2010 Temmuz Anneleri : )

benim eltimin de 2 tane var onlar da küçükken tv izliyo diye nasıl akıllı bak anlıyo filmleri falan diye sevindirik oluyolardı karı kocasempatiksalakcinni
şimdi biri 4,5 biri 2,5 yaşında büyük olan daha yeni konuşmaya başladı o da yarım yamalak...
küçük de ilgisiz dış dünyaya kendine dönük bir çocuk yani aptal gibi...
tabi bunların tüm sebebi tv diyemeyiz anne babanın ilgisiz ve bilinçsiz yaklaşımı sonucu böle oldular bence...
bir de bu eltiminin kızı kakasını çok zor yapıyodu bebekken o da zeytin yağını evde halihazırda kullandığı bir kahve fincanına koymuş içine de bir pamuklu çubuk her zorlandığında onunla sürüyodu yağı kızım poposuna ıııyyyksempatiksalakcinni
merak edenlere söyliyim o fincan takımı şu anda da kullanılıyo tam takım halindesempatiksalakcinni
bir de ben kırk yılın başı onlara gittiğimde kahve yapıyım falan diyo yok diyorumdelikafadulden
hiçbirşeye dokunamıyorumdelikafadulden

tv izleyerek epilepsi olayını duymadım hiç..
Epilepsiye yol açabilen nedenler
Çoğunlukla epilepsinin bir açıklamasının bulunamaz. Çocuklarda epilepsiye en sık yol açan nedenlerişöyle özetleyebiliriz.

Doğuştan gelen hastalıklar: Kromozom hastalıkları, yapım maddeleri ile ilgili değişiklikler içeren metabolik hastalıklar, bazı enzim eksiklikleri gibi doğuştan gelen nedenler.
Gebelikte bebeğin beyin gelişimini etkileyen mikrobik hastalıklar, annenin ilaç ve alkol alımı.
Doğum sırasında meydana gelebilecek beyin zedelenmesi, kanaması ve beynin oksijensiz kalması.
Doğum sonrası menenjit, beyin iltihabı.
Kazalara bağlı beyin zedelenmesi.
Beyin tümörleri.
Uzun süren ateşli havaleler.

Bazen nöbetler, olaydan yıllar sonra ortaya çıkabilir. Bir çok vakada da nöbetlerin nedenlerini en modern araştırma yöntemleri ile dahi bulabilmek mümkün olmayabilir.

Zira internet her zaman bütün bilgileri sunmayabilir..Babam nöroloji uzmanı..Onun tavsiyesidir.Bende sizlerle paylaştım..

oh canım maş kızına.çok sevindim şekerim senin adına.bu arada facede fotolarını gördüm canım hakkaten çok zayıfmışsın.ama bence her iki halinde ayrı güzel

bak çok kızdm eltine ya nasıl o poposuan yazık deilmi ya.niye pişik kremi alamıyolarmı duurmarımı yok ki.ben buna bilinç demiyorum canım ilgisizlik diyorum

insanlar nasıl kıyıyolar çocuklarına ben anlamıyorum..
kiminin içindeki annelik duygusu eksik oluyor sanırsam........

benim sıpaların tv ye ilgisi günde 5-10 bilemedin 15 dakkayı geçmez..yine de tv li odada duruyorlar..açık olsa da ilgilerini her zaman çekmiyor..wc ye gidicem,mutfağa gideceğim ,sürekli yanında olamam,ses duysun diye açıyorum tv yi..çabuk sıkılıyorlar..alıyorum kucağıma oyun halısına yatırıyorum..tepede asılı oyuncaklara vurup oynuyorlar..tv hala açık duruyor mesala o sırada...

burda trafik tıkandı yine
düşüncesiz insanlar tar tar kornaya basıyolar sanki kornayla açılacakmış gibi..
off çok gürültülü bir semtte oturuyomuşum yeni farkediyorum...

selam arkadaşlar ıyısınız inşl.

