen mikrobik hastalıklar, annenin ilaç ve alkol alımı.
Doğum sırasında meydana gelebilecek beyin zedelenmesi, kanaması ve beynin oksijensiz kalması.
Doğum sonrası menenjit, beyin iltihabı.
Kazalara bağlı beyin zedelenmesi.
Beyin tümörleri.
Uzun süren ateşli havaleler.
Bazen nöbetler, olaydan yıllar sonra ortaya çıkabilir. Bir çok vakada da nöbetlerin nedenlerini en modern araştırma yöntemleri ile dahi bulabilmek mümkün olmayabilir.
oh canım maş kızına.çok sevindim şekerim senin adına.bu arada facede fotolarını gördüm canım hakkaten çok zayıfmışsın.ama bence her iki halinde ayrı güzelbizde düzeliyoruz galiba babamız eğitim halısı almış +16 aylık için neden derseniz renkleri canlı ses çıkarıyor ve ışıkları var diye. benim kızım ışıksız, gürültü çıkarmayan şeyleri umursamıyor. biraz o halıyla oynadık sesler çıktıkça aguladık hööööö dedik. sonra uykusu geldi yatırdım 5 dk ağladı sonra uyudu. ayakta sallamadım nasıl mutluyum anlatamam. darısı çocuğu aksi olan bütün arkadaşlarımın başına alkisalkisalkis
benim bir eltim var 4 çocuk sahibi. çocuklarıyla çok fazla ilgilenmez. okula giden 3 çocuğu derslerinde başarısız. şimdi 1,5 yaşında oğlu var onuda koyuyor tv nin karşısına. eminim büyükleride koymuştur zamanında. ay bide o minik oğlanın poposunda bir pişikler var her biri 1 tl para byüklüğünde çocuğun cinsel organına bile geçmiş pişikler görünce içim sızladı pişik kremi kullan bez markasını değiştir dedim ama akıl vermek gibi olmasın diyede üsteleyemedim. birde ne göreyim almış avonun el kremini çocuğun poposuna sürdü. ben şok oldum. :1shok:birde soğumuş mamaları veriyor buz gibi. :1shok: anlayacağınız böyle örnekleri görünce bu topicteki herkes çok bilinçli araştırıyoruz fikir paylaşıyoruz eleştiriyoruz. ben hepimizin üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptığımıza eminim.
cocugu tv onune butun gun koymak cok zararlı ...illa ki gun icinde yarım saat bakıyorlardır ondan bir sorun olmaz sanırım..bizim kuzenin oglu surekli tv basındaydı ne oldu cocuk su anda acayip yabani..asosyal bisey oldu...bebeklerde de asıl 6 aydan sonra zararlı diye biliyorum cunku su an birsey anlamıyorlar...ama en guzeli hic izletmemek...
biz simdi sahile iniyoruz annişler gorusuruz :) bebişleri tv den uzak tutun en iyisi..
Zira internet her zaman bütün bilgileri sunmayabilir..Babam nöroloji uzmanı..Onun tavsiyesidir.Bende sizlerle paylaştım..
benim de eşim farmakoloji uzmanı,babam da çocuk dr u...
internet te her tür bilgi var..doğru olanı da var yanlış olanı da.. her dr un da görüşleri farklı farklı...
Valla sen bilirsin...Ben sadece tavsiyede bulundunm..Sen istersen bütün gün izlet arkadaşım ,no problem..Senin drler öle ,benimki bölee..kaydirigubbakcemile3 sevgiler..
hayatçım, yazdıklarımı tam olarak okudun mu ?
tüm gün izletmekten bahsetmedim..
ki kendim izlemiyorum,tüm gün tv açık tutmuyorum ki sıpalar tüm gün izlesinler...
aynı branşın uzmanları bile farklı düşünebiliyorlar..ben wc ye gittiğimde ya da mutfağa su içmeye vs gittiğimde barım barım bağırıp ağlayan 2 sıpam için o an tv yi açmaktan başka çıkar yol bulamıyorum..tek başıma olduğum için..zaten ilgilerinin de kısa sürdüğünü yazmıştım..önceki mesajımda da anne baba gözetiminde demiştim...bu şekilde zararırın olacağını sanmıyorum....ne ben de ne de kardeşimde olmadı en azından..
zekam da iyidi çok şükür,hem okula erken başladık,fen lisesinde okudum vs vs...yani illaki olur diye bir şey yok......
sevgiler benden de...opuyorumnanaktan
Yazdıklarını gayet iyi okudum ama seninle bu konuda farklı düşünüyoruz ..Yani ben bunu daha önce bir çok arkasıma yazdım kimisi ilgilenir kimisi ilgilenmez....Bende zaten herkeste olur dememiştim..Yazdıklarımı okudun mu biliyorum..Sen bana fen lisesinden vs..den bahsetmişssin komik .Çok uzatmıycam tabiki..Polemik adamıda değilim..
selam arkadaşlar ıyısınız inşl.
ben hıç ıyı degılım. kızım benı mahvedıyor. uzun süredir zar zor emıyordu. dün gece 12 de uyuyordu uykusunda emdi sonra gece kaç kere saatı kurup kalktımsa emdırenmedım
dedım sabah mutlaka aglar emmek ister düşünün gece 12 de sabah 8 e kadar emmıyor ve hıç aglamıyor bıle. ama nasıl parmaklarını emıyor görsenız aç oldugu bellı yani. emzireyım dedım aldım elime yok emmıyor o kadar saattır aç ama yıne emmıyor. gögüslerim cok kötü oldu sagdım sımdı biberonla vereyım bari dedım ama daha önce hıc biberon almadıgı için biberonla emmeyı bılmıyor. ögörüyor. kusuyor bıberonu çekmeyı bılmıyor.kafayı yıcem. bu nasıl iş anlamadım. ne yapaçagımı şarırdım.(((((((((((((((
selam kızlar nasılsınız epeydir qiremedim ne war ne yokk
selam arkadaşlar ıyısınız inşl.
ben hıç ıyı degılım. kızım benı mahvedıyor. uzun süredir zar zor emıyordu. dün gece 12 de uyuyordu uykusunda emdi sonra gece kaç kere saatı kurup kalktımsa emdırenmedım
dedım sabah mutlaka aglar emmek ister düşünün gece 12 de sabah 8 e kadar emmıyor ve hıç aglamıyor bıle. ama nasıl parmaklarını emıyor görsenız aç oldugu bellı yani. emzireyım dedım aldım elime yok emmıyor o kadar saattır aç ama yıne emmıyor. gögüslerim cok kötü oldu sagdım sımdı biberonla vereyım bari dedım ama daha önce hıc biberon almadıgı için biberonla emmeyı bılmıyor. ögörüyor. kusuyor bıberonu çekmeyı bılmıyor.kafayı yıcem. bu nasıl iş anlamadım. ne yapaçagımı şarırdım.(((((((((((((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?