2010 Temmuz Anneleri : )

hayat ne kadar enteresan gecen yil bu zamanlari test ala ala eczaneleri zengin etmisimdir

insallah hamileyimdir diye dualar edip testin sonucunu heyecanla beklemisimdir ve her negatifte icim burulmustur

simdi basima gelse ne yaparim diye dusundum de galiba cok uzulurum

hayat yaaa harbiden şok edici bir durum hayırlısı olsun....

benim kızın de gözyaşı kanalı açılmadı, her gün masaja devam..sanırım 1 yaşına kadar yolu varmış..ayrıca doktor bize 6 aylık olana kadar 1 kez göz doktoruna bebişlerin gitmesi gerektiğini söyledi..

kızımı anca uyuttum ya kızlar siz bebişleri nasıl uyutuyorsunuz ? ben sadece memede uyutabiliyorum o da çok uykusu varsa ve de şansım yaver giderse...başka türlü bir de babası omuzunda uyutuyor ama benim omuzda uyumuyor kemikler mi batıyor nedir..bebekler de uyuyamayınca acayip huysuzlanıyorlar zavallılar ..

bizim kakamızda fazla cıvık olmaz ve yapışkan gibi oluyor bazen
uyuturken genelde ayaklarımda sallıyorum yada pusette sallıyorum yoksa uyumuyor.

Son düzenleme:
deniz_gunes tupleri baglatmaya ben de karsıyım..bir suru korunma yontemi varken olayı toptan kesmek niye..hayat bu bence isabetli bir karar olmus..

ben hiçbir yöntem geliştirmedim henüz..kaydirigubbakcemile3
ya memede uyuyor ya da kucağımda, anakucağında gözleri kapanır gibi oluyor..o zamanda hemen yatağına koyuyorum kucağıma ya da anakucağına alışmasın diye..
İlla uyusun diye hiçbirşey yapmıyorum..
canı ne zaman isterse o zaman uyuyor.

sadece geceleri düzeni olsun diye,saat 1 den sonra yatak odasına alıp gece lambasını yakıyorum loş ışıkta emziriyorum..memede uyuyakalmazsa kucağımda yastığıyla birlikte emzik ağzında:ecrin_bebek: fısıltı halinde konuşuyorum :teselli:uyuyor..(hemen değil tabii:).....eeee gece saat 1den sonra da uykusu gelmiş oluyor zaten yine zorla uyutmuş olmuyorum yanii..

böyle..
ayakta sallama ya da başka birşey yapmıyorum illa o an uyusun diye..
uyumuyır çünkü zorlamayla benimki..uyusa da 5 dk sonra uyanıyor ben de uykusu ne zaman gelirs o zaman uyusun istiyorum.

Son düzenleme:

benimkinin uykusu geliyor esneye esneye bir hal oluyor ama bir turlu dalamıyor cocuk..dalamayınca da aglamaya baslıyor...yani istiyo ki biri onu uyutsun..yatagına koyunca kendi basına uyumuyor..memede uyutabiliyorum ..bir de ben ayaga kalkıcam onu kucagıma alıcam hafiften saga sola kaykılıcam tabi belim kopuyo..bu yontem cok zor agırlastı artık yapamıyorum..ayagımda hicbir sekilde sallamıyorum..ancak benimki emzik de almıyo acaba ondan mı zorlanıyor uyumakta..

onlardan biri de benm cnm.anında bağlattım tüplerimi zaten bu sebeple sezeryanı seçtim.spiral ile korunuyordum yarrmadı bana.çıkartıp eşime güvendm ve sonuç minik kızım kollarımda:) allah ewlatlarıma ömür versin .başka isteyenlere nasip etsin....:Saruboceq:

benimkinin de uykusu gelince öyle oluyor canım..
hemen emziriyorum genelde memede dalıyor..
emip de yine dalamazsa emziği veriyorum hemen..
biraz dalar gibi olunca da hemen yatağına alıyorum bazen yatakta hemen dalıyor..o zaman kolay..

ammaaa bazen de emziği atıp ağlıyor, anlıyorum ki kucak istiyor..tekrar emziği veriyorum biraz emip tekrra atıyor tekrar veriyorum .........derken pess ediyor..uyuyor işte..

napayım böyle alışsın istiyorum..

kucağımda tutuyorum bazen emzirdikten sonra ama sallamıyorum kucağımda da..alışmasın diye..
kucakta sallamakta bir zamandan sonra eziyet haklısın ağırlaştılar..

emzik çoooooook işime yarıyor benim..emzik olmazsa napardım bilmiyorum..eyvahedigeldismile

Son düzenleme:

canım allah hakkında hayırlısını versn.içinde bulunduğun durum çok zor.allah yardımcın olsun...

Slm hanımlar..Hamileliğimizin başlarında özlem483diye bir arkadaşımız vardı. Hatırlarmısınız bilmem..Bebişini kaybettiydi.Şimdi tekrar hamile mayıs annesi olacak inşallah..Sizleri sordu..Bende herkes iyi dedim..İnşallah bu sefer Allah kucağına almayı nasip eder..:Saruboceq:

geçen akşam güne gittim gece günü yapıyoruz..
bir zaman sonra mız mızlanmaya başladı anladım uykusu geldi..emzirdim hemen uyumadı ses var tabii ortamda..
kucağımda emziği verdim oturduğum yerde pıt ppıt hafif poposuna pışpışlayarak tuttum 5-10 dk..uyudu kaldı..
araba pusetini getirmiştim ,yanımda koydum ona.1 saat kadar uyudu orda kaldı yanımızda..
ben de muhabbete devam ettim..:)

biliyorum canım..
bu topiğe girdi birgün anlatmıştı tekrar hamile olduğunu..ben de yazmıştım hayırlı olsun diye

canım ben de simdi emzigi dezenfekte ettim bir deneyeyim bakayım alacak mı.. emzik hiç vermeyecektim ama en son 1 ay once yine boyle durmuyodu denemiştim sevmemişti emziği..şimdi bir daha bakıcam ,hic diilse onu eme eme dalar ..gozleri uykudan bayılıyo ama dalamıyo zavallı..az önce de emzirme koltuğunda emzirerek ve de hafiften sallanarak uyutabildim..bu sallanan emzirme koltukları bayağı bir gereksizmiş onu anladım bu arada boşuna almışız..ilk çocuk olunca ve de adı emzirme koltugu olunca insan sanıyo ki emzirme işi en rahat orada yapılır :))

selamlar
bugün doktora gittik.
4.ay aşılarımız yapıldı. karma aşı ve rota virüsün 2.dozu
6.aya kadar aşımız yokmuş, çok sevindim.
şimdi prenses uyuyor,inşallah ateşlenmeden atlatırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…