ben hıç ıyı degılım. kızım benı mahvedıyor. uzun süredir zar zor emıyordu. dün gece 12 de uyuyordu uykusunda emdi sonra gece kaç kere saatı kurup kalktımsa emdırenmedım
dedım sabah mutlaka aglar emmek ister düşünün gece 12 de sabah 8 e kadar emmıyor ve hıç aglamıyor bıle. ama nasıl parmaklarını emıyor görsenız aç oldugu bellı yani. emzireyım dedım aldım elime yok emmıyor o kadar saattır aç ama yıne emmıyor. gögüslerim cok kötü oldu sagdım sımdı biberonla vereyım bari dedım ama daha önce hıc biberon almadıgı için biberonla emmeyı bılmıyor. ögörüyor. kusuyor bıberonu çekmeyı bılmıyor.kafayı yıcem. bu nasıl iş anlamadım. ne yapaçagımı şarırdım. (((((((((((((((

Zira internet her zaman bütün bilgileri sunmayabilir..Babam nöroloji uzmanı..Onun tavsiyesidir.Bende sizlerle paylaştım..

benim de eşim farmakoloji uzmanı,babam da çocuk dr u...

internet te her tür bilgi var..doğru olanı da var yanlış olanı da.. her dr un da görüşleri farklı farklı...

Son düzenleme:
benim de eşim farmakoloji uzmanı,babam da çocuk dr u...

internet te her tür bilgi var..doğru olanı da var yanlış olanı da.. her dr un da görüşleri farklı farklı...

Valla sen bilirsin...Ben sadece tavsiyede bulundunm..Sen istersen bütün gün izlet arkadaşım ,no problem..Senin drler öle ,benimki bölee..kaydirigubbakcemile3 sevgiler..

Valla sen bilirsin...Ben sadece tavsiyede bulundunm..Sen istersen bütün gün izlet arkadaşım ,no problem..Senin drler öle ,benimki bölee..kaydirigubbakcemile3 sevgiler..

hayatçım, yazdıklarımı tam olarak okudun mu ?
tüm gün izletmekten bahsetmedim..

ki kendim izlemiyorum,tüm gün tv açık tutmuyorum ki sıpalar tüm gün izlesinler...

aynı branşın uzmanları bile farklı düşünebiliyorlar..ben wc ye gittiğimde ya da mutfağa su içmeye vs gittiğimde barım barım bağırıp ağlayan 2 sıpam için o an tv yi açmaktan başka çıkar yol bulamıyorum..tek başıma olduğum için..zaten ilgilerinin de kısa sürdüğünü yazmıştım..önceki mesajımda da anne baba gözetiminde demiştim...bu şekilde zararırın olacağını sanmıyorum....ne ben de ne de kardeşimde olmadı en azından..

zekam da iyidi çok şükür,hem okula erken başladık,fen lisesinde okudum vs vs...yani illaki olur diye bir şey yok......
sevgiler benden de...opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
kızıma bir haller oldu yine..mamayı almıyor beni emiyor..sütümle doymaz ki bu sıpa..

Yazdıklarını gayet iyi okudum ama seninle bu konuda farklı düşünüyoruz ..Yani ben bunu daha önce bir çok arkasıma yazdım kimisi ilgilenir kimisi ilgilenmez....Bende zaten herkeste olur dememiştim..Yazdıklarımı okudun mu biliyorum..Sen bana fen lisesinden vs..den bahsetmişssin komik .Çok uzatmıycam tabiki..Polemik adamıda değilim..

kendimi övmek vs amaçlı yazmamıştım..sana komik gelebilir,zira benim de komik bulduğum şeyler oluyor..
çocukluğumda tv izlediğimi zekamda sağlığımda sorun yaşamadığımı belirtmek içindi..evet çok iyi okudum,ona göre cevap verdim..ben de polemik taraftarı değilim ancak polemik istemeyen cümlelerini ona göre seçer...konunun uzaması da gereksiz zaten...

peki dra götürdün mü hiç?
ilke acıktığı zaman ortalığı yıkıyo ve hiç öle saatlerce emmeden ya da mama yemeden uyumuyo.
her bebek farklıdır belki seninkinin iştahı böyledir.
bir de sütünün tadına baktın mı hiç?
belki tadını beğenmiyodurbilmiyorumkismile

cnm kuzular tamda bu dönemde emmeye direnebiliyorlarmış diye okudum.
ısrarla vermek lazımmış... eninde sonunda emecek değil mi?
gerçi 8 saatte çok emmemek için. doktoruna bir danış istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…