2010 Temmuz Anneleri : )

ben de hem mama veriyorum hem de emziriyorum.
ikisini de reddetmiyor, özellikler geceleri çok iştahlı emiyor ilke.

açık olursa izlemeye çalışıyo hatta kafasını çevirdiğimde tekrar o yöne doğru dönüyo.
ben de gündüzleri hiç açmıyorum tv.
akşam da zaten 8de uyuduğu için sorun olmuyo...
bugün ayşe özgünün programında bir dr söylüyodu, tv iki boyutlu olduğu için algılayabilmek için ekstra dikkat sarfediyomuş bebekler bu da dış uyaranlara tepkisiz kalmasına yol açıyomuş.
3 yaşına kadar mümkün olduğunca izletmemek gerekliymiş.
ben kaldırmayı bile düşünüyorum çünkü evdeyim ve kızımla kaliteli vakit geçirmek ve onun zihinsel gelişimine elimden geldiği kadar katkıda bulunmak istiyorum..
küçük masal kitaplarımız var resimli kucağımda okuyorum resimleri gösteriyorum canlandırma yapıyorum ve bence hepsini anlıyo...:smiley-cool:
eşim de diyo ki ilke 6 aylıkken falan konuşmaya başlar artık ikiniz yersiniz başımın etini

kizlar evde sinir krizi gecirecegime oglani arabaya koydum baska doktora goturdum

arabayi o sinirla ucuracaktim

baska doktora gorunduk hersey normal telas yapma dedi

biraz rahatladim

eve geldim emzirdim emdi sonra memeyi birakti ellerini emiyor simdi nispet yapar gibi/

sorma valla tam tv ci cocuk , ben bunu da bir danısayım doktora simdi ters koydum bakamıyor ama birazdan donmeye calisir..ee zararlı diye emzik vermedik, sallamak yok çocuk da napsın tv ye bakmaya çalışıyo o da haklı..

ne güzel benim kızıma türlü şebeklik yapıyorum lgisini çekemiyorum.onun hoşlandığı şey kucana al etrafı izlesin bayılıyor.bazen tv ye baktırmaya çalışıyorum oralı olmuyor

için rahatlamıştır canım.bazen yapıyorlar böle şeyler

ben emziğe alıştırdım o emzik olmasa benim kız benim canımı okurdu heralde.ya o kadra tatlı ki kanım kaynıyor sevim diyorum konuşım diyorum fırdsat vermiyor. biraz gülsün eşimle birbirimize müjdeci kuşlar gibi haber veriyoruz.bak bk gördünmü diye.çakal benimki kıllına mı yapıyor ne.gerçi daha 3 aynı doldurmadı doldursun başlar heralde bekliyorum dört gözle gülcüklerini

mamayı alınca memeyi bırakır mı? konusu her bebekte farklı..
benim oğlum, 40 günlükken işe başladığım için mamaya da geçmek zorunda kalmıştık..
ben sabah, öğlen eve gelip ve akşam işten gelince emziriyordum ..aralarda da babanne ve anane ara ara mama veriyordu. 8 ay emdi böyle memeyi bırakmadı.

ama benden 3 ay önce doğum yapan bir arkadaşımın ki ve de ablamın şu an 12 yaşında olan kızı zamanında, mamayı alınca 2 ay sonra emmeyi bıraktılar...yani böyle durumlar da var..
dediğim gibi her bebekte farklı..
bence sütü yetenler mama vermesin, yetmeyenlerin yapacak birşeyi yok tabii

Büyüyor.com a üye oldum, günlük,galeri tarzı şeyler var.. ben doğduğundan beri kızıma birşeyler yazacağım diyorum kalıyordu..bir kurcalayayım bakayım :)

ben de blog oluşturdum az önce. günlük gibi kullanmayı istiyorum.
şimdilik sadece bebek ihtiyaç listesi hazırlayıp siteye ekledim. arkadan gelen anne adaylarına yardımı olur belki diye..
kızım uyudu, gidip ben de uyuyacağıma nelerle uğraşıyorum :))

canım hemen katılmıyorum yanında tşk et var.çık geri gir istersen düzelir

düzelmedi ? göremiyorum hala...

