2010 Temmuz Anneleri : )

hoşbuldum cnmopuyorumnanaktan
zorlu bi süreci atlatıp kavuştun ne güzel meleklerine.allahım acılarını göstermesin.çok huzurlu,sağlıklı,mutlu,hayırlı bi ömürleri olur inş.en kötü günümz böyle olsun.allah dert tasa vermesn:Saruboceq:

canım gözlerim doldu okurken.çok şükür allaha yavrularına kavuştun.allah isteyen herkese nasip etsin.
canım doktor meselesine gelince okadar akıllıca davranmışsınki.bu sektörün içinden biri olarak bende güvenmiyorum ve asla tek doktora göre önemli kararlar almam.sağlık çok önemli bizler bilinçli olup araştırmamız lazım.kutluyorum seni..becerikli ve zeki anne..::)))

benim velet sanırım gece uykusuna geçti
emzirsem mi acaba en son 10 emmişti ?

belirli gittiğin bi dru yok mu kıznın? istersen bi sor.varsa takip eden bi dr o daha ii yönlendirecektir seni...

canım geçen hafta sordum doktora bu ay 500 gr almış anlattım durumu dedi biraz daha bekleyelim.anne sütü yeterli bence önermiyorum dedi.15 gün sonra tekrar kilosuna bakacak.alminanın dediği gibi bazen kendi doktorun kendin olacıksın..

bence zamanı gelmiş istersen emzir o sabah 6 ya kadar uyur böylelikle...
sen de rahat rahat uyursun o uyurken...

hergece ben onu 10.30-11 gibi yatırırdım oda 12.30-1 gibi mıkırdanırdı emzirirdim ve sabah 5-6 ya kadar uyurdu
bu gece uyanmadı (
kararsız kaldım kaldırsam mı diye
neyse emzirim ben onu aç aç uyumasın

ben de aynı şeyi düşünüyorum açıkçası.en iyi dru annesidir bebeğinin.ikinci olduğu için midir bilmmem çok gitmedik biz düzenli dra. oğlumda her ay gidiyorduk artık çok vesvese yapar hale gelmiştim.ya bişiyi varsa diye.ama şimdi tecrübeden yada kızımın huyundan mı bilmem dr takviyesi gerektiren bi durumumuz olmadı
gece yetmediği için ağlar derdi oğlumun dru.mama önermişti.gerçekten de kızıma denedm ve düzene girdi çok şükür uykusu...

hergece ben onu 10.30-11 gibi yatırırdım oda 12.30-1 gibi mıkırdanırdı emzirirdim ve sabah 5-6 ya kadar uyurdu
bu gece uyanmadı (
kararsız kaldım kaldırsam mı diye
neyse emzirim ben onu aç aç uyumasın

kendin rahat edern bence emzir..
ama yine de sen bilirsin cnm...

herkese iyi gecelr
benim oğlan mızıldamaya başladı..

iyi geceler cnm.
tatlı rüyalar..opuyorumnanaktan

Amin canım,hepimiz için inşallah..:Saruboceq:

Her doktorun görüşü o kadar çelişiyor ki birbiriyle bazan..mesela biri nidilat al diyor diğeri alma diyor..ikiz hamile olan arkadaş 24 haftalıkken celestone ciğer geliştirici iğne yaptırmış dr tavsiyesi ile..ama soruyorum diğer dr çok erken 28 . hafta en erken diyor..eşimle araştırıyoruz daha doğrusu eşim daha fazla araştırıyor branşı gereği serklajla ilgili tıbbi makalelere bakıyor..En erken 24. haftada celestone yapılabileceğini öğreniyoruz ve eşim eczaneden alıp bana yapıyor..Ki 28. haftayı görüp göremeyeceğim meçhuldü,erken doğum tehlikem vardı..
Sonra izmir de ünlü bir dr a gidiyorum eşimle..Celestone yaptırdım diyorum..Adam kim yaptı ? dr a danışmadan kendi kendinize yaptırmayın diyor..Ama eşim doktor diyorum..Ne dr diyor .Farmakoloji uzmanı diyorum..Adam yine burnundan kıl aldırmıyor,farmakoloji uzmanı bilmez diyor..Eşimle konuşuyoruz ,eşim gülüyor..Adı üstünde ilaç bilimi..Eşim prospektüs yazıyor ve her gün yeni ilaçlar için patent araştırması yapıyor,etken maddeleri araştırıyor,vs..Ve adam farmakoloji uzmanı bilmez diyor..Komik yani...kaydirigubbakcemile3
Yani demek istediğim bazı dr lar sadece kendilerinin bilgi sahibi olduklarını sanacak kadar kompleksliler malesef..

