2010 Temmuz Anneleri : )

herkese günaydın nasılsınız?

Günaydın..

bu sabah sağlık ocağına gittik,aşılarımızı olduk geldik..Çıplak olarak kızım 6.100 gr,oğlum da 6.300 gr geldi..Oğlum 63 cm,kızım 62 cm olmuş..Şimdi yatırdım,ateşleri çıkarsa calpol vericem..Artık sebze meyve pürelerine,meyve sularına,yoğurda başlayabilirsiniz dediler..
Dün akşam banyodan sonra beslendiler ve sabah 7 ye dek uyanmadılar..Eşim sabah altlarını aldı ve hemen besledik..hiç aç gibi değillerdi..Sanırım gece maması iyi doyurmuş...

Son düzenleme:
günaydın kızlar.

demekki mama işe yaramış gece uyanmadıklarına göre ,inşallh ateşleri çıkmaz çocukların allah sana bizden daha çok kolaylık versin canım 2 bebekle uğraşmak çok daha zor,
bende 3ten 5e kadar nöbetteydim oyun oynadık şimdide pcye gözkoydu benım cimcime

canım benim kızımda gece hariç gün içinde zar zor emiyor. bu ay az kilo aldı, dr. mama verdi ama mamayıda içmiyor. bugün tekrar yapıp deneyeceğim içmezse dr.u arayacağım bende. aç kalmıyor mu bunlar anlamadım ki :)
sıkma canını, çok aç olsa nasıl emer. bu ayda oluyormuş bu tür şeyler..

bahar bebek eger toksa yatırınca aglıyor
benımkıde oyle
ama acıkınca yatırıp memeyı verınce aglamıyor ama tam doymadan kalkarsada aglayabılıyor
acıktıkca sut ver emzır mama verme bence ama test sonucu kesın alerjısı cıkmıssa bilemem
bende ınek sutu ıcınce oglan cok aglardı
kecı sutu ıcıyorum artık

seslere, hareketlere iyice duyarlı olmaya başladıkları ay bu ay çünkü. biri geçse dönüp bakıyor, ses duysa aynı şekilde. benimkide sürekli ağlıyor, iç aç değilmisin diyorum ama kime :) mama da içmedi kaşıkla da biberonla da. 4.ayımıza 14 gün kaldı, ne yapalım artık erken başlayacağız ek gıdaya..

Safkan arada ben de keçi sütü veriyorum..Ancak sırf keçi sütü ile beslememek lazım..folik asit eksikliği yapıyormuş..Haftada 2 kez mamalarına yarımşar folbiol ilave ediyorum dr umuzun tavsiyesi ile..

maşallah kuzucuklarına canım gece verdiğin mamanın tam olarak ismi nedir?

Almina nazal aspiratörü senden duymuştum, kullanmaya başlamıştık. şu an kızımın burnu tıkalı resmen ötüyor ama serum fiz. damlatıp çekmeyi denedim yapamadım. sen kolayca kullanıyormusun onu?

Almina nazal aspiratörü senden duymuştum, kullanmaya başlamıştık. şu an kızımın burnu tıkalı resmen ötüyor ama serum fiz. damlatıp çekmeyi denedim yapamadım. sen kolayca kullanıyormusun onu?

benim serum fizyolojikte 5 gün içinde kullanılmalıdır yazıyo
tereddüt ediyorum kullanmaya

maşallah kuzucuklarına canım gece verdiğin mamanın tam olarak ismi nedir?
aptamilin muzlu pirinçli maması canım.4 aydan itibaren..
bir ucunu sıpanın burnun içine dayadıktan sonra diğer ucunu sen kendi ağzına götürüp iyice nefesini içine çekeceksin..bir kaç kez tekrar ediceksin..kuru sümükler için değil de burun tıkandığında yaş sümükler için işe yarıyor..
benim serum fizyolojikte 5 gün içinde kullanılmalıdır yazıyo
tereddüt ediyorum kullanmaya

e zaten gün içinde bir kaç kez yapmak gerektiğinden çabuk biter..

Son düzenleme:

yok yapılışını biliyorum ama ne kadar ıslatsamda gelmedi. neyse artık kendi atar..

serum fizyolojik damlattıktan sonra bir süre beklemek gerekiyor yumuşaması için ,çocuğu da hafif dikey pozisyonda tutmak gerek..sonra tekrar yatay pozisyona getirip aspiratorle kuvvetli olarak tüm nefesinizi içinize çekiyorsunuz..

Son düzenleme:
almına bebege vermıyorum ben kecı sutu ıcıyorum
ınek sutu proteını benım sutumle bebege gecıp huysuzluk yaratıyor bence
ne zaman ınek sutu ıcsem bebegım huysuzlanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…