tv izlerse ilerde otistik olur görüşüne tam olarak katılmıyorum..Doğduğumdan beri tv vardı evde..izlerdim de...Maşallah ne otistik oldum ne de zekamda sorun oldu..neyi ne amaçla kullandığına bağlı bence..internette kullanım amacına göre zararlı veya yararlı olabiliyor..tv de küçük çocuklara anne baba kontrolünde izletilmeli bence..

Son düzenleme:

Belli bir aya gelene kadar kesinlikle izletilmemeli diye düşünüyorum bende ve asla izletmiyorum oğluma..Tabi her olayda istisna oldugu gibi bunda da vardır..

2 hafta önce yine bir arkadaşıma söyledim burda tekrar söyleme gereği duyuorum.Çok çok zararlı olabiliyor..Epilepsiye kadar yolu var bu olayın tabi otizimde görülüyor..Zaten ilk aylarda sakınmak lazım 6 aydan sonra anna baba kontrolünde normal tabi..

bizimki de televizyonu görürse gözünü kırpmadan bakıyor. mümkün olduğu kadar o yöne çevirmiyorum o yüzden ama örneğin mutfakta işim varsa ve durmuyorsa kısa süreliğine karşısına koyuyorum ana kucağını. susmadığı zamanlar napayım..

aynen tv nin önüne geçiyorum tv ye dikkatini çekmek için oralı olmuyor.

aynen Tv nin önüne geçip hareket falan yapıyorum sonra hoopp Tv nin önünden çekiliyorum ki baksın diye..baby Tv yumurcakTv bilmem ne..
yok umrunda değil..

anca avizeye perdelerdeki taşlara vs baksın o..kafamçokkarıştı

bizde düzeliyoruz galiba babamız eğitim halısı almış +16 aylık için neden derseniz renkleri canlı ses çıkarıyor ve ışıkları var diye. benim kızım ışıksız, gürültü çıkarmayan şeyleri umursamıyor. biraz o halıyla oynadık sesler çıktıkça aguladık hööööö dedik. sonra uykusu geldi yatırdım 5 dk ağladı sonra uyudu. ayakta sallamadım nasıl mutluyum anlatamam. darısı çocuğu aksi olan bütün arkadaşlarımın başına alkisalkisalkis

avizeyle konuşuyormu ? benimkide kızıyor avizeye höö diyor birde çığlık atıyor. tv de çizgi film kanallar bizdede işe yaramadı. en etkili power türk oldu. sürekli hareketli klipler var. öff ya aklıma ne geliyor biliyormusunuz davranış bilimleri diye bir ders vardı onun hocası bebeklere reklam ve klip izlettirmek çok tehlikeli demişti. görüntüler çok hızlı değiştiği için ilgisini çekebilir ama ileride görsel hafızada zayıflık yapabilir demişti.

yok benim ki sadece avizeye bakıyor ama göz kırpmadan..surat ifadesi şöyleCADIARZU

ALINTI

Konunun uzmanları da televizyonun 3 yaşın altındaki çocukların zeka gelişimini olumsuz etkilediği görüşünde.
Pediatrist-Pediatrik Nörolog Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, bu konuda çok kararlı: “İster çocuk, bebek kanalı olsun, büyükler için yayın yapan bir kanal olsun, ikisini izlemenin bir farkı yok. Kesin olarak bir çocuk, televizyon izlememeli.

Çocuk beyni 0-3 yaşta saniyede 30 milyon sinaps (İki nöronun ya da nöronla başka bir hücrenin bağlandığı yer) oluşturur. Çevreye adaptasyonunda 30 milyon kayıt yapar.