Son düzenleme:
Kesinlikle..bu site sayesinde sıpalarıma kavuştum diyebilirim..Değilse rahim ağzı yetmezliği,ciğer geliştirici iğne ,serklaj ameliyatı vs nerden bilecektim..Çevremde dr var ama branşlar farklı..Çoğu dr okudukları kitapların dışına çıkamiyorlar..Kim demişse çok doğru söylemiş.."hastalık yoktur,hasta vardır " diye...
Her dr da farklı farklı..insan bazan kendi kendinin dr u olmalı ..
Eşim Eskişehir deyken şu an kadın doğumcu olan okuldan bir arkadaşına götürmüştü beni..Adam ısrarlar rahim ağzını diktirmemi gerektiren bir şey olmadığını söyledi..Nerdeyse boğacaktım adamı...Gittiğim dr lar da sen ikiz taşıyamıyorsun ,tekrar hamile kalırsan ikiz olursa birini alırız diyorlardı..hem serklaj oldum rahim ağzını diktirdim hem de ikiz taşıdım taşıyabildiğim yere kadar..Eğer bazı dr ları ciddiye alsaydım kendi insiyatifimi kullanmasaydım şu an o Allahın en güzel hediyesi 2 sıpama kavuşamayacaktım büyük ihtimalle..Öyle şeyler okuyorum ki kusura bakmasın bazı beceriksiz kadın doğumcular açıklık olmadan serklaj olmaz ienfeksiyonm kapar diyerek serjklajı yapmıyorlar..insan eğer yapamıcaksa becerisi yoksa bunu yapabilecek uzmana yönlendiriri de mi.Ama nerdee..İzmir de en iyi dr ları vs hep buradan öğrenip araştırdım..İnternette yazılanlara inanma derler ama burası sanal ortam olsa da kişiler gerçek ve tecrubeler yaşanan tecrubeler..
bu site sayesinde öğrendiğim ciğer geliştirici iğneleri kasılma önleyici hapları kullandım..tek dr a bağlı kalmadım,burada benimle aynı sorunu yaşayıp sıpalarını kucağına alanların tecrubelerini okuyup heveslendim,ilham aldım..Önceleri ne kadar ütopik görünse de anne oldum,kucakladım sonunda çok şükür...Sanki herkes anne olur da ben anne olmam sanıyordum..hele hele 2 kere ikiz ve her ikisinde de kız-erkek olması benim için kanat takıp aya uçmaktan farksızdı..
Nerden geldim buralara bilmiyorumkismile Çok konuştum,napayım çok dolmuşum..:kedi:
[/QUOTE]

Allaha şükür cnm hepımız bebıslerımıze kavusştuk benım annemın de dayımın da 7 sene cocugu olmamıs bız tedavıyle oldugumuz ıcın baslarda ben de korkuyordum acaba tedavı mı gerekır dıye sukur ıhtıyaz olmadı olsaydı da sonuna kadar herseyı denerdım tabii . .
Merak ettım senın ıkızler enjeksıyonla mı oldu yoksa normal yokdan mı normal yoldan sa ıkı kere ıkız buyuk sans gercekten allah onları sıze bagıslasın cok tatlılar masallah

uyandırmadan bebişimi doyurmayı başardım :))
artık gönül rahatlığıyla yatabilirim
herkese iyi gecelerr

ben evlenir evlenmez myom ameliyatı oldum..açık ameliyattı..sezaryan gibi oldu yani..dr en az 1 sene hamile kalmamalısın dedi..bu arada eşime sürekli git sperm tahlili yaptır diyordum..hiç oralı olmuyordu..sen bende kusur arıyorsun vs diyordu..şiddetli tartışıyorduk bu konu yüzünden..ya sorun varsa şimdiden önlem alalım diyordum ama işine gelmiyordu..en az 1 sene evli olmak gerek vs diye konuşuyordu ama o yaşı daha genç olanlar için diyordum..herneyse sonunda 1 gün gitti tahlil yaptırdı..nerdeyse azosperm denecek kadar az spermi olduğu ortaya çıktı..tabi mahvolduk..ikimiz de salya sümük ağladık...hiç çocuk sahibi olamayacağımızı düşünmeye başlamıştım...işte o sırada direk tüp bebek önerildi..daha 1 sene olmamıştı evleneli..
5 mayıs 2008 de hıdırellez günü bilgisayarımın paint bölümüne 2 çöp adam çizmiştim..Biri erkek biri kız..."Allah kabul etsin " yazmıştım...Kalbimden geçen ikiz bebeklerimin olmasıydı..Bir kız bir erkek ikizlerim olmasını çok istiyordum..O zamanlar anca tedavi ile hamile kalabileceğimi bilmiyordum bile...Bu Dileğim çok çocukça bir Dilekti ama tedavi öncesi bile arkadaşlarıma benim bir kız bir erkek ikizlerim olucak,içime öyle doğuyor demiştim.."Sen erdin mi kız yoksa " diye hafiften espiri ile takılıyorlardı...Neyse çok çocukça bir dilekti belki ama 5 ay sonra son adet tarihi 16 ekim olmak itibariyle dr.un pek az şans tanımasına rağmen ben hamile kaldım..Biri kız bir erkek bebeğe...İki bebeğim de çok sağlıklıydı ama dr ihmali ve rahim ağzı yetmezliği sebebiyle 14 şubat 2009 da kendi doğum günümde zamansız doğumla kaybettim yavrukuşlarımı..Şimdi melek kızım Ada ve melek oğlum Ege sonsuz uykularında bir köy mezarlığında yatıyorlar....

5 mayıs 2009 da yine o çocuksu Dileğimi diledim...Bir çok arkadaşla da paylaştım bunu..Hatta bir çok arkadaşım da anımsar...
Yine geçen seneye yakın bir son adet tarihi 17 ekim..Bu kez yumurtalık rezervi daha da az..Fsh çok yükselmiş..Dr. tedaviyi iptal edelim deyip duruyor.Ben deliler gibi netten yüksek fsh ile tedavi ile hamile kalanlar var mı diye sabahlara dek internet başındayım..
Sonuç koyulan 2 emriyo da tuttu...
12+3 günlükken önlem amaçlı serklaj ameliyatı ile rahim ağzı dikildi.
Melek kızım Ada abla,Melek oğlum Ege abi oldu....İzmir'e gelmeden önce meleklerimin mezarına gitmiştim ve size kardeşlerinizle ziyarete gelmek nasib olsun,eve bile gitmeden size gelebilmeyi nasib etsin Allah demiştim...Allah nasib etti..izmir den gelir gelmez Almina ve Çınar ile meleklerimin mezara gittik..
Allaha ne kadar şükretsem az......:Saruboceq: :Saruboceq:

Son düzenleme:
Bu yazıyı okurken gözyaşlarıma hakim olamadım cnm allah yavruşlarımızı bizlere bağışlasın ... soylenebılecek başka bır sey yok . Benım hıkayem de ilgiç biraz ..
Soyledıgım gıbı benim de korkularım cok fazlaydı hamıle kalamamayla ılgıılı hatta Pree - Seed kullanlar bolumunu okurken buluyordum kendımı neden bılmıyorum acaba alsam mı dıyordum aklımızda cocuk bile yoktu ozamanlar .
Derken Eylul ayında deneme amaclı hadı dedık bebek yapalım : )) Hani olmazsa tedavıye baslarız . 6 ay deneme yapıcaktık kımseye soylemeden . Ekim ayında henuz adet tarıhım den yaklasık 1 hafta once evimize mavi bir kelebek girdi ve banyo kapısına kondu . 2 senedir oturdugumuz eve ilk kez bir kelebek girmisti ve bızım yatak odamızın onundekı banyo kapısında ıkı gundur fılan kımıldamadan duruyordu . esıme soyledım o nerden geldı dedım ıkı gundur orda ellemıyorum dedi ben o an hamıleymısım mınık oglum karnımın ıcındeymıs meger . Sankı o kelebek de bı ısaret bı ugur gıbı geldi bana da : )
Regl olmama bıle cok varken bir gece ansızın hamıle oldugumu anladım nasıl bılmıyorum ama vucudum degısıktı garıp bı hormon bı koku mu desem yoksa karnım da pıt pıt bıseylerın attıgı hıssı mı ne bılmıyorum yaklasık 3 haftalık hamıleyken kendı kendıme anladım o gece ne uzundu benım ıcın sabaha kadar uyumamıstım .. sabah uyanır uyanmaz esıme ben hamıleyım dedim .. Dusunsenıze daha adet tarıhım bıle gelmemıs ınanmadı tabı gıttık test aldık yıne ınanmadı en son kan tahılılınde 2 haftalık hamıle oldugumu ogrendık.. Sımdı oglusum kollarımda allah onları bızden eksık etmesinn ...

allah onları bizlere bağışlasın acılarını göstermesin inşallah

günaydın herkese
biz erkenciyiz bugün:)
sabahtan beri kızımla boğuluyorum, sabah akşam mama takviyesi yapacağım. ama istemiyor, alışması için birkaç günmü lazım? aç olsa içer diyorum ama içmiyor. emzirince emdi, mamayı ağzında biriktiriyor akıtıyor. sanırım veremeyeceğim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…