Ne sizin elinizdeki kayıt cihazı, ne kamera, kısacası hiçbir alet saniyede 30 milyon sinaps’lık kayıt yapabilir. Dolayısıyla tüm o hızlı geçen görüntülerin hepsini tek tek kaydediyor.

Zaten bu dikkate alınarak çocuk kanalları yavaş yavaş akan görüntülerden oluşan programlar yapıyor. Ama bununla iş bitmiyor. Çünkü çocuk beyni 5 duyusuyla algılar ve bu 5 duyusuyla algıladığını da kodlar.
Kapıdan çıkarız. Pencereden bakarız. Bunlar bebeklikten itibaren kodlanarak öğreniliyor.

Hepsi de 5 duyuyla algılanıyor. Televizyon ise sadece iki duyuyu, görme ve işitmeyi çalıştırıyor.Diğer üç duyunun çalışmasını köreltiyor. Bu da özellikle 0-3 yaşarasındaki çocuklar için çok önemli.”

kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

şimdi o yöne çevirmeyip engel luyoruz da büyüdüklerinde napıcaz bilmem.
evde hiç tv izlenmemeli ki o da bakmasın. çok zor..

benim bir eltim var 4 çocuk sahibi. çocuklarıyla çok fazla ilgilenmez. okula giden 3 çocuğu derslerinde başarısız. şimdi 1,5 yaşında oğlu var onuda koyuyor tv nin karşısına. eminim büyükleride koymuştur zamanında. ay bide o minik oğlanın poposunda bir pişikler var her biri 1 tl para byüklüğünde çocuğun cinsel organına bile geçmiş pişikler görünce içim sızladı pişik kremi kullan bez markasını değiştir dedim ama akıl vermek gibi olmasın diyede üsteleyemedim. birde ne göreyim almış avonun el kremini çocuğun poposuna sürdü. ben şok oldum. :1shok:birde soğumuş mamaları veriyor buz gibi. :1shok: anlayacağınız böyle örnekleri görünce bu topicteki herkes çok bilinçli araştırıyoruz fikir paylaşıyoruz eleştiriyoruz. ben hepimizin üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptığımıza eminim.

neyse için rahatlamış oldu en azından

aa bze hastanede dr dedi emzik verin ben öneriyorum diye.
emme içgüdülerini tatmin ediyomuş emzik...

hehe annesi gibi süslü olcak ya taşlar parıltılar ilgisini çekiyo defneciğin:))

ay maşallah diyelim.
sonbaharcım sen büyüyünce anlat minnoş bahara öle huysuzdun öle aksiydin ki baban almadık bebek zımbırtısı bırakmadı eve diye

ben de ilkeyi kangurusuna koydum migrosa gittim şu çakırın aldığı oyun halısına bakayım diye ama yoktu hafta sonu beşiktaşa bakıcam bir de..
bizimki de bikaç gündür çok huysuzdu ne zamandır gaz sorunu olmuyodu dün acayp gazı oldu yavrucağın.
rezenenin içine babs diye bi şurup var ondan koydum şapur şupur içti sonra da zaaart zuurt pırtladılaelaelaelaelaelaelaelaelaelae
sonra da rahatlayıp uyudu şükürdelikafadulden

:1shok::1shok:
madem ilgilenmiceksin 4 tane neyine..

cocugu tv onune butun gun koymak cok zararlı ...illa ki gun icinde yarım saat bakıyorlardır ondan bir sorun olmaz sanırım..bizim kuzenin oglu surekli tv basındaydı ne oldu cocuk su anda acayip yabani..asosyal bisey oldu...bebeklerde de asıl 6 aydan sonra zararlı diye biliyorum cunku su an birsey anlamıyorlar...ama en guzeli hic izletmemek...

biz simdi sahile iniyoruz annişler gorusuruz :) bebişleri tv den uzak tutun en iyisi..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…